perjantai 29. elokuuta 2014

Muotiperjantai; Tukholman trendit

Tukholmassa ei tarvitse kävellä kuin 5 minuuttia kadulla selvittäkseen mikä on muotia.






Sportskor eli värikkäät lenkkarit oli ykköstrendi. Med allt. 

Laskimme huviksemme herra Pumpulipupun kanssa vastaantulevia värikkäitä lenkkareita, kunnes kyllästyimme. Niitä oli ihan kaikilla, vanhoista rouvista teinityttöihin.

Herra Pumpulipupu kertoi jutun, jossa hänen tuttunsa oli muuttanut USA:sta Tukholmaan, ja ihmetellyt, että onpa siellä paljon purjehtijoita, kun kaikilla oli high-tech purjehdustakit kaupungillakin. No eipä ehkä lopulta ollut, purjehdustakit vain sattuivat olemaan muotia.






Tässä näkyy toinen trendi lenkkareiden kanssa, eli musta-valkoisuus.

Asut olivat pelkkää mustaa, pelkkää valkoista (ns. total look) tai niiden sekoitusta.






Myös H&M:n näyteikkuna toisti uskollisesti tätä samaa trendiä.

Kiinnitin muuten huomiota, että värimaailma oli sama Henkkiksen ikkunassa myös täällä Helsingissä. 






Muuten muotia olivat mm. tikatut kevyttoppatakit, mieluiten beiget. 

Väreissä muutenkin ruotsalaiset suosivat beigen, mustan ja valkoisen lisäksi harmaata, roosaa ja tummansinistä eli hillittyjä värejä. 

Jos olette kiinnittäneet huomiota Solsidanin Mickanin pukeutumiseen, hän pukeutuu aina pehmeisiin väreihin kuten beigeen, valkoiseen ja roosaan. Ei koskaan mustaa. Ja shoppailee Tukholmassa luksusputiikki Natalie Schutermanilla.

Katukuvassa tehosteväreinä myös khakinvihreä ja tummanvihreä vaikuttivat olevan muotia. 

Louis Vuittonin laukkuja näkyi aivan hirveästi, samoin kuin Michael Korsia ja joitakin YSL:iä. 

Muita muotijuttuja olivat selvästi miehillä värikkäät taskuliinat, kaikilla huopahatut ja oranssit asusteet. 






Beigessä värimailmassa trendijuttu olivat myös pehmeät, valuvat, aamutakkimaiset trenssit. Niitä oli myynnissä ainakin Filippa K:lla ja ehkä H&M:lläkin.

Huomatkaa muuten tässä kuinka trenssi on yhdistetty kahteen muuhun trendiin: valkoisiin sportskoreihin ja ehkä YSL:n mustaan laukkuun.

11 kommenttia:

 1. Ompa hauska tuo viimeinen kuva :D Kivasti yhdistelty asioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pakko laittaa kuva, vaikka oli vähän epätarkka. :)

   Tykkäsin kovasti noista pehmeistä trensseistä, tosi glamour. Suomen ilmasto-olosuhteissa käyttöaika on kyllä vähän lyhyt, muutama kuukausi keväällä ja syksyllä. Mutta etelämmäs Eurooppaan toppen! :)

   Ruotsalaiset tosiaan yhdistivät sportskorit ihan kaiken kanssa, jopa trenssin ja hienon käsilaukun. Käytännöllistä muotia! :)

   Poista
 2. Jaahas, tämähän selittää paljon. Näin töissä rouvan, musta-valkoiseen mekkoon oli yhdistetty siniset lenkkarit. Pidin vain hieman erikoisena valintana, eli olen siis aivan pihalla...

  Ja nythän olisi hyvä hetki löytää tikkitakki pikku pakkasille. Rakastin edellistä korkea kauluksista, tyköistuvaa tikkitakkiani ilman mitään trendejä. Kun se tuli tiensä päähän, uutta ei ole löytynyt. Tosin myyrän värinen öljykangastakki menisi syyssateella paremmin kuin hyvin. Ja ihanan lämmin vaalea poolo menisi kummankin kanssa. Hevoinen kävisi myös kuvastoon, sen taidan jättää väliin:)

  Jokos Canada Goose oli out? Ei varmaan vielä näy katukuvassa, mutta kaupoissa kai jo talvivaatteita löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun aloin kiinnittämään huomiota, niin värikkäitä lenkkareita näkyi täällä Helsingissäkin kadulla aika paljon, yhdistettynä myös ihan tavallisiin arkivaatteisiin, siis ei pelkästään urheiluvaatteisiin. Sinänsä oikein hyvä muoti-ilmiö, kun on niin paljon parempi jaloille ja käytännöllisempi kuin jotkut killer-heelsit. Kieltämättä alkoi itsekin tehdä mieli tuollaisia karkinvärisiä lenkkareita. Vaikka olen kyllä itse liikuskellut jo vuosia ympäriinsä valkoisissa lenkkareissa, tapa joka tarttui minuun aikoinaan Yhdysvalloista. Ihan jakkupukuun tai mekkoihin en niitä silti ole yhdistänyt. :)

   Minullakin on nyt taas alkanut jokasyksyinen heppa/ratsastusvaate-villitys kun päivät ovat viilentyneet. Tweediä, ruskeita nahkasaappaita, ratsastushousuja ja jakkutakkeja...

   Sinun tikkitakkisi kuulostaa ihanalle, koska vaikea on minusta löytää nimenomaan tyköistuvaa. Juuri sellaisen haluaisin itsekin!

   Poolopaidat näyttäisivät muuten myös olevan tänä syksynä muotia, erityisesti valkoiset. Eli koko asu voisi oikeastaan olla kuin heppatytöillä. Minulle kelpaisi kyllä se hevonenkin. :)

   Canada Gooseja ei tosiaan näkynyt nyt Tukholmassa. Edes kauppoihin eivät olleet varmaan talvivaatteet oikein vielä tulleet, koska sielläkään en havainnut niitä. Olisikin hauska käydä Tukholmassa puolen vuoden päästä katsomassa mikä on talvimuodissa tänä vuonna in. :)

   Poista
 3. Hahaa, mä olen ihan siis muodin huipulla musta-valkoisen pukeutumisena kanssa! ;) No ei, mulle se on aikalailla pysyvä tyyli, ei muotijuttu.

  Mutta siis noi lenkkarit, en ymmärrä. Sopivat urheiluun ja lähikaupassa käymiseen, muuten.. ei, en vaan ymmärrä. :D Mutta kyllä Birkenstock-villitys meillä on vielä käsittämättömämpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Vielä kun laitat pelkkää mustaa tai pelkkää valkoista olet aivan trendien aallonharjalla. :)

   Kieltämättä musta ja valkoinen näyttivät aika tyylikkäiltä ja selkeiltä lämpimän kesän ja kaikkien kesähörhellysten ja kirkkaiden värien jälkeen. Aika hyvä paluu syksyyn. :)

   Minä inhoan yli kaiken niitä Birkenstockeja, ne ovat minusta aivan kauheat. Vaikka minusta mukavuus ja käytännöllisyyskin on vaatteissa tärkeää, jossakin menee se raja. :)

   Sen sijaan värikkäät lenkkarit näyttivät minusta aika hauskoilta. Ruotsissa on vähän samanlainen ilmasto ja reippaan urheilullinen meininki kuin täällä Suomessakin, joten luulen että se on ollut osasyynä trendin leviämiseen. Vaikea kuvitella samaa ilmiötä tässä mittakaavassa esim. Ranskaan tai Italiaan. Sen sijaan amerikkalaiset poimisivat varmaan tämän trendin nopeasti, ellei se sitten ole jopa sieltä peräisin. :)

   Poista
 4. Kiitos Tukholman terveisistä. Kiva postaus ja tarkkasilmäinen Pumpulipupu :-)
  Tuon mustavalkoraidallisen viitan toiseksi viimeistä kappaletta sovittelinkin Henkassa, kova kysyntä niillä kuulema ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Tukholma on kyllä niin ihana, nautin siitä aivan täysin siemauksin. Olisin voinut istua vain tuntikausia katukahviloissa ihailemassa ihmisten pukeutumista, ja jonkun tunnin istuinkin. Sinne pitää päästä taas pian takaisin! :)

   Huomasin, että musta-valkoinen viitta oli myös täällä Helsingissä Forumin Hennesin näyteikkunassa, ja jäin miettimään että olikohan se sattumaa, vai suunnitellaanko Henkkiksen ikkunat keskitetysti jossakin. Tähän asti olen luullut että jokainen liike somistaa itse. Jos ne tulevatkin saneltuina Tukholman pääkonttorista, sekin varmaan osaltaan vaikuttaa näiden pukeutumistrendien leviäämiseen. Eipä aikaakaan, kun Helsinginkin katukuva on musta-valkoinen. :)

   Poista
 5. Ääää mun kommentti hävisi kesken kirjoituksen! Jos tänne ilmestyy puolikas samanlainen kommntti ni saa poistaa ^__^.

  Minulla on Fjallravenin talvitakki, ihanaa kun sen voi pukea esim pelkkien farkkujen ja topin kanssa ja ei palele ulkona :)! Helsingissä harvoin tarvitsee hytistä muutenkaan, mutta kotiseudulla käydessä on ihanaa omistaa kunnon talvitakki. Ko merkillä on tutkimuksieni perusteella eettiset asiat kunnossa, samaa ei voi sanoa Kanadatakeista... Toivon olevani väärässä, mutta löysin aika paljon tietoa että vaikka niissä käytetyt hanhen untuvat eivät ole nypitty eläviltä hanhilta, niin kauluksissa käytetty aito turkis metsästetään luonnosta jalkaloukuja käyttämällä. Eli eläinraasu tassuttelee semmoiseen, jalka jää kiinni verta vuotaen ja metsästäjä tulee joskus useitakin päiviä myöhemmin kurkkaamaan onko saalista tullut.
  Napakettu on merkkinä melko luotettava ollut aina lausunnoissaan, ja oman takkini kauluksessa on tekokarvaa. Vaikka logossa ja sivuilla seikkaileekin elävä napakettu :)

  Hieman jo inhottaa valmiiksi kun kohta katukuvissa alkaa näkyä noita turkisrassukoita roikkumassa kaulalla ja käsissä :/. Tulee lähes poikkeuksetta paha mieli ja halu mennä heti halamaan ja pussailemaan omia hengittäviä ja rakastettavia näätiä :'( <3.

  Mä tavallaan tykkään tuosta lenkkarimuodista, niin kauan kuin ne näyttävät enemmän kengiltä kuin superteknisiltä juoksukengiltä. Seisomatyössä jalkaa hellivät ja pehmeää iskua antavat lenkkarit ovat ihan mahtavat! Kiitos siis tästä muodista, voin pitää töissä pinkkejä juoksukenkiä ja kukaan ei katso kieroon ;D.

  Mustavalkoisuudesta, oh my mä oon muodikas ollut siis jo pitkään! Vaatekaappi pursuaa mustaa, valkoista, harmaata, mustaa, valkoista... Ja minulta löytyy myös tuo ihana raitalärpäke minkä olet kuvannut Henkkamaukan ikkunasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. käytetään siis mm myös jalkaloukkuja (perusmetsästämisen ohella) piti lukea.

   Poista
  2. Kommentti ei tullut kyllä kahteen kertaan, mutta niin ärsyttävää jos se häviää kesken kirjoituksen. Tosi kiva että jaksoit kirjoittaa uudestaan!

   Fjällrävenin Kånken-reppuja näkyi muuten myös jonkin verran Tukholman katukuvassa. Minua niiden tuleminen uudestaan muotiin naurattaa, sillä oma eka koulureppuni ala-asteella oli myös Fjällräven, ja jestas siitä on pitkä aika. En halua edes laskea. Fjällrävenin laatu oli kyllä jo silloin tosi hyvä. Niitä käytettiin myös partiossa, ja ne kestivät ja kestivät.

   Turkikset olivat muotia Ruotsissa ja varmaan Suomessakin ainakin viime talvena, saa nähdä mikä on tilanne tänä vuonna. Vältän itse aitoa turkista, ja nyt olen alkanut miettiä onko tekoturkis oikeastaan paljon sen parempi, kun joskus siitäkin voi luulla että se on aito, enkä halua missään tapauksessa suositella turkisten käyttöä.

   Minustakin lenkkarimuoti on aika loistava juttu praktiselta kannalta. Lisäksi karkinväriset lenkkarit näyttävät tosi iloisilta ja kivoilta, joten go right ahead. Mahtavat tosiaan erityisesti seisomatyössä, ja usein paljon paremman näköiset kuin jotkut sandaalit.

   Tosi hauska sattuma, että sinulta löytyy juuri tuo H&M:n musta-valkoinen viitta. Olet siis supertrendikäs! Funky & Fifty juuri tuossa yläpuolella kommentoikin, että se alkaa Henkkiksistä loppua kun on niin suosittu. :)

   Itse en pukeudu juurikaan musta-valkoiseen, vaan rakastan värejä. Mutta varsinkin Tukholman katukuvassa huomasi, kuinka tyylikästä musta ja valkoinen on. Vaatteiden leikkaukset ja materiaalitkin (ja ne kalliit laukut) korostuvat ihan eri tavalla, kun sävymaailma on yksinkertainen. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)