torstai 3. heinäkuuta 2014

Uutuuksia hiusväreihin liittyen

Taas ennen-jälkeen kuvat kampaajalta, koska itse rakastan tällaisia muuttumisjuttuja. 


Tästä lähdettiin, auringossa vähän haalistunutta ja nuhjuuntunutta, latvoista kuivaa ja tyvestä lättänää hiusta. Ihanaa.


Ja tähän tultiin: täyteläistä, kiiltävää glamour-väriä ja loivaa kiharaa.

Näette varmaan, etten turhasta maksa sitä 155 euroa kerta helsinkiläisessä huippukampaamossa.

Olen käynyt kampaajalla värjäyttämässä hiukseni säännöllisesti 17-vuotiaasta asti. Nyt ensimmäistä kertaa kävi niin, että kampaaja ei ollut täysin tyytyväinen siihen miten väri oli tarttunut. Itsekin näin osoitettaessa, että päälaen "kruunu" näytti vähän harmaammalta ja latteammalta kuin muu väri. En olisi varmaan kuitenkaan itse edes huomannut sitä, saati sitten osannut huomauttaa asiasta. 

Kampaaja halusi kuitenkin korjata värin, koska kuten hän sanoi, asiakkaat ovat kampaajan käyntikortti. Minulla ei ollut kiire mihinkään, joten ei muuta kuin lisää väriä päähän ja hetken kuluttua uudestaan pesulle. Lopputuloksena oli tosiaan tämä kaunis, tasainen väri.

On uskomatonta kuinka paljon väri tuo hiuksiin kiiltoa ja rakennetta. Toisaalta haluaisin kuitenkin eroon jatkuvasta värjäyskierteestä. Joten vaikka tämä hehkuva mahonginpunainen onkin hieno, jos maltan, aion ensi kerralla pyytää väriä taas lähemmäs omaa punertavanruskeaani. 


Hetki sitten törmäsin aitoon kiiltävään mahonkiin erään veneen kyljessä, ja yritin epätoivoisesti kuvata hiuksiani sitä vasten, jotta näkisin kuinka samankaltainen väri oikeasti on. Vaikka kuva ei onnistunut, voin kertoa että lähellä oli!  

Värin ylläpitämisen osalta kampaamooni oli tullut sama Simin uutuus, josta Glitz & Glam -blogin Minna kirjoitti heti tuoreeltaan (hänen juttunsa täällä). Kyseessä on kotona käytettävä SensiDO Mix & Match -hoitoaine, joka sisältää myös hiusväriä. Nerokkuus on siinä, että kampaaja sekoittaa sen kampaamossa valmiiksi juuri sen sävyiseksi, kuin miksi hiukset on värjätty.

Mikä loistava keksintö, ja vielä suomalaiselta Similta! Eipähän tarvitse enää arpoa tavaratalossa hiussävyte-hyllyllä, että mikäs niistä Color Maskeista taas nyt olisi lähimpänä sitä omaa mahonginsävyä: Mandarin, Curry vai Pepper

Itse en kyllä Simin Mix & Matchia juuri nyt tarvitse, sillä sporttaan otsatukkaa. Se vaatii yleensä leikkausta jo ennen kuin väri korjausta, joten tuon pahemmin kuin ennen-kuvassa värini ei ehdi yleensä ennen kampaajakäyntiä haalistua.  


Kampaamo, jossa käyn on yksi Helsingin trendikkäimpiä, ja sen kampaajat - tai oikeastaan stylistit kuten heitä kutsutaan - kouluttautuvat jatkuvasti. 

Oma kampaajani oli ollut koulutuksessa tutustumassa Label M -merkin uutuuksiin. Siellä oli esitelty tämä Powder Spray, joka on nyt kuulemma kovassa käytössä muotinäytösten backstageilla. 

Powder Spray on poispestävä hiusväri, joka suihkutetaan hiuksiin ja annetaan kuivua. Pastellisemman lopputuloksen saa vielä harjaamalla hiukset läpi, jolloin väri leviää niihin pehmeämmin.

Myös Simin Mix & Match -väristä kampaajat pystyvät tekemään pastellisia sekoituksia, joilla asiakas voi sitten sävyttää kotona vähän pysyvämminkin esim. omaa vaaleaa tukkaansa.

L'Orealilla on myös ihan marketeissa myytävä Préférence Blondissimes -pastellisävyte, joka kestää hiuksissa enintään 3 pesua (blogijuttuni siitä täällä). L'orealin pastellisävytettä saa kahdessa värissä: Soft Rose ja Soft Peach. 

Viimeksi muistan että pastellisia hiuksia näkyi catwalkilla Mulberryn herkullisessa kevät/kesä 2012 -näytöksessä, jossa malleilla oli jäätelönvärisiä raitoja 1960-luvun tyyliin tupeeratuissa, pitkissä sotkuisissa hiuksissaan (linkki Googlen kuvahakuun). 

Chanel taas marssitti Versaillesissa runwaylle malleja pastellisissa polkkatukissa Resort 2013 mallistossaan, jonka inspiraationa oli Marie Antoinette (linkki Googlen kuvahakuun). 

Ja ilmeisesti syksyllä 2014 tai talvella 2015 pastellitukan aika on taas!


Label M:n myyntimenestys on tämä Powder Pink Spray, joka on aivan hattaravaaleanpunaista. Tosi harmi että minulla ei ole platinablondeja hiuksia, koska tämä näyttäisi oikeasti niin hyvältä niissä!

Vaaleanpunaisen lisäksi saatavilla on Powder Blue, Powder Purple ja Powder Red.

Label M:n tuotteet ovat huippuammattilaislaatua, joten uskon että nämä puuterisuihkeetkin ovat something else kun tähän asti näkyneet hiusliidut ja hiusmascarat. Muuten kampaajanikaan ei olisi niitä suositellut!

16 kommenttia:

 1. Sun hiukset on kyllä niin ihanan väriset <3 Kaipaan omia punertavia hiuksiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, täysin ovat kyllä hyvän kampaajan ansiota! :)

   Mutta hei, juuri itse haaveilin tässä sun kaltaisesta platinablondiudesta, jossa näyttäisi myös nuo kaikki pastellivärit niin hyviltä. Eli älä ihmeessä värjää, kylmä vaalea on upea. Hollywood glamour! Sitäpaitsi punaisesta on kai tosi vaikea päästä eroon jos haluaakin takaisin viileäksi blondiksi, joten ei kannata lähteä siihen! :)

   Poista
 2. Tosi kaunis sävy. Aina välillä alkaa mieli tehdä punaisia kutreja takaisin, mutta taidan silti olla blondi sielultani. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Tämä on varmaan se omin punaisen sävyni. Välillä on kyllä ollut myös tummempaa ja kylmempää viininpunaista ja ihan tummanruskeaakin, sekä sitten myös oranssimpaa, mutta tämä sävy varmaan lopulta sopii niistä minulle parhaiten. :)

   Punaisestakin löytyy niin paljon variaatioita, ihan sinne vaaleanpunaiseen asti. Jos haluat vaihtelua vaaleaan, voisitkin kokeilla sitä! Sorry kun olen ihan hirveä vaaleanpunaisen tyrkyttäjä, mutta olen niin kateellinen kaikille teille blondeille, jotka voitte vaihtelun vuoksi sävyttää hiuksenne pinkilläkin tai muilla pastelleilla! :)

   Poista
 3. Upea kiilto ja tuo väri sopii sinulle mahtavasti! Se on kyllä ihanaa kun löytää luottokampaajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan uskomatonta kuinka paljon kiiltoa tuore väri tuo jopa auringossa kuivuneeseen hampputukkaan. Itsekin on aina vaikea uskoa muutosta kampaajan jälkeen. :)

   Tämänsävyinen punainen on ehdottomasti se jossa tunnen oloni eniten omaksi itsekseni. Mutta on hauskaa, että punaisten väriryhmästä löytyy niin paljon eri sävyvaihtoehtoja, ei käy todellakaan tylsäksi. Kampaajallani onkin joka kerta joku kiva uusi ehdotus, koskaan ei tule täysin samanlaista tukkaa. Mikä onkin hyvä, sillä pidän vaihtelusta. :)

   Vaihdoin tähän kampaamoon n. vuosi sitten kun koin että edellinen kampaajani vain rahasti minua (hinta nousi joka kerta). On tosi helpottavaa, että kaikkien kampaajien ammattitaito on tässä uudessa kampaamossa sillä tasolla, että ei ole oikeastaan väliä kenelle menee. Mutta totta kai on kiva mahdollisuuksien mukaan yrittää käydä tällä samalla kampaajalla, joka tuntee jo hiukseni ja makuni. Uuden kampaajan etsiminen taas olisi kyllä niin raivostuttavaa ja kuluttavaa!

   Poista
 4. kaunis väri ! Värjäilen enimmäkseen itse hiuksiani. Säästyneillä rahoilla käyn sitten hierojalla n. kolmen viikon välein, sillä laiskana ihmisenä en tod. venyttele kotona tarpeeksi jne. Eilen juuri totesin tunnin hieronnan jälkeen maksaessani, että kannan enemmän rahaa hierojalleni kuin kampaajalleni. Sain kovasti kiitosta asiasta :) Kampaajani kauhuksi sekoittelen eri värejä iloisesti keskenään ja odottelen, että mitä tulee. Mitään katastrofia en ole -vielä- saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Tosi hyvä että uskallat värjätä hiuksiasi itse. Siinä säästää tosi paljon rahaa ja se on varmasti myös hauskaa ja luovaa. Ja totta kai se raha on paljon hyödyllisempää käyttää muuhun omaan hyvinvointiin kuin hiuksiin ja ulkonäköön. Minua oikein hirvittää kuinka paljon rahaa vuositasolla kampaajalla käymiseen oikein menee. Toisaalta nautin siitä myös tosi paljon ja tykkään sen tuomasta vaihtelusta ulkonäkööni, joten sinänsä se ei tietenkään haittaa. Samaa iloa ja rentouttavaa hyvinvointia saa varmaan siis molemmista asioista: kampaajasta ja hieronnasta. :)

   Ainoa toinen asia kampaajan lisäksi mihin minulla menee säännöllisesti kuukaudessa rahaa on liikuntaharrastukset (jooga ja tanssi), jotka ovat vähän kuin sinun hierontasikin. Eli en käytä rakennekynsiä, ripsenpidennyksiä tms. säännöllistä huoltoa vaativia juttuja, jotka aiheuttaisivat myös kuluja. Monen meistä on varmaan valittava mitä näistä kuukausittain maksuja aiheuttavista palveluista valitsee, harvalla on varaa kaikkiin jatkuvasti. :)

   Poista
  2. Sepäs se. Lottovoittoa odotellessa ! Mutta kampaajaan käytetty raha ei mene hukkaan, sillä siitä tulee iloinen mieli. Ja kun on iloinen mieli, niin siitä kiittää koko keho.

   Poista
  3. Ihanasti sanottu! Juuri noin joogassakin ajatellaan, eli iloinen mieli luo hyvinvointia myös keholle ja toisinpäin.

   Eli ei varmaankaan olekaan niin kaukaa haettua verrata hierontaa ja kampaajalla käyntiä toisiinsa, vaikka toki jos ilman hierontaa kärsisi jostain kivuista tms., niin se olisi toki tärkeämpää! Kampaaja on kuitenkin vähän sellaista ylimääräistä luksusta, mutta sellaisena toki ihanaa! :)

   Poista
 5. Ihana väri! Jospa sitä itsekin vaikka syksyllä taas vähän tummentaisi tukkaa tohon suuntaan.
  Mahtava keksintö tuo Simin Mix & Match. Itse joudun sekottamaan caramelia ja mandariinia. Välillä mandariinia menee liikaa ja tulee ruma laikukas hyi.
  Haha, voin kuvitella sut sinne veneen kylkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, minustakin sävy ja varsinkin kiilto oli upea! :)

   Itse haluan syksyllä taas varmaan palata vähän luonnollisempaan ruskeaan, joka ei haalistu niin paljon, vaikka toisaalta syksyllä ja talvella kirkas punainen kyllä kestää paljon paremmin kuin nyt kesällä auringonpaisteessa. :)

   Minäkin ihmettelen, että tuota Mix & Matchia ei ole keksitty aikaisemmin, tai ainakaan minä en ole kuullut siitä. Aivan loistava idea, koska tavallisen kuluttajan on kyllä todella vaikea ymmärtää niistä kaupan hoitosävytteistä mikä niistä olisi paras juuri omille hiuksille. Puhumattakaan että osaisi sekoitella itse niistä sopivia sävyjä. Jos olisin osannut toivoa tällaista palvelua, niin olisin tehnyt sen jo aikaa sitten! :)

   Minuakin nauratti tuo venekuvaus, mutta sattui vain niin fantastinen mahdollisuus, kun en ole koskaan aikaisemmin nähnyt aitoa mahonkia. Kun hiusväreissä aina puhutaan mahongeista ja kupareista, niin joskus on kivaa nähdä miltä sellainen oikeasti näyttää luonnossa, eli mitä sävyä oikeastaan tavoitellaan! :)

   Poista
 6. Mä oon niin kateellinen kun joku käy kampaajalla nauttimassa. :D Mun viimekertainen lopputulos estää taas mua menemästä kampaajalle seuraavaan kahteen vuoteen. Minusta 6 tuntia istumista kampaamossa, yli 200 euroa ja väri, jota en voi ylläpitää kotona (vaikka sellaista toivoin) ja joka lähtee parissa pesussa ei ollut taaskaan sen arvoista. Toisaalta taas kampaaja teki kasvurajaa tasoittavan raidoituksen, jota itse en olisi voinut tehdä. Mutta en mä siitä olisi halunnut yli 200 euroa maksaa. Oispa mulla helpommat toiveet! Varmaan tulisi käytyäkin tyytyväisenä kampaajalla, jos mulle kelpaisi mikään lähellekään luonnollista oleva väri.

  Mutta kampaajapettymyksistä takaisin asiaan, vastavärjätty kupari-mahonki-en-tiedä-nimeä-värisi on kyllä upea. :) Ja miten se voi noin paljon kiiltää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit tähän, kun jäin niin miettimään sitä sun edellistä kampaajakäyntiä ja ennen kaikkea sen hintaa. Onneksi ei sentään enempää kuin 200 euroa kun olit kerran niin monta tuntia, mutta tosi ikävää myös, että lopputulos ei vastannut yhtään odotusta. Siitä pitäisi saada kyllä (onnnistunut) korjaus tai iso hinnanalennus!

   Olen silti itsekin tosi arka reklamoimaan lopputuloksesta. Yleensä teen vain niin kuin varmaan suomalaiset naiset usein, eli vaihdan sanatta paikkaa. Ehkä järkevämpää olisi kuitenkin valittaa kampaajalle suoraan, jolloin hän voisi halutessaan yrittää korjata asian. Mutta siksi olinkin niin tyytyväinen kun minun kampaajani tällä kertaa korjasi oma-aloitteisesti värjäyksen, johon hän ei ollut tyytyväinen. Ja vielä onnistuneesti, toisin kuin ilmeisesti sinulla. Tuli luottavainen olo, että saa sitä laatua mistä maksaa, vaikka sitten vähän kalliimmankin hinnan.

   Itse käyn tosiaan kampaajalla ennen kaikkea nauttimassa, joten siksi minulle onkin hyvin tärkeää että liike on viihtyisä ja kampaaja mukava. Ehkä minulla on niin helpot hiukset, että yleensä olen ollut aina tyytyväinen lopputulokseen. Edellisenkin kerran vaihdoin kampaajaa vain siksi, että minulle tuli rahastettu olo kun hinta kohosi ilman mitään selityksiä joka kerta, ja alkoi olla Helsingin kalleimpia vaikka liikekään ei ollut niin hieno. Puhumattakaan siitä kun kuulin että kampaaja lupasi uudelle asiakkaalle saman värjäyksen ja leikkauksen kuin minulla alle puoleen siitä hinnasta mitä minä maksoin, vaikka itse olin vakioasiakas. :(

   Kiitos! Kiilto häviää valitettavasti kyllä vähitellen ja varsinkin nyt kesällä auringossa, mutta juuri värjättynä se on kyllä ihana! :)

   Poista
 7. Aaaa onpa ihanan värinen tukka! :) Ja innostuin myös tuosta hattaraväristä, ai vitsit kun olisi hieno jos olisi blondit hiukset.

  Ja heräsi kyllä pieni kampaajakateus. Itsehän kävin viimeksi joskus viime vuoden puolella kampaajalla ihan vaan kampauksessa (josta tuli kyllä upea!) vuosijuhlien takia. Sitä ennen olin varmaan reilu vuosi sitten. Mullahan on oma väri, joten ei tarvitsisi muuta tehdä kuin leikata... Mutta nyt rahatilanteeni on niin kertakaikkisen huono, ettei varaa oikein opiskelijatyöhönkään ole eikä kukaan tuttu omaa taitoja leikata siten kuin haluaisin :( Valitettavasti mun hiukset kasvaa myös nopeasti, ovat kohta jo ristiselän kohdalla alimmat latvat.

  Ironista, että haluaisin näistä "joka naisen unelmahiuksista" eroon: nämähän ovat pitkät, paksut ja oikein hoidettuna hyvännäköiset. Juuri siinä hoidossa vaan on ihan hirvittävä homma! Käytän tukkaani varmaan viittä eri ainetta suihkun jälkeen vaikka en edes sen kummemmin muotoilisi. Ponnaria en voi pitää korkealla montaa tuntia, sillä hiusten paino alkaa olla jo sitä luokkaa että päänahka on koetuksella. Kiharruspuikollakin kihartamiseen menee helposti tunti kaikkine aineineen ja jäähdyttelyineen... Argh! :D First world problems, todellakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Omassa puolipitkässä, vähän ohuessa ja suorassa tukassani on tosiaan se hyvä puoli että sitä on helppo värjäillä suuntaan ja toiseen. Ja kampauksiakin on suhteellisen yksinkertaista tehdä, pystyn siihen jopa itse. Tykkään kovasti vaihtelusta, joten on superkivaa että saan näin sitä. :)

   Lisäksi kampaajalla on ihanaa muutenkin käydä, joten tosi sääli että sinulla ei ole juuri nyt siihen mahdollisuutta. Mutta opiskeluaikojen jälkeen varmasti helpottaa, silloin voit taas käydä vaikka kuinka usein jos haluat. Ja silloin sitä piristystä vasta tarvitseekin, ihanaa arjen hemmottelua töiden lomassa. :)

   Mutta muuten huoli pois, sillä sinulla on ihanimmat hiukset mitä tiedän. Eihän sinun tarvitsisi tehdä niille mitään, sen kun vain olisit tyytyväinen. Siis näinhän helposti ulkopuoliset ajattelevat, mutta tiedän että totuus on usein toinen. Yhdellä ystävällänikin on hyvin pitkä ja paksu tukka, ja luonnostaan vielä upean tummanruskea. Silti hänellä on siitä hirveä vaiva: sen kuivuminen pesun jälkeen kestää ikuisuuden, hoitoainetta ja öljyjä kuluu eikä se silti näy missään, kampauksia on tosi vaikea tehdä, värjääminen maksaa miljoonan eikä onnistu ihan keneltä tahansa kampaajalta, kesällä se on kuuma jne. Eli ihan kuin sinulla! Sitäpaitsi hän väittää, että ilman massiivisia hoitotoimenpiteitä tukka ei edes näyttäisi yhtään niin hyvältä ja kiiltävältä, joten me ulkopuoliset varmaan vain luulemme, että hiuksenne ovat luonnostaan heti pesun jälkeen sellaiset kuin millaisina me ne näemme. Mutta tavallaan kiva, että jokaisessa hiustyypissä on hyvät ja huonot puolensa, niin jonkinlainen oikeudenmukaisuus maailmassa säilyy. :) Muuten nimittäin varmaan haaveilisin jatkuvasti samanlaisista ihanista hiuksista kuin sinulla! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)