keskiviikko 27. elokuuta 2014

Tukholman kosmetiikkajuttuja

Oi ihana Tukholma! Stockholm on kyllä something else, niin paljon enemmän suurkaupunki kuin rakas Helsinkimme. 

Aikani siellä oli aivan liian lyhyt, 2 yötä ei riittänyt mihinkään, olisi pitänyt olla viikko. Onneksi äitini lohdutti, että sinne pääsee aina nopeasti ja helposti takaisin. 

Mutta niihin kosmetiikkajuttuihin. 






Kosmetiikkaostosten kannalta parhaita ovat varmaan kaksi Tukholman suurinta tavarataloa, samoin kuin Helsingissä.

Åhlens on vähän arkisempi, vähän kuin meidän Sokoksemme. 

Katutason kosmetiikkaosasto on erinomainen. Siellä on iso MAC:in osasto, ja kaikki selektiiviset merkit. 

New Yorkista Bliss Spasta lähtenyt ihonhoitomerkki Bliss oli myös näkyvästi esillä. Suomesssa Blissiä saa Kickseistä ja Stockmannilta. 

Omassa nurkassaan selektiivisen kosmetiikan osaston reunalla kiersivät Kiehl'sin osastoa semiselektiiviset meikkimerkit Bobbi Brown, Make Up Store, Bare Minerals ja ihana amerikkalainen Laura Mercier.

Pohjakerroksessa on lisäksi päivittäiskosmetiikan osasto, jossa on myös kohtuullisen kokoinen luonnollisemman kosmetiikan osio. Siellä myydään Burt's Beesia, Dr. Bronnersia, Compagnie de Provencea, Molton Brownia ja ruotsalaisia Crabtree & Evelynia ja Björk & Berriesia.






Hollantilainen Rituals on selvästi Ruotsissa kuuma juttu. Sillä oli Åhlensilla iso osasto, ja sen tuotteita oli myynnissä myös NK:lla.

Ylellisessä Sturegallerianissa oli myös Ritualsin oma liike.  

Ritualsilla on itämaishenkisiä vartalonhoitotuotteita ja sisustusjuttuja kuten huonetuoksuja ja tuoksukynttilöitä.

Toisessa isossa ostoskeskuksessa, Gallerianissa NK:ta vastapäätä oli muuten myös amerikkalaisen halpismerkki NYX:n oma liike. Sellaista en ole aiemmin nähnyt.






Ihanista ihanin, eli luksustavaratalo NK.

NK:lla on myös katutasossa iso MAC:n osasto ja selektiivistä kosmetiikkaa.

Kiinnostavin on minusta kuitenkin hajuvesi-, luonnonkosmetiikka- ja semiselektiivinen osasto, joka on kuin sellainen shop in a shop. Vähemmän, mutta ylellistä, kuten Laura Mercier täälläkin, Diptyquen tuoksukynttilöitä jne.

NK:lla on myynnissä harvinaisempia hajuvesimerkkejä kuten Fueguia, Robert Piquet, Boucheron, Creed, Penhaligon's, Maison Martin Margiela, Keiko Mecheri... Tuttuja nimiä myös Tallinnan Kaubamajan erinomaiselta parfyymiosastolta.

NK:n ideana on tarjota tunnettuja kosmetiikkamerkkejä, mutta myös jännittäviä uutuuksia. 

NK:n mainoslehdestä luin, että myös Tom Fordin meikit tulevat NK:lle myyntiin lokakuun puolivälissä ensimmäisenä Pohjoismaista.






Östermalmin hienostoalueella ihastuin ensin tämän ruotsalaisen Twist & Tango -merkin ikkunassa olleen huivin syksyisen lämpimiin sävyihin. 

Koska olen tiukassa vaatteiden ja kosmetiikan ostolakossa (oikeasti!), otin huivista lohdutukseksi kuvan, sillä en voinut ostaa sitä.

Samalla huomasin huivin vieressä jotakin kiinnostavaa: suomalaisen Sini Sabotagen nimikkokynsilakka!

Muistan kyllä lukeneeni keväällä jostakin, että Sini Sabotage oli suunnitellut oman kynsilakkakokoelmansa, mutta en yhtään muistanut että mille merkille. Enkä olisi kyllä ikinä uskonut että törmään niihin juuri Tukholmassa näyteikkunassa!






NCLA on amerikkalainen kiinnostava pieni kynsilakkafirma, jonka tunnuslause on "Beauty. Fashion. California".

NCLA on tehnyt yhteistyötä eri julkkisten kanssa. Sisältä liikkeestä löysin mm. Svenska Hollywoodfruar -suosikkini Isabel Adrianin nimikkokynsilakan. Isabel Adrianilla on tyylikäs maku, joten totta kai hänen värinsä oli hyvin lähellä Chanelin klassikkokynsilakkaa Rouge Noir/Vamp.

Myös ihana Lauren Conrad (oi: Laguna Beach, The Hills) on suunnitellut NCLA:lle oman kynsilakkansa. 






Ja onhan siellä Tukholmassa tosiaan nykyään se Sephorakin, Biblioteksgatanilla.

Vaikka sen tulo Tukholmaan oli niin odotettu ja hehkutettu, täytyy sanoa että kaiken muun ihanan kosmetiikkatarjonnan keskellä se ei tehnyt enää niin ylivoimaista vaikutusta.

Olen syksyllä menossa myös Sephora-ketjun kotimaahan Ranskaan, ja siellä Sephoroiden valikoima on vielä huomattavasti runsaampi.

Tukholman Sephorassa olivat myynnissä kyllä Sephoran oma merkki, Make Up For Ever, Benefit ja Nars. Mutta esimerkiksi upea Urban Decay mielestäni puuttui. 






Uutisissa kerrottiin matkamme aikana, että kosmetiikan myynti kasvaa Ruotsissa koko ajan, ja esim. viime vuonna kasvu oli 8 %. 

Tähän nähden ihmettelin, kun en nähnyt Lushia missään. Hotellissamme oli kylpyamme, ja olisin halunnut ostaa kylpyvaahtopallon sinne pitkän shoppailupäivän päätteeksi. 

Löytyihän se Lushkin sitten ihan sattumalta aivan hotellimme vierestä Tukholman Rautatieaseman yläkerrasta, n. 50 metrin päässä hotellin ovesta!

6 kommenttia:

  1. Rituals on ihana sarja :) Törmäsin siihen ensimmäisen kerran pari vuotta sitten Barcelonassa. Ostin silloin kaksi erilaista kasvovettä ja puhdistusmaidon, jotka olen jo ehtinyt käyttää loppuun. Onneksi sarjalla on myös verkkokauppa, josta voi tilata tuotteita aika edullisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tutustuin Ritualsiin pari vuotta sitten nimenomaan Amsterdamissa. Yllätyinkin vähän siitä, että tuotteet olivat niin kohtuuhintaisia, ja silti ylellisen oloisia. Myös liikkeet oli mukavasti sisutettu itämaiseen tyyliin.

      Tukholmassa Rituals oli tosi näkyvästi esillä. Viimeksi kun kävin siellä pari vuotta sitten sitä oli ehkä vain NK:lla. Toivottavasti saamme sen pian Suomeenkin! :)

      Poista
  2. Mies on tällä hetkellä työmatkalla Tukholmassa ja laittoi just viestiä, että "hei halvallahan tänne pääsee edes-takas, voidaan hyvin tulla pian yhessä" . JOO, eihän niihin lentoihin mee rahaa, mutta ENTÄS SITTEN KOSMETIIKKAAN ynnä muuhun shoppailuun. :D Ei tulis halvaks se reissu ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tukholma oli kyllä yllättävän ihana ja kansainvälinen. Kävin siellä viimeksi pari vuotta sitten, ja se oli mielestäni edelleen kasvanut ja parantunut tässä ajassa. Eli suosittelen LÄMPIMÄSTI!

      Koko vuoden shoppailut kannattaa siirtää suosiolla sinne. Niin paljon parempi valikoima kuin Helsingissä! :)

      Poista
  3. Oliko Tom Ford tulossa myös Sokokselle vai muistanko ihan väärin..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että ajattelet ehkä Michael Korsia, jonka meikit tulivat kesän alussa Helsingin Sokokselle. Samantyyppinen amerikkalainen mies vaatesuunnittelija, mutta en usko että se olisi Tom Ford. Tom Ford sopisikin Suomessa ehkä paremmin Stockan tyyliin. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)