perjantai 25. huhtikuuta 2014

Muotiperjantai; Marimekko kevät 2014 ja Teemu Muurimäki

Meillä on äitini kanssa harrastuksena käydä aina ihastelemassa Marimekon uutuuksia Marimekon kanta-asiakasilloissa.

Äitini on käyttänyt Marimekkoa aina ja paljon, minä olen lämmennyt sille vasta lähivuosina. On hienoa, että meillä on tällainen omaperäinen ja korkealaatuinen designer-brandi täällä Suomessa!

Viimeksi Marimekon kanta-asiakasillassa oli Marimekon pääsuunnittelija Noora Niinikoski kertomassa suunnitteluprosessista. Harvinaista päästä tapaamaan itse suunnittelijaa ja kyselemään häneltä kysymyksiä. 

Minua on viime aikoina kiehtonut se, miten erilaisia elementtejä asuissa yhdistellään. Noora Niinikosken neuvo oli, että nyt niin muodikas erilaisten kuosien ja printtien yhdistely vaatii keskittymistä ja kokeilua siitä mitkä sopivat yhteen ja mitkä eivät. 

Noora Niinikoskella oli myös mahtavia uutisia: maailmalla menestynyt muotisuunnittelija Teemu Muurimäki liittyi syksyllä Marimekon suunnittelutiimiin. Hän tulee olemaan mukana Marimekon kesän 2014 malliston suunnittelussa. Teemu Muurimäki on aiemmin työskennellyt mm. Dolce & Gabbanalle, Bottega Venetalle ja Armanille. Marimekon keväässä oli taas iloisia ja raikkaita värejä. Marimekon väreistä tulee aina hyvälle tuulelle ja saa energiaa. Niiden jälkeen kaikki muut printit näyttävät kyllä helposti vähän halvalta.

Alkukeväästä trendinä oli musta-valkoisuus. Tehostevärinä oli lisäksi esimerkiksi kevyt sitruunankeltainen. 


Nyt myöhemmin keväällä värit ovat täyteläisempiä ja rikkaampia ja kukkakuosit muotia. 

Kuvassa on Mehumaija-mekkoja (219 euroa). 


Ensimmäiset Teemu Muurimäen suunnittelemat Marimekot nähtiin Marimekon syksyllä 2013 pidetyssä kevät/kesä 2014 -muotinäytöksessä Kööpenhaminassa. 

Muotinäytösvideo pyöri myös kanta-asiakasillassa. Näytöslavaa oli hienosti ikään kuin jatkettu teippauksilla lattiaan. 

Teemu Muurimäki suunnitteli Unikon 50-vuotisjuhlan kunniaksi silkkisiä unikkoiltapukuja, jotka näin ensimmäistä kertaa Gloria-lehden muotinäytöksessä syksyllä. Myyntiin uniikkipukuja ei ilmeisesti yhtä valkoista mallia lukuunottamatta ole tulossa. 

Minulla oli Marimekolle ja Noora Niinikoskelle myös yksi parannusehdotus: toivoisin, että vaatteen suunnittelija voitaisiin merkitä vaatteeseen, sillä pidän kovasti myös mm. Marimekon Satu Maarasen suunnittelemista vaatteista. Verkkokaupassa suunnittelija välillä näkyy. Kaikkien vaatteiden kohdalla se on kuitenkin kuulemma mahdotonta, sillä monet vaatteista suunnitellaan tiimissä, jolloin yksittäistä suunnittelijaa on vaikea nimetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! :)