tiistai 2. heinäkuuta 2013

Hyvä aurinkorasva uimiseen; Piz Buin Wet Skin

Tässä on tuote, jota en uskonut tarvitsevani. Sain sen testiin pr-toimistosta, ja epäilin jopa ottaa sitä vastaan, sillä mitä käyttöä minulla sille olisi?

Olen kuitenkin tänä kesänä innostunut yllätykseksi itsellenikin uimisesta, ja vielä tarkemmin sanottuna vesijuoksusta. Yhtenä syynä innostukseeni on 73-vuotias kaunotar, eli Helsingin valkoinen funkistyylinen Uimastadion, johon olen tutustunut vasta nyt. 

Jos teillä on muuten body issues, kannattaa mennä Uimastadionin saunaan. Viehättäviä, kaikenikäisiä ja kaikenvartaloisia, mutta kuitenkin kauniita tavallisia naisia. Tekee hyvää itsetunnolle muotilehtien lukemisen sijaan.
Huomaattehan, että olen asettanut Piz Buinin asiaankuuluvasti Lancomen mainospyyhkeen päälle.Uusi harrastus sai aikaan tuoteongelman. Normaalisti käyttämäni kookoksentuoksuiset, voidemaiset Hawaiian Tropicin aurinkorasvat eivät sovellu uimiseen tai vesijuoksuun. Ne ovat ihania rannalla pelkässä auringonotossa, mutta tuntuu epähygieeniseltä mennä uima-altaaseen valkoisen voiteen peittämänä. 

Lisäksi uiminen ja vesijuoksu ovat aika vaativia harrastuksia aurinkorasvalle. Itsestäni on ainakin ihanaa tulla aina välillä aurinkoon lämmittelemään ja sitten pulahtaa suihkun jälkeen taas uudelleen uimaan. Joka välissä ei kuitenkaan huvittaisi rasvata itseään uudelleen.

Hawaiian Tropic onkin ehkä enemmän viihdekäyttöön, kun taas aurinkorasvamerkki Piz Buin on vakavampi asia. Piz Buin on alunperin kehitetty vuorikiipeilyyn ja sen nimikin tulee vuoren nimestä. Piz Buin lanseerasi maailman ensimmäisen aurinkorasvan vuonna 1946. Vuonna 1975 Piz Buin toi markkinoille ensimmäiset vedenkestävät aurinkorasvat.  

Piz Buinin Wet Skin Transparent Sun Sprayn on takuulla kehittänyt joku uimari tai sitten käyttäjätutkimukset on tehty hyvin tarkasti. Jos tällaista tuotetta ei olisi, se pitäisi keksiä.

Voiteen mainostetaan olevan extra water resistant. Sen voi levittää kuivalle tai märälle iholle. Valkoisia jälkiä ei jää, ja voide on hyvin kevyt, öljymäinen. Pullossa on kätevä sprayausmekanismi, joten sen saa suihkuteltua itse selkäänkin. 

Tuoksu on lähinnä puhdas, ei muistuta mitään aiemmin tuoksuttamaani. Sopii varmasti miehillekin. 

Piz Buin Wet Skinia on saatavana suojakertoimilla SPF 15 ja SPF 30. Omani on tietenkin 30, koska uidessa auringon vaikutus on vielä voimakkaampi. Hinta on 19,50-21,50 euroa. 

Ihan mahtavan kätevä tuote, uimista harrastavat osaavat varmasti arvostaa!  


Kesä 2013 tulee tuoksumaan Piz Buin Wet Skinille ja Uimastadionin kloorivedelle!

2 kommenttia:

 1. Sama aurinko-ongelma on myös minulla ulkoilmassa uidessa. Olen kuitenkin ajatellut, että rasvoissa uiminen sotii sitä periaatetta vastaan, että ennen altaaseen menoa tulisi peseytyä. Liukeneeko tuosta mitään veteen? Myös uimarina tuntuu hieman luontaantyötävälle, että vedessä olisi jonkun rasvajäämiä, vettä kun pakostakin menee vähän suuhun tai nenään. Mutta kiinnostunut siis kokemuksistasi tästä näkökulmasta!

  Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samoja asioita olen miettinyt! :)

   Minulla on niin vaalea iho, että aurinkorasvaa olisi pakko käyttää erityisesti tuossa vesijuoksusssa, koska siinä hartiat ja decolte ovat veden päällä niin paljon ja pitkään, että palavat siksi tosi helposti. Toisaalta ennen altaaseen menoahan totta kai kuuluu käydä suihkussa. Olen itse tehnyt niin, että laitan aurinkorasvaa aluksi vain hartioille ym., käyn suihkussa ja uin/vesijuoksen. Sitten lisään aurinkorasvaa, otan aurinkoa, käyn suihkussa ja menen taas uimaan. En mitenkään erityisesti hinkkaa suihkussa aurinkorasvoja pois, vain huuhtelen. Vedenkestävän aurinkorasvan pitäisi tästä käsittelystä selviytyä, eikä se toivottavasti liukene myöskään altaaseen.

   Hawaiian Tropicin perinteinen valkoinen, paksu aurinkovoide ei soveltunut tähän rutiiniin yhtään. Tuli sellainen olo, että se olisi pitänyt pestä suihkussa kokonaan pois, ja tuntui tosiaan epähygieeniseltä mennä sen kanssa altaaseen. Niinpä en laittanut aurinkorasvaa ollenkaan ja melkein paloin.

   Sen sijaan tämä Piz Buin on paljon parempi. Se on tosi ohutta ja imeytyy ihoon hyvin, ja sen pitäisi tosiaan olla extra-vedenkestävää. Tuntuu melkein kuin ei olisi rasvaa ollenkaan, se muodostaa vain ikään kuin sellaisen suojaavan, öljyisen kalvon. Uskon myös, että se ei pahemmin liukene altaaseen, koska sen pitäisi olla vedenkestävää. Lisäksi sitä voi laittaa lisää suoraan märälle iholle mikä on tosi iso etu.

   En ollut ollenkaaan tajunnut kuinka hankalaa tämä aurinkorasvojen kanssa pelaaminen on polttavassa auringossa jos haluaa käydä useamman kerran peräkkäin uimassa tai on vedessä pitkään, kuten tuossa vesijuoksussa ollaan. Siksi olin niin iloinen, että muistin yhtäkkiä että olin saanut testiin Piz Buinin, kun perinteiset aurinkorasvat eivät tosiaan toimi tässä hommassa yhtään! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)