lauantai 14. syyskuuta 2013

Muotiperjantai; Marimekon syksy 2013

Olen nyt tosi innostunut suomalaisesta Marimekosta, johon on viime vuosina tullut kansainvälistymisen myötä mielestäni ihan uudenlaista drivea. 


Ihastelin Espan Marimekon ikkunoita jo loppukesästä, kun niihin oli ilmestynyt tämän syksyn yhtä muotiväriä, syklaamia eli fuksianpunaista. 

Marimekon viime kevään New Yorkin muotiviikoillakin esitelty mallisto oli nimeltään Color For A Reason ja tämä syksyn mallisto on nimetty osuvasti Color For A Season. Toimii ehkä englanniksi paremmin kuin suomeksi, Väriä Säästä.

Malliston kankaat ovat joka tapauksessa aivan upeita, värikylläisiä ja hehkuvia.

Eniten ihastuin tuohon keskellä näkyvään syksyiseen Oodi-kankaaseen, jonka on suunnitellut Teija Puranen.


Tässä on saman suunnittelijan hempeän haalistunut Vuohenputki, joka sekin oli minusta tosi ihana.

Marimekon viime kevään mallistosta ostin kaksi mekkoa, mutta tänä syksynä mielestäni nämä kankaat olivat upeampia kuin vaatteet tai asusteet. Vaatteissa oli aika paljon musta-valkoisuutta ja graafisia muotoja, jotka eivät ole oikein minun juttuni.

Lempparisuunnittelijani Marimekolla on Satu Maaranen. Sellainen parannusehdotus minulla Marimekolle olisi, että tuotteisiin voisi laittaa kuosin lisäksi myös suunnittelijan nimen näkyviin, jotta näkisi mitä uutta Satu Maaranen on luonut täksi syksyksi. Ilmeisesti marimekkolaiset suunnittelevat kuitenkin osin tiiminä, joten yksittäisiä suunnittelijoita ei ehkä aina haluta nostaa näkyviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! :)