keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Mariela Sarkiman Hair Bible on ilmestynyt!

Meikkaaja-kampaaja Mariela Sarkiman toinen kauneusopas, Hair Bible, ilmestyi nyt maanantaina 31.3.2014. Se on jatkoa Marielan ensimmäiselle Make Up Bible -meikkikirjalle.

Hair Bible on yksinmyynnissä Sokoksissa 13.4.2014 asti, jonka jälkeen sitä saa muualtakin. Ja huom. Sokoksella nimenomaan kosmetiikkaosastolla! Mariela Sarkima kertoi käyneensä Make Up Biblen kanssa kamppailun tavaratalojen kategorisointia vastaan, jonka mukaan kirjoja myydään vain kirjaosastolla. Uskon, että se että MUB oli myynnissä nimenomaan siellä missä kosmetiikkakin, oli yksi sen menestyksen salaisuus.Toinen menestyksen salaisuus on ehdottomasti se, että Make Up Bible ja uusi Hair Bible on suunnattu tavallisille kuluttajille, joilla ei ole välttämättä mitään esitietoja meikistä tai hiusten laittamisesta. Tällaisia oppaita Suomesta on puuttunut. Meikkaajien (Raili Hulkkonen, Riitta Vaara, Tuija Luukkainen) kirjoittamia oppikirjoja kyllä on. 


Mariela Sarkima onkin erinomainen henkilö kirjoittamaan tällaista peruskäsikirjaa, sillä hänestä huomaa, että hän on tehnyt paljon asiakastyötä. Hän on hyvin helpostilähestyttävä, selkeä ja iloinen. 

Toisaalta hänellä on myös kokemusta opettamisesta Maker Academy -meikkikoulusta, lehtijuttujen kirjoittamisesta ja tuottamisesta mm. Suomen huippumalli haussa -ohjelmasta.

Mariela sanoo itse, että hänen sydäntään lähimpänä ovat nimenomaan ihan tavalliset naiset, jotka haluaisivat oppia meikkaamaan tai laittamaan hiuksiaan, ja heille hän on oppaansa kirjoittanut. Hair Biblen mainostetaankin olevan kuin luottokampaaja kirjahyllyssä.  


Hair Bible lähtee liikkeelle ihan perusjutuista, koska saadakseen upeat hiukset ja voidakseen laittaa niitä täytyy tietää niistä jotakin, kuten hiusten rakenteesta tai niiden hoidosta. 

Kirjoittaessaan Mariela yritti miettiä sekä faktoja että sitä, miten hieman kuivakastakin aiheesta voisi tehdä mielenkiintoista myös naisille, joka lähtökohtaisesti eivät ole kovin kiinnostuneita hiusten laittamisesta tai siihen liittyvästä teoriasta.

Kirjassa on sekä vinkkejä siihen mitä kampaajalta voi pyytää (mm. hauska "Opi puhumaan kampaajaa" -osio sisältäen termejä kuten porrastus ja trimmaus), mutta myös ohjeita itse kotona tehtäviin juttuihin (tupeeraaminen, kiharat, letitykset, otsatukan leikkaus).

Itse odotan aivan innolla kirjan kampausohjeita, sillä olen nyt hyvin kiinnostunut niistä. Mariela Sarkima innostikin Hair Biblen raamattupiiriä hiusvallankumoukseen, teemana "tukka hyvin"!


Sain kunnian päästä Hair Biblen ennakkojulkkareihin Tres Bones -ravintolaan viime perjantaina. 

Siellä Marielan hiusmallina pistäytyi ihana laulaja Krista Siegfrids, joka oli matkalla laivalle keikalle. 

Krista Siegfrieds on kuvattuna myös Hair Biblen sivulle 152 afrossa, jonka tekemiseen käytettiin 101 pinniä. 

Krista Siegfrids ja afro ovat myös Sokoksen uusimman Beauty News -lehden kannessa, jonka toimittaja Mariela Sarkima on. 

Se on ok Krista, olet hot jopa afrossa


Nyt Mariela kuitenkin teki Kristalle perinteisempää kiharaa, tavoitteena big hair. Esiintyjän kampauksen pitää kestää ensin monta tuntia odottelua ja sitten esiintymään päästyä showmeininkiä ja lavavalojen kuumuutta. 

Kristan tukkaan tehtiin volyymia kiharoiden lisäksi tupeeraamalla ja kuivashampoolla, jota voi käyttää puhtaaseenkin tukkaan. Kiharat Mariela laittoi muotoonsa kolmipiikkikammalla, jonka käytön hän oppi työskennellessään karibialaisella ristelyaluksella floridalaisilta tädeiltä, jotka halusivat isoa tukkaa. Kolmipiikkikampa silottaa kiharat, mutta ei pura tupeerauksia.   


Toisena mallina Marielalla oli laulaja Vilma Alina.

Hänelle tehtiin Versacen 1980-luvun muotinäytöksestä alunperin kuuluisaksi tullut Mohawk -tyylinen kampaus. 

Siinä oli pohjalla puikkokiharaa. Mohawkissa sivut jätetään litteiksi ja taakse tehdään kohotusta. Sivuille Mariela teki myös suuntatupeerausta, joka neuvotaan Hair Biblen luvussa 6. Itselleni termi oli aivan uusi.  

Vilma Alina on myös Lumenen Natural Coden mallina uusissa Mariela Sarkiman suunnittelemissa meikkikuvissa. Meikkilookeja on yhteensä 8 ja niitä julkaistaan mm. Natural Coden Facebook-sivuilla. Toisena mallina on laulaja Janna. 


Mariela Sarkiman kolmas malli kirjanjulkaisutapahtumassa oli radiokanava Loopin juontaja Jekku.

Hänelle tehtiin ensin tiukka ponihäntä. Kun alla on kiharapohja, riittää ponihännän tuuheuttamiseen vain ravistelu ja vähän lakkaa päälle.  


Sen jälkeen Mariela kiinnitti ensin pinneillä ponihännän latvan nutturaa varten. Kun sen jälkeen kääntelee ja kiinnittää loput hiukset nutturalle, ei nutturasta tule liian tiukka.

Nämäkin kaikki ohjeet neuvotaan uudessa Hair Biblessa.  

Huomatkaa muuten myös Marielan upea raikas ja keväinen asu. Neonvärit tulevat taas!

Tällä viikolla Mariela on kauneustiiminsä kanssa lauantaihin 5.4.2014 asti Helsingin Sokoksen Hiustenhellimisviikolla klo 11-19. Tapahtumassa saa ammattilaisniksejä hiusten muotoiluun ja hoitoon. Klo 12, 13, 15, 16, 17 ja 18 on hiusnäytökset. 

Viikko huipentuu Marielan kauneusbrunssiin lauantaina hotelli Klaus K:ssa, mutta se on kuulemma jo loppuunmyyty. Toukokuussa Mariela lähtee 7.5. alkaen hiusraamatun kanssa kiertueelle ympäri Suomea, pääosin Sokoksiin, mutta myös muuallekin. Tarkempi kiertueaikataulu julkaistaan myöhemmin.


Minä sain tilaisuudesta myös oman Hair Biblen, ja teenkin siitä tarkemman kirjaesittelyn kun olen ehtinyt lukea sen läpi. Luettavaa riittää, sillä tukkaraamatussa on 215 sivua, 483 kuvaa ja 84 eri-ikäistä naista mallina. 

6 kommenttia:

 1. Tämä opus kyllä täytyy hankkia! :) Jään odottelemaan postaustasi kirjasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olisin ehdottomasti ostanut sen, jos en nyt olisi saanut sitä onnekkaasti tuolta tapahtumasta. Make Up Biblen ostin aikoinaan Sokokselta heti sen ilmestyttyä, ja sain siihen silloin Mariela Sarkiman omistuskirjoituksen. Nyt jäin harmittelemaan etten ehtinyt pyytää Hair Bibleen myös. Täytyy katsoa jos joskus myöhemmin olisi tilaisuus.

   Minulla on kohtapuoliin edessä pidempi ulkomaanmatka, joten otan Hair Biblen sinne matkalukemiseksi, ja yritän tehdä siitä heti sen jälkeen jutun. Itsekin odotan malttamattomana että pääsen lukemaan sitä. :)

   Poista
 2. Varmasti kiva ja hyviä vinkkejä sisältävä kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon samoin! Make Up Bible oli minulle vähän liian perusteos koska olen niin kiinnostunut meikkaamisesta, mutta hiukset ovat minulle huomattavasti vieraampi ala. Kampaajalla käyn säännöllisesti, mutta siinäpä melkein se. Omalta kannaltani Hair Bible ilmestyikin nyt juuri sopivaan aikaan, sillä olen nyt vintage-kampauksien myötä tosi kiinnostunut hiustenlaitosta. Ehkä innostus laajenee nyt Hair Biblen myötä myös muihin kampauksiin, teemalla "tukka hyvin!". :)

   Poista
 3. Olisin jo heti maanantaina juossut Sokokselle hakemaan tätä, mutta pakko malttaa, että Mariela tulee tännepäin esittelemään kirjaansa, jotta saan siihen omistuskirjoituksen :) kävin kyllä hypistelemässä tänään ja vaati kovasti itsekuria, että jätin toistaiseksi sinne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli ihan sama malttamaton fiilis! Onneksi tuossa blogitilaisuuden kutsussa jo sanottiin, että sieltä saa oman Hair Biblen, muuten olisin ollut varmaan heti maanantaiaamuna Sokoksella jonottamassa. :)

   Haluaisin samoin Marielan omistuskirjoituksen Hair Bibleeni, kun Make Up Biblessanikin on, kun ostin sen silloin kun Mariela oli Helsingin Sokoksella esittelemässä sitä.

   Tosi mukavaa että Mariela lähtee Hair Bible -kiertueelle myös muuallekin Suomeen kuin vain Helsinkiin! :)

   Mahtavaa että sinuakin kiinnostaa tämä kirja, vaikka olet niin hyvä laittamaan hiuksia jo valmiiksi. Mariela on tainnut opettaakin sinua Maker Academyssa.

   Kun kirjoitin tätä juttua, muistelin samalla sitä upeaa afroa jonka teit minulle. Uskomatonta, että siitä on vain vuosi, tuntuu että olisi paljon pidempäänkin. Silloinhan olin siinä afrossa myös Amsterdamin matkalla, ja se herätti sielläkin paljon positiivista huomiota. Kiitos vielä, oli niin kivaa! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)