sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

YSL Flower Crush -kevätkokoelman inspiroima meikki

Ihastuin kovasti Yves Saint Laurentin kevätkokoelman Flower Crush -luomiväripaletin väreihin (juttuni kokoelmasta täällä). Persikan, pinkin ja luumunpunaisen yhdistelmä viehätti minua kovasti.






Itse Flower Crush -paletissa (64 euroa) luomivärien koostumus tuntui kuitenkin valitettavasti heikkopigmenttiseltä. 

Tällaisissa tapauksissa on kuitenkin erinomaista, että omistan melko laajat varastot meikkejä. Aloin taas etsiä sieltä vastaavia kuin YSL:n Flower Crush -paletissa.






Päädyin tähän MAC:n vanhaan Girlish Romp -mineraaliluomivärinelikkoon kesän 2009 Colour Craft -kokoelmasta. Siinä on samanlainen pinkki-persikka -yhdistelmä kuin Flower Crushissa, ja lisänä ihana kevyt liila.

Luumunpunaisen sävyn sain Guerlainin kevään 2012 Les Roses -paletista. Siitä olisi ehkä käynyt pinkiksikin tuo toisen laidan pystyraidan sävy. 

YSL:n meikkipuolen taiteellinen johtaja Lloyd Simmonds neuvoi käyttämään Flower Crush -meikissä YSL:n tummansinistä Intense Purple -rajauskynää. Minulla ei ole tummansinistä silmänrajauskynää, mutta YSL:n rajauskynän nimikin viittaa violettiin, joten niinpä valitsin meikkiin Estee Lauderin erinomaisen kaksipuolisen Pure Color -rajauskynän Blackened Plum -puolen.  






YSL:n Lloyd Simmonds neuvoi rajaamaan silmät rajauskynällä ja laittamaan ripsirajaan tumman kirsikkaista sävyä. Persikkaa ja pinkkiä voi sen jälkeen levittää "raikkaana sädekehänä" kulmakarvoihin asti.

Tämä oli päivämeikki, joten ihan kulmakarvoihin en uskaltanut pinkkiä nostaa, mutta kuitenkin ylemmäs kuin normaalisti.

Huulimeikiksi Lloyd Simmondsin valinta Flower Crush -kokoelmasta oli pinkki-punainen huulikiilto Rose Fusion. 

Minulla on tässä Viva la Divan 14 Brazil, ja vaikka siinä olikin kiilto kohdallaan, oli se yksinään kuitenkin ehkä liian hailakka. 






Niinpä vaihdoin sen Guerlainin kevätkokoelman 171 Attrape Couer -huulipunaan seuraavalla kerralla.

Epäilen kyllä, että YSL:n kevätkokoelman Rose Fusion -huulikiilto on vielä punaisempi kuin nämä herkulliset korallit.






Meikistä tuli kuitenkin tosi hehkeä näinkin. Olen aivan ihastunut silmämeikissä tuohon persikan ja pinkin yhdistelmään, varsinkin lämminihoisella tosi nätti.

Aivan kuin joku kukkakimppu!







Tässä yritin kuvata teille pelkän silmämeikin, mutta se on vähän hailakan näköinen. Luonnossa se oli kyllä voimakkaampi, vaikka tuo MAC:n läpikuultava Girlish Rompy sopiikin paremmin päivämeikkiin. 

Iltameikkiin käyttäisin jotakin voimakkaampaa oranssia ja pinkkiä, niitäkin varastostani löytyy. 






YSL:n Flower Crush -lookissa kynsilakka oli syvän punainen 49 Rouge Pablo.

Minä menin taas kilpailevan merkin puolelle ja korallisempiin sävyihin, eli tässä on Chanelin 571 Fracas viime kevään 2013 Printemps Precieux -kokoelmasta. 

Tämä meikki sopi ihanasti yhteen viime viikon keväisen keltaisen auringonpaisteen kanssa. Tällä viikolla olen siirtymässä takaisin synkempiin sävyihin ainakin hetkeksi talven taas valitettavasti palattua takaisin.  

17 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eivätkö olekin! Samoja sävyjä oli YSL:lä myös keväällä 2012 Candy Face -kokoelmassa, mutta siinä ei luomiväreissä. Oranssin ja pinkin yhdistelmä on kyllä tosi suloinen! :)

      Poista
  2. Aivan ihana meikki, katselin tuota YSL:n palettia ihastuneena mainoskuvista, mutta kädelle en ole ehtinyt vielä kokeilemaan. Tosi harmi, jos koostumus on ollut tuollaista. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)

      Flower Crush -paletti on kyllä kaunis kuin koru, myös ulkoisesti rasialtaan. YSL:n luomiväripaletit ovat olleet viime vuosina tosi upeita ja inspiroivia väriyhdistelmiltään, mutta laatu on valitettavasti ollut vähän heikkopigmenttistä. Toivottavasti se saataisiin kuntoon pikkuhiljaa, niin nämä olisivat täysin napakymppejä. :)

      Tosin minäkin swatchasin Flower Crushin vain kädelle, voihan se olla että se toimii meikatessa paremmin. Who knows, mutta tuohon hintaan ei huvita kokeilla ja erehtyä. :)

      Poista
  3. Jestas miten kaunis meikki! Haluan heti kokeilla itsekin! Kiitos taas inspiraatiosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! YSL:n kokoelmat ovat olleet kyllä harvinaisen inspiroivia viime vuosina, varmaan taiteellisen johtajan Lloyd Simmondsin ansiosta. Olen ihastellut niitä keväästä 2011 asti, jolloin ilmestyi Bohemian Chic -kokoelma. Fantastista värien käyttöä! :)

      Tällä väriyhdistelmällä saisi hienosti myös iltameikin käyttämällä pinkkinä vaikka Viva la Divan Spotlight -kynää, joka sinultakin muistaakseni löytyy. Meikkiä voisi myös varioida tekemällä pinkin tai persikkaisen silmämeikin ja käyttämällä oranssia tai pinkkiä huulipunaa. Mutta pinkki, oranssi ja luumu ovat ihanat myös samaan silmämeikkiin yhdistettynä. Hauskoja kokeiluja! :)

      Poista
  4. Ihan mielettömän kaunis meikki! Tällaista pitää itsekkin kokeilla ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ilona, kehut lämmittävät aina extra-paljon kun ne tulevat teidänkaltaisilta huippumeikkaajilta! :)

      Tästä ansiot menevät kyllä täysin YSL:n taiteelliselle johtajalle Lloyd Simmondsille. Hänellä on mielestäni aivan poikkeuksellisen hyvä värisilmä, YSL:llä on ollut viime vuosina ihania, tosi inspiroivia väriyhdistelmiä. :)

      Poista
  5. Ihana meikki! Ja samat sanat kuin edellisillä, tätä täytyy itsekin kokoeilla! :-) Minullekin YSL:n paletin koostumus oli iso pettymys, paletti kun on väreineen ja pakkauksineen ihan uskomattoman kaunis ja olisin sen varmasti hankkinut, jos laatu olisi ollut edes kohtuullinen. Mutta kyllähän vastaavia värejä löytyy varmasti minultakin entuudestaan. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tämä oli kyllä harvinaisen hyvin toimiva väriyhdistelmä, vaikka olisi saattanut olla helposti imeläkin. Mutta ei ollut, vaan super-suloinen, suosittelen lämpimästi kokeilemaan. :)

      Minulla oli sama, ihastuin niin paljon väriyhdistelmään, että odotukset oli tosi korkealla. Nopeasti tosin vain Stockalla swatchailin palettia, mutta havainto oli valitettavasti sama kuin sinulla: värit eivät toistuneet iholla yhtään samanlaisina kuin pannussa. Vaikka aluksi harmitti, nyt ei enää, kun löysin varastoistani tuon vähälle käytölle aiemmin jääneen MAC:n mineraaliluomivärinelikon Girlish Rompyn. Se olikin yllättävän ihana, ja nyt tekisi mieli meikkailla tällä yhdistelmällä joka päivä. Suloisen tyttömäinen meikki! :)

      Poista
  6. Voi, onpa ihana ja jotenkin tyttömäisen herkkä meikki! Todella kaunis :) Harmi, etten voi inspiroitua nyt tästä sillä illalla opetan meidän teatterin tytöille miten tehdään 20- ja 30-lukujen kohtalokkaita meikkejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle tuli meikistä mieleen paljon sen alkuperäinen inspiraationlähde eli ruusut ja pionit. Meikki oli suloinen, jotenkin tosi herkullinen. Nätti erityisesti lämpimällä iholla ja kevät-sävyisillä naisilla. :)

      Vielä ehdit kuules moneen kertaan tehdä YSL Flower Crush -meikin, keväthän on vasta tulossa. Mutta 1920- ja 1930-lukukin kuulostavat upeilta. Samoissa tunnelmissa oltiin taas, sillä minullakin oli tänään 1930-luvun Marlene Dietrich -meikkiyritelmä Style Me Vintage -kirjasta. Ihanaa jos tekisit blogijutun tuosta opetustuokiostasi, olisi tosi kiinnostavaa! :)

      Poista
  7. Nätit sävyt silmämeikissä, huulilla ja myös kynsillä. Kysymys: oletko huomannut huulipunavärin vaikutusta hymyn kirkkauteen TS siihen kuinka valkoisilta hampaat näyttävät?
    Niin tekisi mieli esim raikasta pinkkiä, mutta jostain syystä se saa kohtuuvalkoiset hampaani kellastumaan kummallisesti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne sopivat kyllä todella hyvin yhteen, kiitos vain YSL:n Lloyd Simmondsille vinkistä. Vähän tekisi mieleni vielä kokeilla, että miltä meikki näyttäisi yhdistettynä punaisempaan huulipunaan ja kynsilakkaan, niin kuin Lloyd Simmondsin alkuperäiset Flower Crush -ohjeet olivat. Mutta kivalta näyttää näinkin, korallisten sävyjen kanssa. :)

      Hyvä kysymys, mutta valitettavasti en ole kiinnittänyt asiaan huomiota. Yleensähän sanotaan, että kylmät punaiset valkaisevat hampaita, ja tämä pitää varmasti paikkaansa. Luulen, että teoria perustuu vastaväreihin, eli keltaisen vastaväri on violetti. Mikään vaalea sinisävyinen ei kyllä välttämättä toimi, vaan pitäisi olla reilusti tummaa, siniseen taittavaa punaista. Esim. marjaista tai luumuista. Nämä korallit ja oranssiset sävyt eivät varmasti ole hyviä, ja vaaleanpunaisetkin voivat kellastaa. Yksi vaihtoehto voisi olla oikein kunnon siniseen taittava räväkkä pinkki, lähellä jo fuksiaa. :)

      Poista
  8. Aina kannattaa kaivella omia meikkivarastojaan. Sieltähän löytyi taas sinulta vaikka mitä aarteita :) Hieno meikki ja ihanan keväinen, joskin taas iski tuo takatalvi.
    Minulla ei ole mitään kokomusta noista MAC:n meikeistä, mutta monet ovat kehuneet niitä huulipunia, joskin niissä on tavattomat rumat hylsyt :D
    Sain tänään netistä tilaamani jälkitoimitukseen jääneen erän Dioreita. Sieltä tuli Trianon viisikko, se Pastel Fontanges ja Courtisane huulipuna sekä ripsiprimeri. Primeria piti tietysti jo heti kokeilla. Edellinen Lorealin versio lensi puoli vuotta hyvin palvelleena roskiin. Ihanan ylellinen pakkaus tässä Diorin primerissa, valkoista ja hopeaa.
    Roikuin jokunen ilta sitten netissä ja löysin muutamia kuvia Diorin kesäviisikoista, wau! Oliskohan nimi ollut joku transatlantique tai vastaava. Ihania poskipuniakin oli taas tulossa. Voi itku, eihän tässä oltu vielä päästy täydellä teholla meikkaamaan Trianonillakaan, kun jo pitää säntäillä ostamaan kesäkokoelmaa. Anna lehdessäkin oli pieni maininta, että se olisi kaupoissa huhtikuun puolessa välissa.
    Tiedoksesi, että 3+1 päivillä on muistaakseni huomenna Meteoritesit tarjouksessa :)
    Katsku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin löytyi! Aluksi tuntui vähän epätoivoiselta, että mistä löydän hyvän, tarpeeksi puhtaan persikansävyn ja viileän pinkin, mutta sitten onneksi muistin tuo MAC:n Girlish Rompyn, jossa molemmat olivat jo valmiina. Guerlainin Les Roses on muutenkin yksi lempparipaleteistani, joten sitä on myös aina kiva päästä käyttämään. :)

      Odotan että kevätaurinko alkaa taas kunnolla paistaa, niin pääsen taas tekemään oranssi-pinkin YSL-meikin. Omalla kohdallani ehdottomasti kevään hitti, niin nätti se on! :)

      Pidän itse kyllä kovasti MAC:n meikeistä, ja yhdessä vaiheessa vähän keräilinkin sinkkuluomivärejä, tosi mukavia sävyjä. Myös huulipunia minulla on useampia, laatutavaraa. Nyt viime vuosina olen vähentänyt MAC:n ostamista, kun kausikokoelmia tulee niin usein ja ne myydään usein heti loppuun etten pysy perässä. Mutta MAC on kyllä ehdottomasti hyvä merkki, paljon laadukkkaita ammattilaistason tuotteita! :)

      Ihanaa että Diorisi tulivat, tosi kivaa että sait ne näin hyvissä ajoin kevääksi. Minua on jäänyt kyllä vähän kaduttamaan se Pastel Fontagnes -viisikko, mutta elättelen toiveita että sitä jäisi myös aleisiin, kun luulen että pastellisävyt ja varsinkaan vaaleansininen eivät myy niin hyvin. Sillä saa kyllä varmasti ihania viileitä hattarameikkejä, niin keväistä! :)

      Minullakin on se Diorin ripsprimer, ja olen kyllä ihan tykännyt siitä. Oikein toimiva tuote, mutta oma makuni on vain ripsivärien suhteen mennyt kohti luonnollisepaa ja siistimpää jälkeä, joten en niin usein tarvitse sitä. Muta hyvä olla olemassa jos haluaa boostata ripsiväriä ja oikein kunnon näyttävät räpsyripset. :)

      Ihan mahtavaa että näit jo kuvia Diorin kesäkokoelmasta! Itse en aio googlata kun haluan että kokoelma on aina yllätys, eikä siihen sitten kyllästy liian nopeasti. Aion nauttia nyt ihanasta Trianon-kokoelmasta niin pitkään kuin mahdollista, mutta tuo kesäkokoelmakin kuulostaa tosi hyvältä. Diorin viime kesän Bird of Paradise oli myös tosi hyvä. Trans-Atlantic olisi aivan upea teema, toivotaan että se oli se!

      Siis mitä, kesäkokoelma tulisi kauppoihin jo huhtikuun puolivälissä?? En tykkää yhtään että ne tulevat niin aikaisin, mutta kesäkokoelman kanssa varmaan yrittävät kiirehtiä oikein extrapaljon, kun harva heinäkuussa enää niitä shoppailee. Vaikka kun kokoelmat on suunniteltu ensisijaisesti Keski- ja Etelä-Eurooppaan, ajattelen itse, että ne ovat parhaimmillaan suomalaisten naisten vaalealla iholla vasta loppukesästä/alkusyksystä. Ainakin Diorin Bird of Paradisessa oli aika vaativat jalokivivärit. :)

      Kiitos tiedosta, huomasin saman! Perles du Paradis ovat viime kevään kokoelmasta, ja vaikka ne olivat ihanan vaaleanpunaiset, eivät ehkä ihollani kuitenkaan aivan parhaat. Mutta niin nätit kyllä olisivat, voisin ostaa ne pelkästään koristeeksi ja ihaillakseni niitä. :)

      Poista
    2. Arvaa mitä :) Onnistuin tilaamaan eilen netistä viime kevään Diorin Cherie Bow - Rose Charmeuse -viisikon. Se oli vielä kaiken lisäksi viimeinen kappale. Samalla siinä sitten tuli tilattua myös pari viime kesän lakkaa Diorin Vernis Summer Pop Nails Tie & Dye ja Capeline sekä tämän kevään Trianonin Rose Crinoline huulipuna.
      Nyt on jo hyviä kuvia Diorin kesäkokoelmasta netissä. Oletkos jo kurkistellut?
      Tänään olen menossa yhteen tilaisuuteen ja meikkasin aamulla Peacock viisikolla. Hyvin sopii vihreisiin silmiin sekin, joskin paras väri omille vihreilleni on kylmä lila/violetti, pinkki tai persikka. Minulla on silmissä keskellä keltaruskea ympyrä, mutta muuten vihreä väri taittaa siniseen.
      Lakkasin sunnuntaina kynnet Trianon kokoelman Porcelainilla. Ihana väri, mutta minusta tuntuu, että se on nyt jo vähän lohkeillut. Vetäisin siihen päälle Seche Viten pikakuivattajan, joka ei ehkä toimi Diorin kanssa niin hyvin tai jotain. Verrattuna edellisviikon OPIn Strawberry Margarita lakkaukseen tämä on huomattavasti huonompi laadultaan. OPIn lakat kestävät kyllä niin kauan hyvinä kynsissä, että välillä melkein tekisi mieli kesken kaiken poistaa ne ja vaihtaa jo väriä :D
      Tänään olitkin postannut OPIn lakoista kivan jutun :)
      Katsku
      Katsku

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)