sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Syksyn 2013 hiustrendit

Olin jo keväällä kuuntelemassa malli Anne Kukkohovin ja TRESemmé -hiustuotemerkin kouluttajan Taavi Vuokkovaaran yhdessä pitämää luentoa syksyn hiustrendeistä. 

Ajattelin kuitenkin, että juttu sopisi paremmin julkaistavaksi tähän syyskauden alkuun. 


Anne Kukkohovin ja TRESemmén mukaan syksyn 2013 hiustrendit ovat seuraavat:

1. Natural vs. Unnatural 
2. Cool'n Wet
3. Bang it on!
4. New Punk
5. Va-va-voom
6. Sweet Wizard


Tunnistatteko mallin?

Hänhän on siis viehättävä Matleena Suomen huippumalli haussa 2012 -ohjelmasta. Samaa ohjelmaahan Anne Kukkohovi on juontanut. 


1. Natural vs. Unnatural -trendi on simppelisti vain luonnollisia, suoria ja esimerkiksi tyvestä luonnollisilla väreillä liukuvärjättyjä hiuksia. Tällaista tyyliä kantaa tällä hetkellä myös yours truly. Vastakohtana luonnollisuudelle ovat sitten pastelliset My Little Pony -hiukset: on persikkaa, vaaleanvihreää, vaaleansinistä ja vaaleanpunaista. Epäluonnollisia ja vahvoja värejä.


2.  Cool'n Wet trendissä muotia on wet look. Taavi neuvoi kuitenkin toteuttamaan lookin veden sijaan mielummin vahalla, öljyllä tai hiusrasvalla. Hiukset voi myös sukia taakse niin että latva jää kuivaksi.

Väittäisin, että mikään jokatytön kampaus tämä ei ole, mutta Annella oli hyvä vinkki, että tämä look saattaa toimia likaisilla hiuksilla iltamenossa vahvan iltameikin kanssa!3. Bang it on! -trendi tarkoittaa otsatukkaa. Trendi nähdään Annen omissa hiuksissa. Myös itselläni on otsatukka, joten olen muodikas aina kun sekin on. 

Nyt otsis saa oikeastaan olla minkä pituinen vain, mutta Taavi muistutti, että lyhyt otsatukka vaatii kasvoilta tosi paljon. Rikottu otsatukka on monikäyttöinen, sillä sen voi kammata tarvittaessa myös sivuun. 


4. New Punk -tyylissä nähdään rohkeimmillaan irokeesejä, mutta punk-vaikutelmaa voi hakea hiuksiin myös muuten. Hyviä keinoja ovat letitykset ja ponihännät. Hiuspuuterilla saa tekstuuria ja hiuksia kohotettua ylöspäin.

Punk-vaikutteita hiuksiin voi saada myös näinkin yksinkertaisesti tekemällä banaaninutturan ja jättämällä hiusten latvat sojottamaan päälaelle. Kampaus on samaan aikaan sekä todella konservatiivinen että vähän villi. 


5. Va-va-voom oli lempparityylini. Siinä tukkaa ja tekstuuria on paljon, ja se aikaansaadaan esimerkiksi kiharruksilla ja tupeerauksilla.

Yksinkertaisesti sanottuna: big hair!


Tässä Taavi näyttää Matleenan tukkaan erikoista kiharoidentekotapaa, eli hiukset on käännetty harjan ympärille ja sitten ne lämmitetään suoristusraudalla. 

Voisin itsekin kokeilla tätä tekniikkaa, sillä en osaa oikein tehdä kiharoita minisuoristusraudallani. 


Ja sitten tupeerataan. Ja tupeerataan. 

Va-va-voom ei ole mikään puhtaan tukan tyyli, parasta on jos hius on jo vähän likainen. 


Va-va-voom alkaa myös lähestyä jo trendiä numero 6.

6. Sweet Wizard tarkoittaa noitatukkaa.


Sweet Wizardin voi tehdä joko Addams Familyn Wednesday-pikkutytön tyyliin siisteillä leteillä ja jakauksella, tai sitten voi go all out tekstuurin ja tupeerauksen kanssa. 

Hiuspuuteri on oiva apu sekä Va-va-voomiin että noitatukkaan. 


Sweet Wizard -tyylissä kiharretusta, tupeeratusta ja karhennetusta tukasta voi tehdä myös ison löysän nutturan. 


Hiukset voi koota tällaiseksi keoksi joko hiusverkon tai hengettömien avulla. 

Myös juurten kreppaamista voi kokeilla, silläkin saa hiuksiin tekstuuria ja karheutta. 


Ja päälle sitten vain runsaasti hiuslakkaa tai tätä TRESemmén Finishing Sprayta, jota Taavi käytti. 


Haluatteko nähdä vielä millainen kampaus minun hiuksiini tilaisuudessa syntyi?

Tässä on pohjalla vain runsas tupeeraus, joten tästähän olisi saanut oikeastaan minkä vain noista trendityyleistä.


Taavi teki minulle kuitenkin aavistuksen punk-henkisen banaaninutturan.

Tykkäsin siitä todella paljon! Kampaus on yksinkertainen ja perinteinen, mutta jättämällä latvat näkyviin siihen tuli ihan uudenlaista, lintumaista sirpakkuutta ja moderniutta.

Hieno! 

7 kommenttia:

 1. Kiinnostava postaus, kiitos vinkeistä! :)

  Mä olen jo pari vuotta sitten ostanut sellaisen minikreppiraudan avuksi ohuen tukan tyven kanssa, mutta arvaa, onko se unohtunut jonnekin kaapin perälle?! Siskon häihin viime lauantaina mulla krepattiin yksi hiusosio, johon sitten tehtiin päälle ranskanletti. Vähän asennetta peruslettiin ;) Kaivankin kreppiraudan saman tien esiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit jutusta, kiitos! :)

   Sä olit kyllä todella trendikäs sun siskon häissä ja sun kampaaja muodin huipulla, kun nimenomaan TRESemmélla neuvottiin, että hiuksissa pitäisi olla nyt erilaisia tekstuureja esim. kreppiraudalla tekemällä, ja lisäksi leteillä tehdään juuri tuota New Punk -tyyliä. Eli nyt ei muuta kuin kreppirauta ahkeraan käyttöön syksyksi!

   Mä taidan silti itse jättää kreppaustrendin väliin, sillä olen oppinut että jos trendin on elänyt jo kerran läpi, siihen ei pidä lähteä toista kertaa (vrt. napapaidat). Eli joskus 1990-luvun alussa ala-asteella mulla on jo kerran ollut krepatut hiukset, joten tällä kerralla jää varmaan väliin. Vaikka kyllähän kreppauksella varmaan upeaa volyymia saisi! :)

   Poista
 2. New punk! Yes, mä olen taas muodikas! :)
  Olen muuten saanut minisuoristusraudalla hyvinkin lyhyisiin hiuksiini aika tiukaa kiharaa vain kääntämällä. Oli aika hauskan näköiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muodissa kaikki tulee aina uudelleen muotiin ajastaan, ja tällä kertaa se on näköjään punk. Ja hiusten kreppaus! Mahtavaa kun minunkin otsatukkani on suurinpiirtein aina joka toinen vuosi uudelleen muodissa. :)

   Olen koittanut ja koittanut tehdä puolipitkiin hiuksiini minisuoristusraudalla kiharoita, mutta en vain ole onnistunut. Mietin että onko vika siinä että se on minikokoinen vai tekniikassa. Todennäköisesti tekniikassani, sillä muistelen että kampaaja teki sillä aikoinaaan nimenomaan kiharoita minulle kun sen ostin. Pitää vain harjoitella vielä lisää, kun olisi niin näpsäkkä tapa saada hiuksiin vähän kiharoita. Kivaa tietää, että sinulla on ainakin lyhyisiin hiuksiin onnistunut! :)

   Poista
 3. Ootpas hauskan kampauksen saanut :D Ja Matleena on niin nätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin se oli tosi kiva! Noin yksinkertaisella idealla perinteinen banskunuttura on tuoreen ja trendikkään näköinen. En edes olisi uskonut että minulle sopisi banaaninuttura, mutta hauskalta näytti. Pitää itsekin harjoitella jos onnistuisin tekemään samanlaisen! :)

   Matleena oli yksi suosikkejani jo Suomen huippumalli haussa -ohjelmassa, ja tosi hyvä malli myös luonnossa. Kaikki kuvat onnistuvat kun malli on hyvä, niin helppoa! :)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)