sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Luonnonkosmetiikan messut 2014

Tänä viikonloppuna la 26.- su 27.4.2014 ovat luonnonkosmetiikan Luonnonkaunis 2014 -messut Helsingissä Kaapelitehtaalla (klo 10-17).

Messut järjestetään samoin kuin viime vuonna yhdessä laajemman Kierrätystehdas-tapahtuman kanssa. Yhdistelmä on mielestäni hyvin onnistunut, vaikka kaipaankin myös vähän luonnonkosmetiikan messujen rauhallista ja kotoisaa tunnelmaa silloin kun ne pidettiin vielä yksinään Finlandia-talolla. Pääasia kuitenkin, että mahdollisimman monella kiinnostuneella on mahdollisuus löytää luonnonkosmetiikka.

Rauhallisempaa tunnelmaa messuille oli mielestäni onnistuneesti tuotu laittamalla taustamusiikiksi linnunlaulua. Samanlaista soundtrackia käytetään mm. Helsinki-Vantaan lentokentällä ja Marimekon Esplanadin myymälässä ja pidän ideasta kovasti. Voisi olla aika mukavaa kotonakin!






Erityisen hyvin linnunlaulu sopi siksi, että tänä vuonna luonnonkosmetiikan messuilla oli uutuutena myös kauneushoitola, jossa tehtiin käsihierontoja ja kasvohoitoja 5-15 euron hintaan.

Hoitola oli luonnonkosmetiikan messujen perällä omassa tilassaan yhdessä messujen järjestäjän Pro luonnonkosmetiikka ry:n standin kanssa.  

Vaihtoehtoja hoidoille oli 3: vihreään saveen perustuva ranskalainen Argital-sarja, suomalainen hunajapohjainen Mellis tai ranskalainen ihana L'Atelier des Delices.

Yritin olla lauantaina ajoissa paikalla, jotta varmasti pääsisin hoitoon. Minulla olikin tuuria, ja eniten haluamaani L'Atelier des Delices -kasvohoitoon oli juuri vapautumassa paikka.

Fresh up -kasvohoito kesti 35 min ja siihen kuului ihon puhdistus, kuorinta ja kasvohieronta (15 euroa).  

Messuhoitolaan oli tuotu oikeat hoitopöydät, ja peiton alla pötkötellessä pääsi kyllä rentouttavaan kasvohoidon tunnelmaan pienestä messuhälinästä huolimatta. Iho oli myös luvatusti oikein hehkeä jo pelkän tämän näytehoidon jälkeen.







Kasvohoidossa käytettiin L'Atelier des Delicesin ihanan tuoksuisia ja tehokkaita tuotteita.

Samat tuotteet ovat käytössä hoidon tehneessä Kokemus Helsinki Day Spassa (Yrjönkatu 28). Toisena hoitosarjana siellä on tehokas Comfort Zone. 

Aion ehdottomasti mennä hoitoon myös Kokemus Helsinki Day Spahan joskus lähiaikoina, sillä olen etsinyt uutta kauneushoitolaa sen jälkeen kun Cindy Riera lopetti hoitolansa. Muina vaihtoehtoina minulla on ollut Cindy Rieran hoitolaa jatkanut Jolie Spa, jossa ymmärtääkseni myös käytetään L'Atelier des Delicesia tai Kokemus Helsingin aiemman omistajan Miira C Hietalahdenrannassa. 






Meikeissä Kokemus Helsinki Day Spassa käytetään ranskalaisen Couleur Caramelin tuotteita. Niitä myydään myös Day Span vieressä sijaitsevassa ekotavaratalo Nudgessa.

Couleur Caramel on minusta ihastuttava sarja, ja olinkin iloinen kuullessani, että mm. sen uusi kevät/kesäkokoelma, jonka nimi on "ilo" on esillä Nudgessa. Pitää ehdottomasti mennä tutustumaan! 

Luonnonkosmetiikkamessujen kasvohoidon jälkeen sai myös kevyen ehostuksen Couleur Caramelin tuotteilla. Minulle tämä oli helpotus, ettei tarvinnut mennä messuille hoidon jälkeen meikittä pyörimään. Messuilla olisi kyllä ollut myös usealla merkillä meikkaaja mukana, joten meikin olisi voinut saada eri messuosastoillakin.






Osa messujen hauskuutta ovat hyvien messutarjousten lisäksi kaikki uutuustuotteet.

Madaran standilla mainittiin, että toimittaja Noora Shinglerin ja Madaran yhteistyössä tekemä Pihlaja DD -voide tulee saamaan jatkoa kesällä 2014. 

Nyt myynnissä oli hyvänä tarjouksena Noora Shinglerin Marjoja ja Maskaraa -kirja ja miellyttävä Pihlaja DD -voide yhteensä 20 euroa. Jos ette ole vielä lukeneet tuota Marjoja ja Maskaraa -kirjaa, niin suosittelen lämpimästi! 






Acorellen viehättävät luonnonkosmetiikan tuoksujen pakkaukset ovat myös uudistumassa, ja sen vuoksi niiden Eau Fraiche -versioita myytiin 15 euron ja Eau de Parfumeja 20 euron edulliseen hintaan.

Omia suosikkejani näistä tuoksuista ovat  herkullisen trooppinen Absolut Tiare, eteläinen White Orchid ja aito R of Rose. 







Acorellelle ovat tulossa uutuutena myös kevyemmät Body Mist -vartalotuoksut. Onneksi nämä eivät kuitenkaan tule kuulemma noiden ihanien Eau Fraichien tilalle, vaan niiden lisäksi.

Uusista vartalotuoksuista tosi hyvä oli sokerinen vanilja. Samoin kuin Eau Fraicheilla ja Eau de Parfumeilla, myös Body Misteilla pitäisi olla erilaisia vaikutuksia: keltainen Exquisite Vanilla rauhoittaa ja lohduttaa, vihreä Ocean Sage energisoi ja violetti Pure Harvest harmonisoi.  






Acorellen vieressä oli myös Benecos, jolla on kivoja ja edullisia luonnonkosmetiikan meikkejä.

Couleur Caramelin ja Benecosin lisäksi kolmas loistava luonnonkosmetiikan meikkisarja on australialainen Zuii, jonka meikit tehdään kukkasista!






Itse en ostanut tällä kertaa messuilta muuta kuin kookosöljyä, ja sitäkin vain sisäisesti nautittavaksi aamulla puuron kanssa, en kauneudenhoitoon. Tämä ei kyllä johtunut hyvien messutarjouksien puutteesta, vaan siitä että yritän kovasti vähentää kosmetiikan osteluani koska minulla on sitä niin valtavat varastot. 

L'Atelier des Delicesin sekaiholle sopivan, kevyesti kuorivan kasvoveden aion kyllä mennä hakemaan messujen jälkeen Nudgesta. 

Ennustan myös luonnonkosmetiikan käsisaippuoista seuraavaa menestystuotetta, sillä messujärjestäjillä oli ollut aivan loistava idea laittaa niitä testattavaksi messujen naistenvessaan.

En ollut kuulemma ainoa, joka oli käynyt innoissaan Laveran osastolta kyselemässä Laveran Basis Sensitiv -käsisaippuaa (pumppupullossa, jee!), jota kuitenkaan ei valitettavasti ollut messuilla vielä lauantaina myynnissä. Sain kuitenkin ilokseni alennuskupongin Ruohonjuureen, jossa sitä myydään. Ja tänään sunnuntaiksi Lavera lupasi ottaa käsisaippuoita mukaan myös messuille myyntiin!

14 kommenttia:

  1. Täytyykin käydä tsekkaamassa tuo Coleur Caramelin uusi kokoelma.
    Minä jätän tänä vuonna messut väliin, kun en tällä hetkellä tarvitse yhtään mitään :D. Tulisi kuitenkin vaan liikaa houkutuksia. Mutta oli tosi kiva että sinä ja Kaisuli postasitte messuista :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olitkin kovasti ajatuksissani tänään Hellin, kun olin Hakasalmen huvilan 1950-luvun näyttelyn muotiopastuksessa. Ihan mahtavaa oli, kiitos vielä vinkistä! :)

      Minä aion myös mennä tutustumaan Couleur Caramelin uuteen kokoelmaan, sillä pidin parin vuoden takaisesta Riviera Bar -kokoelmasta kovasti. Uudessa kokoelmassa on kuulemma mm. kivoja rajauskyniä (mm mustikansininen, joka kiinnostaa minua kovasti) ja hieno aurinkopuuteri. Muutenkin mukavaa päästä näkemään myös Nudge, jossa en ole koskaan käynyt, mutta josta muistan lukeneeni joskus ainakin sinun blogistasi. Sä löydät aina kaikkia kivoja juttuja!

      En minäkään todellakaan mitään kosmetiikkaa tarvinnut, mutta halusin mennä erityisesti kokeilemaan noita hoitoja ja katselemaan messuja muutenkin. Kivaa oli taas! Täytyy käydä lukemassa myös Kaisulin juttu! :)

      Poista
  2. Mä kävin Jolie Spassa jokin aika sitten ja tykkäsin kovasti! Käy tsekkaamassa postaukseni jos sinua kiinnostaa lukea tarkemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Salla, luinkin sen sun kivan jutun jo aiemmin, ja täytyy käydä vielä kurkkaamassa uudelleenkin. Sinähän tykkäsit Jolie Spastakin kovasti, joten on minullakin oikein varteenotettava vaihtoehto. Suru oli niin suuri kun Cindy lopetti, että on tosi mukavaa, että nyt on näin monta hyvää vaihtoehtoa korvaajaksi! :)

      Laitan linkin siihen Jolie Spa -juttuusi tähänkin, jos joku sattuisi näitä kommentteja lueskelemaan ja olisi kiinnostunut, eli tässä:

      http://misspiggyspearls.blogspot.fi/2014/03/jolie-spassa.html

      Poista
  3. Mä "poikkesin" messuilla tänään ja oi Luoja, mitä houkutuksia :) Luonnonkosmetiikkaan hurahtaneen taivas! Mukaan tarttui vaikka mitä ihanaa. Onneksi lähdin, vaikka aamulla mietin, että ajelenko Helsinkiin, kun on ainoa vapaapäivä pitkään aikaan ;) Mutta paremmin en olisi voinut vapaatani viettää. Yritin ostaa sellaista, mihin todella haluan tutustua, ja mitä minulla ei vielä ole. Zuiin luomivärejä lähti mukaan, samoin Zaon. Zuii'ta oon halunnut kokeilla jo pitkän aikaa. Zaossa ihastutti erityisesti ne ihanat bambupakkaukset :) Paljon uusia ihania juttuja, joista ehdottomasti kirjoittelenkin blogiinkin :) Tällä määrällä voi taas hetken olla "ostolakossa" :D Harmi kun ei törmätty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että sinäkin pääsit messuille! Oli kyllä tosi kivat messut tänäkin vuonna. Erityisen iloinen olin tuosta uudistuksesta että tarjolla oli myös näytteitä kauneushoidoista, niin oli tällaisille vakiokävijöillekin jotakin ihan uutta ja kiinnostavaa. Vaikka kyllä niitä pelkkiä tuoteuutuuksiakin ja uusia luonnonkosmetiikan merkkejäkin on hauskaa tarkastella. :)

      Messuilla on loistavaa myös se, että on paljon eri merkkejä ja niiden esittelijöitä samassa tilassa, niin pystyy vertailemaan ja perehtymään koko valikoimaan. Bonuksena vielä hyvät messuhinnat. Itselleni oli uusi löytö viime vuonna myös Zuii ja sitä edellisenä vuonna Benecos. Molemmat ovat jääneet vakiokäyttöön. :)

      Zao onkin minulle ihan uusi tuttavuus. Odotan innolla blogijuttuasi ostoksistasi! :)

      Poista
  4. Harmittaa, että olin töissä enkä ehtinyt käydä. Säästyipähän rahat. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi ei, ensi vuonna sitten! Sinähän voitkin alkaa tehdä ostoslistaa jo nyt, niin saat ensi vuonna sitten kaikki edullisesti messuilta. :)

      Viime vuonna myös ennen joulua oli luonnonkosmetiikan joulumarkkinat Postitalossa. Myös kauneusmessuilla Messukeskuksessa syksyllä on monia luonnonkosmetiikkamerkkejä mukana, joten niihinkin tapahtumiin voi mennä, kivoja myös! :)

      Poista
  5. Oi ihanaa että pääsit tuollaiseen hoitoon! Itse mietin myös sitä etukäteen mutta aika ei vain riittänyt millään. Tuo kuoriva kasvovesi alkoi kiinnostamaan, kasvovedet taitavatkin olla ainoita joissa varastoni eivät ole tarpeettoman suuret eli pääsen moisen kohta ostamaan ihan luvan kanssa :D En itse päässyt tuoksuttelemaan Acorellen ihanuuksia, kun tiskillä oli juuri silloin ruuhkaa enkä ajanpuutteen vuoksi palannut enää myöhemmin katselemaan niitä. Kiva oli siis lukea tästä sinun postauksestasi niistäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin itsekin tosi onnellinen että pääsin kasvohoitoon, kun olin ihan varma että sinne olisi hirveät jonot, eikä minulla mitään mahdollisuuksia ehtiä kiireisen aikatauluni kanssa. Kävikin tosi hyvä tuuri, ja edellinen L'Atelier des Delices -hoito oli juuri loppumassa kun tulin paikalle. Oli yllättävän rentouttavaa ja tehokasta, melkein kuin oikea kasvohoito, vaikka aikaa oli vain 35 minuuttia ja messuhälinää vähän ympärillä. Ihanaa! :)

      Oma ihoni on nyt muuttunut hormonaalisten muutosten vuoksi kuivasta enemmän sekaihon suuntaan, ja Kokemus Helsinki Span edustaja suositteli minulle sen vuoksi tuota L'Atelier des Delicesin kasvovettä. Sensain puhdistustuotteita käytän iltaisin, mutta niiden lisäksi olen etsinyt hyvää luonnonkosmetiikan kasvovettä aamuksi. Nyt käytössäni on L'Occitanen kirkastava Angelica-kasvovesi, joka sekin on ihan hyvä, mutta aina on myös hauskaa kokeilla jotain uutta. :)

      Acorellen tuoksut ovat tosi ihania! Osan olen saanut blogin kautta testiin, osan ostanut itse. Nyt jäin harkitsemaan tuota R de Rose -parfyymia, mutta en raaskinut vielä ostaa. Olisikohan esim. Ruohonjuuressa tai muualla sama tarjous, jos pakkaukset ovat kerran uudistumassa...

      Myös noista uusista Acorellen Body Misteista vanilja oli aivan ihanan sokerinen herkku, vielä parempi mielestäni kuin aiempaan valikoimaan sisältyvä vanilja. :)

      Poista
  6. Mulla on Acorellen eua fraiche, tea garden ja se on ihana (parfyymina vielä ihanampi, se pitäisi vielä joskus hankkia!). :) Vielä en ole oikein kunnolla päässyt sitä käyttämään, mutta nyt taidan vihdoin viimein, sillä se on selkeä kesätuoksu. :)
    Nyt mielenkiinto heräsi noihin body mistehinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas ihastuin ensin Absolut Tiare tuoksuun saatuani blogin kautta testiin sen Eau Fraiche version. Sen jälkeen oli ihan pakko ostaa sama tuoksu myös Eau de Parfumina, joten ymmärrän sinua hyvin. :)

      Nyt himoitsen tuota R de Rose -parfyymia, kun sekin on tosi ihana. En raaskinut vielä nyt messuilta ostaa, mutta kun tuoksuttelin sitä kotona aiemmin saamastani näytteestä, luulen että hankin nyt vielä senkin, erityisesti jos löydän jostakin edullisesti. :)

      Acorellen tuoksut ovat tosi hyvät, ja lisäksi minua miellyttävät niiden erilaiset vaikutukset: stressiä poistava, rauhoittava, energisoiva jne.

      Kivaa että valikoimaan tulivat nyt myös nuo Body Mistit, voisivat olla aika ihania erityisesti kesäksi. Oi! :)

      Poista
  7. Erinomainen postaus, kiitos! Mieli oli messuille, mutta huippuhieno sää ja kukkapenkkien kuosuttelu vei sittenkin voiton ;-). Vaan ihanalta kuulosti kasvohoitosi.... Nooran kirja luettu, hyvä kirja muuten onkin. Terkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosi kivaa että juttu oli sinusta mielenkiintoinen!

      Itsekin jouduin vähän miettimään messuille menoa kun oli niin aurinkoinen sää, että olisi ollut kivaa olla koko päivä vain ulkonakin. Olin kuitenkin tyytyväinen että menin. Tosi mukavat messut oli tänäkin vuonna, erityisesti tykkäsin tuosta hoitola-ideasta. Ihanan ja tehokkaan kasvohoidon sai vähässä ajassa ja pienellä rahalla. Aion ehdottomasti mennä myös kokeilemaan Kokemus Helsinkiin ihan kunnon kasvohoitoakin. :)

      Minä pidin myös kovasti Marjoja & Maskaraa -kirjasta. Hauskasti kirjoitettuna paljon painavaa asiaa ja oivalluksia. Odotan innolla jos Noora Shingleriltä tulee pian toinenkin kirja.

      Samoin terkkuja sinne, oli niin mukavaa tavata sinut vihdoin viime viikolla! <3

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)