lauantai 28. syyskuuta 2013

Ihana Cannes, Jo Malone ja Bobbi Brown

Lempikaupunkini Rivieralla on Cannes. 


Cannesissa on luksushotelleja, elokuvajuhlat ja hiekkaranta, toisin kuin Nizzassa.

Dior nimesi kesäkokoelmansa 2012 Cannesin kuuluisan rantakadun La Croisetten mukaan

Ranskalainen luonnonkosmetiikkamerkki Couleur Caramel taas antoi vuoden 2012 kesäkokoelmansa Riviera Bar huulipunalle luksushotelli Martinezin nimen

Hotelli Martinezissa on ihanaa 1920-luvun tyyliä, se on aivan kuin The Great Gatsby -elokuvasta. 


Martinezilla on myös yksityisranta Croisettella, Z Plage, josta muutkin kuin hotellin asukkaat voivat varata paikan. 

Diiliin kuuluvat pyyhkeet, päivävarjot, uimavalvoja ja rantapojat, jotka kantavat auringonottajille drinkkejä. Suurta huvia on myös muiden tyylikkäiden asiakkaiden katselu. Missään en ole nähnyt niin paljon luksuslaukkuja ja -asusteita kerralla kuin Cannesin rannalla.

Yksityisranta ei ole edes hirveän kallis näin off-season (tai kaikkihan on tietysti suhteellista), alkaen 21 euroa puoli päivää. Glamouria Cannesiin tuovat vuosittain toukokuussa pidettävät elokuvajuhlat. 

Elokuvapalatsin (se ei kyllä todellakaan näytä miltään palatsilta, vaan on betonia) edessä on elokuvatähtien kädenjälkiä, aivan kuten Hollywoodin Walk of Famella. 

Tässä on yhden tällä hetkellä maailman kauniimmista naisista Angelina Jolien käsi (ja okei, minun varpaani).


Kauniita naisia Cannesissa on kyllä nähty ennenkin, sillä mm. Brigitte Bardot poseerasi aikoinaan ensimmäisissä kuuluisissa kuvissaan Cannesin rannalla vuonna 1953.

Carlton-luksushotellin kupoleista puolestaan huhutaan, että niiden mallina olisivat olleet Rivieran tunnetuimman kurtisaanin La Belle Oteron rinnat 1. maailmansodan ajalta.

Carlton esiintyi myös Hitchcockin elokuvassa To Catch a Thief, jonka pääosissa olivat Grace Kelly ja Gary Grant. Grace Kelly myös asui siellä Cannesin elokuvajuhlien aikaan ennen kuin meni naimisiin prinssi Rainierin kanssa 1956.  


Cannesin rantakatu La Croisette on täynnä luksusmerkkien liikkeitä.

Cannesin Chanelin liike on kuuluisa, sillä väitetään että siellä Coco Chanelille esiteltiin ensimmäistä kertaa Chanel 5 vuonna 1920. Sen kehitti lähellä sijaitsevassa Grassen parfyymikaupungissa parfymööri Ernest Beaux. 


Edelleen Cannesista saa kiinnostavia parfyymeja, sillä mm. englantilaisella Jo Malonella on liike Rue d'Antibesilla, jota pidetään pienuudestaan huolimatta yhtenä Euroopan parhaista shoppailukaduista. 

Kävin itse Jo Malonella Cannesissa viime syksynä, ja ihastuin silloin Jo Malonen Rose Water & Vanilla Cologne Intense -tuoksuun. Jos ei vuoteen ole saanut mielestään ihanaa parfyymia, niin ehkä sen saa sitten ostaa, varsinkin kun Jo Malonen liikkeitä ei ole ihan joka paikassa. 

Jo Malonelta oli ilmestynyt nyt myös uutuus, Peony & Blush Suede, jota myyjätär yllättäen suositteli yhdistettäväksi Rose Water & Vanillan kanssa. 

En ollut tiennyt, että ideana on nimenomaan, että Jo Malonen yksinkertaisia, muutamasta raaka-aineesta koostuvia tuoksuja voi myös yhdistellä. Myyjällä oli myös hyvä vinkki tähän: yhdistelemällä ja kerrostamalla eri tuoksuja nenämme ei totu niihin niin nopeasti, ja haistamme parfyymimme itsekin. Kaikkihan tietävät nimittäin ilmiön, jossa nenä turtuu ja omaa vakioparfyymiaan ei enää haista. 

Peony & Blush oli paljon kukkaisempi ja runsaampi kuin Rose Water & Vanilla, joka tuoksuu pehmeämmälle ja myskisemmälle. Vaikka yhdistelmä olikin aika ihana, ajattelin että ostan nyt alkuun vain himoitsemani Rose Water & Vanillan ja katson sitten myöhemmin mihin sen voi yhdistää. 


Tämä olikin sikäli hyvä, että yllätyin vähän kuin näin Rose Water & Vanillan hinnan: 110 euroa. Tämän takia en siis ilmeisesti ostanut sitä viime vuonna.

Tuoksu pakattiin kauniisti pahvilaatikkoon ja paperipussiin. 

Pussin silkkipaperiin myyjä suihkutti huomaavaisesti Peony & Blushia, joten sain tuoksutella sitä vielä kotonakin yhdessä Rose Water & Vanillan kanssa.

Kauniisti ne kyllä sopivat yhteen. Tuoksujen takana on sama nenä, parfymööri Christine Nagel, joka on ymmärtääkseni kehittänyt myös mm. Miss Dior Cherien ja Giorgio Armanin uuden Si:n. Jo Malone Peony & Blush tuo Rose Wateriin & Vanillaan lisää kukkaisuutta, puuterisuutta, keveyttä ja kerroksellisuutta.Rose Water & Vanilla on Jo Malonen Cologne Intense -sarjaa. Siihen kuuluu 7 tuoksua, joita kuvaillaan sensuelleiksi ja herkullisiksi, jopa vähän vaarallisiksi. Kuvaus sopii mielestäni hyvin ainakin Rose Water & Vanillaan. Vaikka se on makea tuoksu, on se kuitenkin selvästi aikuinen ja vähän mausteisen seksikäs. Huumaava!

Cologen Intense -pullo on yksinkertainen ja vaarallisen musta. Vaikka 110 euroa on kova hinta, on tuoksuakin pullossa reilusti eli 100 ml. 


Rue d'Antibesille oli vuoden aikana ilmestynyt Jo Malonen lisäksi toinenkin harvinainen ihanuus, amerikkalaisen Bobbi Brownin liike.

Siellä oli ihan tavallisena tiistai-iltana käynnissä happening: kuohuviiniä ja vadelmia sekä liike täynnä naisia meikattavana. Luulin ensin että kyseessä oli yksityistilaisuus, kunnes minulle selvisi että tämä on ihan normaalia Cannesin kaupoissa ilta-aikaan. Jo Malonellakin oli perjantai-iltana upeat tarjoilut kuohuviiniä ja macaronseja. 

Valitettavasti olin viettänyt koko tiistain beachilla ilman meikkiä ja hiekkaa rantamekossa, joten en kokenut olevani siitä mielentilassa että olisin halunnut meikattavaksi Bobbi Brownille, vaikka siihenkin olisi varmasti ollut mahdollisuus. Mutta jos asutte lomallanne Cannesissa tai olette siellä ilta-aikaan liikkeellä, niin tämäkin mahdollisuus kannattaa hyödyntää. Pienessä liikeessä oli 5-7 myyjää, jotka kaikki tekivät meikkejä asiakkaille. 


Itse ostin Bobbi Brownilta lisää vain lemppariposkipunaani Pale Pink, jonka olin unohtanut kotiin.

Pale Pink -sävyn valitsi minulle alunperin Bobbi Brownin loistava meikkitaiteilija New Yorkissa Bloomingdalesilla vuonna 2009, enkä ole luopunut siitä sen jälkeen. Se sopii todella kauniisti vaaleaan ihooni ja kirkastaa kasvot.

Cannesissa Bobbi Brownin poskipunien hinta oli 28 euroa. Nythän Bobbi Brown on tulossa syksyn aikana myyntiin myös Helsingin Stockmannille, joten sen saatavuus Suomessakin paranee olennaisesti. Ranskassa sitä myytiin monessa paikassa kuten Sephoroissa ja pienemmissäkin parfymerioissa.  


Cannesissa Rue d'Antibesilla on myös MAC:n liike. 

Kuvasin teille vain uuden Indulge-kokoelman upean mainoskuvan, koska siinä oli mielestäni niin hienot trooppiset värit.

Cannesissa on myös Sephora ja Lafayette-tavaratalo, joten Cannesin jet setilla ei tule ainakaan pulaa laadukkaista meikeistä.   


Loppuun vielä Pumpulipupun lounasvinkki Cannesiin, sillä en itse tykkää syödä matkoilla välttämättä kalliisti. Käytän nekin rahat mielummin kosmetiikkaan.

Beachipäivän jälkeen erinomaisen hinta-laatusuhteen salaatteja ja runsaita täytettyjä patonkeja saa Cannesin vanhan sataman Philcat-kioskista. Ei glamouria, mutta edullista ja hyvää!

8 kommenttia:

 1. Ooh mun todella täytyy seuraavalla reissulla (mahdollisuuksien mukaan) tutustua Jo Malonen tuoksuihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Jo Malonen tuoksut ja koko konsepti ovat aivan ihanat, ja myös myymälä oli tosi viihtyisä. Ihanaa luksusta! :)

   Lontoossa ja Englannissa muutenkin ainakin on Jo Malonen liikkeitä, sillä sieltähän brandi on kotoisin. Itsekin ajattelen niin, että olisi kiva ostaa aina siitä maasta missä matkailee kotimaista, eli Ranskasta Chanelia, Dioria ja YSL:ää, mutta en nyt sitten malttanut mieltäni kun Jo Maloneen törmää niin harvoin, eikä ole tullut Lontooseenkaan viime aikoina mentyä. Myös Munchenin lentokentällä oli pieni Jo Malonen myymälä, muualla en ole itse sitä valitettavasti nähnyt. :)

   Poista
 2. Oi ihanuutta, mikä postaus! Nyt tuli kauhea kaipuu Cannesiin ja Croisettelle ja Rue d'Antibesille ja ja... Olen käynyt Cannesissa pari kertaa työmatkalla ja voin sanoa, että ei valittamista, voisi sitä huonomminkin käydä työmatkakohteiden suhteen. Vaikka päivät olivat pitkiä, oli vaan niin ihanaa kesken päivän kävellä Croisettella ja ihailla merta, palmuja ja niitä jumalaisia luksusliikkeitä, joita siellä tosiaan riittää. Täytyy ehdottomasti mennä käymään Cannesissa taas jossain vaiheessa, kun varmasti tulee tuonne Rivieran suuntaan vielä reissattua! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sulle! :)

   Mullakin on jo ikävä takaisin Cannesiin, varsinkin Z Plagelle, Croisettelle ja Rue d'Antibesille! :) Mutta voi mikä työmatkakohde sulla, ihan mahtavaa! Olen tosi kateellinen! :)

   Ja kyllä varmaan työmatkankin lomassa pystyy Cannesista nauttimaan, onhan siellä tosiaan se aurinko, Croisette ja ranta fiilisteltävissä, ja illat käytettävissä. Nytkin siellä oli elokuvapalatsissa käynnissä joku konferenssi, ja konferenssin osallistujia näkyi tauolla jakkupuvuissaan ja korkokengissään Croisettella. Olin kateellinen heillekin, että konferenssi tuollaisessa paikassa. :)

   Voisin itse vaeltaa tuntikausia vain Croisettea edestakaisin ihailemassa kaikkien luksusliikkeiden ikkunoita, tai tuijottaa Croisettelta azurinsinistä merta ja kultaista hiekkaa. Oi ihanuutta! :)

   Poista
 3. Ihania nämä Rivieraa koskevat postauksesi! Asun itse etelä-Ranskassa, mutta valitetavasti Riviera on kaukana ja minullekin vain lomaherkkua.

  Ranskalainen aamiainen ulkokahvilassa on lomapäivän ihana aloittaja. Patonkia, marmeladia, mehua, kahvia nam, nam. Myös nuo mainitsemasi patongit lounaan korvaajina ovat mitä mainioimpia, niin runsaita että nälkä pysyy loitolla pitkään.

  Miten kestäviä tuoksultaan nuo Jo Malonen tuoksut ovat? Säilyykö tuoksu iholla pitkään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kivaa kuulla että nämä ovat antoisia sinullekin, vaikka itsekin asut Etelä-Ranskassa. Itsestänikin näitä matkajuttuja on tosi kiva kirjoittaa, sillä silloin saa vielä muistella uudelleen kaikkia kivoja hetkiä. :)

   Ihan totta, että suurimalle osalle ranskalaisistakin ihana Riviera on vain lomakohde tai työpaikka, eli se ei ole mitään todellista elämää. Kivaa kuitenkin, että sinulla on sinne niin paljon lyhyempi matka kuin meillä täältä kaukaa pohjoisesta. Pidän itse kovasti myös Rivieran kansainvälisyydestä, lähes kaikki Cannesin rannallakin ovat jostakin muualta: USA:sta, Venäjältä tai vaikka Suomesta ja vain hetken nauttimassa siitä ihanuudesta.

   Etelä-Ranskassa on kyllä ihanaa se, että ulkoilmasta voi nauttia niin paljon pidempään kuin täällä Suomessa. Itsellenikin ehdottomia päivän kohokohtia siellä olivat ulkona Nizzan hotellin puutarhassa aamiaiset ja illalla ravintoloiden terasseilla illalliset. Täällä Suomessa ei enää näin syyskuussa voi valitettavasti kuvitellekaan. :)

   Cannesin Philcatissa on tosiaan erinomaisen runsaat ja herkulliset pan bagnat ja täytetyt patongit. Itse elin melkein pelkästään niillä ja salaateilla, kun kaikki kasvikset ja hedelmätkin maistuvat siellä niin paljon paremmilta. :)

   Mielestäni Jo Malonen tuoksujen kesto iholla on oikein hyvä, ainakin tuossa Rose Water & Vanilla Cologne Intensessa. Jotkut luonnonkosmetiikan tuoksut jotka ovat samalla tavalla puhtaista raaka-aineista eivät iholla kestä niin hyvin, mutta ainakaan tuon Cologen Intensen kanssa ei ole mitään ongelmaa ollut. :)

   Poista
 4. En luonnollisestikkaan tunne sinua, enkä tiedä katsotko telkkaria...
  Mutta tulin vinkkaamaan siulle Yle Teemalta tulleesta dokkarisarjasta Parfyymien maailma.
  On vielä muutaman päivän ensimmäinen jakso Areenassa katsottavissa.

  Kirjoitat paljon taustatietoja tuotteista, suunnittelijoista ja muotitaloista, joten ajattelin, että saattaisit tykätä sarjasta.

  Ja kyllä, sarjassa näkynyt ranskalainen hienostunut lähestyminen asiaan vetosi tähän. Ja tämä saattaa olla hypistelemässä Guerlainin tuoksuja, kun hajuvesi ostoksille lähtee.

  Kiitos kivasta blogista.
  Pidän tavastasi kirjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ja vinkistä! Todella huomaavaista, kiitos! :)

   Katson tosi mielelläni telkkaria jos vain ehdin. Itseasiassa satuin varmaan näkemään tuosta sarjasta n. 5 min jakson lopusta muutama viikko sitten ja kiinnostuin kovasti. En vain tajunnut yhtään, että sen voisi nähdä Arenassa. Täytyy ehdottomasti käydä katsomassa, ihan mahtava vinkki, kiitos! :)

   Olin viime syksynä Ranskassa Grassen hajuvesikaupungissa parfyymimuseossa, ja se viimeistään avasi silmäni sille mitä kaikkea parfyymeihin liittyy, mitä ne edustavat ja miten seurailevat mm. muotimaailmaa. Siellä oli kattavasti esitelty mm. Guerlainin tuoksujen historiaa, raaka-aineita, pullojen designia ym. Todella kiinnostava paikka!

   Ja voi kiitos kehuista, lämmittivät mieltä kovasti, kiitos! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)