keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Guerlain Météorites Perles d'Azur -puuterihelmet

Olen säästellyt muutamaa juttua siihen kun olen totaalisen kyllästynyt tähän talveen. Molemmat jutut liittyvät Rivieraan. Toinen on tämä Guerlainin ja Puccin yhteiskokoelmasta kertova juttu ja toinen koskee Couleur Caramelin Riviera Bar -kokoelman huulipunia. 

No, se päivä oli ainakin tänään 30.1.2013. Helsingissä satoi vain lisää lunta eikä aurinkoa ole näkynyt moneen päivään.

Niinpä me tytöt matkustetaankin mielikuvissa nyt ensin Italian Rivieralle. 






Yksi ranskalaisen Guerlainin kuuluisimmista tuotteista ovat Météorites-puuterihelmet. 

Météoritesit tulivat Guerlainin tuotevalikoimaan vuonna 1987. Nykyään niitä on saatavana vakiovalikoimassa kolmessa eri sävyssä: Teint Rose 01, Teint Beige 02 ja Teint Dore 03. Niissä on kuudenlaisia puuterihelmiä erilaisina sekoituksina.

Näiden lisäksi Guerlain tuo aina kausikokoelmissaan valikoimaan erilaisia limited edition Météoriteseja. Tämän joulun 2012 Météoritesit, Liu-kokoelman kullanhohtoiset Perles du Dragon myytiin loppuun ainakin Helsingin Sokokselta. Kevääksi 2013 Guerlainilta on tulossa vaaleanpunaiset Perles du Paradis. 

Luulin itse pitkään, että Météoritesit olisivat aurinkopuuterin tyyppisiä, kunnes minulle selvisi, että ne ovatkin oikeastaan viimeistelypuuteria.

Guerlain kertoo hyödyntävänsä Météoriteseissa valkoisen valon teknologiaa, jota käytetään valokuvauksessa ja elokuvissa häivyttämään virheitä ja pehmentämään piirteitä. 






Viime kesänä 2012 Guerlain lanseerasi italialaisen muotitalo Puccin kanssa Terra Azzurra -nimisen meikkikokoelman. Se oli oikeastaan jatkoa Guerlainin edelliselle Pucci-yhteistyölle vuodelta 2007.  

Guerlain ja Pucci ovat molemmat olleet pitkään perheyhtiöitä. Maison Guerlain on perustettu vuonna 1828, joten se täyttää tänä vuonna huikeat 185 vuotta. Italialainen Pucci on huomattavasti nuorempi, vuodelta 1949. Molemmat omistaa nykyään luksusyhtiö LVMH. Tämä hieno kollaboraatio saattaakin olla sen ansiota.

Pucci merkitsee minulle myös henkilökohtaisesti paljon, sillä vierailin heidän tehtaanmyymälässään Firenzessä vuonna 2010. Silloin en tyhmänä ostanut mitään, mutta nyt minun oli tässä Guerlain by Emilio Pucci -kokoelmassa mahdollista yhdistää kaksi intohimoani: muoti ja meikit.

Myös Guerlainiin minulla on siinä mielessä henkilökohtainen suhde, että olen omistanut heidän parfyyminsa Jardins de Bagatelle Monsieur Guerlainin henkilökohtaisella omistuskirjoituksella. Sain sen kummitädiltäni syntymäpäivälahjaksi joskus 1990-luvulla. LVMH osti Guerlainin vuonna 1994, mutta viimeinen Guerlain-parfymööri Jean-Paul Guerlain pysyi talossa eläkkeelle jäämiseensä asti vuoteen 2002.   

Guerlainin vuoden 2007 Pucci-kokoelma Guerlain by Emilio Pucci oli punasävyinen. Sitä varten kehitettiin oma Pucci-huivi, jonka kuviolla tuotteet sitten koristeltiin. Vuoden 2007 kokoelmaan kuului vain 5 tuotetta: Météorites-puuterihelmet, sivellin, huulikiiltoja, poskipuna ja meikkipaletti. 

Kesän 2012 Pucci-kokoelmassa käytettiin koristeena Puccin kangasta Winter Capri. Siinä on keskiössä sininen kukka, jota ympyröivät turkoosit pyörteet. Puccin muotitalo on alunperin perustettu Caprin saarelle. 

Inspiraationa Guerlainin ja Puccin Terra Azzurra -kokoelmalle oli kuitenkin Italian värikäs Riviera Portofinon ympärillä. Kokoelmassa on huulikiiltokin nimeltä Porto Fino.

Vuoden 2012 Terra Azzurra -kokoelmaan kuului Météorites-puuterihelmet, sivellin, huulikiiltoja, poskipuna, luomiväripaletti, kajal, ripsiväri ja kynsilakkoja. 

Météorites-puuterihelmiä voi käyttää varmaan millä tahansa tuuhealla siveltimellä kuten puuterisiveltimellä tai kabukilla. Molempiin Pucci-kokoelmiin kuului kuitenkin erikoissivellin Puccin printillä koristellussa säilytyskotelossa. Vuoden 2007 kokoelmassa se oli pinkki ja vuoden 2012 kokoelmassa tummansininen.

Guerlainin Pucci-kokoelman kasvona oli vuonna 2007 huippumalli Julia Stegner ja vuonna 2012 Natalia Vodianova.

On syytä olla taas iloinen, että asuu Suomessa, sillä melkein koko Guerlainin Pucci-kokoelma jäi täällä aleisiin. Kaikkialla maailmassa näin ei ole varmaan käynyt.






Löysin tämän upean Guerlainin Pucci-kokoelman Météorites-puuterin Perles d'Azur Sokokselta - 40 %:n alennuksella. Hinnaksi jäi 34,20 euroa, kun normaalihinta on 57 euroa. Lisäksi tämä on keräilyharvinaisuus!

Perles d'Azur ovat Puccin Winter Capri koristelussa pahvirasiassa. Myös Météoritesin kannessa on Guerlainin ruusukkeen tilalla Winter Capri -kuvio. Kannessa on myös Guerlainin ja Emilio Puccin signeeraukset.






Sisältä löytyy rasia täynnä kauniita, pastellinvärisiä puuterihelmiä.

Uskalsin ostaa tämänkin sävyn Météoritesista, vaikka se näyttää vähän kylmältä, sillä olen kuullut että Météoritesien eri sävyissä ei ole välttämättä käytössä kuitenkaan hirveästi eroa. Perles d'Azurissa on mukana myös vaaleansinisiä helmiä ja vähän shimmeriä. 

Météorites-puuterihelmien pitäisi olla hyvin riittoisia, joten varmasti riittää että omistaa vain yhden. Tietysti näitä ihanuuksia voisi myös keräillä, kun melkein jokaisen Guerlainin kausikokoelman mukana tulee uusi limited edition -sävy!

Olette varmaan yhtä uteliaita kuin minäkin: millainen tämä legendaarinen tuote on sitten käytössä. Onko maine vain tuulesta temmattua?

Minä ainakin rakastuin tähän kerrasta! Météorites tasoittaa ja hehkeyttää kauniisti ihon pintaa. Ihosta tulee virheettömämmän, pehmeämmän ja hehkuvamman näköinen. Taikatuote!

maanantai 28. tammikuuta 2013

Essie Leading Lady -kynsilakkakokoelma

Nyt vähän eye candya tytöt tammikuuhun! En aio kyllä esitellä teille komeita miehiä, mutta katsellaan kynsilakkoja. Nearly as good. 

Amerikkalaiselta kynsilakkamerkki Essieltä on ilmestynyt kauppoihin Leading Lady -niminen kynsilakkakokoelma.

Kokoelma on nimetty talvikokoelmaksi 2012-2013. Ilmeisesti se ei siis ole varsinainen joulu- tai juhlakauden kokoelma. Värisävyjensäkin puolesta se sopii hyvin tähän keskitalveen, ennen kuin ihanat kevätsävyt rynnistävät kauppoihin.

Essien kevätkokoelma 2012 Navigate Her ja syyskokoelma 2012 Stylenomics saivat inspiraationsa talouselämästä. Nyt ollaan taas glamourin keskellä, sillä Leading Lady hakee inspiraationsa Hollywoodista, supertähdistä ja kuninkaallisista. 

Leading Lady -kokoelmaan kuuluu 6 kynsilakkaa, joista 3 ovat punaisia, yksi platinainen hopea-kulta, yksi vihreä turkoosiminttu ja yksi sininen.




Leading Lady -
kimalteleva karmiininpunainen
Snap Happy - 
hehkuva kirkkaanpunainen
She’s Pampered -

ylellisen tulipunainen
Beyond Cozy -
säkenöivä kulta
Where’s My Chauffeur? -
loistava turkoosi
Butler Please -

siniverinen koboltti







Kokoelman päätähti on minusta punainen glitterlakka ja kokoelman nimisävy Leading Lady.

Luulen kyllä, että ollakseen parhaimmillaan se vaatisi ehkä alleen vielä toisen crememäisen punaisen. Siihen voisi sopia Leading Lady -kokoelman tulipunainen She's Pampered.   

Essie suosittelee Leading Ladya myös kynsien päihin toisten, neutraalimpien kynsilakkojen kuten beigen Sand Tropezin tai taupen Master Planin kanssa. Kuulostaa erikoiselta, mutta voi tietysti toimiakin!







Essien mukaan Leading Lady -kokoelman kynsilakkoja voi myös kerrostaa ja käyttää toistensa päällä.

Essie neuvoo käyttämään mm. tätä kylmää kultaa tai platinaa Beyond Cozy esimerkiksi turkoosin Where's My Chauffeurin päällä.

Itse kyllä laittaisin tätä Beyond Cozya ehkä mieluiten valkoisen kynsilakan päälle, jossa se saisi loistaa omassa sävyssään.






Kylmän turkoosi Where's My Chauffeur muistuttaa minusta aika paljon Essien hittilakkaa Mint Candy Applea joulukokoelmasta 2009.

Where's My Chauffeur ei ole kyllä yhtään minun värini, mutta oikealla naisella varmasti mieleenpainuva.

Jäätyneen pastellinen Where's My Chauffeur sopii hyvin talveen, vaikka minttu ja turkoosi usein liitetäänkin kevääseen tai kesään.  

  




Upea on minusta myös kokoelman kirkkaansininen kynsilakka Butler Please. Sen väri on kuin kissankelloilta tai lemmikeiltä lainattu. Todella eloisa ja persoonallinen sävy.


Essien kynsilakkojen suositushinta on 13,90 euroa, ja niitä saa mm. Stockmannilta, Sokokselta ja Anttiloista.


Valokuvien lainasta kiitos Essieta maahantuovalle L'Orealille!

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Koruharakka ja Grimasin meikit

Voitin ihanan Glitz & Glam -blogin Chicks'n'Cars -kalenteriarvonnassa ennen joulua aivan superpalkinnon: 30 euron lahjakortin Koruharakka -nettikauppaan ja Grimasin vapaavalintaisen neljän luomivärin paletin ja huulipunan.

En ollut uskoa onneani, lämpimät kiitokset vielä Glitz & Glamin Minnalle, Koruharakalle ja Grimasille! 

Nyt pääsen esittelemään nämä ihanuudet teille:






Koruharakan lähetys tuli tässä söpössä karkkivärisessä hauskassa kuoressa. 

Tarjoamme asiakkaillemme näyttäviä ja omaperäisiä muotikoruja edulliseen hintaan. Sivuiltamme löydät yksilölliset kaulakorut, korvakorut, rannekorut, sormukset, hiuskorut sekä korusetit.

Koruharakassa postikulut menevät tuotteiden määrän mukaan. Alimmillaan ne ovat 1,50 euroa (1-2 korua) ja yli 20 euron tilauksen saa postikuluitta. 






Ihastuin heti Koruharakassa myytäviin lintuheijastimiin. Olen tosi huono heijastinten käyttäjä, sillä inhoan kun ne kolisevat joka paikkaan ja rikkoontuvat. Heijastimet eivät mielestäni useinkaan myöskään sovi siistimpien työvaatteiden kanssa. En haluaisi kuitenkaan olla turhamainen turvallisuuden kustannuksella, joten siksi olen jo pidempään etsinyt vähän tyylikkäämpiä heijastimia.

Nämä lintuheijastimet ovat pehmeitä ja kauniita, joten ne täyttävät kriteerini täydellisesti.

Tilasin kaksi magneettipääskystä (5,90 euroa) ja yhden punatulkun (3,90 euroa). 

Olen ihastunut pikkulintuihin, joten uskon että näitä tulee käytettyä!






Tilaamani koru oli pakattu tällaiseen hienoon punaiseen Koruharakan rasiaan.

Pidän siitä, että koruilla on joku säilytysrasia tai pussukka, niin niitä on helpompi säilyttää ja kuljetella.






En ehtinyt syksyllä saada H&M:n ja Voguen Anna Dello Russon yhteismallistosta Anna Dello Russon suunnittelemaa vihreää tekojalokivikorua.

Ilahduinkin hirveästi, kun huomasin vähän vastaavantyylisen korun Koruharakan valikoimassa.

Pidän kovasti tällaisista isoista statement-koruista. Käytän niitä töissä ihan vain valkoisen kauluspaidan ja mustan kynähameen kanssa, eli yhdistän ne mahdollisimman yksinkertaisiin vaatteisiin. Silmämeikin teen yleensä kuitenkin korun sävyissä, eli tämän kanssa tulee sitten smaragdinvihreä meikki! 






Glitz & Glamin Minna on Kouvolan tyttöjä, joten minusta oli erittäin sopivaa, että palkinnon toinen osa oli Grimasia, jota maahantuo kouvolalainen Markku Purho Ky.

Grimas on hollantilainen laadukas ammattilaismeikkimerkki, jota käytetään myös maskeerauksessa. Helsingissä sitä myydään mm. Karnevaalikauppa Aprillissa Kaisaniemen metroasemalla, josta olen Grimasin tuotteita itse ostanut. Muut jälleenmyyjät löytyvät täältä.






Grimasin paketin mukana tuli henkilökohtainen viesti, mikä on minusta aina huomaavaista ja tekee speciaalin vaikutelman.






Glitz & Glamin Minna on ammatiltaan meikkaaja. Sain häneltä ilokseni apua minulle sopivien Grimas-sävyjen valinnassa. Se oli aivan erityisen kivaa siksi, että Minna tuntee makuni, olemme tavanneet myös henkilökohtaisesti ja hän on jopa meikannut minua, joten hän tietää mikä vihreisiin silmiini ja vaaleaan ihooni sopii. 

Halusin ehdottomasti valita mattasävyjä, joita Grimasilla on laaja valikoima. Mattaluomivärejä on kaupallisilla merkeillä vähemmän, sillä ne ovat kalliimpia valmistaa eivätkä ehkä houkuttele kuluttajia ulkonäöllään yhtä paljon kuin kimaltavat helmiäiset.

Grimasilla voi koostaa itse 4, 6, 12 tai 24 sävyn luomiväripaletteja. Hinnat ovat 25,85-95 euroa. Yksittäin ostettuna mattaluomivärit maksavat 7,75 euroa ja helmiäiset 8,25 euroa.






Ihanan Minnan avustuksella valitsin palettiini violetinruskean 575, ruskeanroosan 895, persikkaisenpinkin 532 ja tummanruskean 565 mattaluomivärin.

Minnalla on näitä samoja värejä, joten etsin hänen blogistaan inspiraatioksi meikkikuvia niillä. Tässä meikissä Minna on käyttänyt ruskeansävyisiä 575 ja 565 luomivärejä. 

Halusin lisäksi jotakin vaaleanpunaista. Minna suositteli minulle 532:sta, joka on lämmin pinkki. Minna ehdotti minulle lisäksi ruskeanroosaa 895:sta, jonka myös otin. Minnan mukaan molemmat niistä soveltuvat myös poskipuniksi. 895 käy minun kaltaiselleni vaaleaihoiselle, ja 532:ta taas Minna neuvoi käyttämään kevyesti, jottei punaa tule liikaa.

Sain mielestäni koostettua todella käyttökelpoisen ja pitkäikäisen luomiväripaletin.

Kaikkia luomivärejä voi käyttää joko yhdessä tai yksittäin. Tummaa ruskeaa voi käyttää lisäksi varjostuksiin ja rajauksiin, ja punaiset käyvät myös poskipuniksi.

Näiden luomivärien lisäksi minulla on Grimasilta lempeän vaalea 580 häivytyssävynä. Se on lempparini, jota käytän lähes päivittäin ja aion ostaa myös uuden kun se joskus loppuu. Matkakäyttöön riittääkin, että nappaan mukaani tämän neljän sävyn palettini ja vaalean 580:n. 






Mielestäni luomivärit pystyy myös irroittamaan tarvittaessa tästä Grimasin paletista. En halunnut häivytyssävyäni 580 tähän mukaan, koska se kuluu paljon nopeammin kuin muut. Mutta tarvittaessa jos haluaa tiivistää, sen voi vaihtaa esim. matkalle jonkun muun sävyn tilalle.

Minusta on myös erittäin näppärää, että luomivärien sävynumerot näkee pohjasta. Esimerkiksi Inglotin paleteissa näin ei ole, ja on tosi hankalaa saada luomiväri irti paletista jos haluaa vaikka tarkistaa sävyn.

Grimasin luomivärit on tarkoitettu ensisijaisesti ammattilaiskäyttöön, joten ne eivät pakkauksissaan paljon ulkonäöllä koreile. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä luomiväreissä on hyvä pigmentti ja niitä on helppo työstää sekä häivyttää. No muss, no fuss. Se on sentään paljon tärkeämpää se!






Näiden ihanien luomivärien lisäksi sain myös Grimasin huulipunan.

Valitsin Minnan avustuksella sävyn numero 5-13, joka on iloinen, raikas ja kirkas koralli.  

Tässä Minnan meikissä on käytetty Grimasin huulipunaa 5-13. Sitä käytettin myös vuoden 2012 Chicks'n'Cars kalenterissa Annalla tässä

Suloisen pehmeä, keväinen sävy!

Grimasin huulipunat maksavat 7,75 euroa. Niitä saa myös vastaavissa napeissa ja paleteissa (4-24) kuin luomivärejäkin, jolloin hinnat ovat 6,20 euroa yksittäin ja 23,75-78,55 euroa paletissa.






Meikkien mukana sain myös Grimasin esitteen, joka sisältää Grimasin koko meikkivalikoiman.

Mukana on harrastelijan kannalta aika mielenkiintoisia tuotteita kuten tekoveri ja partaliima.

Tämä kannen kuva toi mieleeni vähän valitsemani sävyt. Siitä voi ottaa mallia ainakin pehmeän pehmeään häivytykseen.

Odotan innolla, että pääsen leikkimään meikkitaiteilijaa näillä upeilla uusilla meikeilläni!

perjantai 25. tammikuuta 2013

Diego Dalla Palma -huulipuna Marks & Spencerilta

Ihana kosmetologi ja meikkaaja Cindy Riera suositteli syksyllä meikatessaan minua minulle Diego Dalla Palman huulipunaa marjaisessa sävyssä 54 Cardinal Red

En ehtinyt silloin heti ostaa sitä häneltä, ja myöhemmin se oli loppu sekä Cindy Rieran hoitolasta että maahantuojalta. 






Onneksi huomasin Marks & Spencerilta Englannista vaatteita tilatessani, että italialaiset Diego Dalla Palman meikit kuuluvat Marks & Spencerin valikoimaan.  

Marks & Spencerin nettikaupassa oli tosi kohtelias palvelu ja nopea toimitus. Paketti tuli Englannista alle viikossa.

Postikulut ovat 7,50 puntaa eli noin 9 euroa. Minua eivät nämä postikulut häirinneet, sillä tilasin samalla paljon muutakin, mutta yksittäiselle tuotteelle ne ovat toki korkeat. 

Marks & Spencerin nettikaupassa myydään Diego Dalla Palman lisäksi muitakin Suomessa harvinaisempia merkkejä. Joukosta tunnistin mm. Renin, Muradin ja GlamGlown. Jos siis etsitte jotakin vaikeasti saatavaa, erityisesti englantilaista merkkiä, kannattaa varmaan tarkistaa Marks & Spencerin valikoima. 






Diego Dalla Palman huulipuna tuli pakattuna pahvikoteloon ja läpinäkyvään muovipussiin.

Hinta oli Marks & Spencerilla 14 puntaa eli 16,70 euroa. Suomessa Diego Dalla Palman huulipunien hinta on tuplaten se, eli 34-36 euroa. 






54 Cardinal Red on aavistuksen kylmään menevä tummanpunainen. Hyvin mehukas ja marjaisa sävy. Pantonen värijärjestelmässä kardinaalinpunainen on PMS 200. 

Olin tosi iloinen, että Cindy Riera laittoi sitä meikatessaan minulle, sillä tällaisista tummemmista ja rohkeammista huulipunista on kiva saada ammattilaisen mielipide sopivuudesta ennen ostoa. 






Diego Dalla Palma ei ole minulle ennestään kovin tuttu merkki.  

Diego Dalla Palmaa myydään Suomessa lähinnä kauneushoitoloissa. Jälleenmyyjät löytyvät maahantuojan Camilla Aho Oy:n sivuilta täältä. Lisäksi maahantuojalla on nettikauppa täällä

Meikkisarjan on perustanut kuuluisa italialainen meikkitaiteilija Signor Diego Dalla Palma 1970-luvun puolivälissä. Sarjaan kuuluu kasvo-, silmä- ja huulimeikkejä.

Minun ostamani huulipuna on Il Rosetto eli The Lipstick -linjaa. Se on korkeapigmenttinen ja peittävä huulipuna vintagesävyillä.

Huulilla huulipuna on aavistuksen kuiva, mutta se on usein hinta hyvästä pysyvyydestä.

Ainoa asia, josta en huulipunassa pidä, on tuo valkoinen hylsy. Se saattaa olla milanolaista huippudesignia, mutta minusta se on hieman halvan näköinen.    






Tämän vähän suttuisen iPhone-kuvan nappasin Cindy Rieran minulle syksyllä tekemästä huulimeikistä.

Siinä näkyy kyllä hyvin Diego Dalla Palman viisinelosen vähän pinkki, kylmä sävy. En olisi uskonut että tällainen jopa jyrkkä ja kylmä väri sopii minulle, mutta hyvältä näyttää!

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

China Glaze Prize Winning Mare -kynsilakka

Yksi amerikkalaisen China Glazen hienoimmista kokoelmista on minusta Rodeo Diva syksyltä 2008. Sen perään ilmestyi syksyllä 2009 vielä Retro Diva -kokoelma.

Minulla on Rodeo Divasta kaksi kynsilakkaa: purppuranvärinen upea Cowgirl Up ja ruskea Prize Winning Mare.  





Prize Winning Mare on erikoinen, pronssinruskea kynsilakka, jossa on vähän kultaista ja aavistus jopa vihreää shimmeriä.

Valitettavasti Prize Winning Maren laatua ei voi hirveästi kehua. Se on vähän vetinen, ja vaativa saada levitettyä siististi.






Värin pitäisi kyllä nimensä mukaisesti muistuttaa ruskeaa tammahevosta. 

Ihailen aina kaikkia kynsibloggaajia, jotka lakkaavat kyntensä tapahtumiin ja juhlapäiviin sopivasti. Halusin olla kerrankin kuin he, ja laitoin Prize Winning Marea kynsilleni käydessäni pitkästä aikaa raveissa.






Ennen ravien alkua minulla oli mahdollisuus vierailla tallialueella, ja löysinkin sieltä tämän kuvankauniin tamman.

Ravihevoset ovat kuitenkin aitoja urheilijoita, joten en sentään häirinnyt tamman keskittymistä juoksuunsa menemällä kuvaamaan kynsilakkaani sen kylkeä vasten, vaikka mieleni kyllä teki. 

Prize Winning Mare oli kyllä lähes samanvärinen kuin tämän tamman silkinpehmeä nenä (oikeasti tiedän kyllä että se on turpa). 






Tamma osoittautuikin sitten olevan Prize Winning Mare, sillä se tuli toiseksi ja tienasi minulle vedonlyöntirahani kolminkertaisena takaisin.

Ihan huippuhauskaa oli muuten olla raveissa pitkästä aikaa, suosittelen lämpimästi!

maanantai 21. tammikuuta 2013

Make Up For Ever; meikki minulle

Make Up For Ever; esittely
Make Up For Ever; meikkipohja
Make Up For Ever; silmämeikki

Make Up For Ever; huulimeikki ja siveltimet

Make Up For Ever -sarja huipentuu Make Up For Everin meikkitaiteilijan Julius Sepposen minulle tekemään meikkiin.





Kuinka ihanaa olikaan päästä tämän hienon, Hollywood-tyylisillä lampuilla reunustetun meikkipöydän eteen istumaan. Olo oli kuin elokuvatähdillä!

Heti alkuun vinkki kaikille muita meikkaaville. Julius aloitti meikkauksen pesemällä kätensä. Ihmettelin, kun hän kävi pian pesemässä ne uudelleen lämpimällä vedellä. Luulin, että se liittyi jotenkin noiden meikkituotteiden levittämiseen, mutta hän selittikin, että se johtui siitä, että hänen kätensä olivat talvisäässä niin kylmät, että ne tuntuisivat muuten inhottavalta iholla. Todella ammattimaista huomaavaisuutta!






Julius antoi minulle vapaat kädet päättää millaisen meikin halusin. En ole varma kuinka moni meikkaaja pystyy helposti antamaan asiakkaalle näin paljon valinnanvaraa, mutta minusta tämä oli osoitus Juliuksen ammattitaidosta ja valtavasta tyylivalikoimasta.   

Minulla oli jo ennestään meikkipohja ja silmämeikki, sillä olin tulossa suoraan töistä, joten toivoin vain niiden päälle jonkinlaista touch upia. Lisäksi toivoin silmänrajausta ja huulimeikkiä vedenkestävillä Aqua-tuotteilla, sillä halusin nähdä ne käytössä. 

Tässä kuvassa näkyvät etualalla huulimeikkiini käytetyt rajauskynä Aqua Lip ja huulipuna Aqua Rouge sävyissä 14. Aqua Rouge huulipuniin löytyy aina niihin sopiva rajauskynä samalla numerolla. Silmämeikkiin käytettiin Aqua Eyes -rajauskynää kevään 2012 La Boheme -kokoelmasta sävyssä Gypsy sekä Aqua Liner nestemäistä rajausta mustankimaltavassa sävyssä 14. 






Heti alkuun sain erinomaisen vinkin, miten silmämeikkiä voi tarvittaessa korjailla. 

Make Up For Everilla on silmämeikinpoistoaine nimeltä Sens'Eyes. Sillä voi kosteuttaa topsipuikon ja pyyhkiä sotkut pois. Vettä ei tarvita, ja päälle voi taas meikata suoraan. 






Tässä Julius demonstroi Sens'Eyesin tehokkuutta. Se irrottaa myös vedenkestävät meikit.

Tämä tuote meni ostoslistalleni heti, niin käytännölliseltä se vaikutti.

Julius korosti silmämeikin pohjustamisen tärkeyttä. Pohjustus tasoittaa silmäluomen värin, auttaa luomivärejä toistumaan ja kestämään paremmin ja helpottaa niiden häivytystä. Myös Make Up For Everilta löytyy silmämeikinpohjustukseen suunniteltu tuote nimeltä Eye Prime. 

Julius neuvoi myös, että mitä vahvempi silmämeikki on, sitä huolellisemmin ja siistimmin pitäisi meikata myös silmänalukset.






Kulmakarvoihini Julius käytti vedenkestävää Aqua Brow -kulmaväriä. Hän valitsi siihen minulle värin 15, Blonde. Se tulee tuollaisessa kätevässä pussukassa, jossa oli mielestäni mukana myös sivellin. 

Julius varoitti, että Aqua Brow -kulmavärin käyttö saattaa vaatia vähän harjoittelua. Minulla on vaikeuksia jo tavallisten kulmavärien kanssa, mutta jäin silti harkitsemaan Aqua Browta, sillä erityisesti kesällä ja urheillessa vedenkestävä kulmaväri olisi tosi hyödyllinen. Ostankin sen varmaan myöhemmin.  






En tiedä kuinka vaikeaa meikkitaiteilijan on korjailla jo olemassaolevaa, itse tekemääni meikkiä. 

Minä kuitenkin pidän sitä hyvin hyödyllisenä, sillä samalla näen, että mitä minun pitäisi tehdä toisin.

Julius lohdutti minua, että omassa meikissäni luomivärit näyttäisivät olevan ainakin oikeilla paikoillaan. Käytin tässä aamulla nopeasti tekemässäni meikissä Lumenen Blueberry Long-Wear Crystal -luomiväriä sävyssä Napapiirin lumo ja mustaa Diorin rajauskynää.   






Julius lisäsi meikkiin Make Up For Everin luomivärejä sävyissä 139, 166 ja 127. 

Lisäksi hän rajasi silmäni Aqua Eyes -kynällä Gypsy ja teki nestemäisen rajauksen yläluomelle Aqua Liner numerolla 14.

Silmänrajauksen tekemisessä Julius neuvoi, että ihoa ei saisi vetää sormella suoraksi rajausta tehdessä koska iho löystyy siitä. Sen sijaan kannattaisi katsoa silmällä vinoon silmän ulkonurkkaan ja vetää rajaus siten. 

Jos nyt vertaan tätä Juliuksen tekemää silmämeikkiä omaani, se on väreiltään paljon syvempi ja tuo silmän muodon paremmin esiin. Kontrastit ovat voimakkaammat ja ulkonurkat on paremmin häivytetty. Toinen on harrastelijan tekemä tavallinen silmämeikki ja toinen ammattilaisen upea ja viimeistelty silmämeikki, siinä kai on suurin ero. 

Olin myös tyytyväinen, että Julius käytti minulle nestemäistä rajausta. Yleensä ammattilaiset rajaavat silmäni aina jo valmiiksi pehmeällä ja utuisella kynällä, mutta nyt sain kunnon mustat rajauksetkin! 





Make Up For Everille Kallioon voi myös varata itselleen meikin tai henkilökohtaisen meikkiopastuksen (100 euroa, 1 1/2- 2 tuntia). 

Luulen että sieltäkin saa tällaisen face chartin eli meikkikartan, jossa näkyy meikkiin käytetyt tuotteet. 







Tässä Julius värittää meikkikarttaa. Se tehtiin samoilla luomiväreillä ja huulipunalla kuin meikkikin.

Karl Lagerfeldinhan kerrotaan muuten piirtävän Chanelin kaikki muotikuvat Shu Uemuran luomiväreillä, koska hän pitää niiden pehmeästä ja häivytetystä jäljestä. 






Tässä on minun värikarttani ja alla valmis meikki.






Meikki oli minusta aivan upea. Olin tosi tyytyväinen, että sain voimakkaan ja dramaattisen meikin, jollaisia minulle ei yleensä tehdä. Sain leikkiä hetken kohtalokasta naista à la Marlene Dietrich ja Greta Garbo! Yleensä vaalea ihoni ja pehmeät kasvonpiirteeni houkuttelevat meikkaajat tekemään ennemminkin luonnollisempaa ja häivytetympää jälkeä.

Huulimeikissä Julius kumosi uskomukseni siitä, että minulle ei voimakas huulimeikki sopisi. Julius päinvastoin kehui, että minulla on 1930-luvun mieleen tuova huulien muoto. Parhaat meikkitaiteilijat osaavatkin sanoa juuri tällaisia asioita, ja nähdä persoonalliset piirteet edullisessa ja kauniissa valossa. Siitä tulee kiva olo, muistan tuonkin kohteliaisuuden varmaan lopun elämääni!

lauantai 19. tammikuuta 2013

I Love Aerobic, Aira Samulin ja Biotherm

Tytöt, olin tänään aivan ihanassa tapahtumassa: I Love Aerobic Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa. Teemana oli jumppaa niin monta tuntia kuin haluat. 

Tarjolla oli aerobicia yhteensä 6 tuntia. Perinteistä jumppaa, zumbaa ja tanssillisempaa. Paikalla oli noin 400 innokasta aerobicaajaa.

Olen itse aloittanut aerobicin vuonna 1999. Viime vuosina olen kyllä urheillut aika paljon muutakin, joogaa ja juoksua, mutta aerobic on silti suurin rakkauteni. 






Mäkelänrinteen uintikeskus näytti ihanalta trooppiselta keitaalta kylmän pakkaspäivän auringossa.





Me olimme kuitenkin jumppasalin puolella.

Sielläkin oli kivan pirteitä värejä jumpparien asuissa, neonvärit ovat nyt selvästi tulossa taas muotiin!

Tapahtuma järjestettiin nyt viidettä kertaa. Alunperin se järjestettiin aerobicin Suomeen tulon 30-vuotisjuhlan kunniaksi.

Tapahtuman avasi Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Hän mainitsi avajaispuheessaan mielenkiintoisen faktan, että ainakin Helsingissä miehet kuluttavat liikuntaan melkein puolet enemmän rahaa kuin naiset. 

Ritva Viljanen myös jumppasi ihailtavan reippaasti aamupäivän mukana tyttärensä kanssa







Yksi tapahtuman kohokohdista oli Aira Samulinin ja Donata Pennasen pitämä tanssitunti. Se oli katsaus discotanssin historiaan ja aivan mielettömän hauskaa Travolta-liikkeineen.

Katsokaa muuten tuota Airan ryhtiä. Hän täyttää kohta 86, ja antoi meille myös vinkkejä miten voi olla vanhana yhtä hyväkuntoinen kuin hän. Hänen ohjeensa olivat, että pitää nukkua riittävästi, katsoa vähän mitä syö ja tanssia!  






Aira Samulin on mielestäni myös hieno esimerkki siitä, miten vanhempikin rouva voi huolehtia itsestään ja ulkonäöstään. Airaa ei näe koskaan ilman huoliteltua ja kaunista, joskus näyttävääkin meikkiä. Lisäksi hänellä oli nytkin upea, pitkä punainen ponihäntä. Haluaisin itsekin olla vanhana kuten hän!







Mutta koska tämä on ensisijaisesti kosmetiikkablogi, esittelen teille myös kosmetiikkaa.

Biotherm oli yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista, ja ihanana yllätyksenä pukuhuoneissa oli testattavana Biothermin tuotteita.

Tarjolla oli mm. Biothermin Oil Therapy -sarjaa. Siihen kuuluu kuorinta, vartalovoide ja vartaloöljy pirteän oranssinvärisissä pulloissa. Tuotteet sisältävät kolmea eri öljyä: muskatelli ruusuöljyä, kärsimyskukkaöljyä ja aprikoosin siemenöljyä. 

Olen itse tällä hetkellä kovasti innostunut öljyistä ihonhoidossa, joten minusta oli tosi kiva testata näitä tuotteita. Kokeilin kuivalle iholle sopivaa vartalovoidetta, joka oli mukavan kermainen ja täyteläinen. Myös kosteutusta täydentävä öljy oli minusta ihana, paksua ja ravitsevaa nestettä. Tuoksu oli molemmissa puhtaan appelsiininen. 

Olisin halunnut kokeilla myös kuorintaa, koska se sisälsi sokeria ja öljyjä, mutta olin menossa kotiin suihkuun. 

Tuotteiden hinnat ovat kuorinta 34,50 euroa (200 ml), vartalovoide 33 euroa (200 ml) vartaloöljy 45 euroa (125 ml).

Voisin hyvin harkita ostavani näistä kuorinnan tai vartaloöljyn, vaikka toki nuo hinnat ovat aika kalliita.

Lisäksi testasin Biothermin Eau de Paradis -vartalotuoksua (punainen pullo). Se kuuluu Biothermin neljän vartalotuoksun sarjaan, joista sain näytteen myös oranssissa pullossa olevasta Eau d'Energie -tuoksusta.

Punainen Eau de Paradis tuoksuu Biothermin mukaan vadelmalta, graniittiomenalta ja mustikalta sekä metsältä ja myskiltä. Varsinkin alkuosa kuulostaa todella herkulliselta yhdistelmältä. Tuoksusta puuttui kuitenkin mielestäni se makeus ja hedelmäisyys, josta yleensä pidän. Ihan ok, mutta ei noussut suosikikseni. 

Oranssi Eau d'Energie sopi nimeltään hyvin tapahtuman teemaan. Sen sitruksisen pirteästä ja puhtaasta tuoksusta pidin yllättäen enemmän kuin Eau de Paradisista. Eau d'Energien tuoksu toi myös kivaa eteläistä kontrastia kylmään talvipäivään.

Näiden kahden vartalotuoksun lisäksi Biothermilla on vielä sininen raikas Eau de Pure ja keltainen virkistävä Eau Vitaminée. Vartalotuoksujen hinta on 51 euroa (100 ml).






6 tuntia jumpattuani olin jo onnellisesti unohtanut, että tapahtumasta saa myös goodie bagin. Onneksi narikan tytöt olivat valppaina, kun uupuneet jumpparit lähtivät kotimatkalle. Olisikin harmittanut tosi paljon jos olisin unohtanut ottaa omani, sillä tämä oli mielestäni kivoin goodie bag pitkään aikaan. 

Aerobicaajilla kuluu vartalotuotteita ja -voiteita, sillä suihkussa on käytävä usein.

Apteekkisarjoista saimme ihanan Natuviven Lemongrass suihkugeelin ja vartalovoiteen. Purkit ovat vielä käteviä matkakokoja, joten ne on helppo ottaa jumppasalille mukaan. 

Natuvive Essentials -sarjan ideana on hemmotella sekä kehoa että mieltä. Lemongrass-tuoksu on Natuviven mukaan eksoottinen, raikas ja piristävä.

Natuvive on lempparini apteekkisarjoista, sillä sen purkit ovat nättejä ja tuoksut hyviä. Olen kokeillut aiemmin Natuviven papayan ja granaattiomenan tuoksuisia vartalotuotteita ja pitänyt kovasti kummastakin.

Louis Widemerilta saimme Carbamid Forte -jalkavoiteen, jonka pitäisi pehmittää jalkojen kovettumia. Taas erinomaisesti jumppareille sopiva tuote! Olen kuullut muutenkin kehuja tästä Louis Widemerin jalkavoiteesta, joten testaan sitä mielelläni. Se sisältää runsaasti ureaa, joka voi kuulostaa ällöttävältä, mutta on ymmärtääkseni tässä se ainesosa, joka oikeasti niitä kovettumia ohentaa ja liuottaa. 
  




Ja taas täsmätuote aerobicaajille ja muille urheilijoille, eli nopeasti kuivuva Adidaksen deodorantti. Se sopii myös herkälle iholle.

Goodie bagin kokoajat ovat kyllä tienneet mitä tekevät, niin tarpeellisia ja osuvia tuotteita nämä ovat! Samalla tavalla aerobictapahtuman ohjelma oli koostettu todellisella ammattitaidolla. Tarpeeksi vaihtelevia ja erilaisia, kevyempiä ja raskaampia tunteja sopivassa suhteessa, niin että sen jaksoi jumpata hyvillä mielin läpi. 






Kesällä liikunnalliset ihmiset ulkoilevat paljon, joten käyttöä on myös tälle Matrixin Biolage Sparkling Lotion -voiteelle, jonka pitäisi kosteuttaa hiuksia ja suojata niitä auringolta, merivedeltä ja kloorilta. Minulle tämä tulee todella tarpeeseen, sillä viime kesänä hiukseni muuttuivat punaisesta blondiksi yhdessä päivässä purjeveneen kannella. 

Ja hei, mitä paljon liikkuva ihminen voisi vielä muuta tarvita? No tietenkin kuivashamppoota. Pääsen nyt testaamaan tätä Biozellin versiota. Se on myös näpsäkässä, jumppakassiin tai matkakäyttöön sopivassa hienossa pinkissä pikkupullossa.






Mikä vielä voisi olla hyödyllistä?

Tietysti D-vitamiini, jota suomalaiset naiset eivät välttämättä saa riittävästi talvikautena (päivittäinen saantisuositus 7,5 mikrogrammaa). D-vitamiinilisää suositellaan lokakuusta maaliskuuhun, jos ei syö säännöllisesti vitaminoituja maitovalmisteita, ravintorasvoja tai kalaa. D-vitamiinista huhutaan muuten myös, että se voisi parantaa ihon kuntoa. 

Itse olen varmaan siinä rajalla, saanko D-vitamiinia riittävästi ravinnosta muuten, joten aion käyttää tätä Devisol D-vitamiinilisää maaliskuun loppuun, kun sen nyt kerran sain.

Lisäksi sitten vielä urheilijoille tarpeellinen Ice Power Cold Gel. Suomalainen tuote, jota voi hieroa kipeisiin lihaksiin ja niveliin.   






Tapahtumassa oli myös Biothermin esittelypiste, josta sain runsaasti näytteitä.

Biotherm on itselleni muuten tuntemattomampi merkki, mutta olen kyllä käyttänyt joskus sen muutamia kasvovoiteita. Ihan toimivia tuotteita.

Nyt sain testiin Skin Vivo -sarjan anti-ageing päivä- ja yövoiteen sekä seerumin. Sarja sopii kuulemma myös kuivalle iholle. Lisäksi sain kokeiltavaksi Aquasource-sarjan kasvovoiteita. 

Minusta on erityisen kiinnostavaa päästä testailemaan myös Biothermin kehutun Skin Ergetic -sarjan väsymyksen merkkejä hävittävää kasvovoidetta ja kuuluisaa parsakaaliseerumia.


Olipa ihana tapahtuma! Aerobicia ja kosmetiikkaa, mikä voisi olla parempaa!