keskiviikko 6. elokuuta 2014

Meikkaus Stockmannilla, volume 3

Tämä oli nyt kolmas kerta kun olin Helsingin Stockmannilla meikissä ennen juhlia. Hinta on minusta tunnin juhlameikistä edullinen verrattuna muihin paikkoihin (30 euroa), meikkaajat tosi taitavia ja ympäristö Estee Lauder -pisteellä, jossa meikit yleensä tehdään, miellyttävä. Myös ajanvaraus on helppoa, koska sen voi tehdä netissä täällä.

Tulee ihanan juhlava olo, kun käy ammattilaisella meikissä ennen juhlia. Kesäisenä lauantai-aamuna Stockmannilla oli vielä mukavan rauhallista ja hiljaista. Meikkiharrastajana on myös hauskaa istua tunti ihan rauhassa kosmetiikkaosastolla kauniiden tuotteiden ympäröimänä. Yksi Helsingin ihanimmista paikoista!

Joka kerta olen saanut Stockmannin kosmetiikkapalvelussa aivan erilaisen meikin, mikä on hyvä, sillä pidän vaihtelusta. 

Ensimmäisellä kerralla minulle tehtiin auringonlaskun väreissä trooppisen korallinen meikki (juttuni täällä). Toisella kerralla meikki oli toiveestani vintage-tyyppinen Marilyn Monroe -meikki, vaikka juhlamekkoni oli sama oranssiraidallinen Marimekko kuin ensimmäiselläkin kerralla (juttu täällä).


Tällä kertaa olin laittamassa kesähäihin tämän Marimekon sini-vihreän maksimekon nimeltä Hulmukka. Se sopikin hyvin, sillä päivä oli kesän kuumimpia.

Hiukseni laitoin tällä kertaa lähinnä aikataulusyistä itse. Mielestäni boheemiin mekkoon ja rentoihin kesähäihin sopi yksinkertainen, vain suoraksi föönattu tukka. 

Itse olin ajatellut, että mekkoon kävisi ehkä sininen silmämeikki ja pinkki huulipuna. Meikkaaja oli samaa mieltä. Lisäksi sininen meikki kiehtoi minua, sillä sellaista minulla ei ole koskaan ammattilaisen tekemänä ollut. 

Pidän näyttävästä meikistä, joten minulle saa laittaa rohkeasti väriä, vaikka Stockalla tehdään kyllä ihan perinteisiä luonnollisia kauneusmeikkejäkin.


Aluksi meikkaaja lähti valitsemaan meikkiin käytettäviä luomivärejä Stockmannin kosmetiikkaosaston eri merkkien myyntitiskeiltä.

Karkkipäivä-blogissa on viime aikoina keskusteltu kovasti testereillä meikkaamisesta. Minua asia ei ainakaan Stockmannilla häiritse, sillä olen varma että selektiivisen kosmetiikan myyjättäret vahtivat niiden siisteyttä kuin haukat. Testereitä laitetaan varmasti myös extrakappaleista ja menneistä kausikokoelmista sivuun meikkauksia varten, ja meikkaajat myös puhdistavat ne huolellisesti ennen käyttöä, kuten siveltimetkin. Sitäpaitsi käyttäväthän kaikki meikkaajat samoja tuotteita monilla asiakkailla. Stockmannilla meikkaajat pääsevät puolestaan valitsemaan laajasta valikoimasta aina kunkin merkin parhaat tuotteet meikkiin.

Olin iloinen, kun meikkaaja tuli takaisin yhden lempimerkkini Diorin palettien kanssa. Olin aivan innoissani, sillä meikkiin oli tarkoitus käyttää Diorin upean Transat-kesäkokoelman sinistä Atlantique-palettia, jota olen ihastellut kovasti viime aikoina. 

Lisäksi meikkaaja valitsi meikkiin Diorin viime kesän 2013 Bird of Paradise -kokoelmasta Peacock -nimisen paletin (ylhäällä) ja viime syksyn 2013 Mystic Metallics -kokoelmasta Bonne Etoile -paletin (vasemmalla). Bonne Etoilea ei kyllä sitten loppujen lopuksi käytetty meikissä ollenkaan.     


Tällainen upeus meikistä tuli. Pahoittelen iPhone-kuvanlaatua, mutta minulla oli meikin jälkeen hirveä kiire häihin, joten minulla ei ollut valitettavasti mahdollisuutta ottaa meikistä parempaa kuvaa, jonka se olisi kyllä ansainnut. Sen uskomaton hienous kyllä välittyy silti toivottavasti tässäkin. 

Liikkuvalla luomella ja ulkonurkan varjostuksissa on Diorin Atlantique-paletin sinisiä. Ne on häivytetty Peacock-paletin vihreillä. Taidokkaat häivytykset eivät valitettavasti kuvassa kaikessa komeudessaan näy, mutta voin kertoa että ne olivat upeat. 

Lisäksi minulle laitettiin runsaasti yksittäisiä irtoripsiä, jotka maksoivat 5 euroa extraa. Näin silmistä tuli myös iltaan ja hippimäiseen maksimekkoon sopivat, kuin 1970-luvun disco-silmät. Meikkaaja ei tiennyt sitä, mutta asusteeni olivat hopeiset (think Studio 54!), ja häissä soitettiin illalla seventies Abba-hittejä. 


Meikki sai häissä aivan hirveästi kehuja, paljon enemmän kuin mekkoni, joka sekin oli omasta mielestäni nätti. Trooppisen sini-vihreä meikki sopi myös juhlamekkoon ja helteiseen säähän täydellisesti.

Jälkikäteen katsoen myös huulipunavalinta oli napakymppi, vaikka sain itse päättää sen kahdesta sävystä. Toinen olisi ollut voimakkaampi fuksia, mutta päädyin pitkään mietittyäni tähän vaaleaan malvaan. Meikkaajan mielestä kumpikin huulipuna sopi meikkiin yhtä hyvin, niillä tuli vain vähän erilainen vaikutelma.   


Vinkkinäni on ostaa Stockmannilta meikissä käytetty huulipuna tarvittaessa mukaan, jos samaa sävyä ei valmiiksi omista varastoista löydy. Silloin sitä voi itse lisätä juhlien aikana. 

Minulla olisi kyllä ehkä ollut kotona jokin vastaava sävy, mutta olin lähdössä Stockmannilta suoraan ajamaan autolla häihin toiselle puolelle Suomea, joten en ehtinyt välissä enää kotiin hakemaan meikkiin sopivaa huulipunaa.

Pidän tästä Estee Lauderin Pure Color Crystal Lipstick -huulipunalaadusta kovasti, joten minua ei haitannut yhtään ostaa uutta sävyä itselleni. Sävyn nimi on Wild Orchid, ja ajattelin, että se voisi olla käyttökelpoisempi arjessa kuin toisena vaihtoehtona ollut kirkkaampi fuksia. 


Jos Stockmannin meikkauksesta suuntaa suoraan juhliin, on myös hyvin kätevää että meikkiosaston vieressä sijaitsevasta Roberts Coffeesta voi ostaa välipalaa matkalle. Tässä väreihin sopiva mangosmoothie (joka ei sotke myöskään huulipunaa!).

Kuvassa vilahtaa myös jo varmaan viidet häät kiertänyt aniliininpunainen kynsilakkani Color Clubin Sign My Petition kevään 2010 One and Done -kokoelmasta. Minulle tulee siitä aina häät mieleen, sillä laitan sen perinteisesti vain niihin. Se on minusta hauska pikku juttu.


Kiitokset taas Stockmannille aivan fantastisesta meikistä!

15 kommenttia:

 1. Upea meikki, ja niin kaunis sinä!

  VastaaPoista
 2. Aivan mielettömän upea meikki! Nuo Diorin paletit ovat ihania!

  VastaaPoista
 3. Vau, todella upea, rohkea meikki ja sopii sulle todella hyvin! Hauska tuo kynsilakka, itsellä tulee vaan aina valittua jotenkin mekkoon/meikkiin yhteensopiva lakka.

  VastaaPoista
 4. Lueskelin eilen mökiltä löytyneitä vanhoja naistenlehtiä ja silmiin pisti Puccin sini-vihreä mekko. Vaikka malli ja kuviointi täysin erilainen, samaa kepeyttä ja hippeyttä hyvällä tavalla kuin sinun mekossa. Pienen päivetyksen kanssa värit sopivat varmasti tosi kivasti. Eikä joka toisella ole samanlaista.

  Löysin myös jutun Puccin ja Querlainin meikkikokoelmasta ja mietin vain Pupun omistavan ne ihanat meteoriitit. Voi olla aurinko pehmittänyt hieman päätä, kun ajatukset on tällä tasolla.

  Mutta tosi kaunis sininen meikki. Palettia katsellessa se tuntuisi aika vaikealta käyttää, ei osaa hahmottaa valmista meikkiä. Ja hopeisten asusteiden kanssa nappi valinta.

  Kestikö ripset menossa mukana? Antavat sen viimeisen silauksen, mutta en ole uskaltanut kokeilla, jos roikkuvatkin huomaamatta poskilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana että tulit ajatelleeksi yhteyttä tämän Marimekon Hulmukka -mekon ja Puccin mekkojen välillä. Nyt vasta huomaan sen itsekin, vaikka olen joskus yleisellä tasolla ajatellutkin, että Puccin ja Marimekon värikkäissä printeissä on vähän jotakin samaa fiilistä.

   Pucci on minusta tosi kiinnostava suunnittelija. Alunperin törmäsin Pucciin liikkeeseen Firenzessä, ja sitten myöhemmin näin Puccin vanhoja pukuja eräässä muotinäyttelyssä muistaakseni Riiassa Latviassa. Mieleeni on ikuisesti jäänyt, kuinka suomalaisen vintage-vaatekaupan Hoochie Mama Janen ikkunassa oli aivan kuin Puccin suunnittelema mekko. En koskaan sovittanut sitä, ja kysyin nyt vielä vuosia jälkeenpäin Hoochie Maman omistajalta oliko se aito Pucci. Hän sanoi nauraen että toivottavasti ei, koska ei olisi välttämättä tunnistanut Puccia. Pucci ei ole Suomessa niin tunnettu, mutta ihana kun sinä tiedät sen.

   Ainoat Puccit jotka omistan siis ovat ne ihanat meteoriitit, ja tänä kesänä löysin niihin vielä Sokoksen alesta sellaisen erikoissiveltimen, joka kuuluu niihin. Olen tekemässä siitä juttuakin tänne Pumpulipupuun, ehkä vähän syksymmällä kun Rivieran matkani lähestyy.

   Irtoripset kestivät aivan uskomattoman hyvin, vaikka niitä oli tosi tuuheasti. Nyt en pitänyt niitä yön yli kuten viimeksi (sitä ei siis mitenkään suositella, jote omalla riskillä), ja niitä oli jopa vähän vaikea saada irroitettua silmämeikinpoistoaineella, joten ei todellakaan pelkoa että olisivat pudonneet itsestään! :)

   Poista
 5. Todella upea meikki ja ihana mekko! Ihan täydellinen kokonaisuus :) Mä olen himoinnut tuota Diorin Atlantique-palettia jo pitkään ja aionkin olla haukkana paikalla, kun se tulee aleen ;)

  VastaaPoista
 6. Meikki on kyllä aikas nätti ja se on paljon sanottu sellaiselta, joka välttelee sinisiä silmämeikkejä ;)

  VastaaPoista
 7. Voi kiitos teille kaikki ihanat kehuista! Hashtag Purkkimafian tukeen voi kyllä aina luottaa, olette niin kivoja! :)

  Kiitokset kuuluvat kyllä kokonaan Stockmannin taitavalle meikkaajalle. Itselläni oli vain ajatus sinisestä silmämeikistä, mutta hän sai sen sopimaan sekä trooppiseen kesäpäivään, boheemiin mekkoon että illan disco-teemaan, melkoinen saavutus. Sen lisäksi siis, että meikki oli jo pelkästäänkin todella kaunis. Ei mikään ihme, että se sai niin paljon kehuja muilta häävierailta. Siinä kyllä huomaa, että puku voi olla yksinkertaisempikin, jos meikki on hieno, kaikki huomaavat vain sen. Ammattilaiseen kannattaa siis panostaa. :)

  VastaaPoista
 8. Moikka! Mun pitää nyt kysyä, miten olet saanut meikin niin edullisesti? Stokkan nettisivuilla kerrotaan meikin maksavan 40€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, Stockmann on siis ilmeisesti nostanut hintoja kesän jälkeen. Kesällä meikin hinta oli vielä 30 euroa. Se onkin ollut ihan uskomattoman halpa, kaupungin edullisin varmaan. Luulen, että alunperin siinä on ollut ajatuksena, että samalla myydään myös tuotteita, eli vähän kuin kosmetiikkaneuvontaa samalla. Todellisuudessa Stockmannin meikkaajat ovat olleet todella korkeatasoisia ammattilaisia, ja meikki on ollut pääasia, ei ollenkaan mikään tuotteiden myynti. Siinä mielessä ymmärrän kyllä hinnannoston, mutta harmi siltä kannalta, että Stocka on tähän asti ollut erittäin kilpailukykyinen vaihtoehto.

   Vinkkinä voin kuitenkin sanoa, että Hulluilla Päivillä on useana vuonna ollut meikkilahjakortteja myynnissä, silloin hinta on ollut muistaakseni 25 euroa. Voi kun niitä tulisi taas!

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)