torstai 10. heinäkuuta 2014

Tallinkin myydyimmät kosmetiikkatuotteet ja hajuveden valitseminen tuliaiseksi

Olen kirjoittanut Tallinkin kosmetiikkavalikoimasta ennenkin, mm. alkuvuodesta 2012. Se on edelleen tämän blogin luetuimpia juttuja (täällä). 

Helsingin ja Tallinnan väliä sahaavat Tallinkin Star ja Superstar -laivat. Tällä matkalla opin, että Starin kosmetiikkavalikoima on vähän suppeampi kuin Superstarin. Mm. L'Occitane ja Smashbox ovat myynnissä vain Superstarilla (olisin halunnut ostaa L'Occitanen erinomaista Shea-jalkavoidetta ja Smashboxin Photo Finish Primer -meikinpohjustajaa). 






Tallink listaa tax free -katalogissaan laivoillaan myytyjen meikkien top viitosen. Ne ovat:

1. Sensai 38 -ripsiväri
2. Lancome Hypnose Doll Eyes -ripsiväri
3. Lancome Definicils -ripsiväri
4. Lancome Hypnose -ripsiväri
5. Clinique High Impact Curling -ripsiväri

Tämä on sikäli johdonmukaista, että naisten eniten käyttämä meikkituote on varmaan ripsiväri. Jos jotakuta kiinnostaa, niin vuonna 2012 listaan mahtui vielä Diorin huulipuna ja huulikiilto, mutta voittaja oli silloinkin sama Sensain kolmekasi, johon tiedän ainakin monen suomalaisen naisen olevan ihastunut. Itse allekirjoitan Lancomen ripsarien erinomaisuuden.

Ihonhoidon top 5 Tallinkilla on seuraava:

1. Biotherm Aquasource Face Cream -kasvovoide
2. Clinique All About Eyes -silmänympärysvoide
3. Estee Lauder Daywear Sheer Tint Release Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant Moisturiser SPF 15 -sävyttävä päivävoide
4. Estee Lauder Advanced Night Repair Synchronizied Recovery Complex -seerumi
5. Biotherm Blue Therapy Eye Cream -silmänympärysvoide

Eli naiset ostavat laivalta kasvovoiteita ja yllätys kyllä myös silmänympärysvoiteita. Molemmathan ovat kalliita normaalihintaan maista ostettaessa.

Vuonna 2012 ihonhoidon lista oli kovin Biotherm-painotteinen, ja ykkönen oli Biothermin Lait Corporel -vartalovoide. Silloin mukaan mahtui myös Cliniquen Clarifying Lotion -kasvovesi, joka oli kakkosena.

Nykyisen top 5 -listan tuotteista itselleni on tuttu Estee Lauderin ruskeassa pullossa oleva klassikkoseerumi, joka on ollut myynnissä jo varmaan 1970-luvulta. 






Yksi seurueemme jäsenistä sai laivalle kiinnostavan tekstiviestin: hänen tyttöystävänsä pyysi tuomaan laivalta tuliaiseksi hajuvettä. Toiveena oli "kevyt & sporttinen, ei makea tai raskas" tuoksu. 

Mitä te olisitte tämän kuvauksen perusteella valinneet? Minulle tuli heti mieleen Ralph Laurenin Big Pony Woman neljän tuoksun sarja, ja erityisesti sen sininen numero 1. Minua naurattikin, kun näin tax freessa tuoksun nimen: Sporty Fresh.

Sporty Freshissa on sitrusta ja kukkaa, tarkemmin sanottuna lootusta ja greippiä. Yllättäen siinä oli kuitenkin myös makeutta, samoin kuin sarjan toisessa raikkaassa tuoksussa, keltaisessa numero 3 Radiant Floralissa, joka sisältää mimosaa ja päärynää.

Helpointa sporttista tuoksua olisi ollut tietysti lähteä hakemaan urheilumerkeiltä, jotka tekevät oheistuotteina myös hajuvesiä, eli esim. Lacoste ja Puma. Ne tuntuivat kuitenkin jo vähän liian urheilullisilta, ja lisäksi niidenkin tuoksuissa oli makeutta.

Kevyestä ja sporttisesta minulle tulevat mieleen erityisesti vesituoksut ja sitrus. Todella moneen sitrukseen oli kuitenkin yhdistetty myös makeus.

Kevyinä, ei-raskaina tuoksuina ajattelin myös amerikkalaisia hajuvesiä, jotka usein tuoksuvat puhtaalle. Merkkeinä Calvin Klein, Donna Karan, Estee Lauder, Michael Kors... mutta sama makea kukkaisuus tai hedelmäisyys oli niissäkin. 

Vesituoksuista mieleeni tulivat sitten taas japanilaiset: Kenzo ja Issey Miyake. 






Lahjan antaja ihastuikin sitten erityisesti nimen perusteella tähän Issey Miyaken klassikkotuoksuun L'Eau d'Issey.

Hajuvesiraatimme oli liikuttavan yksimielinen siitä, että se ei ollut tippaakaan makea. Kevyehkö se oli, eikä missään nimessä raskas, mutta pyydetty sporttisuus siinä ei kyllä toteutunut. Ennemminkin L'Eau d'Issey on hienostuneen tyylikäs.

Issey Miyaken kerrotaan halunneen luoda tuoksun, joka olisi "as clear as spring water". Siinä hän mielestäni onnistuikin, L'Eau d'Issey on tuoksuna kuiva ja kirkas. Siinä on lootusta, freesiaa, syklaamia ja melonia. 

Yllättävän vaikeaa oli kyllä hajuveden valitseminen toiselle. En ymmärrä kuinka kosmetiikkaosaston myyjät siihen pystyvät, saati sitten miesraukat, jotka on lähetetty matkaan pyytämällä vain tuomaan laivalta "joku kiva parfyymi". Laivalla kosmetiikkamyyjänä työskentelevä Ostolakossa-blogin Virve onkin kirjoittanut hauskan jutun miehistä tax free -ostoksilla (täällä). Virvellä on hyvä vinkki yllätystuliaisten ostajille: ei tuoksua vaan ripsiväriä! 

Tuoksun ostajalle voisi olla kyllä avuksi Tallinkin listaama hajuvesien top 5:

1. Giorgio Armani Si
2. Boss Jour
3. Boss Nuit
4. Escada Born in Paradise
5. Dolce & Gabbana Light Blue

Viimeinen Dolce & Gabbanan Light Blue olisi muuten sopinut aika hyvin tämänkin tuliaispyynnön kuvaukseen. Se oli ihana, puhdas, eikä kovin makea tuoksu. Hedelmäisyyttä (omena ja sitruuna) ja kukkaisuutta siinä kyllä oli, ja sehän tuo myös valitettavasti aina aavistuksen makeutta.

Tuoksujen top 5 Tallinkilla on muuten vaihtunut kokonaan vuodesta 2012. Se kertoo jotakin kierron nopeudesta. Tuossa top 5:ssäkin kaikki ovat tämän tai viime vuoden uusia lanseerauksia Dolce & Gabbana Light Blueta lukuunottamatta (2001). Issey Miyaken L'Eau d'Isseyn puolustukseksi on sanottava, että se on sentään ollut markkinoilla vuodesta 1992, joten jotakin siinä on osattu tehdä oikein, ja ilmeisesti sillä on myös omat vakiintuneet faninsa!  

12 kommenttia:

  1. Lancomen Hypnose Doll Eyes -ripsiväri on minusta Lancomen parhaimpia ripsivärejä, ellei jopa paras! Samoin oon tykännyt Clinique All About Eyes -silmänympärysvoiteesta, jota on tullut käytettyä useampi purkki vuosien aikana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen Lancomen Hypnosen fani, mutta Doll Eyesia en ole koskaan kokeillut. Kiitos siis hyvästä suosituksesta, täytyykin kokeilla seuraavaksi Doll Eyes -versiota kun tulee tarvetta ostaa ripsiväri. :)

      Cliniquen All About Eyesista olen samoin kuullut paljon hyvää. Minulla on odottamassa yksi testeripurnukka, joten täytyisikin ottaa se käyttöön niin pääsisin kokeilemaaan. :)

      Se näissä myydyimpien kosmetiikkatuotteiden listoissa on juuri niin mielenkiintoista, että yleensä ovat tosi hyviä tuotteita kaikki. Kyllä suuri yleisö tietää, joten siksi tuskin pettyy vaikka ostaisi minkä tahansa näistä tuotteista. Ainakin ne mitä olen itsekin kokeillut näiltä listoilta ovat olleet aina erinomaisia! :)

      Poista
  2. Jopa itselle parfyymin valkkaaminen on välillä vaikeaa, niin toiselle ihan hirveää :D Nimim. 15min tuoksuttelemassa paria Jo Malonen parfyymia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parfyymi ja tuoksumieltymykset ovat niin henkilökohtaisia, että itsekin yllätyin miten vaikeaa hajuveden valitseminen toiselle oli, vaikka kuvaus oli niinkin tarkka kuin tässä tapauksessa. Harmi että Tallinkilla ei ole oikein samalla tavalla kosmetiikkamyyjiä käytettäväksi apuna kuin Ruotsinlaivoilla tai lentokentän tax freessa. Olisi ollut tosi mielenkiintoista nähdä mitä he olisivat kuvauksen perusteella suositelleet. :)

      Voi, ei 15 min ole vielä mitään, minä käytin tämän tuoksun valitsemiseen varmaan tunnin. Siinä se matka-aikakin meni kyllä mukavasti tax freessa parfyymeja tuoksutellessa. Ongelma on vain se, että nenäkin turtuu vaikka kuinka nuuskuttelisi niitä kahvipapuja välissä. Oikeastaan n. 3 tuoksua voisi varmaan haistaa kerrallaan kunnolla, sitten kannattaisi pitää taukoa. Laivalla se on vielä helppoa, mutta paljon vaikeampaa jos parfyymia on ostamassa esim. ulkomaan mtakalta erikoisliikkeestä.

      Mutta hei, kaikki Jo Malonen tuoksut on niin ihania, ettei siellä kovin paljon vikaan voi mennä. Lisäksi sun muistaakseni valitsemasi Peony & Blush Suede on aivan ihana. Minullakin on se. En saanut sitä vuoteen mielestäni kun olin ensin tuoksuttanut sitä Cannesissa, joten ostin sen sitten talvella Brysselin lentokentältä, enkä voisi olla tyytyväisempi. Aivan yhtä ihana kuin toinen Jo Maloneni Rose Water & Vanilla, ja ne sopivat vielä yhteenkin. :)

      Poista
  3. Kiitos tästä postauksesta ja tuoksun kuvailemisesta. Mulla oli kotona jemmassa näyte tuosta, mutten koskaan ollut vaivautunut sitä testaamaan. Nyt kiinnostuin ja kokeilin ja tykkäsin todella paljon! Täytyy nyt käyttää näyte loppuun ja ties vaikka hankkisin tämän kun seuraavan kerran tuoksuostoksilla olen.
    aurinkoista kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kivaa kuulla että tästä jutusta oli hyötyä! Hauskaa! Itsellänikin on valtava valikoima tuoksunäytteitä, mutta harvoin niitä tulee kokeiltua ihan noin vain sokkona. Yleensä on kivaa tietää edes jotakin tuoksusta ennalta tai kuulla vaikka joltakin suositus siitä.

      Ja tosi mukavaa että tykkäsit L'Eau d'Isseysta. En ole päässyt vielä tältä tuliaisensaajalta kysymään että mitä mieltä hän oli tuoksusta. Vähän jännittää kyllä. Minulle tuli L'Eau d'Isseysta jostakin syystä mieleen aurinkoinen keväinen sunnuntaipäivä. Eli mikään sporttinen se ei todellakaan ollut, mutta muuten hieno, tyylikäs tuoksu. Ja jotainhan kertoo jo sekin, että se on selvinnyt tiuhaan vaihtuvilla ja kovasti kilpailluilla tuoksumarkkinoilla jo yli 20 vuotta, sellaisia tuoksuja ei kyllä montaa ole valikoimassa! :)

      Samoin kiitos, ihanaa kesää myös sinulle! :)

      Poista
  4. Onhan se tuoksun löytäminen asiakkaalle välillä hankalaa, mutta kyllä yleensä muutamakin hyvä vaihtoehto löytyy :) Ja hajuvesiasiakkaat ovatkin melkeinpä aina lempiasiakkaitani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosi mielenkiintoista kuulla tähän myös kosmetiikkamyyjän mielipide! En ollut koskaan ennen ajatellut kuinka hankalaa tuoksun valitseminen toiselle voikaan olla. Ja minä sentään edes tunsin tuoksun saajan, myyjähän joutuu valitsemaan tuoksun joskus edes sen tulevaa käyttäjää koskaan näkemättä. Mutta varmaan noilla tuoksukuvauksilla pääsee jo pitkälle jos tietää ne. Lisäksihän voi yrittää kysellä tuoksun saajan edellisisten tuoksujen nimiä, ikää, harrastuksia jne. Mutta vaikeaa on!

      Mutta uskon että se voi olla myös hauskaa: yrittää metsästää sitä sopivinta kymmenien vaihtoehtojen joukosta. Myös lahjan saajan kannalta aika ihana tilanne jos on ollut ammattitaitoinen myyjä: voi löytää jonkun aivan ihanan uuden suosikin, jota ei olisi itse koskaan huomannut edes kokeilla. :)

      Poista
  5. Olisi mielenkiintoista verrata mitä meikkituotteita ulkomaalaiset ostavat eniten. Joskus tämä suomalaisten ripsivärivimma huvittaa minua niin paljon. Mutta toisaalta, en lähtisi minnekään ilman ripsiväriä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin ihan samaa, että ostavatkohan virolaisetkin naiset noita ripsivärejä laivalta ja erityisesti Sensain 38:a, vai onkohan se enemmän käytännöllisten suomalaisten juttu. Sen olen ainakin joskus kuullut, että ulkomailla parfyymeja myydään paljon enemmän kuin Suomessa, mutta meikeistä en tiedä. Luulisin kyllä, että ainakaan Etelä-Euroopasa ripsiväri ei olisi niin suosittu kuin Suomessa, koska siellä naisilla on yleensä tummat kulmat ja ripset jo luonnostaan. Mutta mikähän siellä sitten on se meikkien ykkönen, huulipuna? Vai onko se sielläkin sitten kuitenkin ripsiväri? Luulisi että tätä olisi jossakin tutkittu, olisi tosi mielenkiintoista tietää! Pitäisi joskus kysyäkin vaikka Sephorassa että mikä on heidän myydyin meikkituotteensa, jos nyt edes suostuvat sitä kilpailusyistä kertomaan. :)

      Poista
    2. Tuohon etelä-Eurooppalaisten kosmetiikan käyttöön voin ainakin sanoa varmasti sen, että tuoksuja käytetään valtavan paljon enemmän. Asuin pari vuotta Ranskassa ja siellä sain kuulla, että ranskalainen naishenkilö käyttää vuodessa monta isoa pulloa hajuvettä, pullokoot on myös suurempia. Huulipuna on myös tärkeä sekä ihonhoitotuotteet. Monet on tuoksujen kanssa myös hyvin merkkiuskollisia, madamella voi olla kylppärissä koristeena 15 tyhjää saman merkkistä tuoksua.

      Poista
    3. Oi miten kiinnostavaa kuulla kokemuksiasi ranskalaisten naisten kosmetiikan käytöstä! Tämä on minusta ihan hirveän mielenkiintoinen aihe. Pitäisi itsekin havainnoida matkoilla enemmän, että mikä kosmetiiikka vaikuttaisi olevan suosittua, mikä on naisten meikkaustyyli jne. Sen olen mielestäni myös huomannut, että ranskalaiset naiset eivät käytä rakennekynsiä tai ripsienpidennyksiä ollenkaan samassa mittakaavassa kuin suomalaiset. Eli kauneusihanne on jossakin määrin luonnollisempi. Ja italialaiset naiset värjäävät hiuksiaan usein vaaleiksi, ja ripsivärikin vaikuttaa siellä kyllä suositulta.

      Ihonhoidon tärkeyden huomaa kyllä Ranskassa kosmetiikkatuotteiden tarjonnasta, ja samoin pelkkiä parfymerioita on enemmän kuin täällä pohjoisessa. Puhumattakaan Sephoran valtavista hajuvesirivistöistä. Eli ehkä näistäkin pystyisi jo päättelemään jotakin. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)