torstai 18. heinäkuuta 2013

Kosmetiikkauutuuksia Helsinki-Vantaan lentokentän tax freessa

Taas on käyty lentokentällä pyörimässä, tällä kertaa kotimaan matkailun merkeissä.

Rakastan Helsinki-Vantaan lentokentän tax freeta, joten minulla on täällä blogissa aika paljon juttuja lentokentän tax freen kosmetiikkatarjonnasta. Tein niille oikein oman tunnisteenkin, eli tunnuksen "tax free; Helsinki-Vantaa" alta löytyvät kaikki Hesa-Vantaan tax free kosmetiikasta kertovat jutut. 
Siellä se siintää, Finnairin ihana tax free... Tällä kertaa keskityin tutkiskelemaan vain tax freen kosmetiikkauutuuksia, mitään ei ollut tarkoitus ostaa.

Helsinki-Vantaalla on tax free -ketjuja kaksi: useamman liikkeen Duty Free ja oma suosikkini Finnair Shop. 

Tuntumani mukaan lentokentän vanhassa aulassa portti 28 läheisyydessä sijaitseva Finnair Shop on aavistuksen kalliimpi, mutta siellä on parempi valikoima. Turvatarkastuksien lähellä oleva iso Duty Freekin on kyllä mielestäni viime aikoina parantanut valikoimaansa, ja nykyään sieltä saa myös kosmetiikan kausikokoelmia.

Molemmissa tax freessa oli näyttävästi esillä Lanvinin suunnittelija Alber Elbazin Lancomelle tekemä erikoiskokoelma värikkäästi koristeltuja ripsivärejä ja luomivärejä. Alber Elbaz Hypnose -maskarat maksoivat Duty Freessa 30 euroa ja Finnair Shopissa 30,90 euroa (normaalisti kaupassa 36 euroa). Viiden luomivärin erikoiskoristeltujen luomiväripalettien hinta oli molemmissa paikoissa 48,20-48,30 euroa (normaalisti 66 euroa). 


Chanelin upean värikäs perhosaiheinen kesäkokoelma Papillon de Chanel oli myös myynnissä molemmissa tax freessa. Duty Freesta oli loppu kokoelman punaisempi huulipuna Rouge Coco Shine Pygmalion. Persikkaista Idyllea oli vielä hyvin jäljellä molemmissa paikoissa. Kokoelman kolmesta kynsilakasta Finnair Shopista oli taas loppu turkoosin metallinen Azure, mutta sinistä Bel-Argusia ja punaista Lilisia oli vielä jäljellä.

Vertaan usein lentokenttien hintatasoa itse kehittämälläni niin sanotulla Chanelin kynsilakkaindeksillä. Chanelin kynsilakkojen hinta Helsinki-Vantaalla on Duty Freessa nykyään 19,60 euroa ja Finnair Shopissa 19,50 euroa. Normaalisti Chanelin kynsilakat maksavat Suomessa lähes 30 euroa. 

Toinen vertailutuotteeni lentokentillä on Diorin viisikot. Diorin viisikoiden hinta Helsinki-Vantaan Duty Freessa on tällä hetkellä 43,80 euroa ja Finnair Shopissa 43,30 euroa. Muuten Diorin viisikot maksavat kaupassa muistaakseni nykyään jo yli 60 euroa. Tietenkään en niitä siihen hintaan osta, joten siksi en valitettavasti muista tarkkaa hintaa.

Yllättäen Helsinki-Vantaa sijoittuu lentokenttien tax freen hintavertailuissa Euroopan edullisimpien joukkoon. Valikoima on myös tosi hyvä. Monelta merkiltä on saatavissa jopa kausikokoelmia, joita lentokentillä ei aina välttämättä myydä.

Diorilta sekä Duty Freessa että Finnair Shopissa oli myynnissä Summer Mix Nails & Cheeks -erikoiskokoelma. Siihen kuuluu voidemaisia poskipunia ja oransseja/pinkkejä minikynsilakkoja. Sen inspiraationa on ollut Diorin uuden suunnittelijan Raf Simonsin ensimmäinen kevät-kesän 2013 kirkasvärinen ready to wear -vaatekokoelma.   

Muita kosmetiikkauutuuksia Helsinki-Vantaan lentokentän Finnair Shopissa olivat Essien kynsilakat. Niitä oli ilmestynyt iso standi kassojen viereen. Kausikokoelmia ei mielestäni ollut, mutta muuten valikoima oli hyvä, mukaanlukien hoitotuotteet.

Essien kynsilakkojen hinta Helsinki-Vantaalla oli 10,80 euroa, kun ne normaalisti maksavat kaupassa 15,40 euroa. Kynsilakoista oli vielä erinomainen ota 3 maksa 2 tarjous. Tosi hieno juttu!

Aiemmin Finnair Shopissa myytiin myös OPI:n kynsilakkoja, mutta nyt ne ovat olleet jo muutaman vuoden poissa valikoimasta. Muualla Euroopassa OPI:a myydään usein lentokentillä. 

Ajankohdasta johtuen kiinnitin huomiota myös aurinkorasvojen saatavuuteen. Duty Free Shopissa oli myynnissä kahta laadukasta ja kallista aurinkorasvamerkkiä, Lancasteria ja Piz Buinia.     

Selektiivistä kosmetiikkaa lentokentällä onkin tarjolla runsaasti, mutta ystäväni kanssa kiinnitimme huomiota siihen, että päivittäiskosmetiikkaa on vähän heikonlaisesti. Useinhan sellaisellekin voisi olla tarvetta, sillä matkalle lähtiessä saattaa helposti unohtua vaikka meikinpuhdistusaine, shampoo tai hiuslakka. Toki niitäkin on myynnissä, mutta valikoimaa on vähemmän.

Kotimaanmatkailijoilla ei ole muutenkaan mahdollisuutta ostaa isommista tax freesta. Heille on oma pikkuinen Airport Shop -myymälänsä portti 20:n lähellä, joka toimii myös Arrival Shopina. Siellä valikoima on toki aika paljon pienempi, mutta kyllä sielläkin oli myynnissä tuoksuja ja esim. Clarinsia ja Lancomea. Ei kuitenkaan sentään ihan mitään kausikokoelmia!  

12 kommenttia:

 1. Kiitos tästä tosi kattavasta ja mielenkiintoisesta jutusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos itsellesi kauniista sanoista! Juuri siksi näitä juttuja on niin kiva kirjoittaa, kun tietää että joku muukin on kiinnostunut asiasta ja ilahtuu. :)

   Poista
 2. Chanelin kynsilakkaindeksi, ihan parasta!! Sait mut hymyilemään leveästi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten hauskaa kuulla! :)

   Ennen mittasin lentokenttien hintatasoa pelkällä Diorin viisikko -indeksillä, mutta nykyään kun minulla on aika paljon Dioreita olen siirtynyt Chanelin kynsilakkaindeksiin, koska Chanelin kynsilakkoja ei vaan voi koskaan olla liikaa. Tällä kertaa selvisin juuri ja juuri kuivin jaloin tuosta upeasta Chanelin kesäkokoelmasta - mutta vain koska olin kotimaan matkustaja, eikä minun olisi annettu kuitenkaan ostaa sinistä Bel-Argusia tai turkoosia Azurea. Mutta jos niitä on myynnissä vielä syksyn Nizzan matkan aikaan, niin sitten nähdään miten käy. :)

   Poista
 3. Aaah, mäkin rakastan lentokenttiä ja niiden tax free -myymälöitä! Ja Helsinki-Vantaa on kyllä yksi lempparikentistä. Voi että, tuli hirveä kaipuu päästä taas sinne! Matkakuume! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakkaus tax freehen on erittäin hyvä asia lentopelkoni kannalta, sillä lähden aina mielelläni ainakin lentokentälle asti, kun tiedän pääseväni tax freehen. :)

   Hki-Vantaa on kyllä mielestäni vähän yllättäenkin yksi Euroopan parhaista lentokentistä kosmetiikkashoppailuun. Ranskassa ja Italiassa, missä voisi olettaa että olisi aivan mahtava meininki, tarjonta ei ole välttämättä ollenkaan niin hyvä. Tukholman Arlandasta pidän myös kovasti, mutta se on kallis. Kööpenhamina on myös tosi hyvä ja samoin Saksan lentokentät. Mutta Helsinki-Vantaa ja Finnair Shop on vain niin ihanan kotoinen, usein ostan kaiken haluamani jo mennessä sieltä.

   Joskus voisin lähteä matkalle melkein vain siksi että pääsisin taas tax freehen! :)

   Poista
 4. En yleensä tee ostoksia lentokentällä, lapset mukana niin on vaikeaa keskittyä. Mutta olen huomannut, että useilla Euroopan kentillä hinnat ovat varsin korkeat, Sokoksen alesta saa usein halvemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten kanssa parempi onkin varmaan laivan tax free, kun siellä lapset voi varmaan helpommin parkkeerata johonkin sillä aikaa kun itse tekee ostoksia. :)

   Tax freen hinnat ovat kyllä nousseet valtavasti siitä mitä ne joskus olivat. Itsekin tein saman havainnon, että Sensain ihonhoitotuotteet olivat joskus edullisempia Sokoksen alessa kuin tax freessa. Sokoksen ale on kyllä välillä todella edullinen niiden tuotteiden osalta, joista sattuu olemaan alennusmyyntierät myynnissä. Samoin esim. selektiivisen kosmetiikan kausikokoelmat tulevat alennusmyynneistä ostettuna yleensä halvemmaksi kuin tax freesta, mutta niiden alennusmyynteihin tulemista joutuu usein tietysti odottelemaan jonkun aikaa. :)

   Poista
 5. Kiitos tästä postauksesta! Tulee ihan matkakuume! ;)

  Mahtavaa, että jaksat kirjoittaa kosmetiikasta niin laajasti, muutenkin kuin vain eri tuotteiden käyttökokemuksia. Täältä saa kätevästi ongittua kaikki uutiset ja tapahtumat. :) Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kivaa palautetta, kiitos paljon! You made my day! :)

   Välillä itsestäni tuntuu, että pitäisi kirjoittaa enemmänkin myös tuotearvosteluja, mutta erittäin hauskaa kuulla että muutkin jutut kiinnostavat. Innostun itse niin paljon aina kaikista uutuuksista ja uusista meikkikokoelmista, että siksi myös kirjoitan niistä mielelläni. Tosi kivaa tietää että ne jutut myös kiinnostavat. :)

   Aina ei tarvitse myöskään kaikkia uutuuksia ostaa, vaan niistä voi inspiroitua muutenkin. Niin kuin minä esim. inspiroiduin Diorin uudesta Nails & Cheeks -kokoelmasta käyttämään taas oranssia kynsilakkaa. :)

   Poista
 6. Hyvä postaus! Harmillista vaan, kun noita OPIn lakkoja ei tosiaan saa enää, koska niitä olisin tosi mielelläni ostanut. Mutta onneksi yleensä sitten siellä lennon toisessa päässä on lentokenttä, josta OPIn lakkoja saa. :) Ja kiva kun Essien lakkoja saa tuota kentältä normaaleja kauppoja halvemmalla, niitä varmasti ostaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäsit! :)

   Minustakin on tosi sääli, että OPIa ei enää myydä Helsinki-Vantaalla. En tiedä miksi lopettivat sen, ehkä ne eivät vain myyneet tarpeeksi hyvin. Mutta tosi hyvä että saatiin Essie tilalle, muutaman vuoden tässä jo oltiinkin ilman mitään professional-tason kynsilakkamerkkiä.

   Essieta en ole ainakaan toistaiseksi millään muulla lentokentällä nähnytkään, mutta OPIa saa tosiaan onneksi aika hyvin muualta Euroopasta, hieno juttu! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)