sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Yves Saint Laurent kesä 2013 Saharienne Heat -kokoelma

Viimeisenä kesän meikkikokoelmista tulee esittelyyn Yves Saint Laurentin upea Saharienne Heat, ennen kuin syksyn uutuudet taas pamahtavat kauppoihin. 

YSL:n meikkipuolen taiteellinen johtaja, meikkitaiteilija Lloyd Simmonds kuvailee kesän 2013 kokoelmaa näin: 

"Auringolasku, tuo maaginen hetki, jolloin taivas vaihtaa väriä muuttuen herkäksi paletiksi lämpimiä, intensiivisiä sävyjä, jotka yhdistyvät kesän ensimmäisiin violetteihin pilkahduksiin. Saharan säteilevä kuumuus ja iltahämärän ensimmäisten hetkien kontrasti antavat inspiraation Yves Saint Laurent kesän 2013 lookille. Valikoima polttavia, kultaisia sävyjä, joita korostavat ja viilentävät violetin, korallin, fuksian sekä vihreän värit."

Sahara ja Marokko sopivat hyvin inspiraationlähteeksi YSL:n kokoelmalle, sillä itse Yves lomaili aikoinaan aina Marrakechissa, Marokossa.


Violetti, vihreä ja kulta näyttävät fantastisilta yhdessä! 

Aion ehdottomasti tehdä näitä sävyjä yhdistäviä meikkejä nyt loppukesällä, jolloin iho on jo ruskettunut ja ne näyttävät parhailta. 

Lloyd Simmonds neuvoo yhdistämään päivämeikissä ruskeaa ja roosaa hehkuvan nude-meikin aikaansaamiseksi. Illaksi voi laittaa runsaasti violettia koko luomelle ja kultaa silmän sisänurkkaan kirkastamaan katsetta kuten mainoskuvan meikissä on tehty. Kultaa voi levittää myös kulmakarvan kaareen.

Samaa kullansävyä voi käyttää myös korostamaan ohimoita ja poskipäitä "jos haluaa muuntaa silmämeikkinsä todelliseksi YSL-lookiksi". 

Huulipuna lookissa on tummahko ruskeanpunainen Rouge Pur Couture Golden Lustre 115 Brun Sultan, jolla viimeistellään lämmin, valoa heijastava meikki. 

Nudesävyillä meikattujen kasvojen jännittäväksi kontrastiksi Lloyd Simmonds on valinnut kynsiin vihreää, violettia ja taupea. Mainoskuvassa kynsilakka on vihreä 36 Vert d'Orient. 

Lloyd Simmonds on lisäksi luonut neljä erilaista mix & match -yhdistelmää kokoelman kynsilakoista ja huulipunista:

1) Raikkaat korallit huulet yhdistettynä itämaisen vihreisiin kynsiin
2) Viettelevän pinkit huulet ja taupet kynnet
3) Couture-punaiset huulet ja hienostuneet vihreät kynnet
4) Ruskeanpunaiset huulet ja violetit kynnet

Näitä yhdistelmiähän voi toteuttaa myös muilla meikeillä, mutta YSL:n kesäkokoelmasta löytyy näihin juuri oikeat sävyt. Tosin violetti kynsilakka 14 Violine Surrealiste ei tietääkseni ole myynnissä Suomessa.


YSL:n kesän meikkilookin avaintuotteet ovat tässä:

- vihreä kynsilakka Vert d'Orient, 27 euroa.
- huulipuna Brun Sultan, 38 euroa,
- luomiväripaletti Marrakesh Sunset, 64 euroa
- rajauskynä Violet Massa, 26 euroa
- maskara Volume Effet Faux Cils WP, 37 euroa

Swatchasin kokoelman kaupassa, ja olin erityisen vaikuttunut rajauskynän Violet Massa intensiivisestä ja voimakaasta violetista pigmentistä. Lloyd Simmonds neuvoo käyttämään sitä iltameikissä pohjustamaan violettia luomiväriä. 

Luomiväripaletti Marrakesh Sunset on väreiltään todella inspiroiva kuten YSL:n luomiväripaletit yleinsäkin. Pigmentti oli kuitenkin osin valitettavan hileinen ja kimaltava. Ihmettelen tätä, koska luulen että YSL:n pääkohderyhmä on kuitenkin 50+ rouvat, joille ei tällainen kimallus välttämättä enää sovi tai kiinnosta. Paletista on kuitenkin helppo toteuttaa Lloyd Simmondsin ehdottamat väriyhdistelmät roosa ja ruskea päivään ja violetti ja kulta iltaan.

Taas todella kiehtova, Marrakechin ja Saharan taikaa välittävä kokoelma Yves Saint Laurentilta! 


Kuvista kiitos YSL:lle!
4 kommenttia:

 1. Oi! Kerrankin luomiväripaletti, jolle minä sytyn! Aivan ihanat värit, ihan just eikä melkein :) Ja tuo Violet Massa -kynä on myös ihan täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. YSL:n luomiväripaleteissa on kyllä kerta toisensa jälkeen todella onnistuneita väriyhdistelmiä. Tämä Marrakesh Sunsetkin oli tosi ihana, ja olisin varmaan ostanutkin sen jos laatu ei olisi niin hileinen. Kun tähän Lloyd Simmondsin värisilmään saataisiin vielä yhdistettyä kunnon samettinen ja pigmenttinen luomivärilaatu niin oltaisiin kyllä lähellä täydellisyyttä. Violet Massa -rajauskynällä pohjustettuna paletin kimaltava violetti varmaan toimisikin silti hyvin.

   Niin ihanat värit tässä kokoelmassa! :)

   Poista
 2. Oi, mitä värejä ja loppukesän poltetta <3 . Violetti-vihreä-kulta on upea combo silmämeikkiin myös, mutta se vaatii riittävän lämpöisen violetin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä YSL:n Saharienne Heat oli lämpöisen hehkunsa vuoksi nimenomaan loppukesään sopiva kokoelma ainakin täällä meillä Suomessa. Tuo mainoskuva on aivan upea, siitä sen kuuman lämmön voi suorastaan aistia! :)

   Oi miten upeaa olisikaan yhdistää samassa silmämeikissä vaikka smaragdinvihreä, lämmin violetti ja kulta. Täytyy ehdottomasti kokeilla joku päivä. Sama näyttäisi upealta varmaan myös kynsissä, mutta itse en osaa valitettavasti sellaista koristelua toteuttaa! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)