torstai 21. helmikuuta 2013

Estee Lauder kevät 2013 Pretty Naughty -kokoelma

Ihailen Estee Lauderin taiteellista johtajaa meikkitaiteilija Tom Pecheuxta, joten siksi Estee Lauderin kausikokoelmien ilmestyminen on minulle aina Tapaus.

Käsi ylös neidit, kuinka moni pitää Estee Lauderia vähän tätimerkkinä? Niin minäkin ennen, mutta Tom Pecheuxn myötä meininki on vähän muuttunut. 

Esimerkiksi tämän kevään 2013 meikkikokoelman nimi on rohkeasti Pretty Naughty. Viime syksyn 2012 Violet Underground -kokoelma, johon suorastaan rakastuin, otti puolestaan inspiraationsa punkrockista. 






Tämän kevään Pretty Naughty -kokoelmaan en ihastunut vielä suoraan mainoskuvan perusteella. 

Silmämeikki on siinä melko tumma: turkoosinsinistä luomiväriä kehystettynä voimakkailla mustilla rajauksilla. Sisänurkassa on myös aavistus savuista liilaa.  

Tom Pecheux onkin kertonut, että hän on luonut kokoelman naiselle, joka on seksikäs, mutta kuitenkin romanttinen. Seksikkyys on tässä voimakkaassa mustassa silmämeikissä, ja romanttisuus vaaleansinisessä luomivärissä, suloisen vaaleanpunaisissa huulissa ja poskissa. Hence: pretty naughty. 


Optimistic yet not overly sweet, the world of watercolor pastels is taken to new heights by infusing an urban synthetic vibe for a youthful and modern twist. Inspired by exquisitely delicate pastoral hues from the enchanting English gardens, mischievously dusky pigments add a flash of dramatic irony. With a youthful rebellious attitude, Estée Lauder Pure Color Pretty Naughty overcomes the paradox of being romantically sophisticated and playfully sexy.


Elikkäs vesiväripastelleja, englantilaisia puutarhoja ja leikkisää seksikkyyttä.

Mutta kurkataanpas niitä tuotteita myös.








Yksi kokoelman helmistä on ehdottomasti vaaleanpunainen hohtava poskipuna Illuminating Powder Gelee Blush sävyssä Tease

Tease näyttää helposti pakkauksessa voimakkaamman pinkiltä kuin mitä se todellisuudessa swatchatessa oli. Varmasti hyvä poskipuna myös arkikäyttöön. Koostumuksen pitäisi olla geelimäisen puuterinen. Ehkä se asettuikin iholle paremmin kuin tavallinen poskipuna.

Eniten ihastuin kokoelman Sheer Matte Lipstick -huulipuniin. Niissä on aivan ihania, keväisen heleitä ja kirkkaita värejä. 

Huulipunia on neljä: Demure, Naked, Rock Candy ja Rebel

Haluaisin niistä jommankumman pinkinsävyisen, joko Demuren tai Rebelin. En vain osaa päättää, kumpi niistä sopisi minulle paremmin. 

Huulipunien koostumus vaikutti myös oikein kivalta, kermaiselta ja kosteuttavalta.

Mietin myös, että millaiseen silmämeikkiin yhdistäisin näin kirkkaanvärisen huulipunan. Sitten tajusin, että tietenkin Tom Pecheux on jo ratkaissut ongelman puolestani. 

Pretty Naughty -kokoelman luomiväripaletti on samanniminen. Siinä on aavistuksen murrettuja pastelleja yhdisteltynä modernilla tavalla. Minulle tulee värityksestä mieleen funkkis tai art deco.

Suloiset pastellit vaativat vastapainokseen mustaa. Sen takia varmaan paletissa on keskellä musta luomiväri. Ruskea on erikoinen väri yhdistettäväksi pastelleihin, mutta juuri se tekee paletista monikäyttöisemmän kuin pelkkä hempeä pastellipaletti olisi.

Juuri näiden viileiden pastellisävyjen kanssa kirkas ja iloinen huulipuna näyttää varmaan upealta. Muutenkin taitavimmat meikkitaiteilijat yhdistävät aina kylmää ja lämmintä, joka tuo kiinnostavuutta meikkiin.

Kynsilakka Pretty Naughty -kokoelmassa on myös aavistuksen savuinen liila, nimeltään Insatiable.  

Kokoelmaan kuuluu lisäksi kaksivärinen rajauskynä, jossa toinen pää on matta vaaleansininen ja toinen musta. Se oli mielestäni jo jossakin välissä loppu Helsingin Stockmannilta.

Pääasiassa selektiiviseen kosmetiikkaan keskittyvää Maitokahvi sokerilla -blogia pitävällä Eikolla on Estee Lauder Pretty Naughty -luomiväripaletti, joten hänen blogissaan voitte ihailla kuinka kauniin pastellisia meikkejä sillä saa tehtyä!


Muita kevään meikkikokoelmien esittelyjä täällä Pumpulipupussa: 

16 kommenttia:

  1. En ole juurikaan tutustunut Estee Lauderin ihonhoitoon, mutta värimeikit on tosiaan viime vuosina iskeytyneet tajuntaan tosi kovaa. Ostin ensimmäisen uudistetun EL-viisikon noin vuosi sitten ja nyt niitä on jo 6 kpl (hups! :D).

    Varsinkin kausikokoelmien luomivärit ovat olleet mieleeni, mutta ainakin yksi normaalivalikoimassa oleva paletti tekisi mieli vielä ostaa...

    Tämä uusin Pretty Naughty-kokoelma oli iloinen yllätys ja on suorastaan hämmentävää kuinka paljon nimikkopaletista tykkäänkin. Ehkä juuri se, että sävyt eivät ole juuri niitä perinteisimpiä pastelleja on kiinnostavuuden salaisuus. Nim. purkkapastellit ei ole mun juttu.

    ps. kiitos linkkauksesta. Tänään meikki onkin Violet Undergroundilla vaihtelun vuoksi :D

    VastaaPoista
  2. Täällä yksi joka pitää Lauderia vähän mummomerkkinä... :) Ja osti juuri ihanan Peach Nuance -poskipunan!

    Minustakin kiinnostavimmat tuotteet tässä kokoelmassa ovat huulipunat, joista voisin kotiuttaa vaikka kaikki! Tietenkin vain sillä ehdolla, että rahaa sattuisi joskus olemaan ylimääräistä.

    Harmillista, että mulle nuo pastellisävyt eivät kerta kaikkiaan sovi niin hyvin kuin haluaisin. Minttua ja vaaleankeltaista uskallan juuri ja juuri käyttää, vaaleanpunaista vain ruskean kaverina mutta lilat ja siniset jäävät multa ihan paitsioon :(

    Kiitos jälleen kattavasta kokoelmaesittelystä! :)

    VastaaPoista
  3. Ai että, tätimeikkisarjat Estee L ja Clarins ovat just niin muttu. :) Kultaiset kauniit pakkaukset ovat niin vetoavia.

    Olen nyt useampana päivänä käynyt ihailemassa Eikon postauksia Pretty Naughtylla tehdyistä meikeistä. Vaaleansinistä lukuunottamatta siinä ovat kaikki mun lempimeikkivärit samoissa kultakansissa.

    VastaaPoista
  4. Tykkään yleisesti ottaen Lauderista,eikä se nyt niin tanttailuun viitaavaa mulle ole.Tosin olenhan jo itsekkin tantta-iässä..
    Laadukkaita tuotteita,luomivärejä kertynyt useampia laatikoihin.
    Mutta tämä setti ei uppoa,tuo värimaailma on vaan niin kaukana mun hyvinkin lavealta mukavuusalueelta.Ja vaaleanpunakat sävyt poskilla ei vaan passaa kun iho ei ole persikansileä ja heleäkään..
    Huulivärit vaikuttavat mielenkiintoisilta,pakkauksestakin tulee välitön mielleyhtymä kangastusseihin =)

    VastaaPoista
  5. Mä olen innostunut etenkin Michael Korsin Estee Lauderille tekemistä kokoelmista, mutta kun hirveällä vaivalla hankin vuosi sitten jouluksi myyntiin tulleen setin itselleni (nettikaupasta tietty, kun ei niitä silloin Suomeen tullut), oli se paletti aika kova pettymys, sillä luomivärien pigmentti oli ihan hirveän huono. Muutenkin mulla on ollut huonoja kokemuksia EL:n luomiväreistä, siksi olen alkanut vähän kiertää merkkiä kaukaa. Toisaalta poskipunat ja huulimeikit ovat kyllä olleet hyviä. Ja nuo kevätkokoelman huulipunat näyttävät tosi herkullisilta... Eli ehkä käynkin niitä kurkkimassa, jos niitä vielä löydän. :-)

    VastaaPoista
  6. Minun pitää taas ilmoittaa täällä, että haluaisin jonkin noista huulipunista! Koska sitä ei lakkaisi haluamasta :D

    VastaaPoista
  7. Eiko: Minä puolestaan innostuin Estee Lauderista alunperin Bronze Goddess -aurinkosuojavoiteiden takia. Ne ovat ihanan ylellisiä.

    Sitten tuli Tom Pecheux ja hänen ensimmäinen kokoelmansa Estee Lauderille Blue Dahlia syksyllä 2010. Siitä oli hienoja mainoskuvia kansainvälisissä lehdissä ja siitä se sitten lähti. :)

    Sinullakin innostus voi olla varmaan osin Tom Pecheuxn ansiota, mutta totta kai hyvä laatu tekee siinä myös osansa. Stockan meikkaaja sanoi minusta hyvin, että monia naisia Estee Lauderin meikkien välillä voimakkaatkin värit ja väriyhdistelmät voivat pelottaa, mutta tuotteita pitäisi kokeilla huomatakseen kuinka käyttökelpoisia ne todella ovat. :)

    Sinun blogiisi tekemien meikkien ansiosta minäkin huomasin vasta kuinka monikäyttöinen ja hieno myös Pretty Naughty -luomiväripaletti on. Pelkän väriyhdistelmän perusteella jättäisin sen varmasti hyllyyn. :)

    Ihonhoidon puolella Estee Lauderilla on myös muutamia todella suosittuja huipputuotteita kuten Idealist-seerumi. Sitäkin kautta moni on varmaan löytänyt Estee Lauderin. :)

    Kuule, minulla on iloisia uutisia siltä osin, että pääsen ensi viikolla Estee Lauderin meikkitaiteilijan meikattavaksi samaan tapaan kuin silloin syksyllä Violet Underground -kokoelmallakin. Aion ehdottomasti pyytää vinkkejä Pretty Naughty -meikkeihin ja apua minulle sopivan huulipunan valinnassa. Teen siitä blogijutun ensi viikolla niin näet sitten. :)


    Elisa: Minäkin olen tullut nyt siihen tulokseen että olen väärässä Estee Lauderin suhteen. Tom Pecheux on tuonut niin raikkaan tuulahduksen meikkipuolelle, että Estee Lauder is very much happening at the moment. :)

    Minäkin ihastuin niihin huulipuniin täysin. Värit ovat tosi kirkkaat, heleät ja keväiset, ja koostumus ihanan kermainen. Aion ehdottomasti ostaa ainakin yhden, joka sopii väreihini parhaiten. Sain juuri kuulla, että pääsen Estee Lauderin meikkitaiteilijan meikattavaksi ensi viikolla, joten aion samalla kysyä apua huulipunasävyn valintaan. Lisäjuttu niistä on siis tulossa tänne! :)

    Minä aina ajattelen että sinulle sopisi ihan kaikki kun olet niin nätti, mutta olet varmaan oikeassa että hempeän vaalea vaaleanpunainen voi olla liian lähellä ihonsävyäsi ja liilat ja siniset ovat taas liian kylmiä lämpimälle ihonsävyllesi. Keltainen on luomiväreissa tosi harvinainen, sitä oli mielestäni tänä keväänä vain IsaDoralla, ja sekin on hyvin hento ja vaalean pastellinen sävy. Mutta turkoosihan näyttää sinulla varmasti kesällä upealta, varsinkin jos sen yhdistää runsaaseen mustaan, niin kuin tämän Pretty Naughty -kokoelman mainoskuvassa. Eli siitä vain inspiraatota ottamaan! :)

    Ole hyvä, minusta näitä on ihana kirjoittaa, ja kiva että myös kiinnostavat. :)

    VastaaPoista
  8. Mullekin tuli paikalliseen Emotioniin kutsu kanta-asiakaspäiville, muta ainakaan vielä ei omaa liikettä ole merkitty Estee Lauderin meikkaajien kohdepaikaksi. Joten olen ihan pikkuriikkisen kateellinen :D.

    On mukava kuulla myöhemmin, millaisia vinkkejä sait. Itse kun en ole vielä toteuttanut esim. mallilla olevaa tummaa meikkiä lainkaan, vaan keskittynyt enemmän värien yhdistelyyn. Ja jos totta puhutaan hiukan sokkona ostettu paletti (hirveä kiire liikkeessä, vaan ostin paletin ja lähdin kotiin) on yllättänyt minutkin positiivisesti.

    Blue Dahlia oli varsin dramaattinen alku suunnittelijalle, enkä äkkiseltään muista yhtään niin paljon hehkutettua kokoelmaa kuin se oli ilmestyessään. Itse en siitä juurikaan innostunut, mutta sen jälkeen olen kyllä kokoelmat seurannut hyvinkin odottavalla kannalla.

    En oikein tiedä ärsyyntyäkö vai hämmentyä, kun tiedän EL:n kausiuutuuksien ulkonäöt ennemmin kuin paikallinen myymälä ja myyjät siellä.

    VastaaPoista
  9. MaaLilla/Jenni: Niillä on kyllä ihan turhaan niin konservatiivinen maine, sekä Estee Lauder että Clarins tekevät molemmat laadukkaita tuotteita ja välillä yllättävänkin rohkeita kausikokoelmia. Kolmas ylellisen kultapakkauksellinen mutta salaa radikaali sarja on YSL. :)

    Eikon meikit ovat mielestäni todella osoittaneet kuinka monikäyttöinen Pretty Naughty -paletti on ja kuinka kauniita, yhteensointuvia meikkejä sillä saa tehtyä. :)


    TylyMuija: Estee Lauder on kyllä parantanut imagoaan hurjasti, ja on minusta nykyään yksi kiinnostavimmista merkeistä. Toinen vaihtoehto on tietysti, että olen itsekin tullut vanhahksi, mutta epäilen kyllä ensimmäistä. :)

    Olen samoin ollut tosi tyytyväinen Estee Lauderin laatuun. Tuntuu ettei maksa aivan turhasta, vaikka kalliitahan tuotteet toki ovat selektiivisen kosmetiikan tapaan. :)

    Minäkin vierastan vähän tuon Pretty Naughty -luomiväripaletin sävyjä, kun ovat niin kylmiä ja sinertäviä. Mutta se ei estä minua ihailemasta Tom Pecheuxn näkemystä: kylmät pastellit ja musta rajaus yhdistettynä hehkeisiin, raikkaisiin ja kirkkaisiin huulimeikkeihin, näyttää kivalta! :)

    Minäkin kiinnostuin ensin huulipunien pakkauksesta, kun se oli niin erilainen kun Estee Lauderilla yleensä. Vaikutti kuitenkin ihan käyttökelpoiselta. :)

    VastaaPoista
  10. Sara: Minäkin ihailin niitä Michael Korsin Estee Lauderille suunnittelemia meikkejä viime talvena Tallinnan laivalla. En kuitenkaan testannut pigmenttiä. Tylsää jos se oli huono! :(

    Minulla on Estee Lauderin luomiväreistä kokemusta vain viime syksyn Violet Underground -paletista. Ei siinäkään pigmentti ole mikään hirveän voimakas, mutta rakastan väriyhdistelmää, niin se ei haittaa. :)

    Tuossa kevätkokoelman Tease-poskipunassakaan ei ollut mikään hirveän vahva pigmentti, aika kevyt ja hohtava. En toisaalta itse aina etsikään sitä pigmenttisintä vaihtoehtoa, sillä joskus liian voimakkaat värit voivat olla meikatessa hankalia. Esim. Inglotin luomiväreistä en pidä juuri siksi, vaikka ne ovat monen suosikkeja.

    Minäkin ihastuin noihin Estee Lauderin kevätkokoelman huulipuniin. Ja niissä kyllä sitä pigmenttiäkin riitti! Ostan niistä varmaan jonkun itselleni ensi viikolla. Teen siitä sitten tarkemman esittelyjutun tänne jossa kerron kokemukseni. Toivottavasti niitä olisi vielä ainakin Helsingin Stockmannilla myynnissä sillä olen kuullut että tämä kokoelma on myynyt hyvin. :)


    Eveliina: No aivan! :) Nuo huulipunat ovat kyllä kaikki ihania, mutta kerrankin olen kääntymässä pinkkien puoleen enkä haikaile oranssia tai korallia. Sinullakin näyttäisi varmasti upealta vaikka tuo vaaleampi pinkki! :)


    Eiko: Helsingissä oli Sokoksellakin tällä viikolla Estee Lauder -tapahtuma, jossa oli meikkaajana sama Minna Granqvist, joka teki minulle Violet Underground -meikin viime syksynä. Ensi viikolla Helsingin Stocmannille tulee kuitenkin Estee Lauder Global Premiere Makeup Artist Blair Patterson, joten tämä on vielä vähän speciaalimpaa. :) Jännittävää, kun en ole koskaan ollut ulkomaisen meikkaajan meikattavana.

    Helsingissä on usein niin hyvä tarjonta näistä, että pitäisi useamminkin käydä meikattavana, kun varsinkin Stockalle saattaa tulla myös meikkisarjojen kansainvälisiä tähtimeikkaajia. Viime syksynä oli Stockmannilla Giorgio Armanin kansainvälinen meikkitaiteilija, ja minua harmittaa vähän edelleen että en mennyt meikkiin. Kun aina siitä oppisi jotakin, ja olisi myös kiinnostavaa nähdä millainen näkemys heillä on. :)

    Yritän kirjoittaa kaikki ohjeet mahdollisimman tarkasti ylös ja kertoa täällä. Aion pyytää juuri Pretty Naughty -meikin, sillä haluan nähdä miten väriyhdistelmä sopii minulle. Etukäteen uskoisin, että ainakin huulipunat sopivat, mutta tuo silmämeikki onkin sitten jännittävämpi juttu. :)

    Blue Dahlia oli minusta hieno kokoelma, ja inspiroiduin siitä pitkäksi aikaa tekemään sinisiä silmämeikkejä. :) Itse Blue Dahlia -paletti myytiin aika nopeasti loppuun täällä Helsingissä, joten sitä ei jäänyt aleisiin joista sitä vähän etsiskelin. Onneksi samaa vaikutelmaa saa muillakin tummansinisillä luomiväreillä. Se oli kyllä rohkea mutta hieno aloitus Tom Pecheuxlta. Heti vaan kunnon statement! pöytään :)

    Olisi ihanaa jos myös kosmetiikkamyyjät jaksaisivat innostua kausikokoelmista. Olisi kivaa jos tuotteen ostaessaan saisi vähän extratietoa siitä, käyttövinkkejä ym. Siinä on kyllä syytä kiitellä Helsingin Stockmannin ja Sokoksen palvelua. Täällä se usein toimii hyvin ja ostokokemus, joka selektiivisessä kosmetiikassa on mielestäni myös tärkeä, on entistä kivempi! :)

    VastaaPoista
  11. Kröhöm, arvaa kuka "piipahti" eilen Helsingin Stockalla vilkaisemassa noita huulipunia ja lähti mukanaan kassillinen Estee Lauderin tuotteita... :-) Päädyin tuohon vaaleanpunaiseen huulipunaan 03 Rebel, on muuten ihana! Kirjoittelen hankinnoista tarkemmin varmaan oman blogin puolella jossain välissä.

    VastaaPoista
  12. Sara: Voi että miten kivaa!! Odotan innolla blogijuttua niistä! Voi että, super! :)

    Toivottavasti sait lisäksi myös jotakin kivoja näytteitä. Minäkin sain kasan niitä ollessani viimeksi Estee Lauderilla Stockalla ostoksilla. Ihana päästä testaamaan myös niitä, sieltä voi hyvin löytyä taas uusia suosikkeja. :)

    Luulen, että minullekin parempi huulipunista tulee olemaan Rebel. Menen ensi viikolla Stockmannille Estee Lauderin kansainvälisen meikkitaiteilijan meikattavaksi, joten pyydän häneltä samalla apua oikean sävyn valintaan. :)

    Minulla on ennestään yksi Estee Lauderin huulipuna, Pure Color 16 Candy Shimmer. Se on mielestäni ainakin aivan ihana ja yksi suosikeistani. Heti tuli silloin sellainen olo, että laatueron todella huomaa tavallisiin huulipuniin verrattuna ja että näitä pitää saada lisää. :) Nuo Pretty Naughty -kokoelman Sheer Matte Lipstick -huulipunat ovat vähän erilaisia, mutta jos laatu pitää, niin toivottavasti ihan yhtä hyviä. :)

    VastaaPoista
  13. Estee Lauder on todellakin muuttunut hyvään suuntaan. Eikä sitä enää erehdy ajattelemaan pelkästään tätien merkiksi. Kiitos Tomille merkin muuttamisesta trendikkäämmäksi :)

    VastaaPoista
  14. Satu: Hienoa, miten paljon hyvä meikkitaiteilija voi saada uudistettua merkkiä. Toinen hyvä esimerkki on mielestäni YSL:n Lloyd Simmons, joka tekee myös tosi kiinnostavia ja osin aika rohkeitakin kausikokoelmia Yves Saint Laurentille. Oikein innolla seuraan näitä kahta merkkiä, että mitä sieltä aina tulee. Hyvää työtä! :)

    VastaaPoista
  15. Moikka, tiedätkö pystyykö tota Teasea ostamaan enään mistään?

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)