perjantai 1. elokuuta 2014

Helsinki Cruising Night sekä pikakampauksia ja -meikkejä?

Vanhat jenkkiautot kokoontuvat kesällä joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina Stadin Cruisingiin Helsingin Kauppatorille n. klo 20 alkaen. Tänään 1.8.2014 on siis elokuun Cruising Night. 


Tapa on ollut voimassa jo vuosikymmeniä. Aiemmin cruisingin kokoontumispaikkoja olivat mm. vanha jäähalli ja Kaivopuisto. Myös edesmennyt Radio City osallistui aikoinaan tapahtumaan soittamalla Cruising Show -lähetyksessään 1950-luvun rock n rollia. 

Minä kävin heinäkuun cruisingissa ja kuvasin lemppareitani, siipiautojen siipiä eli tailfinseja. 


Vanhojen amerikkalaisten autojen malleilla on ihania nimiä kuten Chevrolet Bel Air (rikkaiden asuinalue Los Angelesissa), Chrysler New Yorker ja Cadillac Coupe de Ville


Nämä kaunottaret käyvät yhä harvinaisemmiksi mitä enemmän vuosia kuluu, mutta cruisingissa niitä pääsee tosiaan yhä vielä ihailemaan.


Heinäkuun cruisingiin sopien Helsingin kaupunkikin oli sijoittanut läheiselle Espan lavalle esiintymään pohjanmaalaisen nuorten big bandin, jonka taustalaulajatytöillä oli vähän vanhan ajan show-meininkiä höyhenpuuhkineen ja tanssi-moveseineen. 

Tänään Espan lavalla kuullaan jazzia.

Meidän ladyjen iloksi kaupungin paras vintage-tyylin mekkokauppa Pin-Up Garage on lähtenyt mukaan cruisingiin pitämällä liikkeen auki cruising-iltoina klo 22 asti. 

Pin-Up Garage sijaitsee Kauppatorin lähellä Fabianinkadulla, joten Amerikanraudalla voi hyvin cruisata sitä kautta tai kaupassa voi piipahtaa myös kävellen.  


Pin-Up Garage mainostaa myös tarjoavansa cruising-iltoina pikakampauksia ja -meikkejä ilman ajanvarausta cruisailijoille.

Heinäkuussa niitä ei kyllä siellä näkynyt, mutta sen sijaan Pin-Up Garagessa on mahtava valikoima vintage-tyylisiä mekkoja ja asusteita. Valikoimaan kuuluvat myös loistavat Rockin' Rollers -kiharruspatukat, joilla saa tehtyä vintage-kiharat yön aikana ilman lämpöä (35 euroa, täällä) ja Besame Cosmeticsin vintage-tyyliset meikit, joissa on mm. monta alkuperäistä lähellä olevaa huulipunasävyä (täällä).  

Lisäksi Pin-Up Garage myy Mormor Cupcakes -kuppikakkuja. Myymälän edessä on pieni terassi, jossa voi nauttia limonadia ja cupcakeseja auringossa, miten ihanaa!


Cruisingiin osallistuu myös Golden Classics Car Show & Cafe Jätkäsaaressa Länsi-Satamassa. Sinne on sen verran matkaa Kauppatorilta, että sinne kannattaa nimenomaan cruisailla autolla. 


Olin aivan yllättynyt, miten upeat tilat Lars Sonckin suunnittelemaan punatiiliseen rantamakasiiniin oli saatu aikaiseksi.

Kaikkialla soi vanha 1950-luvun rock n roll. Samaa musiikkia voi kuunnella myös Golden Classics -radiokanavalta pääkaupunkiseudulla taajuudelta 93,6 MHz. 

Myynnissä oli sekä alkuperäistä vintage-antiikkia että uusvanhoja retro-kalusteita. Erityisen ihana minusta oli tämä Pan Am -baari ja aitoon retro-tyyliin sisustettu diner. 1950-luvulla lentomatkustus alkoi yleistyä, ja siihen liittyi jet setin luomaa glamouria.


Ainakin heinäkuun cruisingissa samoissa tiloissa toimiva Weird Antiques -antiikkikauppa teki yhteistyötä kaupungin parhaan vintage-tyylin kampaamon Pinkki Paplarin kanssa. 

Kauppaan sisustetussa barber shopissa Pinkki Paplarin tytöt tekivät old school -hiustenleikkauksia miehille ja naisille pikakampauksia. 

Nyt elokuun cruisingissa en ole varma, onko Pinkki Paplari -kampaamo paikalla, mutta Golden Classicsissa kannattaa käydä myös muuten, ja Pinkki Paplari löytyy tarvittaessa myös Museokadulta Etu-Töölöstä. Pikakampauksien (n. 15 min) hinta on siellä 20-25 euroa.


Lisää Helsingin jenkki-paikkoja esitellään tässä Nyt-lehden artikkelissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! :)