maanantai 31. maaliskuuta 2014

Estee Lauder kevät 2014, Envy-huulipunat ja Carine Roitfeld

Helsingin Stockmannilla oli viime viikolla Estee Lauder -kauneustapahtuma. 

Minä olin tästä innoissani, sillä erittäin vahvaa laatua tarjoava amerikkalainen Estee Lauder kuuluu nykyään lempimerkkeihini.

Suurin syy Estee Lauder innostukseeni on sen taiteellinen johtaja, Creative Makeup Director Tom Pecheux, joka aloitti Estee Lauderilla vuonna 2010. Hän on yksi maailman suosituimmista meikkitaiteilijoista, joka tekee jatkuvasti meikkilookeja muotikuviin ja -näytöksiin. 

Olin viikonloppuna katsomassa täällä Helsingissä Fashion Film Festivaleilla entisestä Ranskan Voguen päätoimittajasta Carine Roitfeldista kertovaa dokumenttia Mademoiselle C. 

Siinä ranskalainen Tom Pecheux meikkasi Carine Roitfeldia New Yorkissa Met Balliin, joka on yksi vuoden tärkeimpiä tapahtumia muotimaailmassa. Carine Roitfeld sanoi dokumentissa, että kun haluat olla kauneimmillasi, "you call Tom". 

Carine Roitfeld on pariisilainen muoti-ikoni, joka on monta kertaa valittu yhdeksi maailman parhaiten pukeutuvista naisista. Elokuvassa nähtiin myös hänen vakiomeikkilookinsa, joka on hyvin savuiset mustat smoky eye -silmät. Carine Roitfeld -meikissä on runsaasti mustaa kajalia ja luomiväriä huiskittuna vähän sinnepäin. Carine Roitfeld on itse selittänyt tätä sillä, että hänellä on huono näkö, jonka vuoksi aamuisin levitettyään eyelinerin hän smudgaa sen. Sama pätee hiuksiin, "the messier the better". Ei välttämättä kovin siistiä, mutta hyvin seksikästä ja ranskalaista. Ja yhdistettynä neutraalin värisiin kynähameeseen ja silkkipaitaan aivan super-chic. Samalla heikkoudet onkin käännetty vahvuuksiksi, kuten muodissa yleensäkin kehoitetaan tekemään. If you cant hide it, flaunt it!

Meikkimerkki MAC innostui Carine Roitfeldin meikkilookista jopa niin paljon, että teki syksyllä 2012 Carine Roitfeld -meikkikokoelman, jossa oli lähinnä ruskeita ja mustia luomivärejä, mustaa kajalia ja nude-huulipunaa.     


No mutta, takaisin Estee Lauderiin. 

Estee Lauderin tämän kevään 2014 Infinite Color Collection -meikkikokoelma ei innostanut minua kovinkaan paljon. Se tuntuu vähän välikokoelmalta, joka on rakennettu lähinnä uuden Sumptuous Infinite -ripsivärin ympärille, jonka pitäisi olla pidentävä ja tuuheuttava. 

Stockmannilla oli viime viikolla meikkitaiteilija Ilkka Ruotsalainen tekemässä Estee Lauder -meikkejä. Varasin ajan hänelle, kun minulla sattui olemaan juhlat myös samana iltana. 

Ilkka Ruotsalainen teki minulle todella hienon, vähän mystisen salaperäisenkin meikin Estee Lauderin kevätkokoelman vihreällä luomiväritriolla (Camo Chrome?)


Aluksi silmät rajattiin sekä alhaalta että ylhäältä aika leveästi geelieyelinerilla. Vihreän trion vaaleinta väriä levitettiin liikkuvalle luomelle. Sen jälkeen Ilkka Ruotsalainen varjosti tummimmalla vihreällä kissamaisesti geelieyelinerin päältä. Luomiväritrion keskimmäistä, kimaltavaa vihreää väriä Ilkka Ruotsalainen töpötti sormin silmäluomen keskelle, jotta luomiväri vähän lämpenisi ja kimallus tulisi kunnolla esiin. 

Erityistoiveena minulla oli saada joku tarpeeksi voimakas, kirkas huulipuna, jota voisi käyttää yksinäänkin. Pidän kovasti Estee Lauderin Pure Color -huulipunista, mutta Ilkka Ruotsalaisen minulle valitsema voimakas korallinen sävy olikin uutuus, Pure Color Envy -huulipuna.   


Minulle tulikin tunne, että tässä onkin oikeastaan Estee Lauderin varsinainen kevätuutuus meikkikokoelman sijaan.

Pure Color Envy -huulipunat ovat voimakkaan pigmenttisiä, kosteuttavia ja pitkäkestoisia. Värit ovat voimakkaita ja hehkuvia. 

Estee Lauder promoaa Pure Color Envya kunnon power lipstickina voimakkalla blondilla naisella ja New Yorkin pilvenpiirtäjien kuvilla. "Envy is Power.". Upeaa, ja 1980-luvun vaikutteistaan huolimatta taas hyvin modernia!

Linkki Estee Lauderin Envy-huulipunan mainossivulle tässä


Amerikkalaiseen kaupalliseen tyyliin Estee Lauderilla on myös aina ihan parhaat kaupanpäälliset.

Stockmannin Estee Lauder -viikolta sai yli 100 euron ostoksista 150 euron arvoisen kosmetiikkalaukun, jossa oli mm. Pure Color -huulipuna sävyssä Candy, joka on yksi lemppareistani, huulirasva ja ihonhoitotuotteita.  

8 kommenttia:

 1. Onpas upea meikki! :) Korallin sävyiset huulipunat onkin tämän kevään juttu. En siis yhtään ihmettele, että meikkaaja valitsi sinulle tuon sävyn :) Näyttää kyllä todella hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Ilkka Ruotsalainen teki kyllä tosi hienon meikin! :)

   Kaikki oranssiin vivahtava on nyt tosiaan huippumuodikasta. Tämä Envy-huulipuna on tosi kirkas koralli, ihanan pirteä. Voi hyvin käyttää yksinäänkin ilman muuta meikkiä, mutta sopi myös erinomaisesti yhteen tuon vihreän silmämeikin kanssa. :)

   Kuva on vähän huono, kun menin meikkauksesta suoraan juhliin eikä minulla ollut kameraa mukana, joten jouduin tyytymään kännykkälaatuun. Kiva kuitenkin jos hieno meikki näkyy siitäkin! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Olin itsekin tosi tyytyväinen meikkiin. En ollutkaan aiemmin ollut Ilkka Ruotsalaisen meikattavana, mutta aion ehdottomasti mennä toistekin! :)

   Silmämeikki oli hienon kissamainen ja viehättävä. Ja vaikka siinä käytettiin tummaa vihreää, oli se kuitenkin keväinen tuon oranssinpunaisen huulipunan ansiosta. Kyllähän vihreäkin on kevätväri mitä suurimmassa määrin! :)

   Poista
 3. Oioi miten herkullinen huulipunaväri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kivan kirkas punaoranssi! Minua viehättää myös tuo Estee Lauderin mainoskampanja siinä takana, ihanaa New York -fiilistä ja power lipstick. Huulipunien uusi tuleminen! :)

   Poista
 4. Huulipuna näyttää kyllä aika herkulta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä juuri sitä mitä hainkin. Tarpeeksi voimakas yksinään käytettäväksi, mutta meni myös yllättävän hyvin tuon Ilkka Ruotsalaisen tekemän aika voimakkaankin tummanvihreän silmämeikin kanssa. Ilkka Ruotsalainen sanoikin jo silmämeikkiä tehdessään, että hänellä on mielessään minulle sopiva huulipuna.

   Uusi huulipuna piristää aina! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)