sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Avenen ja Lushin aurinkorasvat

Kiinnostaako ketään tällä hetkellä mikään muu asia kuin aurinko?

Tänä kesänä olen ihanasta auringosta nauttimisen lisäksi todella panostanut ihon suojaamiseen siltä havaittuani ihossani ne kuuluisat "ensimmäiset vanhenemisen merkit". Puhumattakaan kaikesta muusta inhottavasta mitä liiallinen auringonotto voi aiheuttaa kuten syöpää.

Parastahan olisi suositusten mukaan välttää auringossa oloa kokonaan klo 11-15 välillä, ja suojautua auringolta vaatteilla, ei aurinkosrasvoilla, jotka eivät tuo täyttä suojaa kuitenkaan. 

Itse en aina ihan malta tätä noudattaa, koska auringonotto ja auringossa oleminen on vain niin ihanaa. Siksi yritän sitten ainakin satsata aurinkosuojavoiteisiin, ja käytän mielelläni mahdollisimman korkeita suojakertoimia.

Olen viime aikoina havahtunut kosmetiikkan turvallisuuteen, ja ilokseni pääsinkin nyt testaamaan kahden varsin turvallisena pitämäni merkin aurinkorasvoja.

Avène on ranskalainen apteekissa myytävä ja sikäli minusta hyvin luotettava merkki. Brittiläinen Lush taas on lähellä luonnonkosmetiikkaa. 


Avènen Very High Protection Mineral Lotion sisältää vain mineraalisuojan ja tarjoaa korkeinta mahdollista suojakerrointa SPF 50+.

Tuotteessa tämä näkyi valkoisuutena, joka jäi valitettavasti ihollekin selvästi näkyviin. Toisaalta voide oli suojakertoimen 50 rasvaksi melko ohutta, notkeaa ja hyvin levittyvää, joten ihastuin sen koostumukseen. Valkoisuutta oli yritetty selvästi tasoittaa lisäämällä voiteeseen vaaleanruskeaa väriä, joten se tahrasi vähän vaatteita. Hyvän levittyvyyden ja laadukkuuden vuoksi annoin senkin anteeksi, ja pidin kyllä voiteesta kovasti.

Avène After-sun Repair Lotion tuntui aika kevyeltä, vaikka sen luvattiin kosteuttavan ihoa tehokkaasti auringonoton jälkeen. Toisaalta se levittyi ohuen koostumuksensa vuoksi hyvin. Sitä voi käyttää kesäaikana myös vartalovoiteena päivittäin. Usein after-sunit ovat kermaisempia ja paksumpia, mutta Avènen versio oli kevyen emulsiomainen. Luotan silti sen kosteutustehoon, koska kyseessä on apteekkituote. Ylellisyys tuotteesta kuitenkin puuttuu, mistä after sunissa tykkäisin.


Aivan uudentyyppinen tuote Avènelta ovat High Protection Compact kasvoille tarkoitetut aurinkovoiteet. Suojakerroin on niissäkin 50 ja tuote muistuttaa ulkonäöltään meikkipuuteria.

High Protection Compact on toki aurinkosuojavoiteena kosteampi kuin meikkipuuteri, mutta yllättävän nättiä ja satiinisen kiillotonta pintaa se teki iholle. 


Sävyjä vähän pelkäsin, sillä Avène on ranskalainen merkki ja ranskalaiset naiset ovat tummempia kuin pohjoismaalaiset.

Vaaleampi Sable/Beige kuitenkin häivyttyi vaaleaan ihooni yllättävän hyvin, ja oli iholla vielä vaaleampi kuin rasiassa. Tummempaa Dore/Honey en edes kokeillut, mutta voisin olettaa että sekin vaalenisi iholla vähän.

Aurinkosuojatuotteen käyttö puuterirasiaa muistuttavasta pakkauksesta mukana tulevalla meikkisienellä oli miellyttävää ja helppoa. En nyt mihinkään juhliin lähtisi tällä aurinkorasvasta koostuvalla meikkipohjalla, mutta arkiseen rantakäyttöön se meni mukavasti.  


Myös Lushilta on nyt tullut uutuutena täksi kesäksi aurinkosuojatuotteita.

Niitä on 3: Sesame Suntan Lotion (vartalolle, SPF 10), Lifesaver (vartalolle, SPF 30) ja Million Dollar Moisturser (kasvoille, SPF 30).

Näistä Sesame Suntan Lotion, jonka pitäisi vahvistaa rusketusta, ei juurikaan kiinnostanut minua alhaisen suojakertoimensa 10 vuoksi. 

Lifesaverin suhteen taas kävi tänä kesänä niin onnettomasti, että se ei ainakaan vielä heinäkuun alussa ollut saapunut Suomeen. Nythän hengenpelastajaa täällä tarvittaisiin kun helteet ovat käynnissä!


Näiden sijaan testailinkin siis kasvoille tarkoitettua Million Dollar Moisturiseria suojakertoimella 30.

Ihan mahtavaa, että Lushillekin on nyt tullut näitä aurinkosuojavaihtoehtoja!

Million Dollar Moisturiser sisältää kaikkia ihanan kosteuttavia ja luonnollisia ainesosia: jojoba- ja helokkiöljyä, mantelia, seesaminsiemeniä ja kaurahiutaleita. Kosteuttavuutensa vuoksi se sopii erityisesti kuivaihoisille, myös meikin alle.

Tuntuma voiteessa on kermainen ja ylellinen. Tuoksu oli huumaava kanelipulla. Jopa Herra Pumpulipupu piti tuoksusta. Ihana voide! 

Ihana oli kyllä valitettavasti hintakin, oikein yllätyin kun näin sen. 49,95 euroa purkki, mutta se selittyy varmaan noilla kalliilla raaka-aineilla. 


Ja huomenna sitten taas ulos ihanaan aurinkoon, eikö niin! 

4 kommenttia:

 1. Minäkin olen nyt aivan ihastunut aurinkoon, kun se vihdoin paistaa, ja on lomaakin vielä vähän jäljellä <3 Kivaa on saada läträttyä viime kesänä korkatut aurinkovoiteetkin loppuun. Tuo Avenen meikkipuuterin näköinen tuote vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut kyllä niin ihanaa, kun aurinkoisia hellepäiviä on riittänyt. Ihan kuin eläisi jossain etelässä viimeiset pari viikkoa. Ihan mahtavaa! Eihän siitä malta olla vähän myös nauttimatta, kun suurin osa vuodesta on täällä Suomessa mitä on. Aurinkorasvaa siis tosiaan kuluu! :)

   Yllätyin itse Avenen kasvoille tarkoitetun aurinkorasvan/"meikkipuuterin" osalta positiivisesti, kun odotin, että kyseessä olisi tosi rasvainen ja paksu voide. Se levittyikin iholle ihanan kevyesti, eikä näyttänyt yhtään raskaalta meikkipohjalta. Ei se mikään kuiva meikkipuuteri tai puuteri kuitenkaan ole, joten ei välttämättä sovi ihan rasvaisimmalle iholle. Mutta normaalille/kuivahkolle iholle oikein hyvä. :)

   Kiinnostava on minusta myös Jane Iredalen Powder Me kuiva aurinkosuoja, joka on oikeasti puuterimainen tuote. Se sopisi varmaan rasvaisellekin iholle. :)

   Poista
 2. Teen itse ulkona jonkin verran työtä ympärivuoden ja huomasin viime talvena ihon vahingoittuneen paljonkin :/ suojakerroin tosiaan ei ole pahasta edes talvella ulkona liikkuvalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon seuraukset ovat kyllä aika pelottavia. Nythän niitä on tutkittu paljonkin, ja mielestäni on kyetty osoittamaan, että yksi ihoa eniten vanhentavista tekijöistä on aurinko. Puhumattakaan mistään ihosyövästä, tosi pelottavaa, vaikka sitä nyt ei tietenkään varmaan talvella saa.

   Ei siis ole mikään leikin asia suojautua auringolta. Mitä tahansa muuta juttua mistä sanottaisiin että aiheuttaa syöpää ja vanhentaa, ihmiset välttelisivät kaikin keinoin. Auringossa oleminen vain on jotenkin niin ihanaa pitkän ja pimeän talven jälkeen. Siksi ei aina malta ajatella asiaa vain järjellä, tosi tyhmää, vaikka kuinka tietää vaikutukset. :(

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)