maanantai 25. elokuuta 2014

Muutoksia Helsinki-Vantaan lentokentän tax freessa

Olen aina yhtä onnellinen päästessäni lentokentän tax freehen. Muistan jo aivan nuoresta, että oli aina ulkomaanmatkan kohokohta päästä sinne tuoksuttelemaan hajuvesiä ja katselemaan meikkejä. 
Kynsilakka on IsaDoran Rosette, nätti pinkki kevään 2013 Bella Vita -kokoelmasta.
Saatu blogin kautta.  


Tällä kertaa suuntasin Tukholmaan viikonlopuksi. Lentäen, koska se on niin ylivoimaisen nopeaa, vain 40 minuutin lento.

Ei muuta kuin Cafe Alvar A:sta latte mukaan ja tax freehen. Lentokentällä ei hukata aikaa kahvilassa istumiseen, vaan kaikki odotusaika käytetään tarkasti hyödyksi tax freessa. 


Lempparini Helsinki-Vantaan kahdesta tax free -ketjusta on Finnair Tax-free Shop lähtöportilla 28. Toinen tax free -ketju on Duty Free pienemmässä Terminaali 1:ssä (kuinka epäloogista!), Long Haul -terminaalissa rajatarkastuksen jälkeen ja Terminaali 2:ssa heti turvatarkastusten jälkeen. 

Nyt on silti ikäviä uutisia. Helsinki-Vantaan lentokentän tax freet siirtyvät tiedotteen mukaan uudelle toimijalle (World Duty Free Group) 1.10.2014 alkaen, ja Finnair Shopkin ilmeisesti lakkaa. Tosi sääli, sillä siellä on vielä ollut sellaista vanhanajan ylellistä tax freen tunnelmaa. Ihan haikea olo, kuulkaa. Toivottavasti uusi toimijakin olisi silti hyvä! WDFG toimii mm. "Best Airport Shopping" -palkitulla Lontoon Heathrowlla, joten odotuksia on. Ehkä se Victoria's Secretkin sieltä tulee sen mukana Helsinki-Vantaalle. 

Finnair Shopissa mainostettiin Clearance Salea eli Tyhjennysmyyntiä. Alennuksessa ei ollut kuitenkaan mitenkään enemmän tuotteita kuin tax freen aleissa yleensä. Jonkin verran hajuvesiä ja meikkejä eri merkeiltä ja Essien kynsilakkoja syksyisissä sävyissä - 30 % (normaalihinta on 10,80 euroa). Ehkä alennukset lisääntyvät nyt syksyn kuluessa.


Minulla oli pitkästä aikaa oikein ostoslista tax freehen. 

Tarvitsin Sensain erinomaisen Liquid Eyeliner -rajaustussin (28,50 euroa). 

Lisäksi ostin Shiseidon fantastista jälkeä tekevän Perfect Foundation Brush -meikkivoidesiveltimen (27 euroa), kun niitä nyt kerran oli lentokentällä myynnissä. Shiseidon sivellin on ihana, mutta tosi työläs pestävä, joten halusin niitä toisen niin pääsen vähän helpommalla. Kicksillä on myös samantyyppinen sivellin edullisemmin.

Olisin halunnut ostaa myös suosikkini Diorin mustan rajauskynän, mutta Finnair Shop oli luopunut Diorin teroitettavista rajauskynistä. Muuten Finnair Shopin toiminnan loppuminen ei mielestäni vielä valikoimassa näkynyt. Tosin Diorilla ja Chanelilla oli esillä edelleen kesän kausikokoelmat, mutta se nyt on muutenkin elokuussa mahdollista, vaikka muihin kauppoihin syyskokoelmat ovatkin jo tulleet.

Myyjä suositteli minulle Diorin rajauskynän tilalle Chanelia (17,70 euroa). Vaikka Chanel ei ole yhtä kova kuin Diorin kynä, Chanel on kuitenkin aina Chanel. Sysimusta puolikova rajaus, joka käy sekä suttuisiin smoky-meikkeihin että tarkempaan rajaamiseen. Kaipaan silti vähän Dioria, jolla sai kovuutensa vuoksi hyvin tarkkaa jälkeä, vaikka se ei oikein smoky eyesiin soveltunutkaan.  

Samalla tarkistin Chanelin kynsilakkojen tämänhetkisen hinnan: se oli 19,90 euroa.


En huomannut Finnair Shopissa missään tiedotetta myymälän lakkaamisesta, mutta netissä Finnair Tax-Free Shopin sivuilla oli infoa. 

Ymmärsin niin, että Finnair jatkaa kuitenkin lentokonemyyntiä ja ennakkotilauksia lennoille. 

Koneessa oli Onboard Shopping summer/fall -katalogi ja Pre-oder Shopping -ennakkotilauskatalogi. 

Uutuutena niissä oli Victoria's Secret. Finnairin lentokoneista saa ostaa Victoria's Secret Bombshell Eau de Parfumea (49 euroa). Ennakkotilauksessa (netistä etukäteen tai menolennolta paluulennolle) on lisäksi Jet Setter Make-Up Kit -meikkipaletti (34 euroa, "Ehdoton varuste kaikkiin seikkailuihisi!"), Rockin' Body Shimmer -vartalopuuteri (14 euroa, "Käytä ja tunne itsesi supermalliksi!") ja Noir Tease Eau de Parfum

Nopeasti on Finnairkin napannut Victoria's Secret -trendin. Amerikkalainen ketjuhan leviää nyt voimakkaasti Euroopan lentokentillä, ja VS:ää saa jo Ruotsinlaivoiltakin. 

Tässä osin on lentomatkailun kansainvälisyyden viehätys. Kiinnostavimmat kosmetiikkamerkit poimitaan maailmalta tax freehen myyntiin ja sitä kautta voi löytää aivan uusia kivoja tuotteita. Aiemmilta vuosilta muistan amerikkalaiset huippumerkit Smashboxin ja Bobbi Brownin, jotka ovat nykyään tosin tax freesta hävinneet. Bobbi Brown teki kyllä menestyksellä uuden tulemisen Helsingin Stockmannille viime syksynä. 

Mitähän uutuuksia WDFG:n myötä Helsinki-Vantaalla nähdään?

4 kommenttia:

 1. Mä luin kanssa tuosta lakkaamisesta Finnairin sivuilta. Itsellä lento sunnuntaina, pitää kiinnittää huomiota alennuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on tosi harmi että Finnair Shop lopettaa, olen tykännyt siitä ihan hirveästi. Heathrown kosmetiikka-tax freehan on kanssa superhyvä (tiedät kyllä varmasti silti sen paremmin), mutta on vähän sääli, jos kaikki tax freet Euroopassa alkavat olla samaa ketjua. Valikoima on silloin aika yhtenäinen. Kiinnostavaa nähdä myös vaikuttaako muutos hintoihin, toistaiseksi Hki-Vantaa on mielestäni ollut yllättäen Euroopan edullisimpia.

   Luulisi että Finnair Shopissa alennukset lisääntyisivät syyskuun loppua kohden. Nyt oli vain mm. YSL:ltä matkapaletteja ja loistavaa Le Teint Touche Eclat -meikkivoidetta tummissa sävyissä, muutamia Estee Lauderin huulipunia ja runsaammin Shiseidon meikkejä.

   Itselläni on seuraava lento syyskuun lopussa. Mielenkiintoista nähdä mikä on tilanne silloin! :)

   Poista
 2. Kiitos tästä postauksesta. Minulla on lento perjantaina, joten tiedän nyt mihin varautua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos oli iloa! Ihanaa että sinäkin pääset lentokentälle perjantaina, niin kivaa! Happy tax free -shopping! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)