maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kosmetiikkaa lentokentältä ja lentokoneesta Englannissa ja USA:ssa

... mutta ihan ensimmäiseksi kuitenkin rakkaalle Helsinki-Vantaallemme. 

Helsinki-Vantaan lentokentän kosmetiikkatarjonta on ihan hyvä, ja hintataso yllättäen yksi Euroopan edullisimpia. Tax free -ketjuja on Hki-Vantaalla kaksi: Duty Free ja Finnair Shop (suosikkini!).

Jos lentää ei-Schengen maahan kuten Englantiin tai USA:han, lähtöportti sijaitsee terminaalissa 2 passintarkastuksien jälkeen. Tällä puolella sijaitsee vain Duty Free Long Haul, joten Finnair Shopin ostokset kannattaa tehdä jo matkalla ennen passintarkastuksen läpi menemistä. 

Isossa Duty Freessa heti turvatarkastusten jälkeen ja Finnair Shopissa on myynnissä jopa Diorin, Chanelin ja Guerlainin kausikokoelmia. Finnair Shopista löytyy myös selektiivisen kosmetiikan lisäksi esim. Essien kynsilakkoja (hinta 11,60 euroa). Duty Free Long Haulin varustelu on heikompi. 

Sekä Duty Freessa että Finnair Shopissa oli erikoispromossa nyt Diorin ihana Blooming Bouquet -kevättuoksu. 


Voi olla että en ollut riittävän tarkkana, mutta mielestäni United Airlinesin atlantinylityskoneessa ei ollut tax free -myyntiä. Tämä oli linjassa myös USA:n lentokenttien kosmetiikkatarjonnan kanssa. Pakolliset Diorit ja Chanelit olivat myynnissä, mutta ei todellakaan mitään laajaa valikoimaa tai todella edullisia hintoja. Diorin viisikot kyllä olivat vähän edullisempia kuin Suomessa: hinta oli 57 dollaria eli 41,05 euroa kun se on Hki-Vantaalla 43,95 euroa.

Finnairin koneissahan tax free -myynti on yksi lentomatkan ohjelmanumeroista ruokailun jälkeen, ja lentoemännät myös mainostavat kuulutuksissaan tuotteita. 


Sen sijaan United Airlinesin koneessa oli lentokoneen vessassa amerikkalaisen Philosophyn käsisaippuaa!

Lentokoneesta sai myös Philosophyn pakkauksen, jossa oli pitkällä lentomatkalla tarpeelliset Purity Made Simple -kasvopyyhe, Hands of Hope -käsivoide ja Hope in a Stick -huulirasva. 

Hyvä vinkki muuten mille tahansa lentomatkalle pakata juuri nuo tuotteet käsimatkatavaroihin mukaan! 

Erityisesti Hands of Hope -käsivoiteesta pidin kovasti. Ihanan kosteuttava, mutta kuitenkin nopeasti imeytyvä. Kyllä sen olisi saanut minulle myytyä edullisesti tax free myynnissäkin! 


Jos USA:n lentokenttien kosmetiikkavalikoimassa oli toivomisen varaa (mikä on kyllä sinänsä ihme, koska yleensä tuossa maassa mistä tahansa alkaen murolaaduista on enemmän kuin tarpeeksi valinnanvaraa), Englannin lentokenttien kosmetiikkavalikoima vaikutti sen sijaan aivan loistavalta!

Manchesterin lentokentän valtavassa Biza-nimisessä tax freessa soi reipas disco heti aamusta, ja aulassa oli vastassa aivan hulppea Benefitin tiski.

OPI:n kynsilakoista oli erinomaiset valikoimat, myös mm. kevään Brazil -kokoelman minit 11,60 puntaa (13,98 euroa). 

Kaupan perältä löytyi iso MAC:n piste, jossa oli myös kevään A Fantasy of Flowers -kokoelma myynnissä. Poskipuna Stereo Rose oli tosin sieltäkin loppuunmyyty, kuten myös Lontoon Heathrowlta. 

Tax freen tuoksuvalikoimat olivat myös Englannissa erinomaiset. Harvinaisempia merkkejä sekä Manchesterissa että Heathrowlla olivat mm. Hermès, Paul Smith ja Tom Ford. Manchesterissa erityisesti esillä oli Balenciagan Rosabotanica (kuin japanilainen puutarha) ja Narciso Rodriguezin For Her (vesimäisempi ja helpompi). Heathrowlla taas oli erikoismarkkinoinnissa Victor & Rolfin ensimmäinen uusi tuoksu 10 vuoteen, makea Bonbon. 

Molemmilla lentokentillä Manchesterissa ja Lontoon Heathrowlla on myös erillinen Boots, jossa myydään mm. Soap & Glorya. Myös muualta Englannista tuttu 3 for 2 -tarjous oli Soap & Gloryista voimassa. 

Lontoon Heathrow on varmaan maailman parhaita paikkoja kosmetiikkashoppailuun. Jos ostokset jäävät kaupungissa tekemättä, ei hätää, Heathrowlta löytyy vaikka mitä ihanaa! 

Merkeistä voi mainita muualla harvinaiset Burberryn ja Tom Fordin meikit. Lisäksi Heathrowlla on MAC ja Kiehl's. Myös Philosophya ja Bobbi Brownia on hyvät valikoimat. Heathrowlla myydään myös Jurliquea ja Molton Brownia. Chanelilla ja Diorilla on upeat shop in shop -alueet tax freessa, jossa myydään myös harvinaisuuksia kuten Chanelin Le Exclusifs de Chanel -tuoksukokoelmaa, jonka olen aiemmin nähnyt vain Nizzan Lafayette-tavaratalossa. 

Lontoon lentokentällä on myös ihanan englantilaisen Jo Malonen oma tuoksukauppa. Siellä tein hintatasovertailua sen verran, että ylelliset luksustuoksut Cologne Intenset maksoivat 80 puntaa (96,43 euroa), kun hinta Cannesissa oli kesällä 110 euroa ja nettikaupassa 100 puntaa (120,54 euroa). Tavalliset Colognet maksoivat 62,40 puntaa (75,22 euroa) kun Brysselin lentokentällä maksoin talvella 73,60 euroa. Nettikaupassa Jo Malonen Colognejen hinta on 78 puntaa eli 94,02 euroa. Jo Malonet kannattaakin siis ostaa tax freesta jos vain mahdollista!

Tuoksutin Jo Malonella Red Roses Colognen, joka sekin tuoksui aivan englantilaiselle kukkapuutarhalle kuten Jo Malonet yleensäkin. Olen aivan ihastunut näihin luksustuoksuihin!

Koska olin Englannissa, kävin myös tarkistamassa Heathrowlla haaveilemani Mulberry Bayswater -laukun hinnan. Se oli 745,91 puntaa eli 899,11 euroa. Jet lagista huolimatta en kuitenkaan sortunut siihen ainakaan vielä, vaikka olen haaveillut siitä jo vuosia. Muina kivoina ei-kosmetiikkatuotteina Heathrowlta voi mainita mm. Ted Bakerin kukkakuosit ja Cath Kidstonin pallot ja kukat. Myös mm. Hermèsin, Chanelin, Bvlgarin ja Burberryn omat kaupat löytyvät niitä tarvitseville.        

6 kommenttia:

 1. Mä saan tutustua itsekin tänä kesänä Manchesterin lentokentän kosmetiikkatarjontaan kun lennetään sieltä takaisin Suomeen Englannin-vierailun jälkeen. Heathrow'n 3-terminaali on nähty ja koettu ja aika huono valikoima.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, jos sinusta Heathrown terminaalissa 3 on huono valikoima, niin ei kannata odottaa kauhean suuria Manchesterin lentokentästäkään. Se on aika pieni ja kotoinen lentokenttä, mutta tax free kauppa oli siellä mielestäni suhteessa aika iso, mutta ei tietenkään mitään Heathrowhun verrattuna.

   Mielestäni olin myös Heathrown terminaalissa 3., ja valikoima oli ihan super. En ole missään muualla nähnyt lentokentällä Kiehl'sia ja Tom Fordin ja Burberryn meikkejä. Myös Diorin ja Chanelin shop in shopit olivat aivan upeat ja valikoima huikea. Lisänä vielä Jo Malone, Mulberry, Cath Kidston, Ted Baker jne. niin mitä sitä voi Englanti-fani enempää toivoa. :)

   Ihanaa kun sä pääset sinne niin usein! :)

   Poista
 2. Voih, minäkin haluan päästä shoppailemaan lentokentille. Toivottavasti toukokuussa on luvassa suunnittelemani Helsinki - Heathrow lento. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tax free -shoppailu on kyllä ehdottomasti yksi matkustamisen parhaista puolista! Niin kivaa! :)

   Mahtavaa jos pääset Lontooseen toukokuussa! Heathrown tax free -tarjonta on kyllä yksi parhaimmista näkemistäni. Itse lensin British Airwaysilla terminaalista 3, ja tämä juttu oli kirjoitettu sen perusteella. :)

   Poista
 3. Kiitos raportista ja terkkuja! Bayswater kyllä ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä ja samoin! Minusta näitä matkajuttuja on niin kiva kirjoittaa, joten näitä on nyt tulossa vielä aika monta lisääkin. :)

   Olen haaveillut konjakinvärisestä Bayswaterista jo vuosia, mutta koska se ei ole aivan täydellisesti kuitenkaan omaan makuuni, en ole raaskinut ostaa vieläkään. Hintahan nousee koko ajan, joten jos olisin hankkinut sen jo pari-kolme vuotta sitten, se olisi ollut vieläkin edullisempi. Nyt olen kyllä ryhtynyt harkitsemaan myös Mulberryn Lily -laukkuakin, jossakin kivassa värissä kuten violettina. Niitä ei tuolla Heathrown Mulberrylla pikaisella katsomisella näkynytkään. Muutenkin tykkään kyllä englantilaisesta tyylistä (ja laadusta) kovasti! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)