sunnuntai 19. lokakuuta 2014

I Love Me -messut

Omg tuota messujen nimeä. Kaikki miespuoliset alkoivat poikkeuksetta nauraa, kun kerroin mihin olen menossa.

Ymmärrän toki, että minä olen - I am - yhdistävä tekijä kaikissa noissa kauneudessa, muodissa, terveydessä jne. Ja itseään on tosi tärkeää rakastaa. Mutta silti, voi apua! 


Tykkään suunnitella messuohjelmani tarkkaan etukäteen, enkä vain haahuilla messuilla ympäriinsä päämäärättömästi. Niin saa mielestäni paljon enemmän irti messuista. Ihmisiäkin oli messuilla tänä vuonna varmaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin. 


Kauneus-puolen kuningatar oli ehdottomasti meikkaaja-kampaaja Mariela Sarkima, jolla oli tänä vuonna valtava 150 neliön oma osastonsa.

Mariela piti osastollaan Beauty Schoolia seuraavan aikataulun mukaisesti:

11.00 Walk the catwalk bun
12.15 Color pop smoky eyes
14.00 We love volume
15.15 Lovely lips & lush lashes
16.30 Twisted top knot 

Opetukseen voi ilmoittautua mukaan osaston check in -tiskin kautta. 

Oppilaat istuivat omien kampauspöytiensä takana tekemässä itselleen kampausta tai meikkiä Marielan ohjeiden mukaan, ja keskellä pyöri Mariela näyttämässä esimerkkiä. Mariela todella uhrautui opetuksen vuoksi, sillä hän teki kaikki kampauksen vaiheet myös omaan tukkaansa.


Satuin paikalle klo 14 kun aiheena oli We love volume ("tuuhea tukka muotikuvausten ja -näytösten nikseillä"), ja jäin hetkeksi seuraamaan opetusta.

Kuvassa Mariela näyttää kuinka tupeeraus lämpölukitaan paikalleen painamalla se suoristusraudan väliin. Tupeerauksen jälkeen hiusten pinta siloitellaan ikään kuin voitelemalla piikkikammalla piikit ylöspäin ja kampa lappeellaan. Vaikea selittää sanallisesti, joten siksi Marielan kauneuskoulu oli niin loistava idea ja havainnollistavaa. Osastolla oli tosi reipas ja hauska meininki, niin kuin Marielan jutuissa aina. Olisin voinut jäädä katsomaan vaikka kaikki opetustuokiot läpi!

Hyvä oli myös se, että opetuksessa käytettyjä tuotteita sai ostaa osastolta. Näin sai hankittua kotiin juuri sen Four Reasons -hiuslakan, joka sopii hiusten tuuheuttamiseen piikkikammalla kohottamalla ja lakkaa päälle suihkuttamalla (oranssikorkkinen pullo eli Shaper).


Myös Kauneus & Terveys -lehden osastolla oli Herbinan lettikoulu, sunnuntaina vielä klo 12-16.

Herbinallahan pitäisi olla erinomainen Letitys- ja rakennesuihke, joten idea on varmaan tullut siitä. 

Pikakampauksia sai messuilta ainakin Biozellin osastolta sekä lauantaina luonnonkosmetiikan puolelta Aubrey Organicsin osastolta, jossa helsinkiläinen Pinkki Paplari -kampaamo oli tekemässä vintage-henkisiä kampauksia.


Itse en voinut valitettavasti hyödyntää messujen kampausjuttuja, sillä oma tukkani näytti messuilla tältä. Tein siihen afron, sillä olin menossa illalla disco-esitykseen (siitä lisää myöhemmin).

Mihinkään muualle kuin Muoti- etc. messuille ei olisi varmaan voinut tällä tukalla edes mennä. Ihan pokkana siis vaan, niin kuin Kumman kaa -ohjelmassa aina sanotaan. 


Ainoa, joka palveli minua ihan pokkana, oli nykyään omaa Soul Mama's Kitchen -ravintolaansa pyörittävä ex-malli Ninja Sarasalo. 

Hän on varmaan malliuransa aikana nähnyt niin paljon kaikenlaista Pariisissa ja New Yorkissa, että pienet afrot ja muut jutut eivät häiritse herkullisten kasvistortillojen myymistä.


Soul Mama's Kitchen oli messujen Luonnollisesti-alueella, joka oli tänä vuonna mukana ensimmäistä kertaa. Se oli vähän sivussa, joten valitettavasti kaikki eivät ehkä sinne löytäneet.

Muutenkin minulla oli vähän vaikeuksia suunnistaa messuilla, ennen kuin huomasin nämä lattiassa olevat, eri alueiden rajoja merkkaavat raidat.


Aiempina vuosina paras ohjelma messuilla on ollut mielestäni muotimessujen puolella I Love Me Loungessa. 

Nyt I Love Me Lounge oli pienempi ja ohjelmatuokiot lyhyempiä.

Tämä haastattelijamies oikealla oli kyllä tosi mukava ja sai luotua lavalle ja yleisön keskuuteen rennon ja välittömän ilmapiirin. Muodista hän ei kyllä varmaan tiennyt niin paljon, joten Elle Style Awardsissa vuoden muotisuunnittelijana palkittua Katri Niskasta haastattelemaan olisi ehkä ollut parempi joku muu.

Kuulimme kyllä, että Katri Niskaselta on taas tulossa Linnanjuhliin pukuja. Kiinnostuksella odotan! 


Specsaversin Suomen sähäkintä silmälasimallia haastattelee tässä ihana Krista Siegfrieds. 

Hauska fakta oli, että kummallakaan neideistä ei edes ole oikeasti silmälaseja, vaan he käyttävät niitä vain asusteina. 

Krista Siegfrieds istui ennen haastattelun alkua yleisön joukossa, ja jakoi tosi iloisella asenteella nimmareita niitä pyytämään tulleille pikkutytöille. Se onkin messuilla mukavaa, kun milloin tahansa voi törmätä julkkiksiin. Suosikkiani Saimi Hoyeria ei kyllä valitettavasti tänä vuonna näkynyt.


Hyvillä messuilla pitää aina olla esittelyssä myös kiinnostavia uutuuksia.

Tässä ovat juuri lanseeratut Britney Spears -alusvaatteet, joita esittelivät hauskasti Britney Spearsin näköiset elävät mallinuket. 

Yksi ihana ohjelmanumero olisi ollut rauhoittua kesken messuvilinän myös joogaamaan. 

Oma viehättävä joogaopettajani Kylli Kukk piti Terveys-messujen Areena-lavalla joogatuntia.


I Love Me -messuille ehtisi vielä tänään sunnuntaina viettämään sadepäivää klo 18 asti.

Teen messujen muotinäytöksestä myöhemmin vielä oman juttunsa. 

11 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja nostit esiin, minulla meni Britney-alkkarit ihan ohi. Itse ostin Luonnollisesti-puolelta avokadokurkkusmoothieta, oli yllättävän täyttävä. Itse en suunnitellut ollenkaan vaan pyörin vain ihmettelemässä, mutta ehkä etukäteissuunnittelulla tapahtumasta tosiaan saisi enemmän irti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit! Minusta messujuttuja on ihanaa lukea, joten oli tosi mukavaa nähdä myös sinun juttusi. Messut ovat niin valtavat, että jokainen huomaa siellä vähän eri asioita. Itseltä menee aina jotakin ohi, joten sitten on hauskaa lukea niistä muiden blogeista. :)

   Ei edes hävetä myöntää, että olen vanha Britney-fani. Siksi minusta oli kivaa, että tämä alusvaatesarja tuli myös Suomeen myyntiin, en olisi välttämättä uskonut. Ihan mielettömän hauska messuidea laittaa elävät Britney-nuket esittelemään niitä. Olin syvästi kateellinen, kun kuulin että Britney itse oli saapunut sarjan lanseeraustilaisuuteen Kööpenhaminaan vähän aikaa sitten. :)

   Poista
 2. Tosi kivat messut oli! :) Munkin tosin olis pitänyt suunnitella vähän paremmin...en löytänyt esim. IDUNin pistettä, vaikka miten hain. :( Britney-alkkarit meni multakin ohi! Mutta parhaimmat messut mulla tähän asti, ehdottomasti. Monena vuotena ollut kamalasti niitä kynsipisteitä, nyt oli ehkäpä enemmänkin hyvinvointia ja treeniä, jees!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I Love Me -messut ovat kyllä aina yksi syksyn kohokohdista! Tänä vuonna olin kyllä vähän pettynyt kauneus- ja muotiesitysten puutteeseen, jotka ovat mielestäni aina olleet messujen parasta antia. Aiempina vuosina niitä on ollut paljon enemmän. Sen sijaan terveys- ja ravintoluentoja oli tällä kertaa tosi paljon. Olisi pitänyt jäädä pidempään seuraamaan tuota Mariela Sarkiman kauneuskoulua, siinä oli tosi paljon asiaa ja hyödyllisiä neuvoja.

   Voi ei, en minäkään nähnyt sitä IDUNia. Olisi ollut kiva, kun minuakin kiinnostavat ne.

   Terveys ja Luonnollisesti -osastot olivat tänä vuonna kyllä tosi isot, ja ravinto- ja treenipuolella oli tosi paljon mielenkiintoista esittelyssä ja myynnissä. Olisi pitänyt mennä vielä toisenakin päivänä, jotta olisi ehtinyt nähdä kaikki. :)

   Poista
 3. Oi, kiva postaus! Ehdin lukaista tämän juuri sopivasti ennen omaa messukierrostani. :-) Minäkin menin paikalle ilman sen suurempia suunnitelmia ja varmaan paljon meni ohi, mutta kivaa oli ja tarttuihan sieltä kaikenlaista pientä kivaa mukaankin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Sara, kun kiirehdinkin vähän saamaan tämän jutun ulos, kun ajattelin että jos tästä olisi jollekin messuille sunnuntaina suuntaavalle vielä hyötyä. Messuilla on niin paljon tarjontaa, että on hyvä tietää vähän etukäteen mitä kaikkea sieltä löytyy, jotta mikään kiva ei menisi ohi. Sen vuoksi tykkään juuri itse suunnitella messuohjelmani niin tarkkaan, kun minua harmittaa aina jälkeenpäin jos kuulen että siellä olisikin ollut jotakin muuta mielenkiintoista. :)

   Poista
 4. Kuulin että lauantaina porukkaa oli ihan piposti, kävin itse sunnuntaina ja oli mukavan väljää ainakin silloin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin perjantaina ja lauantaina, eikä tungos ollut mitenkään paha.

   Ihanat messut oli, perjantaina kiertelin Helenan (Dixi) kanssa ja tänään tädin kanssa.

   Poista
  2. Lauantaina oli minusta ainakin ihan hirveästi ihmisiä, paljon enemmän kuin koskaan aiemmin. Itse olin tosin varmaan pahimpaan ruuhka-aikaan eli n. klo 14-17 iltapäivällä.

   Sunnuntai olisi ollut kyllä sään puolesta hyvä messupäivä. Ei ole kyllä hauskempaa tapaa viettää sadepäivää! :)

   Poista
 5. Minä kiertelin kolme päivää, mutta muotipuolella en käynyt ollenkaan. Nyt vähän harmittaa, sillä olisihan sielläkin pitänyt käydä vähän pyörähtämässä! Alkoi vaan jo sunnuntaina vähän messukunto hyytymään, joten ei vaan jaksanut enää niin kovasti panostaa. :) Britney alkkarit oisin kyl silti halunnut nähdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau Maria, sinä otit kyllä messuista kaiken irti. Siellä on kyllä silti niin paljon näkemistä, että jotenkin lohdullistakin kuulla, että edes 3 päivässä ei ehdi kaikkialle. Minun olisi kyllä pitänyt mennä vielä toisenkin kerran, mutta lauantaina oli niin paljon ihmisiä ja häslinkiä, että jotenkin uuvuin, ja jätin sunnuntain väliin.

   Itse olen aina tykännyt nimenomaan muoti-puolesta, kun siellä on I Love Me Lounge, jossa on aiempina vuosina ollut tosi kiinnostavia esityksiä. Lisäksi siellä on usein ollut pienempien design-merkkien tuotteita edullisemmin hinnoin myynnissä.

   Britney alusvaatteiden osalta oli loistava idea laittaa messuilla Britney look-alike tytöt esittelemään niitä, juuri sen takia minäkin huomasin ne. En olisi kyllä uskonut, että ne tulevat Suomeenkin myyntiin, kivaa! Olen tykännyt Britneysta aina. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)