maanantai 28. heinäkuuta 2014

Dior kesä 2014 Transat -kokoelma

Huomaan kirjoittavani Diorin kesäkokoelmista usein vasta enemmän loppukesästä. Osin siksi, että Diorin kesäkokoelmien ranskattarille suunnitellut värit tuntuvat sopivan meille vaaleille pohjoismaalaisille paremmin vähän ruskettuneena. Diorin kesäkokoelmat ovat myös yleensä mielessäni syksyllä, kun on perinteisen Nizzan matkamme aika. Nizzassa on vielä lokakuun alussakin aurinkoista ja kuumaa.

Diorin kesän 2014 Transat -kokoelma ei tee tässä poikkeusta. Sen värit ovat vahvoja perusvärejä: sininen ja punainen, sekä lisänä neutraali beige.

Transat-kokoelman inspiraationa ovat Diorin ensimmäinen Spring ja Resort -mallisto vuodelta 1948 ja suuret Atlantin ylitykset. 1940-luvulla Atlantin yli Euroopasta Amerikkaan ei noin vain lenneltykään, vaan matka tehtiin yleensä laivoilla. Transat-kokoelmasta sanotaankin hienosti, että valtamerilaivan kannella puhaltaa vapauden tuuli.  


Navy-henkeen kokoelman mainoskuvan väritkin ovat sininen ja punainen.

Itse en kyllä tunne kovinkaan montaa ladya, joka vetäisi noin rohkeasti sinistä tarkkarajaista luomiväriä silmiinsä, mutta kuvan onkin tarkoitus vain inspiroida meitä sinisen käyttöön.


Kokoelman kiinnostavin tuote on mielestäni nimittäin tässä, Atlantique -viisikko.

Siinä on yhdistelmä valtameren sinistä ja mahonginruskeaa.

Kokoelman toinen viisikko, Sundeck, on pelkästään ruskeasävyinen.

Keskellä molemmissa paleteissa, siinä missä luki ennen Dior, on nyt hieno kohopainettu köysikuvio.

Diorin nettisivuilta täältä löytyy ohjeet Transat ja Sundeck Lookien tekemiseen. 

Transat lookissa silmämeikki on sininen, ja huulet sekä kynnet kirkkaan punaiset. Käytössä ovat siis päävärit, primary colors. Iholla on terve ulkoilman hehku. Se luodaan mm. Diorin Nude Tan Transat Edition -korostuspuuterilla, jossa on koristeluksi kohopainettuna samaa köysikuviota kuin viisikoissakin. 

Sundeck lookissa silmämeikissä on ruskeaa ja kuparia, ja huulet ovat hienovaraisesti hedelmäisen koralliset. Kynsillä on kokoelman beige kynsilakka Yacht ja merihenkisiä raitatarroja, jotka myös kuuluvat kokoelmaan.


Yhtenä harvoista selektiivisistä merkeistä Dior seurailee kausikokoelmissaan myös kynsitrendejä. Tosin usein turvalllisen jälkijunassa, eli kun suurin innostus asianharrastajien parissa alkaa olla jo mennyttä. Diorilta onkin vuosien varrella nähty mm. tuoksuvia kynsilakkoja (kevään 2012 Garden Party -kokoelma), graffitilakkoja (syksyn 2012 Golden Jungle -kokoelma) ja hiekkalakkoja (kevään 2014 Trianon-kokoelma). Ja nyt sitten näitä kynsitarroja. Jo on aikoihin eletty, Dior kynsitarrat, pakko näin konservatiivina sanoa!

Kynsilakkoja on Transat -kokoelmassa 3: punainen Captain,  sininen Sailor ja beige Yacht. Tarrojen kuvio on kaikissa sama trendikäs ja merellinen raita CD -kirjaimilla. 

Itse en ole kovin merihenkinen, mutta Atlantin ylityksen glamour kiehtoo edelleen. Transatlantic on minusta upea aihe meikkikokoelmalle.

Lisäksi pidän Transat-kokoelman selkeistä ja helpoista väreistä. Kesällä ei välttämättä huvita väkertää monimutkaisia luomivärivarjostuksia. Diorin kesämeikin resepti on yksinkertainen: sinistä tai kuparia silmäluomille ja punainen huulipuna ja kynsilakka, ja se on siinä!

12 kommenttia:

 1. Hiekkalakkoja Trianonissa, ai häh? Onko multa mennyt jotain täysin ohi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin sitä Trianon-kokoelman Perle-lakkaa, joka omasta mielestäni muistutti lähinnä hiekkalakkaa. Tai en tiedä mikä olisi osuvampi nimitys: sokerilakka? Yksi kuvaus taisi olla "frosted matte effect" eli huurrettu matta. :)

   Poista
  2. Se on enemmänkin just sellainen huurrelakka :) Ei mielestäni ollenkaan hiekkainen/sokeripintainen. Mutta kaunis yksilö kyllä on, varsinkin mustan päällä!

   Poista
  3. Kiitos Liisa, minä sitten vain ulkonäön perusteella erehdyin luulemaan sitä nyt niin muodikkaaksi hiekkalakaksi. En ole kokeillut Perlea itse vielä kynsille, vaan ihaillut vain pullossa. On kyllä varmasti ihana myös kynsillä! Trianon oli muutenkin yksi lempparikokoelmiani Diorilta ever. :)

   Poista
 2. Mä niin haluan tuon luomiväripaletin... Kun se tulee aleen, aion olla haukkana paikalla! :D Samoin se toinen kulta-ruskeasävytteinen luomiväripaletti on ihana. Senkin aion napata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin Atlantique on aivan upea! Toivottavasti niitä jäisi aleeseen. Luulisi, että sininen luomiväri ei olisi niitä myyvimpiä, mutta toisaalta suomalaiset naiset kyllä tykkäävät sinisestä. Toivotaan parasta! :)

   Minulle tehtiin Helsingin Stockalla juuri meikki Atlantiquella, ja siitä tuli tosi hieno. Lisänä oli myös toisesta paletista vihreää, ja yhdessä Atlantiquen sinisten kanssa meikki oli tosi trooppinen. Mutta uskon, että sen siniset näyttävät tosi hyvältä myös noiden ruskeiden kanssa. Myös ruskea Sundeck-paletti näyttää houkuttelevalta, sille olisi varmasti myös paljon käyttöä! :)

   Poista
 3. Minusta tämä on upea kokoelma, mutta sävyt eivät sovi iholleni. Ihastelen näitä kuitenkin enemmän kuin mielelläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vähän sama, koen aika jyrkkänä meikissä tuon puhtaan sinisen ja kirkkaan punaisen yhdistelmän. Varmaan aika monella vaalealla suomalaisella on sama, ja värit sopivat paremmin vähän ruskettuneina. Ranskalaisten naisten oliivinsävyiseen ihoon tämä värikäs yhdistelmä istuu varmaan vähän paremmin.

   Hieno meikkikokoelma kuitenkin taas Diorilta! Mahtavan erilaisia aiheita Dior aina näihin kausikokoelmiinsa jostakin ammentaa. Viime kesän Bird of Paradisessahan oli kylmiä sini-vihreitä, ja sitä ennen Croisette Collectionissa Cannesin inspiroimana art deco murrettuja pastelleja. Oikein jännittää, että mikä syksyn kokoelman aihe tulee olemaan. En ole yhtään kurkkinut netistä etukäteen, sillä haluan pitää yllätyksen mahdollisimman pitkään! :)

   Poista
 4. En näitä livenä ole nähnyt, pienemmät liikkeet kai jättää kesän ja joulun ottamatta valikoimiin.
  Ruskea viisikko Auroran kanssa niin samanlainen, ettei järkeä ostaa tuplia.
  Sininen ei taas tunnu omalta.
  Korostuspuuteri on kyllä tosi kaunis.
  Kiva on kuvia katsella, halpaa hupia.
  Katsoin uusien viisikoiden suositushinnaksi 69 ja rapiat€. Alkaa olla hinnat kohillaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvin olla näin. Ainakin Estee Lauderin kausikokoelmista tiedän, että kesä ei välttämättä tule Helsingin tavarataloihinkaan. Katsovat varmaan vähän senkin mukaan, että mitkä värit ovat ja kuinka hyvin myyvät. Tässä Diorin Transatissa mielestäni tuo sini-ruskea Atlantique-viisikko on vaativampi, mutta ruskea Sundeck myy varmaan hyvin, samoin kuin luulisi punaisen huulipunan käyvän aina kaupaksi. :)

   Oi, kesän 2012 Croisette Collection, johon Aurora kuului, on yksi Diorin kaikkien aikojen lemppareitani. Sen takia, että inspiraationa oli Cannesin rantakatu Croisette, joka on itselleni tärkeä paikka. En olisi kyllä huomannut, että Sundeckissa on ihan samoja värejä kuin Aurorassa, jos et olisi sanonut. Samaa ruskeaa, poltettua oranssia ja kultaa. Hienosti huomattu! Ei todellakaan varmaan kannata hankkia molempia paletteja. :)

   Itse olen taas ollut tänä kesänä todella innostunut sinisestä silmämeikistä. Se on niin helppokin: tuollainen keskisininen vain koko silmäluomelle kuin Atlantiquessakin on. On aika upea varsinkin iltameikkinä kuumissa kesäöissä! :)

   Transatin korostuspuuteri on kyllä harvinaisen kaunis, aivan ihana!

   Samat halvat huvit on minulla, eli näitä kuvia on ihanaa katsella ja hakea inspiraatiota, kun en itse todellakaan tarvitse lisää meikkejä. Tuohon n. 70 euron hintaan pitää jo miettiä aika tarkkaan mitkä viisikot hankkii. Vaikka hyvästähän kyllä voi vähän maksaakin, sitten kun se oikea sattuu kohdalle. Mutta hinnoilla ei ole kyllä varmaan varaa hirveästi tästä kohota, muistan kun 50 euroakin tuntui viisikoista vielä kovalta summalta. N. 40 euroa olisi mielestäni kohtuullinen. :)

   Poista
 5. En ikinä ole osannut himoita mitään Diorin tuotteita mikä on varmaan lompakon puolesta ollut hyvä juttu, mutta nyt mun on PAKKO saada tuo Atlantique-viisikko ! Näyttää ihan just mulle suunnitellulta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Atlantique on kyllä harvinaisen upea! Siniset luomivärit eivät ole muutenkaan kovin yleisiä, ja Atlantiquessa niitä on vielä monta eri sävyä. Jos sinulla sattuu vielä olemaan ruskeat silmät, näyttää varmasti täydelliseltä. Itselläni on kyllä vihreät silmät, ja yhtälailla minäkin siitä haaveilen, eikä varmaan näyttäisi hullummalta myöskään sinisissä silmissä. Parhaat meikit onkin juuri näin suunniteltu, että sopivat kaikille!

   Sininen on kyllä tänä vuonna varsinainen megatrendi, niin vaatteissa, kengissä kuin kynsilakoissakin. Eli ihmekös se, että muodin huipulla oleva Diorkin sitä meille kesämeikkiin tarjoaa. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)