sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Flamingo Spassa

Tänään oli surullinen päivä helsinkiläisille, sillä Uimastadion sulkeutui tältä kesältä.

Lohdutukseksi katsomme vähän mitä Vantaalla sijaitsevalla Flamingo Spalla on talveksi tarjota.   


Flamingo Spassa on erikseen lapsille vesipuisto ja aikuisille tarkoitettu Spa & Wellness -osasto, jonne ikäraja on 20 vuotta. Tietenkin menin jälkimmäiseen.

Flamingo Spassa toimii myös Day Spa, josta saa kasvo- ja vartalohoitoja, geelilakkauksia ja ripsien pidennyksiä. Lisäksi Spa & Wellness -puolelle voi tilata hoitoja, joihin kuuluu ymmärtääkseni aina pääsy myös Spa & Wellness -osastolle.


Flamingon Spa & Wellness -osaston hinta oli mielestäni melko kallis, 37 euroa henkilöltä. Maanantaista torstaihin se on kyllä edullisempi, 29 euroa. Maksaessa sai vastaanotosta rannekkeen, jolla pukuhuoneen kaapin sai lukittua ja jolla pääsi spa-alueelle. Hintaan sai myös pyyhkeen, mikä oli mukavaa. Pyyhettä myös tarvittiin spa-alueella joihinkin saunoihin, joihin ei voinut mennä uimapuvussa. 

Spa & Wellnesillä ja lasten vesipuistolla on yhteiset pukuhuoneet ja suihkut, jotka olivat kyllä aika perus uimahalli- tai kuntosalitasoa. Spa & Wellness mainostaa ylellistä ilmapiiriä, joten olin ehkä vähän pettynyt. Spa-osastolle myös kuljettiin lasten vesipuiston läpi, samanlaisesta pyörähtävästä portista kuin joihinkin kauppoihin.

Spa & Wellnes -osaston tyyli oli vähän itämainen, ja toi mieleeni etelän lomakohteet. Osasto oli hämyinen, ja siellä oli pieni baari, josta sai tapaksia ja drinkkejä. 

Altaita oli kaksi: matala lämminvesiallas, josta tykkäsin kovasti ja mineraalivesiallas, jossa oli hierovia suihkuja ja musiikkia veden alla. Altaat oli laitettu palatsimaiseen tyyliin, ja vesi oli kauniisti valaistu.

Erilaiset saunat olivat minusta kivoja: oli perinteinen, kaksi höyrysaunaa eri tuoksuilla ja musiikilla (ihanaa: ruusua ja klassista musiikkia!), suomalainen kuuma sauna, lempeämpi biosauna ja teemasauna, jossa oli kesällä koivuteemaa. Lisäksi oli Myllynratassuihku, josta tuli vuorotellen kuumaa ja kylmää vettä. Sen pitäisi vilkastuttaa verenkiertoa ja piristää.

Se mikä yllätti, oli pariskuntien suuri määrä kylpylässä. Love was in the air, en ole missään nähnyt yhtä paljon yhteisellä hemmottelumatkalla olevia pareja. Ystävättäriä, tyttöporukoita tai yksinäisiä ei juuri näkynyt. Olenkin kuullut, että Flamingo Spa on saavuttanut suuren suosion pariskuntien romantic getawayna. Lapset voi varmaan jättää vesipuiston puolelle ja mennä itse viettämään laatuaikaa Spa & Wellness -osastolle. Siihen spa mielestäni parhaiten sopiikin, varsinkin kauempaa tuleville sillä samassa yhteydessä yläkerrassa toimii myös Sokos-hotelli. Jotkut ovat myös menneet spahan esimerkiksi lentokentältä lentoja odottelemaan.


Normaaliin uimiseen tai vesijuoksuun ei Flamingo Spa & Welnessissa ollut mahdollisuutta, mutta tältä sormeni näyttivät parin tunnin spa-vierailun jälkeen. Altaissa on oltu!

8 kommenttia:

 1. Rusinasormet. :) Kuullosti rentouttavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minuakin nauratti ryppyiset sormeni, ihan kuin lapsena uimahallissa kun vedestä ei olisi malttanut millään tulla pois. Nykyään aikuisena pelkästä uimisesta ei tule ihan samanlaisia. :)

   Oli kyllä rentouttavaa kellua altaissa ja testailla erilaisia saunoja, ei voi kieltää, vaikka ei Flamingo Spa muuten ehkä ihan minun paikkani ollutkaan. Kiva kuitenkin käydä ainakin kerran! :)

   Poista
 2. Jos jättäisin lapsen yksin ja painuisin siipan kanssa toiselle puolelle, taitaisi sosiaalihuolto ottaa yhteyttä.. jos eivät olisi sitä ennen hukkuneet, vaikka uida osaavatkin. Ainahan sitä voi unelmoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, kuulostaapa kauhealta. Itselläni ei ole lapsia, joten en osaa oikein arvioida, mutta ajattelin tässä kyllä vähän vanhempia lapsia, sellaisia 10-12 vuotiaita. Mutta ehkä heitäkään ei voi ilman valvontaa jättää, joten silloin ei jää muuta vaihtoehtoa kuin vanhempien käydä vuorotellen Flamingo Spa & Wellnessin puolella tai pyytää vaikka kummitäti tai muu tuttu mukaan lapsenvahdiksi. Jotenkin luulisin, että jonkinlaista lasten ja aikuisten ajanvieton yhdistämistä Flamingossa on ajateltu, kun pukukopit ovat yhteiset ja aikuisten puolikin on ihan lasten vesipuistossa kiinni. Toivottavasti joskus pääsisitte sinne. :)

   Poista
 3. Mä olen ollut tuolla kerran, oltiin polttariporukan kanssa ja tosiaan aika hintava on, mutta olihan se myös mukava. Tunnustan, että kävin kyllä testaamassa myös sen vesiliukumäen, useaan kertaan. Muutamia muita kylpylöitä on tullut kanssa katsastettua ja aavistuksen itämaisella tunnelmallaan Flamingo vetää kyllä pisteet kotiin. Vieläkä siellä muuten on se suolahuone?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi ystäväni oli ollut Flamingossa myös polttareita viettämässä, ja sanoi että se sopi ihan hyvin siihen tarkoitukseen. Eli ehkä suosittelisin pariskunnille tai polttariporukalle, itse tunsin oloni yksin vähän oudoksi. Minulla oli kirjakin mukana, mutta ei sitä oikein voinut siellä lukea kun oli niin hämyisää. Mutta onneksi oli kuitenkin ihan mukavaa muuten. :)

   Mahtavaa jos Flamingo Spa & Wellnessin hinnalla pääsee myös vesiliukumäkiin! Muutenkin lasten puoli näytti minusta oikein kivalta ja lapset näyttivät viihtyvän ja pitävän hauskaa. :)

   Olin viimeksi itse Långvikissa Kirkkonummella, ja siitä tykkäsin tosi paljon, oli tosi luksus. Myös Naantalin kylpylää ja Haikkoa on kehuttu. Flamingo ei ollut oikein minun juttuni, mutta saatan olla kyllä toista mieltä viimeistään helmikuussa. :)

   Suolahuonetta en valitettavasti nähnyt, ja luin vasta jälkeenpäin että siellä olisi ollut sellainenkin asiakkaiden käytössä silloin kuin se ei ole varattuna yksityiskäyttöön. Harmi, olisi ollut kyllä kiva testata, luulisin sen olevan hyväksi mm. atooppiselle iholleni. :)

   Poista
 4. Day spa ja spa- puolen hoitola on eri asia. Span hoitolan hintoihin kuuluu sisäänpääsy kylpylään. ps. mullakin särähti korvaan tuo että lapset keskenään vesipuistoon.. :P Pitäis olla aika isot lapset et uskaltais jättää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos selvennyksestä, itsekin aloin miettiä että ovatkohan Day Spa ja span hoidot kuitenkin eri asia. Korjaan vielä tuohon tekstiinkin niin ei jää kenellekään epäselväksi, kiitos! :)

   Olette varmasti oikeassa, pitää olla tosi isot lapset tai hoitaja mukana että voi jättää keskenään vesipuistoon. Näin lapsettomana sitä kuvittelee kaikenlaista, mistä vanhemmat tietävät käytännössä että se ei ole mahdollista. Jollakin tavalla luulen että lasten ja aikuisten kylpylä on ollut tarkoitus Flamingossa kyllä yhdistää, vaikka sitten sillä tavalla että äiti voi piipahtaa Spa & Wellness -puolella rentoutumassa kun isä vahtii lapsia, eikö se olisikin ihan oikeudenmukaista ja kivaa. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)