perjantai 10. lokakuuta 2014

Mitä kuuluu Helsinki-Vantaan tax freelle?

Helsinki-Vantaan lentokentän tax free -kaupat ovat siirtyneet uudelle omistajalle, World Duty Free Groupille, joka toimii yli 100 muullakin maailman lentokentällä.  


Ensimmäisenä uudelle toimijalle siirtyivät isomman Terminaali 2 turvatarkastusten jälkeen sijaitseva duty free, Terminaali 1 pienempi duty free sekä rajatarkastusten jälkeinen kauppa.

Viimeinen siirtyjä lokakuun alussa oli oma lempparini, lähtöporttia 28 vastapäätä sijainnut Finnair Shop. 

Viime viikolla Finnair Shopin mainoskyltit oli jo irroitettu, ja ne lojuivat vähän surullisena kasana terminaalin ikkunoiden alla.

Itse myymälässä en kuitenkaan hirveästi muutosta vielä huomannut. Vähän autiompaa ehkä vain oli tuotteiden puolesta kuin normaalisti. 

World Duty Free Group onkin ilmoittanut, että tax free -muutoksen ei pitäisi juurikaan näkyä asiakkaille. Tarkoituksena on häiritä normaalia palvelua mahdollisimman vähän. Vuoden aikana kaiken pitäisi olla kuitenkin valmiina. 


Samantien esille oli kuitenkin levitetty mainoskyltit, jotka lupailivat hinnanalennuksia kosmetiikkatuotteissa. Itse en valitettavasti ehtinyt näitä tarkastelemaan.

Sen sijaan huomasin kyllä jonkin verran muutosta turvatarkastusten jälkeisessä isossa tax freessa. Sinne oli ilmaantunut huomattavasti enemmän myyjiä kuin aikaisemmin, jotka olivat pukeutuneet kellertäviin paitoihin, oransseihin huiveihin ja ruskeisiin avainkaulanauhoihin.

Diorilla ja L'Orealilla oli myymälässä meikkauspisteet ja konsulentit. Diorin konsulentti teki yhdelle asiakkaalle huolellisesti ihan kunnon silmämeikkiä. En ole vastaavaa aiemmin Helsinki-Vantaalla nähnyt!

World Duty Free Group lupaakin tax free -uudistuksen jälkeen entistä parempaa, "maailmanluokan asiakaspalvelua" ja uusia brändejä.

Lentokentälle on avautunut myös uusia putiikkityylisiä vaate- ja asustekauppoja, joissa myydään mm. Hugo Bossia ja Versace Collectionia. Putiikkeja on tulossa yhteensä 7. Syksyllä luvataan saapuvaksi vielä ainakin Burberry ja Ralph Lauren.    

Yksi mukava uudistus on Johan & Nyström -kahvilan avaaminen Terminaali 1:seen.

Helsinki-Vantaalla shoppailusta halutaan tehdä Pohjois-Euroopan lentokenttien paras ostoskokemus. Siinä on kyllä aika paljon tekemistä sanon minä, sillä esim. Kööpenhamina on aika super.


Tax freehen oli tullut myös syksyn meikkikokoelmia.

Diorilta kauppaan olivat saapuneet uudistuneet viisikot. Syksyn kausipaletti Trafalgar oli jo turvatarkastusten isosta tax freesta loppuunmyyty, mutta ex-Finnair Shopista sitä vielä sai. 

Muista Diorin viisikoista myynnissä olivat Bar, Pied de Poule, Carre Bleu ja Tutu.

Chanelilta oli edelleen myynnissä turvatarkastusten tax freessa kesäkokoelmaa, eikä Finnair Shopin puolellakaan syyskokoelmaa vielä näkynyt.

Aivan uusi merkki lentokentällä oli mielestäni huippukallis Sisley turvatarkastuksen tax freessa.


Huono puoli Finnair Shopin lakkauttamisessa on myös se, että lentokentällä tehdyistä ostoksista ei nyt enää saa Finnair Plus -pisteitä. Lentokoneessa tehdyistä ostoksista niitä vielä kertyy.

Lentokoneessa luettavana olevassa Finnairin Blue Wings -lehdessä oli muotiteema, Fashion Issue. Siinä oli mm. juttu, johon oli haastateltu Hyvän mielen vaatekaappi -kirjan kirjoittanutta Rinna Saramäkeä. 

Myös muotikuvat lehdessä olivat hyviä. Niissä oli käytetty suomalaisten suunnittelijoiden vaateita kuten Samujia. 

Viininpunainen väri oli kuvissa paljon esillä, ja kun pääsin Ranskaan jonne olin lentämässä, huomasin että se oli sielläkin muotia!

4 kommenttia:

 1. Tuo kahvilan avaaminen on kyllä hyvä juttu. Vähän vaihtelua. Me ollaan aina sen verran ajoissa kentällä, koska on tarkoituskin nauttia aamupala siellä. Se tavallaan kuuluu asiaan :) Tosin nyt on reissailut muutaman vuoden ajan jäissä, kun heittäydyin taas opiskelijaksi ja otin päivätyöstäni opintovapaata. Haikein mielin katselen lentotarjouksia ja luen näitä tax free-juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, lentokentälle tarvitaan lisää herkkukahveja! Olen kyllä jo onnistunut löytämään aika hyvän cafe latten Cafe Alvar A:sta eli Aalto-teemakahvilasta siitä isoa tax freeta vastapäätä, mutta mukavaa kun on lisää vaihtoehtoja. Starbuckshan on kanssa ihana, mutta valitettavasti turvatarkastusten toisella puolella, joten ainakaan mukaan lentokoneeseen sen kahveja ei saa. Mitä voin muuten myös suositella, on aika ihanaa juoda kunnon lattea koneessa. Mutta aamiainen lentokentällä on myös tosi hyvä idea, kun siellä joutuu yleensä kuitenkin aina odottelemaan, ja lennot lähtevät usein aikaisin aamulla. Ja tax freessakaan ei välttämättä joka kerta jaksa tuntitolkulla pyöriä. :)

   Äläkä yhtään sure, sillä en ole vielä yhtään varma onko tämä Helsinki-Vantaan tax free -uudistus hyvään suuntaan vai ei. Duty Free -ketjulle uusi toimija tekee varmaan hyvää, mutta Finnair Shopin lopettamista suren edelleen. Eli siinä vaiheessa kun sinäkin pääset taas lentelemään, alkaa toivottavasti homma olla selkiytynyt. :)

   Poista
 2. Turvatarkastuksen jälkeinen Duty free ainakin näytti hyvältä 7.10. - ostin Doirin uuden viisikon hintaan 45 euroa, ei paha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Myymälöitä ilmeisesti muutellaan pikkuhiljaa, ja se on varmaan ensimmäisenä valmiina. Jo lokakuun vaihteessa oli selkeä muutos näkyvissä, kun myyjiä oli niin paljon enemmän, ja osalla merkeistä omat konsulentitkin. Ja kiva jos myös hinnat ovat laskeneet ja valikoima parantunut, hieno juttu! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)