perjantai 14. maaliskuuta 2014

A-Derman kuivan ihon tuotteet

Osallistuin blogini perusteella A-Derman kuivan ihon tuotteiden testiryhmään 3 viikon ajan.

Ideana oli testata A-Derman uutuuksia Exomega -pesuöljyä ja -vartalovoidetta 3 viikon aikana ja havainnoida ihossa tapahtuvia muutoksia. 

En yleensä tykkää tällaisista yhteistyötarjouksista, jossa edellytetään blogijutun kirjoittamista vastineeksi tuotteista (saan palkinnoksi osallistumisesta 140 euron arvoisen paketin iholleni sopivia A-Derman, Avenen ja Kloranen tuotteita). Yleensä kirjoitan tuotteista jos innostun tai haluan. Tässä tapauksessa halusin kuitenkin osallistua testiryhmään, sillä ihoni on kuiva ja atooppinen, ja ranskalainen apteekkikosmetiikka kiinnostaa minua kovasti. A-Derma on Avènen valmistajan tuotesarja, jota myydään vain apteekeissa. Hajusteettomat, lisäaineettomat ja parabeenittömät steriilit hoitovoiteet sisältävät vain välttämättömät ainesosat ihon kosteuttamiseen, hoitamiseen ja rauhoittamiseen. Vaikuttavana aineena on vain Lounais-Ranskassa kasvava ainutlaatuinen Rhealba®-kaura.


A-Derma Exomega DEFI Cream, 200 ml

Hoitovoide kuivalle, erittäin kuivalle ja atooppiselle iholle. Vähentää kuivuutta ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Vaikuttavana aineena on Rhealba-kaura. 

A-Derma Exomega Cleansing Oil, 200 ml

Hellävarainen saippua-aineeton puhdistus/pesuöljy. Rhealba-kauranversouutetta, Filaxériné-yhdistettä ja omega-6-rasvahappoja sisältävä öljy kosteuttaa ja jälleenrakentaa ihon luontaista suojaa.


Luulen, että testiajankohdaksi oli tarkoituksella valittu tämä helmi-maaliskuu, sillä yleensä iho on talven jälkeen nyt kuivimmillaan. Tämä talvi oli kuitenkin poikkeuksellisen leuto ja lyhyt, joten oikein tositoimiin nämä tuotteet eivät nyt valitettavasti ihollani päässeet. Harmi, koska olisi hauskaa nähdä niiden teho silloin!Vartalovoide kosteutti minusta ihoa oikein hyvin. Se oli kuitenkin hyvin paksua ja steriilin korkkimekanismin takana, joten se oli aika vaivalloista levittää. Täyteläisyydestään huolimatta se kuitenkin imeytyi ihoon jopa yllättävän nopeasti.

Vaikka pidänkin kaikista ihanista tuoksuista, on minusta mukavaa käyttää tällaisia tervehenkisiä, ihoa oikeasti hoitavia perusvoiteita. Tällaisen hoitovoiteen päällehän voi sitten laittaa vielä jotakin ihanaa Victoria's Secret tai Body Shop -vartalovoidehömpöytystä, jos haluaa tuoksua. 

Suurin miinus minusta vartalovoiteen kohdalla oli se, että se ei ollut paksuutensa vuoksi kovin riitoisaa. Itseasiassa oma testivoiteeni loppui kesken kolmen viikon testijaksoa, n. 14 päivän kohdalla. Positiivista tässä on kyllä se, että olen oppinut selvästi rasvaamaan vartaloani säännöllisesti. Ottaen huomioon vartalovoiteen hinnan n. 24 euroa, suosittelisinkin tätä erityisesti niille, joilla on todellisia ongelmia kuivan tai herkän ihonsa kanssa ja haluavat panostaa sen hoitoon. Ihanaa kyllä, että tällaisia erityisen hoitavia ja luotettavia tuotteita sellaisille henkilöille on saatavilla!

Puhdistusöljyä oli minusta samalla tavalla kiva käyttää kuin vartalovoidetta sen puhtauden ja terveellisyyden takia. Iho jäi suihkun jälkeen kosteutetun tuntuiseksi eikä kutissut yhtään. Luokitan öljyn samaan ryhmään esimerkiksi Sebamedin ja Eucerinin pesunesteiden kanssa, joita käytän myös ajoittain. Yleisesti ottaen minulla on apteekissa myytävistä tuotteista mielikuva, että ne ovat tehokkaita, hinta-laatusuhteeltaan hyviä ja turvallisia. Tässä taulukossa näkyy ihoni dramaattinen muutos kohti oireettomampaa ja kosteutetumpaa ihoa tuotteiden käytön aikana n. puolentoista viikon käytön jälkeen. Ihon uusiutuminen kestää n. 3 viikkoa, joten ainakin sen ajan tuotteita suositellaan käytettäväksi muutoksen havaitsemiseksi. 

Tuonne taulukon alalaitaan lisäsin Herra Pumpulipupun ideasta alkuajan oireita, joita ei ollut taulukossa lueteltu. Niitä olivat kutina, joita oli ensimmäisen 4 päivän ajan, ja näppylät, joita tuli kutinan jälkeen 3 päiväksi (ihanaa!). Viikon jälkeen nämäkin kaikki oireet katosivat. Päivät 11-13 iho oli kostea, miellyttävä ja täysin oireeton, mutta sitten vartalovoide tosiaan loppui.

Jatkossa aion ostaa A-Derman vartalovoidetta jos normaalisti käyttämäni luonnonkosmetiikkapainotteiset vartalovoiteet eivät riitä hoitamaan ihoani. Ja jos voide olisi halvempaa, voisin tosiaan ostaa useamminkin!   

4 kommenttia:

 1. Olipa virkistävää, kun kerroit avoimesti, mitä saat kiitokseksi tuotteiden testaamisesta. Mitä läpinäkyvämpää homma on, sitä vähemmän syntyy turhia spekulointeja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halusin kertoa sen, koska minusta lukijoilla on oikeus tietää, ja joku saattaa ajatella että se vaikuttaa arviooni. Itsestäni ei näin ole, mutta ajattelin että jos jotakuta kiinnostaa. Kiva että tämä avoimuuspolitiikka sai positiivista vastakaikua ainakin sinulta. :)

   Ranskalaisista apteekkisarjoista erityisesti Avene kiinnostaa minua kovasti, joten mielenkiinnolla odotan että pääsen testaamaan myös sen tuotteita. Niistä ei siis mitään kirjoituspakkoa ole, eli vanhalla linjallani kirjoitan jos on jotakin kiinnostavaa sanottavaa. :)

   Poista
 2. Kiinnostavat tuotteet, mutta hinnat tosiaan... aikas pitkät.Terkkuja, toivotaan ettei ensi viikolla iske luvattu takatalvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossakin vaiheessa käytin pelkkää apteekkikosmetiikkaa, joten vanhastaan minulla on siihen luottavainen ja hyvä suhde. Samaa laadukasta linjaa olivat nämä A-Derman voiteet, tekivät sen mitä lupasivatkin ja ihoni kunto parani testijakson aikana.

   Jos minulla olisi vaikeampi ja oireilevampi iho, varmasti sijoittaisin näihin tai vastaaviin tuotteisiin ihan säännöllisesti. Nyt tyydyn jättämään nämä pahan päivän varalle reserviin, eli tiedän mihin turvautua jos iho alkaa kenkkuilla. Tosin jos se takatalvi sieltä pahana tulee, niin voi olla että näille on tarvetta vielä tänä keväänäkin. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)