keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Kosmetiikkaostoksia Nizzasta

Aloitan kuitenkin kuvalla yhdestä maailman kauneimmista rakennuksista, eli Le Negresco Nizzan Promenade des Anglaisilla.  






Hotelli Negresco on kuin unelmainen kermakakku, aivan ihana!






Me emme kuitenkaan yöpyneet Negrescossa, vaan Helena Petäistön suosikkihotellissa Windsorissa.  

Windsor on taidehotelli, jossa jokainen huone on erilainen. Meidän huoneemme oli nimeltään Aladin. Rakastin noita heleitä värejä ja vaaleaa liilaa huoneessa.

Hotellissa oli myös uima-allas ja papukaijoja puutarhassa, jossa aamiainen syötiin. Mukava, vähän boheemi kokemus!






Minusta on kivaa, että tällaisissa vähän erikoisemmissa hotelleissa on usein mietitty myös hotellin kylpyhuonetuotteet tarkasti.

Windsorissa kosmetiikka oli läheisestä Grassen parfyymikaupungista yhdeltä alueen kuuluisimmasta parfyymitaloista Fragonardilta






Fragonard Fleur d'Oranger -käsisaippua ei tuoksunut kovin voimakkaasti appelisiininkukille vaan oli hyvin mieto. 






Huoneessamme oli Fragonardilta myös Fleur d'Orangers -suihkugeeli ja Verveine -shampoo.

Odotin Fleur d'Orangersista makeaa appelsiinintuoksua, mutta se olikin aika vihreä ja vähän tympeä. Verveine oli vähän pehmeämpi sitrus. 






Koska hotellissamme oli myös kylpyamme ja Nizzassa Lush, halusin kokeilla jotakin kylpypalloa. 






Shoppailu Lushilla olikin mielenkiintoista, sillä kaikki oli ranskaksi eikä myyjäkään puhunut englantia.

Pyysin kosteuttavaa kylpypalloa, ja myyjä suositteli minulle tätä Chaudron Magique -nyyttiä. 

Katsoin nyt jälkeenpäin, niin tätä on myynnissä Suomen Lushissakin nimellä Ceridwen's Cauldron. Nizzassa hinta oli 6,45 euroa, ja Suomessa tämä maksaa 8,90 euroa.  






Onneksi Nizzan Lushissa oli inci-lista näkyvissä, niin näin itsekin että tämä Magique sisälsi mm. kaakaovoita, kauraa, saksanpähkinäöljyä ja laventeliöljyä. 






Tässä se nyytti keikkuu.

Olin vähän epävarma olisiko kylpysula pitänyt ottaa pois nyytistä vai laittaa se nyytteineen juoksevaan veteen. 






Laitoin kuitenkin koko paketin. Siitä tuli maltillinen, kevyt vaahto. Tuoksua ei juuri ollut.

Iho oli kuitenkin kivan kosteuteun oloinen kylvyn jälkeen, eli vartalovoidetta ei tarvinnut erikseen laittaa. 







Yksi Nizzan kohokohtia on tietenkin Sephora.

Pääostoskadun Sephora on tosi iso, ja siellä on kaikki mahdolliset Sephoran palvelut, eli meikkauspiste, Benefit Brow Bar ja Nail Bar.

Giorgio Armanin uusi Si-tuoksu oli näyttävästi esillä kaikissa Sephoroissa. Sitä suihkuteltiin sisääntullessa ja se oli myös nostettu erityisesittelyyn standeille.

Muita uutuuksia olivat Urban Decayn loistavan silmämeikinpohjustajan Eyeshadow Primer Potionin Anti-Age -versio, Make Up For Everin Pro Finish -meikkipuuteri, Ciate Luxe -kynsikoristelusetti, Striplac-kynsilakat ja Dior Rouge -huulipunat.

Sephorassahan myydään kaikkia kivoja merkkejä, joita ei yleensä Suomesta saa. Suosikkejani ovat Urban Decay, Too Faced, Make Up For Ever, Nars, Bobbi Brown ja Benefit. 








Nyt ostin varastoon vain kahta tuotetta, joista toista myydään Suomessakin ja toista ei.

Make Up For Ever on Sephoroissa halvempaa kuin Suomessa. Vakiokäytössäni on väritön, hyvin hienojakoinen HD Powder -irtopuuteri, joten ostin sitä lisää. Hinta oli 29,90 euroa, kun se Suomessa maksaa muistaakseni lähemmäs 50 euroa. 

Toinen suosikkituotteeni ja paras kategoriassaan on mielestäni Smahboxin Photo Finish Primer. Sitä saa kyllä onneksi laivoilta, mutta ostin silti tyytyväisenä uuden kappaleen varastoon Sephorasta, sillä en käy laivoilla kuitenkaan niin usein. Hinta oli 31,50 euroa, kun viimeksi maksoin siitä Norjassa 34,70 euroa. 







Yksi tuoteryhmä Sephorasta puuttuu nähdäkseni kokonaan, ja se on luonnonkosmetiikka. Sitä ei muutenkaan ole Nizzassa esillä kovin paljon, vaikka aika monet suuret luonnonkosmetiikan merkit ovat ranskalaisia. 

Niinpä olin iloinen, kun törmäsin tähän Nature & Decouvertes -kauppaan Nice Etoille -ostoskeskuksessa pääkadulla. 

Siellä oli kaikkia kiinnostavia joogavarusteita, aromaterapiaa, teetä ja Terre d'Ocin tuotteita. 






Halusin ostaa Terre d'Ocilta jotakin kokeiluun, joten valitsin tämän Karité-sarjan käsivoiteen kauniissa pakkauksessaan. 

Hinta oli 10 euroa, kun se Suomessa esim. Joliessa maksaa tuplaten sen, 19,30 euroa.

Ihan ok käsivoide, mutta kuvailisin sitä Jolien tapaan ennemminkin ravitsevaksi kuin varsinaisesti kosteuttavaksi. Koostumus on vähän rakeinen ja heikosti imeytyvä ja tuoksu kookoksinen. 






Nizza on Provencessa, ja sieltä on kotoisin myös L'Occitane. Siksi minusta on hauskaa Rivieralla ollessani ostaa jotakin myös L'Occitanesta, vähän kuin paikallista. 






Suosikkituotteitani L'Occitanelta on Shea- eli karitevoi jalkavoide. Sitä on olemassa myös käsivoide. 

Toisin kuin Terre d'Ocin Karité L'Occitanen Shea on kermaista, pehmeää ja hyvin kosteuttavaa. Suosittelen siis lämpimästi.

Shea-voiteet olivat Nizzan L'Occitanessa vähän halvempia kuin Suomessa, 19,50 euroa, kun Suomessa hinta on 23 euroa. 






Nizzassa paras perinteinen kosmetiikkaosasto on Lafayette-tavaratalossa. 

Siellä sisääntulossa ovat paraatipaikalla heti kaikki Ranskan suuret nimet: YSL, Chanel, Dior ja Guerlain. 

Nämä ovat muutenkin kaikissa pienemmissäkin paikoissa parhaiten esillä, ja jossakin sivummalla ovat sitten esim. Lancome ja Clarins. 

Lafayettessa olivat esittelyssä myös ranskalaisen Kure Bazarin luonnonkosmetiikan kynsilakat. Hinta oli 16 euroa kun se on Suomessa 18,50 euroa. 

Myös Essien kynsilakat olivat vähän halvempia kuin Suomessa, 11,90 euroa ja Opit 14,50 euroa.

L'Orealin meikit ovat yllättäen aavistuksen kalliimpia tai samoissa hinnoissa, mutta niistä saattaa olla kausikokoelmia joita ei Suomessa ole, kuten nyt Miss Pop -kesäkokoelma. 

Parfyymien tarjonta Ranskassa on erinomainen. Lafayettessa oli esittelyssä La Collection Privée Christian Dior; 14 yksinkertaista luksustuoksua pakattuna lääkepullon näköisiin pakkauksiin nimeltään esim. Vetiver, Grand Bal tai New Look 1947.     






Jos olette kiinnostuneita parfyymeista, suosittelen ehdottomasti yhtä Nizzan helmeä, Tanagra parfymeriaa. 

Name droppailu alkaa jo Tanagran ikkunassa: Frederic Malle, Tom Ford Private Blend, L'Artisan Parfumeur, Diptyque, Kilian, Annick Goutal, Aqua di Parma, Serge Lutens...

Sisällä on mm. upea vintagevitriini Guerlainilta, joka sisältää kaikki sen julkaisemat kuuluisat parfyymit sekä meikkejä Chanelilta, Guerlainilta ja Bobbi Brownilta. Kun myy hyvää, ei tarvita paljon. 






Loppuun vielä Pumpulipupun lounasvinkki Nizzaan. 

Rue Meyerbeerilla lähellä Negrescoa sijaitsee lempparikahvilani Co-t-Cafe, josta saa Nizzan parhaat salaatit ja hedelmäsalaatit. Nimim. söin viikon aikana 4 kertaa Co-t-Cafen jogurtti-hedelmäsalaattijälkkärin. 

Seuraavassa osassa Cannes!

11 kommenttia:

  1. Voi ei mikä ikävä Nizzaan iski! Nelisen vuotta sitten kiersin Ranskan Rivieraa, hotelli oli Nizzassa. Monaco, Grasse, Cannes.. Ihanaa seutua! Tuolloin en paljon kosmetiikka ostellut, mutta vierailu Grassen hajuvesitehtaalla oli kiinnostava. Todella ihanaa lukea sinun kokemuksiasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ranskan Riviera on kyllä jotenkin aivan ainutlaatuinen. Ei mikään tavallinen etelän lomakohde, vaikka lämmintä on ja rannallekin pääsee. Niin glamour, ja niin paljon mukavaa näkemistä ja tekemistä. Ja hyvät ostosmahdollisuudet! :)

      Meilläkin oli hotelli taas Nizzassa kuten viime vuonnakin kun olimme Rivieralla viimeksi. Nizzasta on tosi kätevä matkustella lähikaupunkeihin junalla tai bussilla. Bussit ovat vielä tosi edullisia, 1,5 euroa suuntaansa. Kävin tällä kertaa myös itse Cannesissa useamman kerran koska se on lempparini ja yhden kerran Monacossa. Viime vuonna olin myös Grassessa parfyymimuseossa ja tutustumassa parfyymitaloihin, sekin oli tosi kiinnostavaa ja kivaa. :)

      Tosi kivaa kuulla että tykkäsit matkajutusta. Itsestänikin on hauska lukea näitä muiden blogeista, kun siinä pääse samalla vähän kuin matkalle itsekin, varsinkin jos on jo joskus käynyt samassa paikassa. :)

      Poista
  2. Oih, toi tuoksukauppa kuullostaa ihanalta! Eikä noi maisemat muutenkaan hassummilta näyttäneet. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parfymeria Tanagra oli kyllä aikamoinen löytö Nizzasta. En olisi varmaan ikinä osannut sinne mennä elleivät paikalliset olisi neuvoneet minua viime vuonna. Todella perinteinen ranskalainen paikka, jota hallitsi Madam lukuisine apureineen. Jo pelkkä Guerlainin tuoksuvitriini ovensuussa oli mielestäni nähtävyys. Kaikesta huokuu pitkä historia ja asiantuntemus. Jos tietäisin tuoksuista enemmän, osaisin arvostaa paikkaa varmaan vielä enemmän. :)

      Eikä niissä muissakaan maisemissa tosiaan mitään vikaa ollut. :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Voi kiitos, kiva kun tykkäsit! :)

      Minusta näitä matkajuttuja on ihana kirjoittaa, niin ne jäävät itsellekin ikään kuin päiväkirjana tänne blogiin, jolloin niihin voi palata myöhemmin uudelleen muistelemaan. :)

      Poista
  4. Voi ihanuus, olen täällä ihan euforiassa tästä sun postauksesta - piti säästää lukeminenkin viikonloppuun, että sain lukea ja nauttia rauhassa! :-) Ja mikä yhteensattuma, olen juuri katsastellut tuota Windsor-hotellia, joka ei minulle entuudestaan olekaan tuttu. Se kun näyttää aika kivalta ja hinnatkin ovat näin off season ihan kohtuulliset. Viihdyittekö? Ja panen tuon Co-t-Cafen mieleen, noita kahviloita on Nizzassa niin paljon, että hyvä saada niistäkin vinkkejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana! :) Näinhän me päästään molemmat Nizzaan ainakin mielikuvamatkalle vähän useammin, kun käydään siellä vuoronperään, ja raportoidaan siitä sitten blogeihimme. Olen samoin nauttinut myös sun Nizza-jutuista kovasti! :)

      Helena Petäistö suositteli Windsoria omana lempihotellinaan Nizzassa uudessa Nizza, Cannes, Biarritz -matkaoppaassaan. Se on muutenkin aivan erinomainen kirja Rivierasta, joten kannattaa ehdottomasti hankkia tai lainata kirjastosta. Tosi paljon historiaa ja hyviä vinkkejä. :)

      Pidin kyllä Windsorista, mutta se oli rustiikimpi ja boheemimpi kuin oletimme. Puutarha oli sellainen varjoisa pieni salainen puutarha ja kaikki huoneet tosiaan eri taiteilijoiden suunnittelemia. Mutta oikein hyvin toimi kaikki. Sijaintikin oli loistava: lyhyt matka Promenade des Anglaisille, ostoskaduille ja juna-asemalle. Myös lentokenttäbussi menee ihan läheltä, eli käytimme sitä. Co-t-Cafekin on Windsorin naapurikadulla, joten sekin oli iso plussa. Ja ruokakauppa ihan vieressä, eli ei voisi kyllä parempaa sijaintia Nizzassa olla rantaa lukuunottamatta.

      Hyvän hinta-laatusuhteen hotellia on kyllä Nizzasta tosi vaikea löytää, joten ehkä menemme Windsoriin ensi syksynäkin jos taas menemme Nizzaan. Vaikka nyt kyllä ajattelimme että vaikka tykkäsimme, se olisi nähty ja olisi seuraavan vuoro. Eli miellään ottaisin vastaan vinkkejä minäkin. Tunnetila-blogissa on muuten myös kesältä hyviä Nizza-juttuja. :)

      Poista
    2. Hei vielä, jos suunnittelet Windsoria ja lasket hintoja, niin aamiainen ei sitten kuulunut huoneen hintaan ainakaan meillä. En muista ihan tarkalleen mitä se maksoi, olisikohan ollut 13,50 euroa henkilöltä. Aamiainen oli kuitenkin laadukas, vaikka valikoimaa ei ollut hirveästi. Mutta kaikki mitä oli, oli tosi hyvää. Ja se oli ainakin vielä näin syyskuussa katettuna puutarhaan, joten oli aivan ihanan leppoisaa syödä sitä ulkona salaisessa puutarhassa suojassa Nizzan liikenteeltä ja hälyltä. Eli ei sitten mentykään yhtenäkään aamuna Co-t-Cafeeseen aamiaiselle vaikka niin suunniteltiin, kun hintakin olisi ollut about sama. :)

      Windsor on myös perhehotelli ja ollut saman suvun omistuksessa pitkään, mikä teki siitä myös viehättävän. Ei siis mikään tyypillinen ketjuhotelli, vaan ainutlaatuinen kokemus. :)

      Poista
    3. Oi ihanaa, kiitos vinkeistä! Mun havaintoni Nizzan hotelleista on, että siellä neljänkin tähden hotellit ovat usein tosiaan vähän "rustiikkisia". Jotenkin sellainen pieni kuluneisuus tuntuu muutenkin olevan osa koko kaupunkikuvaa - sellainen "kaikki vähän ihanasti rempallaan". Olen itsekin yöpynyt aina neljän tähden hotelleissa ja niidenkin taso on vaihdellut aika lailla. Mutta sesongin ulkopuolella hinnat ovat sen verran edulliset, etten valita, ja kaikissa paikoissa olen kyllä viihtynyt.

      Viimeksi muuten asuin Villa Victoria -nimisessä hotellissa, joka voisi olla aika samantyyppinen kuin tuo Windsor ilman taiteilija- ja boheemipuolta. Siis pienehkö perhehotelli, jossa oli myös oma puutarha sisäpihalla. Tosi siisti, muttei erityisen luksus, vaikka hotellia on juuri remointoitu. Mutta tykkäsin tosi paljon henkilökunnasta ja siellä tuli jotenkin tosi kotoisa olo. Mähän olin jo viimeisenä päivänä ajatuksissani "menossa kotiin", kun sinne suunnistin. :-) Eli sitä voin kyllä suositella, se oli myös hinnaltaan ihan kohtuullinen. Kovasti tekisi mieli myös johonkin Promenades des Anglaisin hotelliin, mutta niissä hinnat tietenkin ovat heti vähän korkeammat, joten katsotaan. :-)

      Haaveilen myös, että menisimme ensi keväänä Nizzaan vähän pidemmäksi aikaa, siis tyyliin viikoksi, ja silloin haluaisin kokeilla huoneiston vuokraamista. Mulla on jo firmakin valittuna, jonka kautta huoneiston varmaan vuokraisimme, käy joskus kurkkaamassa Riviera Pebbles, jos huoneistomajoitus kiinnostaa. :-)

      Poista
    4. Olen samaa mieltä, Nizza ei ole mitään pelkkää kiiltävää pintaa ja moderneja rakennuksia, vaan ennemminkin sellaista vähän vanhaa, historiallista ja viehättävää. Meilläkin oli viimeksi 4 tähden hyvätasoinen kuuluisa vanha hotelli, mutta taso ei kyllä ihan vastannut sitä mihin olemme tottuneet. :)

      Mutta kiitos itsellesi vinkistä, tuo Villa Victoria kuulostaa todella hyvältä. Sitä oli suositeltu Helena Petäistön kirjassakin. Jos menemme Nizzaan ensi syksynä, voisimme kokeilla sitä. Jos käy monta kertaa samassa paikassa peräkkäin, voi olla kiva vaihtaa edes hotellia, niin jännitys säilyy. :)

      Off-season on kyllä hyvä: kaikki on edullisempaa, hotellit ja Cannesin ranta eikä ole jonoja. Ja silti sää suosi ainakin meitä: ihan riittävän lämmintä oli ja rantakelit. En itse ehkä haluaisi edes mennä Nizzaan joskus heinäkuussa, kuinkahan kuumaa silloin olisi. :)

      Minun haaveeni on ollut aina asua Negrescossa, mutta nykyään en ole enää ihan varma. Luulen että sekin on aika historiallinen ja sellainen vähän rustiikki, jos ei sitten ota ihan kalleimpia huoneita. Hotellikysymys on Nizzassa kyllä vaikea, joten huoneisto voisi olla teille tosi hyvä idea. Me tarvitsemme aamiaisen ja muut palvelut, joten siksi valitettavasti hotellille ei ole vaihtoehtoa. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)