lauantai 20. heinäkuuta 2013

Muotiperjantai; Savonlinnan oopperajuhlat ja Muotikuu

Terveisiä Savonlinnan oopperajuhlilta, jossa olin ensimmäistä kertaa katsomassa upeaa ranskalaista oopperaa Samson et Dalila

Dalilan roolin lauloi sensuellin kaunis mezzosopraano Milijana Nikolic, johon olimme erityisen ihastuneita. 
Itse esityksen päätähti, salaperäinen Olavinlinna. Yritin ennen oopperajuhlia etsiä tietoa siitä, miten oopperaan kannattaisi pukeutua, sillä esitys oli 1400-luvulla rakennetussa Olavinlinnassa, eli käytännössä lähes ulkoilmassa.

Savonlinnan oopperajuhlien nettisivuilla sanottiin vain, että "pukeutumisessa kannattaa ottaa huomioon esityspaikan erityisolosuhteet" ja että "linnan käytävien ja lattioiden kiveys edellyttää mukavia jalkineita".

Meillä oli huono tuuri ja juuri esitysillaksi sattui sade ja melkoinen kylmyys vaikka oli heinäkuu. Paniikissa shoppailimmekin sitten Savonlinnassa mustia paksuja sukkahousuja ja villahuiveja, sillä katsomoon kehoitettiin ottamaan lämmintä mukaan.

On tämä Suomen kesä aika vaativa jos samaan aikaan pitäisi olla sekä lämmin että tyylikäs!

Loppujen lopuksi kävi ilmi, että linnan katsomo oli onneksi katettu, korkokengilläkin olisi pärjännyt emmekä palelleet muuta kuin väliajalla, jolloin lämpiöön puhalsi hyytävä tuuli.
  

Savonlinnan Muotikuussa oli kuitenkin ymmärretty, mitä oopperajuhlapukeutuminen vaatii.

Nappasin kuvan tästä näyteikkunassa olleesta asusta, jossa oli yhdistetty laaja tyllihame ja toppatakki. Fantastista!

Muotikuu on alunperin turkulainen naisten vaatteita myvä boutique-tyylinen liike. Helsingissä Muotikuun liike on Fabianinkadulla. Muotikuita on Turun lisäksi myös Tampereella ja Oulussa.

Muotikuun pääpaino oli selvästi juhlapukeutumisessa ja ranskalaisissa merkeissä. Aivan ihania, juhlavia ja naisellisia mekkoja, kenkiä, huiveja ja koruja. 

Muotikuun asuja näkyy usein naistenlehtien muotikuvissa, ja tiedän jopa muutaman naisen, jotka ovat löytäneet Linnan juhlien asunsa Muotikuusta. Myös Savonlinnan Muotikuun asiakkaat olivat hyvin tyylikkäitä, hauskaa nähdä hyvinpukeutuneita aikuisia naisia ostoksilla.

Ystäväni osti Muotikuusta hienot ranskalaiset, barokkityyliset mustat korvakorut. Jos minulla ei olisi ollut jo illan oopperaesitykseen asua valmiina, olisin ehdottomasti ostanut tuollaisen upean, runsaan tyllihameen! 

Minä saatan hyvin ostaa vaikka koko asun suoraan mallinuken päältä. Ystäväni, jolla on hyvä tyylisilmä, on kuitenkin neuvonut minua, että täsmälleen samaa asua ei tarvitse välttämättä ostaa, vaan se kannattaa hajoittaa mielessään osiin, ja miettiä sitten miten muuten saisi toteutettua saman tyylin.

Näyteikkunan asussa on beigeä ja keltaista väriä yhdessä. Laaja tyllihame on yhdistetty tyköistuvaan toppatakkiin, joka on kurottu vyötärölle leveällä vyöllä. Kokonaisuudesta tekee viimeistellyn clutch-laukku.

Important lessons of colour and style!

7 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muotikuun myymälä ja tehtaan myymälä-outlet ovat Turussa.

   Poista
  2. Kiitos täsmennyksestä, selvensin sen vielä tuohon itse blogitekstin puolellekin. :)

   Sinne outlet-myymäläänkin olisi kyllä tosi kiva päästä, ja se Turun Muotikuu on varmasti hyvä! :)

   Poista
 2. Itse ostin muutama vuosi sitten yo-juhla mekkoni Muotikuusta Tampereelta. Oli kyllä mahtava löytö ja upea mekko vaikka hinta vähän kirpaisikin ;)
  mukava tapa oli myös, että liike otti lukion nimen ylös etteivät vain myisi samaa mekkoa samaan kouluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva että huomasit mennä etsimään yo-juhlamekkoasi nimenomaan Muotikuusta, siellä oli varmasti hyviä vaihtoehtoja. Minulla meinasi mennä pää aivan pyörälle tuolla Savonlinnan Muotikuussa, kun siellä oli niin paljon kaikkia kivoja mekkoja ja hameita, että en osannut keskittyä oikein mihinkään. :)

   Tosi hyvä myös, että samasta liikkeestä saa tarvittaessa myös kengät, korun ja laukun asuun, niin paljon helpompaa valita kaikki yhteensopiviksi.

   Hinnat ovat toki aika korkeat, mutta ihana ele tuo, että huolehtivat myös, ettei samoihin juhliin tule kahta samanlaista mekkoa. Erinomaista palvelua! :)

   Poista
 3. Muotikuu on kyllä mahtava liike. Mäkin löysin sieltä yo-mekkoni. :) Oli ihan uniikkikappale ja hinta yli 500€, mutta koska en ollut tanssinut vanhojen tansseja, halusin olla prinsessa lakkiaisissa. Oli kyllä sen arvoinen. Mekkoa tulee varmasti käytettyä vielä monissa juhlissa ja tilaisuuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mukavaa kuulla, että sinäkin olet löytänyt yo-juhlamekkosi Muotikuusta! En itse ajatellutkaan, että siihen tarpeeseenkin Muotikuu olisi varmasti hyvä, kun omista yo-juhlistani on jo niin kauan. Tosi kiva että on olemassa tällainen tyylikäs, juhlapukeutumiseen erikoistunut liike, jossa on ainutlaatuisia ja kauniita asuja.

   Mutta hui tuota hintaa, mutta laatu ja yksilöllisyys siinä varmasti maksaa. Ja uskon että mekollesi on varmasti käyttöä myös jatkossa, laadukkaat ja hyvinvalmistetut vaatteet kestävät kyllä aikaa! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)