perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kiharat viikonlopuksi; BaByliss automaattikiharrin

Olen nyt niin innostunut vintage-kampauksista, että olin aivan superkiinnostunut, kun BaByliss kutsui tutustumaan hiuslaiteuutuuksiinsa. Vintage-kampauksiin tarvitaan aina kiharapohja, joten kummasti on alkanut erilaiset kihartimet kiinnostaa!
BaByliss, now there's a name from the past.
 
Kuvassa näkyvät lämpörullani ovat merkiltään BaByliss, ja ne ovat ehkä jostakin 1990-luvun loppupuolelta. Hyvin ne ovat palvelleet, edelleen toimivat ihan moitteettomasti.

Muistelin myös, että äitini piippausrauta, jolla aikoinaan teininä opettelin kihartamaan hiuksia olisi ollut BaByliss. Aluksi ajattelin, että se ei ole mahdollista, sillä kiharrin on varmaan 1970-luvulta. Mutta on se, sillä ranskalainen BaByliss toi markkinoille ensimmäisen kotikäyttöön suunnatun sähkökihartimen jo vuonna 1961. BaByliss on nykyään maailman johtava hiustenmuotoilulaitteiden valmistaja.

 


BaByliss tekee jatkuvasti tuotekehitystä kampaamoiden kanssa, ja sen työn seurauksena on nyt syntynyt tällainen uutuus, Curl Secret -automaattikiharrin, joka oli aluksi käytössä vain kampaamoissa.

Olin aika epäileväinen, sillä laite näyttää aika monimutkaiselta ja raskaalta kotikäyttöön.
BaBylissin esittelytilaisuus pidettiin Butik-kampaamossa Kampissa. 
 
Aluksi kampaaja kävi hiusteni tyvet läpi BaBylissin ilmakihartimella puhaltaen niihin vähän lisää ryhtiä. 
 Suoristusraudat ovat nyt olleet niin kovasti muotia, että vanhat kunnon ilmakihartimet ovat kuulemma vähän unohtuneet.

Kampaaja kuitenkin suositteli ilmakiharrinta nimenomaan hiusten kuivaamiseen ja tyven nostamiseen vähän kosteassa tukassa. Samaan tulokseenhan pääsee myös hiustenkuivaajalla ja pyöröharjalla, mutta itse aloin nyt haluta tuollaista ilmakiharrintakin, sillä se vaikutti niin kätevältä!Kun hiukset on pesun jälkeen kuivattu hiustenkuivaajalla tai käsitelty ilmakihartimella voi lähteä tekemään niitä ihania kiharoita.

Ylimääräiset hiukset kannattaa kiinnittää klipsuilla ylös ja alkaa osio kerrallaan niskasta ylöspäin kihartamaan. 
Automaattikiharrin ottaa vastaan enintään n. 3 cm:n levyisiä hiussuikaleita kerrallaan.
 
Hiukset kannattaa kammata suoraksi ja asettaa sitten tuonne kihartimen keskelle uraan. 
 Kun kihartimen kannet painaa kiinni, se rullaa hiusosion sisäänsä. 
 
Laite piipittelee niin kauan kuin se kihartaa, ja pidemmän piippauksen kun kihara on valmis. Sitten kannet avataan, ja kihara päästetään varovasti ulos jäähtymään. 
 Automaattikiharrin vaihtelee itsenäisesti kiharruksen suuntaa, joten kiharoista tulee luonnollisia. Riittää siis että laitetta pitelee koko ajan samaan suuntaan suurinpiirtein vaakatasossa.

Olen ollut tyytyväinen myös syksyllä ostamaani kiharruspuikkoon, mutta siinä on kaksi vikaa helppokäyttöisyydestään huolimatta. Sillä ensinnäkin polttaa itsensä helposti, ja toisekseen hiusten latvat jäävät helposti suoriksi, kun niistä täytyy pitää toisella kädellä kiinni ja kääntää puikon ympärille.

Tässä automaattikihartimessa ei ole kumpaakaan ongelmaa. 
Automaattikiharrin tekee aivan ihastuttavan tasaista ja säännöllistä kiharaa.

Kihartimen säätöjä voi muutella niin että saa loivempaakin kiharaa. Minulle oli tässä laitettu asetuksista pisin kiharrusaika (12 sekuntia), jolla tuli aika tiivistä kiharaa. 8 sekunnilla pitäisi saada kevyemmät aaltoilevat kiharat. 
Tässä nähtiin, että BaBylissin automaattikiharrin toimii myös pitkässä tukassa, eli jaksaa kihartaa.
Kaikki hyvin tähän asti, mutta helppohan kihartimella on kihartaa kun ammattikampaaja tekee sen puolestasi. Eniten minua jännitti miten itse selviäisin BaBylissin kanssa kotona.

Täytyy sanoa, että ihastuin täysin! Kampaaja oli neuvonut minua varaamaan n. 30 minuuttia aikaa kihartamiseen ensimmäisellä kerralla. Selvisin yllätyksekseni 20 minuutissa, vaikka en ole todellakaan mikään tottunut ja hyvä hiustenlaittaja. 

Pitää vain muistaa pitää tuo kuvassa näkyvä kihartimen tarrapuoli itseen päin. BaByliss kommunikoi piippailemalla, eikä ala kihartaa jos esim. hiusosio jota sille tarjoaa on liian iso. Se ei ole kuitenkaan turhantarkka muusta kuin että hiusosioiden kannattaa olla sileitä. Kerran sain sen jumiutumaan sotkuisella hiustupsulla. Tosi ihanat, vähän boheemit perjantaikiharat tuli!

Automaattikihartimen hinta on tosi kallis, 149 euroa. Suosittelisin sitä kuitenkin niille, jotka ovat epävarmoja hiustenlaittajia, ja arvostavat kihartimessaan helppoutta ja takuuvarmaa laadukasta lopputulosta. 

BaBylissin vahvuuksia ovat nimenomaan auki jätettävät kiharat, sillä se tekee nättiä ja tasaista kiharaa. Kiharat myös tuntuvat kestävän hiuksissa hyvin. Paloturvallisuushysteerikkona pidän myös siitä, että kiharrin viilenee 20 minuutin jälkeen jos sitä ei käytetä, ja sammuttaa itsensä lopullisesti tunnin jälkeen.

Kiireisen uranaisen paras ystävä tästä lähtien, jos esimerkiksi viikonlopuksi haluaa kiharat!

9 kommenttia:

 1. Vähän suolainen hinta, mutta nätisti kihartaa kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta on kyllä aika kova, yli kolminkertainen tavallisiin kihartimiin nähden. Mutta sanoisinkin sitten, että lopputuloskin on melkein kolme kertaa parempi ja kolme kertaa helpommalla, ainakin minä ihastuin tähän uutuuteen täysin. Nyt voi vaikka joka päivä tehdä kiharat! :)

   Poista
 2. Oih! Helppoa ja nättiä, mitä muuta voi pyytää! Mä luulen, että investoisin tähän kihartimeen, jos olisin varma, etteivät hiukseni ole liian lyhyet sillä kiharrettaviksi. Oliko teillä puhetta siitä, minkä pituinen tukan pitää vähintään olla? Olisi kyllä niin nasta päästä testaamaan, toimisiko tämä omassa päässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti siitä ei ollut mitään puhetta että kuinka lyhyissä hiuksissa BaByliss toimii, ainoastaan noita superpitkiä kampaajan hiuksia ihmettelimme oikein porukalla, että kuinka kiharrin jaksoikaan myös ne kihartaa. Luulisin kyllä, että ihan lyhyisiin hiuksiin automaattikiharrin ei sovi, sillä tuota BaBylissia ei viedä yhtä lähelle päänahkaa kuin esim. sauvakihartimen voi viedä.

   Voisitko mennä jonnekin testailemaan ennen ostoa? Luulisin, että ainakin Stockalla voisi kokeilla jos siellä on näitä. Sen verran kallis hankinta, että kannattaa varmistaa että toimii!

   Poista
 3. Mä pidän kiharruspuikkoa jotenkin hankalana. Kun on pitkä tukka, sillä ei saa oikein kuin latvaan kiharaan, koko pituuttaa siihen ei pysty vääntämään ympärille, joten tämä vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkän tukan kanssa sauvakiharrin ei varmaan tosiaan oikein toimi. Itselläni on puolipitkät hiukset, joten ne ovat aika helpot kihartamisen kannalta. Kiharruspuikon kanssa minulla jää vain latvoihin helposti sellaisia vekkejä, kun en saa nätisti käännettyä niitä toisten hiuksien alle kihartumaan. Siinä tämä automaattikiharrin on tosi hyvä, se tekee tasaista ja nättiä kiharaa.

   Automaattikiharrin tosiaan toimi myös hyvin pitkässä tukassa. Se teki hienoja korkkiruuvikiharoita, vaikka kampaajan tukka johon sitä kokeiltiin oli varmaan lantiolle asti. :)

   Poista
 4. Tuo on kyllä hauska vekotin! Ilmakiharrin on myös ihan must, mulla on ollut aina käytössä ihan teinistä asti ja nytkin on pari erilaista. Sillä saa lyhyehkössä tukassa vähän siistittyä latvoja parissa minuutissa jos ei muuhun ole aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ilmakiharrin tyyppiä. Sillä saa aivan loistavasti puolipitkät luonnontaipuisat värjäämättömät hiukset suoristettua ja lyhyemmät sivuosiot kevyesti taivutettua valahtamaan osittain kasvoille. Hiukseni menevät rullilla ja puikoilla liian kiharaksi ja sen jälkeen niitä ei saa suoristettua kuin pesemällä :D
   Minulla myös jo kolmas ilmakiharrin menossa ja ensimmäisen myin vielä jatkokäyttöön kirppiksellä.
   Suoristusrauta buumista en innostunut yhtään. Luulisi, että sellainen järjetön hankaaminen kuluttaa hiusta, vaikka kyllä minulta pari suoristintakin löytyy.
   Katsku

   Poista
  2. Sissi: Mehän nähtiin tällainen automaattikiharrin ekaa kertaa jo siellä BomBonissa. Siellä en kuitenkaan vielä ymmärtänyt että kuinka helppo tätä olisi itsekin käyttää, kun näytti minusta vain monimutkaiselle härvelille. :)

   Muistin itsekin, että minullakin oli takavuosina, varmaan joskus 1990-luvulla ilmakiharrin. Se on varmaan edelleen vanhemmillani, pitääkin kaivaa se esiin. Ties vaikka sekin olisi BaByliss, perheemme on selvästi suosinut sitä merkkiä tai ehkä aiemmin ei edes ollut muita vaihtoehtoja. :)

   Ilmakiharrin on minulta unohtunut niin kuin varmaan monelta muultakin sen jälkeen kun suoristusraudat tulivat muotiin. Mahtavaa että olet käyttänyt sitä koko ajan! Minusta oli tosi kivaa kun tuo Butikin kampaaja puhui ilmakihartimien puolesta, kuulemma erinomainen puolikuivan tukan kuivaamiseen ja tyven nostamiseen. :)

   Katsku: Hienoa, löytyi jo toinen ilmakiharrin-fani! :) Ikävää että suoristusraudat ovat sen nyt niin syrjäyttäneet, itsekään en muistanut koko 1990-luvun keksintöä. Mutta ehkä ne tulevat taas, jos iso tukka alkaa olemaan muotia silkkisen suoran sijaan. :)

   Minulle oli aivan uusi käyttötapa ilmakihartimelle tuo mitä Butikin kampaaja neuvoi, eli ensin tyvenkohotus sillä ja päälle kiharat automaattikihartimella. Tuli tosi nätti, kuohkea tukka sillä tavalla. :)

   Minun pitää nyt myös kaivaa josko löytäisin vanhan ilmakihartimeni jostakin. Olin aivan unohtanut koko vempeleen. Kun itsellenikin sopii paljon paremmin vähän pöyhkeämpi tukka kuin suoristusraudalla siloteltu. Ja kaikenlaisia kiharoita rakastan! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)