lauantai 15. maaliskuuta 2014

Muotiperjantai; Inspiraatiokollaasin tekeminen

Olin talvella Kude Designin vaatevalmennuksessa, jossa määriteltiin oma tyylini (juttuni siitä täällä).

Olen tilannut Kude Designin Outin nyt huhtikuun lopussa kotikäynnille tarkastamaan vaatekaappini, mutta sitä ennen olen yrittänyt tehdä asiaan liittyviä kotitehtäviä. 

Yksi niistä oli inspiraatiokollaasin tekeminen. 

Olen säästänyt vanhoja muotilehtiä, joissa on ollut minulle mieluisia kuvia. Nyt tavaran vähentämisen tarkoituksessa saksin kuvat muotilehdistä irti ja keräsin yhteen, vaikka ensin ajattelin ettei minulla ole siihen aikaa enkä raaski leikata lehtiä. Syyskuun Voguet säästin, niitä minulla on aikajärjestyksessä vuodesta 2008 alkaen.

Sain heitettyä pois varmaan kaksi kiloa turhaa paperia! 

Kuvat on myös jotenkin helpompi hahmottaa kun ne ovat kaikki yhdessä eikä niitä löytääkseen tarvitse selailla eri lehtiä.Kun näin kaikki suosikkikuvani yhdessä, sieltä alkoi hahmottua minua miellyttäviä pukeutumislinjoja: puuterisävyt, ladylike-tyyli, romanttinen country ja vintage, eteeriset valuvat satiinikankaat ja erikoiset, kiinnostavat väriyhdistelmät. 

Pystyin helposti järjestämään kuvat näihin kategorioihin, joten linjat olivat aika selkeitä.

Huomasin myös, että olen varmaan enemmän tai vähemmän tiedostamatta hankkinut samanlaisia vaatteita kuin kuvissa.

Esimerkiksi tuossa etualalla näkyvästä Michael Korsin kevään 2010 runway-kuvasta minulla on aivan samantyylinen valkoinen hame, harsomainen paita ja suurista kiiltävistä helmistä tehty kaulakoru. En ole kyllä koskaan käyttänyt ko. asua, mutta nyt kesällä aion!

Samoin löysin kollaasin perusteella uusia tapoja yhdistellä olemassaolevia vaatteitani, kuten tuo Michael Kors -kuvan alla näkyvä ohuen hiekanvärisen silkkitopin ja leveän ratsastustyylisen nahkavyön yhdistelmä. Molemmat löytyvät vaatekaapistani, mutta en ole koskaan tullut ajatelleeksi yhdistää niitä!


Tein samantyyppisen inspiraatiokollaasin myös meikkikuvista. Olen myös vain kirjoittanut ylös minua inspiroivia meikki-ideoita tyyliin sininen luomiväri ja persikkainen huulipuna -yhdistelmä.

Kollaasikuvia voi säilyttää muovitaskuissa niin kuin minulla toistaiseksi on, tai laittaa vaikka ilmoitustaululle tai liimata isolle kartongille tai vihkoon. Yksi nykyajan vaihtoehto on tehdä kuvakollaasi myös tietokoneelle tai nettiin. Keräilin itseasiassa tietokoneeni kuvakansioon netistä myös tyyli-idolini Blair Waldorfin asuja. 

Seuraava itselleni asettamani haaste minulla on, että yritän yhdistellä vaatekaapissani olevia vaatekappaleita aivan uudella tavalla. Lisäksi käyttämättömäksi jääneiden vaatteiden suhteen yritän keksiä edes yhden hyvän yhdistelmän ja käyttää sitä. Ja jos sitä ei löydy, saa vaate pikkuhiljaa lähteä.

Olenkin jo aloittanut, ja löytänyt omasta vaatekaapistani aivan uudelta tuntuvia asuja. Shop my stash!

4 kommenttia:

 1. Tosi inspiroivia nämä sun postaukset tästä aiheesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisuli, kiva kuulla että kiinnostaa! :)

   Itse olen aivan innostunut tästä aiheesta. Kuten Kude Designin Outi sanoi, minulla on "prosessi käynnissä". Teen totta kai sitten myös jutun Outin vierailusta vaatekaapillani, odotan sitäkin jo aivan innoissani. Ammattilainen löytää vaatteideni joukosta varmaan vielä useampia yhdistelmiä kuin mitä osaan itse ajatella. :)

   Poista
 2. Vaatevalmennus, houkuttava ajatus! Palaan lukemaan projektin etenemistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouduin/pääsin vaatevalmennukseen oikeastaan ihan sattumalta, kun voitin Kude Designin valmennuksen professional organizerien Kuinka paljon on liikaa -tapahtumasta. Se osoittautuikin yllättävän hyödylliseksi, ja huomasin kuinka paljon tyylini vaihtelee, vaikka oikeastaan haluaisin pukeutua vain yhdellä tavalla: klassisen ranskalaisella.

   Odotan itsekin innolla Vaatevalmennuksen seuraavaa vaihetta, jossa Kude Designin Outi tulee arvioimaan vaatekaappini. Teen siitäkin totta kai sitten jutun tänne, joten tosi kivaa kuulla että aihe kiinnostaa. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)