torstai 24. heinäkuuta 2014

Surffitukka Biozellin tuuheuttavalla suolasuihkeella?

Olen jo pitkään halunnut kokeilla suolasuihketta. Monet haluavat nyt kesäisen surffitukan, ja suolasuihkeet ovat da thing sen saamiseen. Huomasin sen siitäkin, että ystäväni jolla on vaalea pitkä tukka ja joka oikeastikin harrastaa surffausta, kysyi minulta juuri suolasuihkeista. Aito surffitukkahan syntyy Tyynen valtameren suolavedestä ja auringon vaalentavasta vaikutuksesta.


Olin aiemmin keväällä Vero Modan tapahtumassa, jossa esiteltiin myös suomalaisen hiustuotemerkin Biozellin tuotteita. Ostin sieltä tämän Biozellin Tuuheuttavan suolasuihkeen, Volumizing Seawater Spray.

Suolasuihke maksoi tapahtumassa 5 euroa. Normaalisti sen hinta on 6,50 euroa (150 ml).

Biozellin suolasuihkeesta kerrotaan seuraavaa:

Vahvaa pitoa antava muotoilusuihke hiusten tyvikohotukseen, tuuheuttamiseen ja viimeistelyyn. Antaa hiuksille volyymia ja loistavan pidon, joka kestää kosteassakin säässä. Sisältää pantenolia, joka kosteuttaa, suojaa ja korjaa hiusta. UV-suoja.

Kivaa tässä on kosteuttavuus (pantenoli on inci-listassa 5.) ja UV-suoja, jota auringossa todella tarvitaan erityisesti värjätyille hiuksille. 

Suolasuihketta neuvotaan suihkuttamaan kuiviin tai kosteisiin hiuksiin. Ohjeen mukaan suolasuihketta voi käyttää hiusten tyviin tai muotoilun pohjaksi kaikkialle hiuksiin. Suihkeella saa ohjeen mukaan rennon beach-lookin tai helpon ja kestävän nutturan. Pitoa ja volyymia on asteikolla yhdestä viiteen 5, eli kyseessä on hyvin voimakas pito.

Vero Modan tilaisuudessa oli kampaaja, joka käytti suolasuihketta hiuksissani surffilaineiden luomisen sijaan yllättäen vain viimeistelytuotteena. Hän ei laittanut sitä hiuksiin myöskään tupeerauksen pohjaksi niin kuin oletin, vaan suihki niihin aluksi Biozellin lämpösuojaa ja suoristi sitten hiukset suoristusraudalla. Biozellin lämpösuojan pitäisi antaa hiuksille myös volyymia ja kevyttä pitoa, joten kampaaja tupeerasi hiukset vain lämpösuojasuihkeen avulla.

Viimeistelyksi kampaaja suihkutti reilusti Biozellin suolasuihketta hiusten tyveen kovettamaan kampauksen. Hänen mukaansa suolasuihkeessa on niin vahva pito, että se pitäisi kampauksen pitkään kunnossa. 


Varmaan näin olikin, ja aluksi tupeeraus näyttikin hyvältä. Hiusten pinta oli kyllä kovan rapsakka, erilainen kuin hienojakoisella hiuslakalla kiinnitettynä.

Hiusten tyvi kuitenkin rasvottui mielestäni nopeammin kuin tavallisella hiuslakalla viimeistelty kampaus, ja alkoi näyttää jo seuraavana päivänä likaiselta ja raskaalta.

En olekaan sittemmin uskaltanut käyttää suolasuihketta hiusten tyveen. 


Sen sijaan olen käyttänyt suolasuihketta ihan perinteisesti kuivan tukan latvoissa kiharan esiin tuomiseen. 

Tässä yllä olevassa kuvassa ovat hiukseni heti pesun ja föönauksen jälkeen. Ne ovat luonnostaan "kiinasuorat", niin kuin entinen kampaajani sanoi. En saakaan niihin laineita pelkällä suolasuihkeella rutistelemalla, vaan tarvitsen siihen pohjaksi jollakin mekaanisella tavalla luotua kiharaa. 

Jos ihmettelettette hiusten värieroa ensimmäisiin kuviin nähden, ne ovat keväältä ja nämä kuvat aivan tuoreita, ja hiukseni on värjätty siinä välissä.

Tältä hiukseni näyttävät muutaman sauna- ja uimakierroksen jälkeen Uimastadionilla. Hiukset ovat uidessani sotkunutturalla mytyssä uimalakin alla, joten niihin tulee luonnostaan ns. Uimastadion-kiharat (ei siis ihan sananmukaisesti surffikiharoita!). 

Sauna ja aurinko kuivattavat hiuksiani, joten ne ovat myös ritisevän kuivat ja pörröiset.


Laittamalla suolasuihketta siihen päälle, saan hiuksista vähemmän kuivan pölisevät ja niihin tulee myös rakennetta. 

En kuitenkaan saa tällä menetelmällä aikaiseksi mitään Californian beach babe Cameron Diaz -surffikampausta. Itseasiassa ero ei edes ole hirveän suuri luonnollisesti syntyneisiin Uimastadion-kiharoihin nähden, joten suurin syy Biozellin suolasuihkeen käytölleni on sen ihana tuoksu. 

Suolasuihke tuoksuu puhtaalle ja tosi miellyttävälle. Etiketin mukaan kyseessä on "Hypotuoksu (ei allergeeneiksi luokiteltuja ainesosia)". En tarkalleen ottaen tiedä mitä hypotuoksu tarkoittaa, mutta hyvältä se tuoksuu! Kyseessä ei siis ole myöskään tuoksuton tuote, niin kuin sanan perusteella voisi olettaa.

Ohjeen mukaiseen nutturakampauksen tekemiseen en ole kokeillut Biozellia käyttää. Yksi tapa käyttää suolasuihkeita olisi myös laittaa sitä pesun jälkeen puolikuiviin hiuksiin ja antaa niiden kuivua itsestään tai föönata ne kuiviksi. Tällä tavalla pitäisi saada lisää rakennetta hiuksiin. Tätä en ole kuitenkaan kokeillut ensimmäisen tyvitupeeraus lähmäys-kokemuksen vuoksi. Ei tee mieli laittaa suolasuihketta puhtaaseen tukkaan ja saada siitä mahdollisesti likainen aiemmin!

En kyllä tiedä, toimisivatko muut suolasuihkeet viimeksimainitussa käytössä sitten paremmin.

MTV:n tekemän suolasuihkevertailun voitti toinen suomalainen merkki, Herbinan Volume Letitys- ja rakennesuihke (linkki juttuun). Herbinan suihkeen hinta on n. 5 euroa (150 ml), eli vielä halvempi kuin Biozell. Jostakin syystä Herbinan versiota ei ole kuitenkaan nimetty modernisti suolasuihkeeksi, vaan letitys- ja rakennesuihkeeksi. Tuote on kuitenkin kevään uutuus, ja ovathan lettikampauksetkin nyt tosi trendikkäitä.  

Herbinan letitys- ja rakennesuihke tuli juuri myös heinäkuun Livboxissa. Itse en tilaa Livboxia, joten harkitsen Herbinan ostamista Biozellin jälkeen. Ohjeiden mukaan sitä pitäisi voida käyttää paitsi lettikampausten pohjana, myös nimenomaan surffitukan tekemiseen kuivista hiuksista rutistelemalla ja pöyhimällä. 

Toinen minua kiinnostava suolasuihke olisi Balmainin luksusversio Texturizing Salt Spray (18,90 euroa, 200 ml). Sen pitäisi vahvistaa hentoja ja helposti latistuvia hiuksia sekä parantaa niiden kosteustasapainoa sisältämällään silkkiproteiinilla. Sekin kuulostaisi tosi hyvältä!


J.K. Kokeilin kesälomalla myös aitoa, meriveden luomaa beach hair -kampausta. Yllätyksekseni eroa kaupoissa pulloissa myytävään suolasuihkeeseen ei hirveästi ollut: sama vähän nahkea, tuuheuttava ja raskas tekstuuri. Luonnonmukainen budjettivaihtoehto on siis myös harkitsemisen arvoinen!

25 kommenttia:

 1. Mä en muuten voi sietää tuota tuoksua tässä. Hypotuoksuksi todella voimakas : s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlailinkin nyt itse tuota hypotuoksu-sanaa, ja se näyttää tarkoittavan, että ei sisällä allergeenisia aineita. Ei siis missään nimessä tuoksuttomuutta, mutta sitä että tuote sopii myös herkkäihoisille. Olen kyllä ihan samaa mieltä, että tämä suolasuihke ei sovi kyllä sitten tuoksuherkille.

   Mutta yllättävän hyvän tuoksun ovat saaneet aikaan myös ilman allergeeneja, minusta se on ehdottomasti tämän tuotteen paras ominaisuus. Herää kyllä sitten kysymys miksi niitä allergeeneja pitää käyttää, jos ilmankin saa jotain näin hyvää aikaiseksi. :)

   Poista
 2. Hei, itselläni tuo Balmainin suolasuihke, ostin suuren hypetyksen vuoksi, myyjäkin kehui maasta taivaaseen. Itselläni ohuet (määrällisesti sekä laadullisesti) polkkapittaiset hiukset. En huomannut minkäänlaista tuuheuttavaa vaikutusta :( kampaus ei pysynyt yhtään paremmin, ja seuraavana aamuna pesun tarpeessa niin kuin tavallisesti. Hyvien tuotteiden; shampoo, hoitoaine, muotoilutuotteet etsintä jatkuu.....kun pääsis edes kaksi päivää eteenpäin ilman pesua. Unelmoin kiharasta mikä kestäisi pitempään kuin sen että astun ulko-ovesta ulos. Alkukesästä laitoin kiharat kovalla vaivalla suoristusraudalla juhliin.....pettymys oli kova, kun huomasin auton peilistä juhlapaikalle saavuttaessa, ettei kiharat olleetkaan pysyneet ...nyyh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi mielenkiintoista kuulla kokemuksiasi Balmainin suolasuihkeesta, kun se oli omallakin hankintalistallani. Ei se sitten varmaan minullekaan sopisi, kun itsellänikin on aika ohut tukka. Tuuheuttavan vaikutuksen puolesta voin kyllä ihan suositella tuota Biozellin suolasuihketta, tekee ihan hyvin karheaa rakennetta hiuksiin. Mutta hiusten puhtaana pitämiseen pidempään sekään ei auta. Itsekin inhoan sitä kun hiukset latistuvat ja alkavat näyttää likaisilta jo seuraavana päivänä pesun jälkeen. Siihen ongelmaan ei mielestäni auta kuin kuivashampoo (Batisten XXL Volume on mielestäni markkinoiden tuuheuttavin). Tai sitten voi tehdä pesun jälkeen heti jonkun tupeeratun kampauksen tai kiharat, mielestäni niilläkin saa pidennettyä pesuväliä kivasti. Huippukampaaja Tom Wennerstrand suosittelee pesua jopa vain 4 päivän välein, ja väliaika pitäisi selvitä sillä, että laittaa hiuksiin kunnon kampauksen.

   Itsekin huomasin ihan käytännössä, että kiharat eivät pysy kesällä tai varsinkaan hellesäällä yhtä hyvin kuin muulloin. Kampaajan vinkki siihen oli laittaa kiharakampaus löysästi kiinni vaikka nutturalle jos hiusten pituus vain riittää. Toinen vinkki saada kestävät kiharat on kuivattaa hiukset siihen muotoon, eli ei muuta kuin papiljotit tai muut rullat puolikosteaan tukkaan yöksi, ja pitäisi kestää paljon paremmin kuin lämmöllä tehdyn kiharan! :)

   Poista
  2. Mulla toi Balmain tuo just sellaisen likaisemman fiiliksen, mitä en kyllä Biozellilla saa! Tuoksusta kyllä ihan pidän.

   Poista
  3. Kissis: Kiitos, oikein hyvä tietää, koska sitten Balmain ei ole todellakaan minua varten. Inhoan sellaista likaisennäköistä, raskasta ja rasvaista tukkaa yli kaiken, joten ei kiitos. Erinomaista, jos Biozell vaikuttaa sinusta siinä suhteessa paremmalta. :)

   Poista
 3. mä sain tän biozellin suolasuihkeen merkin edustajalta ja oon kyllä tykännyt todella paljon. Omat hiukset on taipuisat ja kihartuvat loivasti latvoista. Puolipitkät, yleisesti helposti muotoiltavat, normaalivahvuiset, mutta vähän harvat kylläkin :D Suolasuihkeet on kiinnostaneet pitkään ja varsinkin, kun tykkään omista hiuksistani vähän "sekaisina" (eli siis lähinnä wash-and-go, en aina edes harjaa).
  Itse suihkuttelen tätä nimenomaan tyviin tuomaan lisää volyymia ja toisena päivänä tukka näyttää ihan ok:lta vielä, tosin yleensä laitan hiukset silloin löysälle nutturalla. Eli olen käyttänyt niin puhtaisiin kuin jo vähän asettuneisiinkin hiuksiin. Käytän myös latvoissa, jolloin tuote selkeästi tukee omia kiharoita. Sanoisin siis, että Biozellin tuote on hyvä, jos tavoittelee messy hair-efektiä ja oma hiuslaatu myötäilee vaikutelmaa. Itse tykkäsin myös tuoksusta. Hinnaltaan myös ihan hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kuulla noin positiivisia kokemuksia tästä Biozellin suolasuihkeesta. Tiedän tämän kyllä olevan monen muunkin suosikki, joten siksi ihmettelen vähän, että tämä ei pärjännyt sen paremmin MTV:n suolasuihke-testissä.

   Sinun hiuksesi kuulostavat kyllä ihan täydellisiltä suolasuihketta ja surffitukkaa varten! Itsekin tykkään sellaisesta vähän sekaisesta messy -tukasta, ja sen saamiseen helposti nämä suolasuihkeet ovat varmasti ihan parhaita, varsinkin jos omat hiukset ovat jo luonnostaan taipuisat tai kihartuvat kuin sinulla.

   Ehkä olen turhaan vältellyt suolasuihkeen käyttöä tyvikohotukseen. Voisin kokeilla sitä kyllä ainakin kerran puolikuiviin hiuksiin tyven kohottamiseen, koska rakennetta tuntuu tulevan jo kuivienkin hiusten latvaan aika kivasti. Ensimmäinen kokemukseni suolasuihkeesta hiusten tyvessä oli vain niin masentava, mutta ehkä kampaajaltakin humpsahti sitä vahingossa vähän liikaa. :)

   Poista
 4. No niin, MISSÄ TÄTÄ MYYDÄÄN? Olen etsinyt varmaan viidestä eri marketista, tuloksetta, ja ostin sit Pirkan vastaavan koska se tuoksui tosi hyvälle, semmoiselle puhtaalle ja raikkaalle. Moni on vaan kehunut tätä ja olisi ollut kiva kokeilla mutta EI SITTEN. Lueskelin markettimerkkien incejä ja ne olivat lähes identtisiä, siksi nappasin mukaani Pirkan. Yllättäen Herbinaakaan ei ollut, se olisi ollut kakkosvaihtoehto koska minun livboxissani sitä ei tullut.

  Pöh, ehkä pysyttelen vaan kuivashampoissa ja muissa perinteisemmissä tököteissä koska en oikein usko, että tyyriimpien merkkien suolasuihkeissa on juuri mitään eroa halvempiin verrattuna, ainesosat lienevät abt samat kaikissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan omaan kysymykseeni: Klaukkalan Tarjoustalossa ainakin :D

   Poista
  2. Hyvä että vastasit itse kysymykseesi, sillä en olisi todellakaan tiennyt. Itse näin tätä Biozellin suolasuihketta ekaa kertaa myynnissä tuolla Vero Modan tapahtumassa, mutta hyvä että Tarjoustalossakin oli. Helsingin Stockalta koitin myös katsoa, mutta ainakaan päivittäiskosmetiikan puolella ei näkynyt. Mutta jos oikein iso hätä tulee, Biozellillä näytti yllättäen olevan myös nettikauppa. Mutta olettaisin kyllä että ihan marketeistakin saisi, mutta siis vain Suomesta, koska Biozell on suomalainen merkki. :)

   Olisikin kiinnostavaa verrata eri suolasuihkeiden incejä. Ei niissä tosiaan välttämättä isoja eroja ole. Tuon Balmainin luksussuihkeen uskon kyllä olevan omaa luokkaansa, sillä siinä mainostetaan olevan silkkiproteiinia, joka kosteuttaa hiuksia. Siitäkään ei ole kyllä hirveästi iloa jos tuote ei muuten toimi halutulla tavalla, niin kuin yksi lukija tuossa yläpuolella kommentoi. Omalta listaltani Balmain oikeastaan poistui jo sillä perusteella, sillä haluan suolasuihkeelta ensisijaisesti tuuheutusta. Siinä Biozell on ihan hyvä, ja olettaisin että Herbinakin.

   Herbina taisi tulla LivBoxissa tosiaan vaihtoehtoisena tuotteena vain osalle. Tosi harmi että sinä et sattunut saamaan sitä, jos kerran olisit halunnut kokeilla sitä. :(

   Poista
  3. Keskustan Sokokseltakaan en tätä löytänyt mutta nyt olen ehtinyt jo kertaalleen tuotetta kokeilmaankin ja tykkäsin! En föönannut tukkaa mutta laitoin pyyhekuiviin hiuksiin ja sit rullat päähän ja annoin kuivahtaa loppuun, sai kivasti tukea löyhälle nutturalle.

   Poista
  4. Saatavuus kuulostaa kyllä aika heikolta, jos ei keskustan Sokoksellakaan ollut. Pieni mahdollisuus on, että Stockalla olisi kampaamomerkkien hiuspuolella, mutta hinnan vuoksi etsin ensin päivittäiskosmetiikan hiustuotteiden joukosta, ja siellä ei ainakaan näkynyt. :(

   Ihan mahtavaa kuulla, että tykkäsit heti Biozellin suolasuihkeesta! Tähän juttuun on nyt tullut niin paljon suositteluja siitä myös puhtaisiin, kosteisiin hiuksiin mm. tyvikohotukseen käytettynä, joten minunkin on varmaan rohkeasti kohdattava pelkoni tukan likaantumisesta ja kokeiltava. Koska kuulostaa siltä, että suolasuihke toi sinullekin juuri sitä kaivattua rakennetta ja tuuheutta hiuksiin, jota minäkin haluan. Tosi hieno juttu että toimi ainakin sinulla! :)

   Poista
 5. Nappasin tämän Ilonan tupareista vaihtaripöydältä, mutta en ole vielä kokeillut. Täytyykin ruveta testailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa että pääset kokeilemaan Biozellin suolasuihketta, odotan mielenkiinnolla käyttökokemuksiasi. :)

   Jollain tuote ei ole selvästikään toiminut, kun se oli kerran vaihtopöytään päätynyt. Kissaämmä-blogin Kissis se ei ainakaan ole, sillä tiedän Biozellin olevan hänen suosikkinsa suolasuihkeista.

   Happy testing! Itse aion antaa tälle Biozellille mahdollisuuden vielä myös puhtaissa hiuksissa pesun jälkeen tyvikohotuksessa näiden kommenttien perusteella. Kiinnostavaa nähdä miten se siinä toimii! :)

   Poista
  2. ...tai sitten joku ei antanut tälle mahdollisuutta! :D Onhan tää kuitenkin ns. halpistuote, mutta aivan törkeen hyvä sellainen. :) Testaa siis ihmeessä kosteaan kuontaloon vielä.

   Poista
  3. Hyvin mahdollista, sillä voihan Biozellin kiertoon laittanut ollakin joku, jota ei vain suolasuihkeet kiinnosta. Ihan mahtavaa, että satuin näköjään itse ostamaan heti suoraan yhden parhaista merkeistä tuolta Vero Modan tapahtumasta, kun en siihen hätään muistanut yhtään, mistä suolasuihkeesta olin kuullut kehuja. Vasta jälkeenpäin näin mm. sinun blogistasi Kissis, että Biozell on suosikkisi, ja olet testannut monia. Eli kokeiltava on minunkin sitä vielä puhtaissakin hiuksissa tyvikohotuksessa. :)

   Poista
 6. Mulla on tää suihke kaapissa odottamassa. Pitää varmaan kaivaa esiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jään siis kiinnostuksella odottamaan myös sinun kokemuksiasi tästä suolasuihkeesta! Itsekin innostuin näiden tähän juttuun saamieni kommenttien perusteella testaamaan suolasuihketta vielä laajemmin. Pitää kokeilla vielä ainakin pesun jälkeen tyvessä ennen föönausta millaisen kohotuksen ja rakenteen tuo sillä tavalla ja kuinka kauan hiukset pysyvät puhtaanoloisina. :)

   Poista
 7. Mun tukassa suolasuihke on parhaimmillaan hiusten tyvessä föönauksen alla. :) Jättää rouheaa tekstuuria, mutta ei yhtään korppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon neuvosta, minäkin aion nyt kokeilla Biozellin suolasuihketta näiden kommenttien rohkaisemana juuri noin. Koska reilu tyvikohotus olisi todellakin tervetullutta lättänään tukkaani. Ihan mahtavaa jos toimii niin. Ilman näitä kommentteja en olisi kyllä ikimaailmassa lähtenyt kokeilemaan sitä puhtaaseen tukkaan tuon ensimmäisen kerran lähmäyskokemuksen perusteella, mutta nyt aion yrittää. :)

   Poista
 8. Siis tää on maailman paras suolasuihke! Tampereen miitistä tää saatiin ja siitä asti KOUKUSSA. Herbinaa en oo testannut (sain sen tosin LivBoxista), Balmainia joo, mutta tää kyl hakkaa KAIKKI. Ja ei, ei kuivaan tukkaan, vaan ennen föönausta!!! Tulee kyllä semmosta nostetta ja tuuheutta ja kaikkea! Testaa ehdottomasti kosteisiin hiuksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superkivaa saada tähän suolasuihke-asiantuntijan mielipide, sillä tiedän sinun testanneen näitä monia. Aion nyt ehdottomasti kokeilla Biozellia myös föönauksen alle näiden kommenttien perusteella. Taas oli konkreettista hyötyä blogijutusta, koska muuten olisin tyytynyt varmaan rutistelemaan Biozellin suolasuihketta kuivien hiusten latvoihin loppuelämäni ja nauttimaan vain tuoksusta. Sillä tuuheutta ja rakennetta tänne kaivataan, kyllä kiitos. Ihan mahtavaa jos toimii niin! :)

   Minua kiinnostaa kyllä vielä se Herbinakin, kun kerran voitti tuon MTV:n vertailun. Mutta sinähän voit ainakin testata, ja kirjoittaa sitten vaikka blogiarvostelun oliko se toimivaa tavaraa ja hakkasiko Biozellinkin. :)

   Poista
 9. Mä käytän suolasuihketta lähinnä jakauksen jähmettäjänä. Oma tukka on lasimainen, liukas ja erittäin omapäinen. Pari suihkausta suolasuihketta pyyhekuiviin hiuksiin jakauksen kohdalle toimii, vaikka menisi samantien märillä hiuksilla nukkumaan. Muu tukka saataakin sojottaa miten sattuu, mutta jakaus on tasan samassa paikassa aamullakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samantyyppistä vaikutusta haki suolasuihkeelta varmaan tuo kampaajakin Vero Modan tapahtumassa keväällä, kun käytti suolasuihketta kampauksen viimeistelyyn. Hän sanoi että suolasuihke pitää hiusten muodon paremmin ja pidempään kuin hiuslakka, ja sinulla vaikuttaa tosiaan toimivan ainakin jakauksen osalta. Ja siihen suolasuihketta ei tarvita edes kovin paljon, joten rasvoittumis-efektiäkään ei varmaan juuri tule. Tosi hyvä, että olet löytänyt suolasuihkeelle näin toimivan käyttötarkoituksen, ehkä joku muukin jakauksen kanssa kamppaileva saa tästä vinkkiä. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)