perjantai 31. elokuuta 2012

Cacharel Catch Me -parfyymi

Palasimme Monsieur Pumpulipupun kanssa Taiteiden yöstä 23.8.2012 yömyöhällä, kun meitä odotti kerrostalomme rappujen edessä ulkona tällainen yllätys. 






Monsieur Pumpulipupu sanoi vain vitsinä, että ehkä se on lahja sinulle, kun ihmettelimme tätä pakettia.

Mutta sehän olikin, osoitelapussa luki Pumpulipupu!

En ollut uskoa tätä, joku oli tuonut kukkia minulle.






Paketista paljastui aivan valtavan suloinen pikkuinen puu, jonka juurella oli lisäksi jotakin violettia ja kiinnostavaa.





Puun juurella oli ranskalaisen Cacharelin uusi parfyymi Catch Me.

Asetelma oli tehty niin ajatuksella ja huolella, että jopa paketin violetti nauha ja puuistutuksen vaaleanpunainen alusta olivat sävy sävyyn Catch Me:n violettien ja pinkkien värien kanssa.






Minusta tämä oli mitä ihanin tapa lanseerata uusi parfyymi.

Arvostan valtavasti tällaista grand gesturea, tuli tosi special-olo!
 





Ranskalaisen Cacharelin kuuluisin parfyymi on varmaan jo 1970-luvulla markkinoille tullut kukkaistuoksu Anais Anais. Se on kyllä niin klassikko, varmaan kaikki tunnistavat sen vähintään valkoisesta ja hennon vaaleanpunaisesta lilja-pakkauksestaan.

Catch Me -parfyymin inspiraationa on ollut selvästikin salaperäinen ja tumma yö sekä öinen puutarha, le jardin de nuit.

Nuo Catch Me:n violetti ja pinkki tunnusväri ovat kyllä aivan upeat!






Catch Me on Cacharelin mukaan makean kukkainen, viettelevä tuoksu leikkisälle ja rohkealle naiselle.

Le nouveau parfum féminin.

Marokon appelsiinikukkaa ja Italian tangeriiniöljyä pehmentävät tuoksussa ambra ja mantelimaito. Catch Me kuuluu kukkais-metsäiseen tuoksuperheeseen.

Catch Me:n mainoskasvona on vaalea romanialaismalli Diana Moldovan. Hän liittyy näin kuuluisien Cacharel-naisten seuraan - les femmes de Cacharel - joihin ovat kuuluneet mm. supermallit Kate Moss, Laetitia Casta ja Gisele Bundchen. 






Myös Catch Me:n suloinen pullo on teeman sävyissä violetti.

Sen korkki on upean kuplamainen. Cacharelin mukaan sen on tarkoitus tuoda mieleen shamppanjan kuplat ja muistuttaa juhlista, jotka kestävät aina aamuun asti.

Les fêtes de nuit.






Cacharel Catch Me:n pullo muistuttaa kovasti sävyltään ja muodoltaan toista ranskatarta, lempiparfyymiani Lanvin Eclat d'Arpegea.

Eclat D'Arpege on tuoksultaan hyvin kukkainen, lämmin ja makea. Cacharel Catch Me on aavistuksen itämaisempi, ja jotenkin hyvin ranskalaisen sokerinen. Oikein sellainen perinteinen tyylikäs parfyymi, joka sopisi esimerkiksi oopperaan.

Olen käyttänyt sitä niinä päivinä, jolloin haluan elämääni vähän ranskalaista vaikutelmaa.

Très, très chic!





Catch Me:n mukana tullut suloinen pikku puu viheriöi nyt makuuhuoneemme ikkunalla, ja muistuttaa minua tuosta maagisesta Taiteiden yöstä, jolloin sain lahjaksi Catch Me:n.

Cacharel Catch Me tulee myyntiin Suomessa syyskuun puolivälissä.

Sitä tulee olemaan kahta kokoa, 30 ml hintaan 40 euroa ja 50 ml hintaan 60 euroa. Lisäksi valikoimaan kuuluu vartaloemulsio, 200 ml, 36 euroa.






Inspiroiduin  Catch Me:sta niin paljon, että siitä alkoi kohdallani tämän syksyn violetti-hullutus.

Valitsin jopa tuliaiset ystäväpariskunnalle samoihin sävyihin kuin Catch Me eli loistava Hewitson Miss Harry -punaviini ja Taylors After Dark -kahvi.


L'univers de Cacharel: un univers romantique, immortalisé à jamais par des images inoubliables, envoûtantes, rêveuses et poétiques.


Bon week-end chéries! 

keskiviikko 29. elokuuta 2012

IsaDora Magnetic Nails -magneettikynsilakat

Sain IsaDoralta testattavakseni uusia Magnetic Nails -magneettikynsilakkoja. 

Olin aivan innoissani, sillä värit näissä Magnetic Nails -kynsilakoissa eivät ole ihan tavallisia, vaan ne ovat metallisia duochromeja! 




Sain kokeiltavakseni kaksi kynsilakkaa: tummanharmaan petroolinvärisen 856 Steel My Heart ja punaruskean ruosteenvärisen 852 Metal Mysteryn.

Joko IsaDoralla oli ajateltu minua ja punaista tukkaani, tai sitten nämä olivat sattumalta juuri minulle parhaiten sopivat värit.





Magnetic Nails -kynsilakkoihin kuuluu yhteensä 10 eri sävyä:

Chrome On
Gun Metal
Metal Mystery
Earth Magnet 
Opposites Attract 
Northern Light
Steel My Heart
Electric Light
Magnetic Mania 
Iron Lady

Nimistä voi yrittää vähän päätellä, että mikä väri on kyseessä.

Saamieni Steel My Heartin ja  Metal Mysteryn lisäksi minua kiinnostaisivat myös khakinvärinen Chrome On ja smaragdinvihreä Opposites Attract. Ne aion varmaan hankkia myös. Liila Electric Light ja violetti Magnetic Mania vaikuttavat myös hienoilta.

Kynsilakoissa on mukana aaltokuvio-magneetit. Erikseen saa ostaa myös tähti-, vaakaraita- tai viistoraitamagneetteja.

Magneettikynsilakkojen hinta on 8,90 euroa ja irtomagneettien 4,50 euroa.







Lakkasin kynteni ensin pelkästään Steel My Heartilla.

Se oli hyvin paksua lakkaa, joka peitti melkein yhdellä kerroksella.

Väri oli hienostunut tummanharmaa. 

Kynsistä tuli niin upeat, että melkein suunnittelin jättäväni homman tähän ja unohtavani nuo magneetit. Kynsien pinta oli niin samettisen hieno, että tuntui suorastaan rikolliselta mennä heilumaan siihen magneeteilla päälle.  






Magnetic Nails -kynsilakan mukana tulee tosiaan yksi aaltokuvioinen magneetti.

Kynsilakat sisältävät päällystettyjä rautapigmenttejä, jotka muodostavat yhdessä magneetin kanssa erilaisia kuvioita kynnen pintaan. 

Korkkia suojaavassa pahvissa on ohjeet miten magneettia käytetään.

Ensin magneettia pidetään kynsilakan päällä heti lakkaamisen jälkeen 15 sekuntia, ja sitten lisätään päälyslakka.

IsaDora suosittelee päälyslakaksi omaa 600 Clear päälyslakkaansa. Muut lakat voivatkin sotkea magneettien jäljen, kuten Jos edes kynnet -blogin Papulle kävi, joka käytti Seche Vite -pikakuivattajaa. 






Lakkasin toisen kerroksen kynsilakkaa, ja aloin sitten magnetoimaan. Tein yhden kynnen kerrallaan.

Magneettia oli hieman hankala pitää kynsien päällä ilman, että se olisi osunut kynsilakkaan. Minulla se koski kynteen melkein joka kynnessä, kun en huomannut pitää sitä tarpeeksi kaukana.

Magneetti ei toisaalta saanut olla myöskään liian kaukana kynnestä, jotta kuvio syntyi.

Vaikeampaa kuin olisin arvannutkaan. Ensikertalaisena sain joihinkin kynsiin tosi kauniit ja selvät kuviot, joistakin kuviot juuri ja juuri erottuivat.






Parasta oli kuitenkin se, että niihin kohtiin joihin kuvio selvästi syntyi, tuli myös loistava duochrome-efekti. Eli tasaisen tummanharmaan kynsilakan alta tuli myös petroolinvihreä shimmer esiin. 






Parhaiten se näkyy tässä lähikuvassa.

Eli vaikka magneettilakat olisivat kauniita yksinäänkin, kannattaa magneettikuviot kuitenkin tehdä, jotta tuon kynsilakan duochromen saa kunnolla esiin.

Aivan upealta näyttää!

Päälyslakkana käytin Color Clubin 0-60 Speedy Top Coatia. Laitoin sen kyllä vasta kun kynnet olivat jo aika kuivat. Magneettikynsilakka tuntui kuivuvan nopeasti myös ilman pikakuivattajaa.

Ainoa huono puoli oli pysyvyys. Jo parin päivän jälkeen väri alkoi lohkeilla, ja neljäntenä päivänä jouduin poistamaan kynsilakat kokonaan, niin pahoilta ne näyttivät. Ehkä se johtui niistä rautapigmenteistä.

En siis suosittelisi näitä magneettikynsilakkoja pelkiksi tavallisiksi kynsilakoiksi, vaikka värit upeita ovatkin. Sen sijaan magneettien kanssa nämä ovat fantastisia, kun koko duochrome-loisto tulee esiin!  

maanantai 27. elokuuta 2012

Ted Baker -lintupaita ja Models Own Beetlejuice -kynsilakat Asokselta

Innostuin viime vuonna kovasti Mulberryn luontoteemaisesta syyskokoelmasta. Erityisesti rakastuin Fabulous Finches -nimiseen pikkulintukuosiin.

Valitettavasti Mulberryn hinnat olivat vain minulle vähän liikaa, mm. pelkkä Fabulous Finches -huivi olisi maksanut melkein 300 euroa.






Niinpä ilahduin kovasti, kun näin tämän englantilaisen Ted Bakerin lintupaidan tänä syksynä, alun perin Ylen aamu-tv:n toimittajan päällä. Siinä ongitaan kieltämättä samalla lammikolla Mulberryn kanssa – fishing in the same pond – mutta hintakin oli inhimillisempi, ”vain” 126 euroa.
  
Tilasin Ted Bakerin lintupaidan Asokselta. Ted Bakeria myydään myös mm. Stockmannilla. Koko Ted Bakerin syyskokoelmakin näyttää ihanalta. Englantilaista upeaa maaseudun charmia ja kirkkaita jalokivivärejä.








Samalla käytin tilaisuutta hyväkseni, ja tilasin Asokselta myös Models Own Beetlejuice -kynsilakkoja.

Models Own -kynsilakkoja myydään Suomessa Seppälöissä, ja niihinkin tuli alun perin jonkin verran myyntiin tätä Beetlejuice-kokoelmaa.

Kynsilakkojen nimi Beetlejuice viittaa varmaan koppakuoriaisiin, jotka voivat olla tällaisia upean kimaltelevia. Nämä kynsilakathan ovat duochromeja, eli ne heijastavat perusvärinsä lisäksi myös toista sävyä. Minulla tulee kuitenkin nimestä aina mieleen 1980-luvun typerä kauhuelokuva Beetlejuice.

Beetlejuice-kynsilakat ovat joka tapauksessa upeita!

Saan joskus kommentteja, joissa haaveillaan näistä Helsingin ostosmahdollisuuksista. No, tässä on yksi huono puoli Helsingissä: kaikki harvinaisemmat ja kiinnostavat jutut myydään heti loppuun. En nimittäin ole onnistunut näkemään vilaustakaan näistä Beetlejuice-kynsilakoista Helsingin keskustan Seppälöissä. Luulen, että ne menivät samantien kuin tulivatkin.

Onneksi niitä sai vielä tilata Asokselta!








Tässä on Beetlejuice-kokoelman toiseen vaiheeseen kuuluva sanoinkuvaamattoman ihana Indian Ocean. Se on vaaleansininen kynsilakka, joka heijastaa vaaleanpunaista ja purppuraa. Niin täydellisen ihana, ja täyttää kaikki toiveeni vaaleansinisestä kynsilakasta!

"A calming, iridescent blue with soft pink undertones."

Samaan aikaan Indian Oceanin kanssa ilmestyi myös oranssinvärinen Tropical Sun.

 "A glistening sunset."


Tropical Sunin väri olisi ehkä muuten kiinnostanutkin minua, mutta ainakin kuvissa sen duochrome-loisto näytti huomattavasti vähäisemmältä kuin tämän Indian Oceanin.

Kolmas tähän toisen vaiheen Beetlejuice-kokoelmaan kuulunut kynsilakka oli Copper Pot, a deep olive tan.








Sitten alkuperäiseen viiden kynsilakan Beetlejuice-kokoelmaan kuuluva Pinky Brown. Se on viininpunainen, jonka pitäisi nimensä mukaisesti varmaan heijastaa ainakin ruskeaa. Kaunis syyskynsilakka!

"A warm rusty pink".







Ja viimeisenä Golden Green. Olen nyt yllättäen todella innostunut vihreistä kynsilakoista, ja Golden Green näyttää aivan upealta. Sen pitäisi heijastaa vihreän lisäksi ainakin kultaa.

 "A fresh energetic acid."

Pinky Brownin ja Golden Greenin lisäksi ensimmäisessä Beetlejuice-kokoelmassa ilmestyivät myös Aqua Violet, a true sky shimmer; Purple Blue, a vibrant punch of fuchsia indigo ja Emerald Black, a bold blackened midnight peacock.

Ensimmäisen vaiheen Beetlejuiceja myytiin myös Suomessa, mutta mielestäni kokoelman toinen osa, johon Indian Oceankin kuuluu, ei enää tullut Suomeen myyntiin.

Models Own -kynsilakkojen hinta on Asoksella 7,11 euroa (ei postikuluja). Enemmän kuin Seppälässä, jossa niitä myydään 5 eurolla, mutta nämä Beetlejuicet vaikuttaisivat olevan ainakin sen arvoisia.


Tilaus Asokselta sujui muuten oikein hyvin, mutta postituksen osalta on annettava vähän negatiivista palautetta.

Noita kynsilakkoja ei ollut nimittäin suojattu postituksessa mitenkään. Ne olivat vain paksujen pahvikansien sisällä yhdessä Ted Bakerin paidan kanssa. Mutta mikä pahinta, kynsilakat oli laitettu Ted Bakerin paitaa suojaavan muovipussin sisään. Oikein kylmää ajatella, mitä olisi tapahtunut jos yksi niistä olisi rikkoutunut. Lähes 130 euron paita pilalla, ei herran jestas.

Asoksen paketti oli vielä tungettu postiluukustamme sisälle, mikä sinänsä oli tietysti iloinen asia, koska säästyin matkalta postiin. Paketti oli kuitenkin siinä yhteydessä hajonnut, ja yksi kynsilakka oli pudonnut eteisen lattialle. Apua!

Kehoittaisin siis varovaisuuteen jos aiotte tilata Asokselta jotakin särkyvää tai kallisarvoista. Ainakaan niitä ei varmaan kannata laittaa samaan tilaukseen, ettei käy huonosti!

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Taiteiden yö Helsingissä 23.8.2012

Rakastan kirjoittaa erilaisista tapahtumista, joten nyt haluan kertoa teille Taiteiden yön ohjelmastamme torstaina 23.8.2012. Mutta kyllä tähän juttuun kosmetiikkanäkökulmaakin tulee, vähän yllättävistä suunnista kyllä.

Aloitimme Taiteiden yön jo klo 16 Cafe Piritasta Tokoinrannasta aikaisella päivällisellä. Herra Pumpulipupun on nimittäin parasta saada jotakin syötävää kun hän on töiden jälkeen nälkäinen, muuten ei mistään tule mitään. 






Piritassa oli Art Goes Kapakan tapahtuma MAISTA: Terva, jossa asiantuntija Anuliina Pineda kertoi tervan historiasta ja hyödyntämisestä ruoanlaitossa.

Esitys oli niin miellyttävä, että olisin kuunnellut vaikka asiaa auton renkaista. Suurin piirtein yhtä paljon tiesin tervasta, mutta Anuliina osasi tehdä siitä mielenkiintoista. 






Saimme myös tutustua tervatuotteisiin, ja kiinnostavinta minusta oli tietenkin tervan käyttäminen kosmetiikassa.

Tutuin tuote on ehkä tervashamppoo. Sinisessä, apteekkimaisessa pullossa myytävä Erittäin Hieno Suomalainen Shamppoo on vanha klassikko vuodelta 1974. Se on ilmeisesti edelleen Suomen myydyin shamppoo. Sitä minäkään en tiennyt, että sen on luonut alunperin Marimekon Kirsti Paakkanen. 

Samanlainen klassikko on myös ruskeassa pullossa oleva tervashamppoo. Sen pitäisi ehkäistä mm. hilsettä. Tervaa onkin vanhastaan käytetty ihon hoitoon ja hilseen ehkäisyyn.

Minua kiinnosti myös tervan käyttäminen hyttysmyrkkynä. Edelleen sitä käytetään ilmeisesti eläimillä, mutta ihmisillekin se olisi mahtava luonnonmukainen ja vähän paremmantuoksuinen vaihtoehto!






Lentiiran Tervasalva on ihan oikea kosmetiikkatuote, jonka pitäisi auttaa mm. ihottumien, kovettumien ja haavaumien hoidossa.

Lentiiran Terwa Oy on kainuulainen perheyritys, joka valmistaa erilaisia tervatuotteita.







Seuraavaksi siirryimme sitten Eläinmuseoon, jossa meitä odotti näin lempeännäköinen otus.






Kirahvi on kyllä ihan valtavan kokoinen!

Missä muualla sellaisen voi nähdä näin läheltä kuin Eläinmuseossa?






Minua kiinnostivat myös nämä eläinten turkit, sillä eläinkuosithan ovat nyt niin muodikkaita.

Tässä on yksi suosikeistani, kirahvi.

Selvyyden vuoksi minun on kyllä sanottava, että turkki on minusta kaunein alkuperäisen omistajansa, eli eläimen (ja mieluiten vielä elävän!) päällä. Mutta hyvin tehtyä ja laadukasta jäljitelmää vastaan minulla ei ole mitään.






Tässä on sitten tällainen vähemmän lempeä kaveri eli tiikeri.

Eikö olekin upeat, lämpimät värit!






Tiikerin turkkia. Tästä voisi ottaa mallia vaikka kynsikoristeluihin!






Tämä söpöläinen on gepardi. Sen turkissa on pelkkiä mustia pilkkuja.







Tässä vaanii sitten jaguaari. 






Ja tässä on jaguarin peppu.

Jaguarin turkki oli minusta hienoin.

Upeita, epäsäännöllisiä ruskea-mustia läikkiä. Ne näyttivät vähän jopa Marimekon Unikko-kuosilta!






Sitten vielä kynsikoristeluiden perinteinen aihe, leopardi.

Se köllöttelee tässä Afrikan yössä.

Eläinmuseossa on muuten todella panostettu näyttelyasetteluun. Eläimistä ja ympäristöstä on pyritty tekemään mahdollisimman aidon näköistä, sen huomaa näistäkin kuvista.






Leopardilla on pienemmät ja tiiviimmät täplät kuin jaguaarilla, just in case jos joskus tarvitsette näitä tunnistetietoja!

Itse joudun varmaan ainakin palaamaan näihin kuviin jos joskus yritän tehdä kynsiini leopardikoristeluja. Sellaiset olisivat minusta aivan ihanat! Ehkä harjoittelemalla oppisi...







Eläinmuseosta siirryimme Kansallismuseoon.

Kovasti oli museopainotteinen kierroksemme tällä kertaa, mutta epävakaisen sään vuoksi se oli ihan hyväkin.

Kansallismuseossa oli myynnissä vintagevaatteita: Kallio Block Partyssa ihastelemani Hoochie Mama Jane, Mekkomania, Play It Again Sam ja Yesterday Once More.  

Tämä upea hehkuvanoranssi pitkä mekko oli Yesterdayn valikoimassa. 






Kansallismuseossa pidettiin myös vintage-muotinäytös museon upean keskihallin kupolin ja Akseli Gallen-Kallelan maalaamien Kalevala-aiheisten freskojen alla.   






Suosikkini muotinäytöksessä oli tämä, varmaankin 1920- tai 1930-luvun tyyliä edustava asu.






Niin muodikkaita juttuja nytkin: ruosteenruskea väri, turkikset, rintaneula ja upea kirsikanpunainen tukka.

Kampaus on lainekampaus ja huulipuna kohtalokkaan tumma.





Nyt myös muodissa olevaa pitsiä tässä 1970-luvulta.

Nättiä on!

Kansallismuseosta jatkoimme matkaamme Amos Andersonin taidemuseoon

Siellä on parhaillaan muotia ja kuvataidetta yhdistävä Boutique-näyttely 12.11.2012 asti. Esillä on mm. Minna Parikan kenkiä ja Samujin asuja.

Minä ihastuin näyttelyssä aivan suunnattomasti yhteen kuvasarjaan, jossa on yhteys myös kosmetiikkaan. Minulla on kuitenkin neuvottelut taiteilijoiden kanssa kesken saanko julkaista kuvan myös täällä teidän iloksenne, joten palataan siihen ehkä myöhemmin.

Boutique-näyttely teki meihin kuitenkin ehkä suurimman vaikutuksen tänä Taiteiden yönä, joten suosittelen sitä kyllä. Ehkä jos joku teistä käy siellä, arvaattekin että mihin kuvasarjaan rakastuin. 






Ilta päättyi perinteisesti Kansallisoopperan syksyn ohjelmiston näytteisiin. 

Tässä pieniä balettikoululaisia esittämässä kohtausta Tuhkimosta.

Minusta on hienoa, että joskus ehkä vähän elitistisenäkin pidetty Kansallisooppera tuo ainakin kerran vuodessa esityksensä ulos ja ihmisten nähtäville ilmaiseksi.

Ooppera ja baletti sopivatkin kauniisti pehmeään elokuiseen yöhön. 






Mutta ei siinä vielä kaikki, sillä kotiin päästyämme meitä odotti kerrostalomme rapun edessä ulkona pimeässä yössä tällainen näky.

Herra Pumpulipupu sanoi vitsinä, että ehkä se on lahja sinulle, kun ihmettelimme tätä.

Ja niin se olikin, sillä osoitekortissa luki "Pumpulipupu"!

Jotakin aivan ihanaa kosmetiikkaan liittyvää paljastui tästä yllätyslahjasta, joka teki Taiteiden yöstäni täydellisen. Mutta mitä, se selviää ensi viikolla!

perjantai 24. elokuuta 2012

Kauniit hiukset -tapahtuma Stockmannilla 26.8.2012 asti

Tämän viikon loppuun, sunnuntaihin 26.8.2012 asti on Stockmannilla käynnissä Kauniit hiukset -tapahtuma.  






Tapahtuman aikana Stockmannilla on erilaisia hiustuotteiden esittelyitä ja hyviä tarjouksia.

Usein esim. ostamalla kaksi tuotetta samalta merkiltä saa lahjaksi jonkun tuotteen. Tigillä se on Rockaholic Fun Times -hiuslakka, Sebastianilla kiiltotipat, mutta esimerkiksi Wellalla pieni L'Occitane käsivoide. Minua aina tällaiset tarjoukset houkuttelevat!

Kauniit hiukset -tapahtuman esitteessä on hyvin luonnolliset ja valuvat pitkät hiukset. Sekä lämmin punainen tausta ja mallilla huikaisevan siniset silmät. Hyvältä näyttää!

Ohjeet mainoskuvan hiuslookin tekemiseen löytyvät Stockmannin sivuilta täältä. Lyhyesti sanottuna: vaiheittainen föönaus, tarkka keskijakaus ja takaraivon hiuksille kevyt kohotus joko rullilla tai tupeeraamalla.

Kauniit hiukset -tapahtuman esitteen mukana tuli myös perinteinen - 20 %:n alennusseteli yhdestä normaalihintaisesta kampaamotuotteesta. 





Minä ajattelin käyttää oman alennuslappuni Redkenin 15 Quick Tease -tupeeraussuihkeeseen.

Sen normaalihinta on 29,30 euroa, eli niin paljon, että siinä tuo - 20 %:n alennus ihan kivasti tuntuu.

Harrastan työmatkapyöräilyä ja kaikkialle muuallekin pyöräilyä Helsingissä. Minulla on muutama ystävä, jotka sanovat etteivät he voi pyöräillä, koska siinä joutuisi käyttämään pyöräilykypärää, ja silloin hiukset litistyvät.

Vaikka olenkin aika turhamainen, tässä menee kuitenkin minun rajani. Haluan ajaa pyörällä, mutta turvallisuus ennen kaikkea! En voisi kuvitellakaan lähteväni liikenteeseen ilman pyöräilykypärää.

Se on kuitenkin myönnettävä, että litistyväthän ne hiukset siellä pyöräilykypärän alla, totta kai. Sitä vastaan kamppailen sitten kolmella aseella: lämpörullilla, kuivashamppoolla ja tällä Redkenin tupeeraussuihkeella.

Redkenin Quick Tease -tupeeraussuihketta suihkutetaan tupeerattavalle alueelle, eli itselläni lähinnä takaraivolle. Se tekee hiuksista käsiteltävämmät, karheat ja tahmeat, ja tupeeraus myös pysyy paremmin. Quick Tease muistuttaa aika paljon tavallista hiuslakkaa, joten sitä voi käyttää myös hiusten kiinnittämiseen. 

Ohjeiden mukaan Quick Teasea suihkutetaan "kuiviin hiuksiin läheltä hiusten tyviin antamaan uskomatonta pitoa ja ilmavuutta tai 20-30 cm:n etäisyydeltä lukitsemaan muotoilu mattaisella viimeistelyllä". 

Olen ymmärtänyt ohjeet niin, että ensin laitetetaan Redkenia, ja sitten tupeerataan sitä vähän kosteaa tukkaa. Vähän hassulta se tuntuu, kun hiuslakalla tehdään juuri toisinpäin, eli tupeerataan ensin ja sitten vasta suihkutetaan lakkaa. Luulen kuitenkin että teen oikein, vaikka joskus epähuomiossa saatan tehdä myös toisinpäin, eikä tulos ole kyllä ratkaisevasti huonompi silloinkaan. 

Minulle tulee muuten tästä tupeerauksesta aina mieleen Svenska Hollywoodfruar -ohjelman ihanan Maria Montazamin ohje: "Tupera, tupera, tupera. Jag tycker att alla ska tupera håret lite mera". Ja Marialla onkin some serious hair. Toppen!

En nyt ole ihan varma, kuinka hyvin Redken Quick Tease vastaa hintaansa, eli onko se nyt niin paljon parempaa kuin tavallinen hiuslakka. Itse olen vain tottunut käyttämään sitä, joten siksi ostan lisää kovasta hinnastakin huolimatta. Ainakin se kiinnittää tosi hyvin, eli otettuani pyöräilykypärän pois, hiukset palautuvat muotoonsa.  

Redkenin tupeeraussuihkeella on myös muita ystäviä. Helsingin keskustan Stockmannilta se oli nimittäin jo alkuviikosta loppuunmyyty. Myös Pieni Nutturapää -blogin suloinen Myy kehui sitä taannoin tässä jutussaan.   

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Essie Mint Candy Apple meets IsaDora Gold Bomb

Sain vision vaaleanvihreän kynsilakan ja metallisen graffitilakan yhdistämisestä jo jokin aika sitten.

Nyt sitten lähdin vihdoin toteuttamaan tätä ajatusta.






Alkuperäinen ajatukseni oli yhdistää IsaDoran ihana vaaleanvihreä Marzipan graffitilakkaan.

Marzipan on kuitenkin paksu creme, ja aika heikko levittymään. Kynteni ovat tällä hetkellä niin pitkät, että ajattelin, että ehkä vaaleansinisempi Essie Mint Candy Apple sopisi kuitenkin niihin paremmin.

Olen ostanut Essien Mint Candy Applen vuonna 2009 New Yorkista, eikä se oli mennyt vielä miksikään. Se kuului sen vuoden karkkiteemaiseen joulukokoelmaan Sweet Time of the Year. 

Koska minun Mint Candy Appleni on alkuperäinen amerikkalainen, on siinä vielä Essien vanha, kapea sivellin. Tämän vuoden alussahan L'Oreal alkoi markkinoida Essien kynsilakkoja Suomessa, jolloin niihin tuli paksumpi sivellin, jolla onkin mielestäni helpompi lakata kuin tuolla kapealla. 

Essien kynsilakkojen hinta Suomessa on noin 15 euroa.






Mint Candy Applen pariksi valitsin IsaDoran kultaisen graffitilakan Gold Bomb.

Gold Bomb on IsaDoran niin sanottuja kolmannen sukupolven graffitilakkoja.

Aluksihan IsaDora toi markkinoille graffitilakoissa perusvärit (mustaa, valkoista, keltaista, vihreää...) ja sitten murretummat ja pastelliset (vaaleanpunaista, vaaleansinistä, beigeä, ruskeaa...). Viimeisenä tulivat nämä metalliset glittercracklet, joita minulla on tämän kultaisen lisäksi hopeinen.

Olen ostanut tämän kultaisen Gold Bombin kesällä Stockmannin alesta - 40 %:n alennuksella, mutta normaalihinta IsaDoran kynsilakoilla on noin 8 euroa.






Pelkällä Essie Mint Candy Applellakin kynsistä tuli tosi suloiset.

Ihan kuin jotain karkkia! Mint Candy Apple on vähän vintage-tyyppinen väri, kuin pastellista art decoa.






Sitten laitoin päälle kultaista Gold Bombia.

Yritin levittää sitä niin ohuesti kuin mahdollista, että turkoosi Essie Mint Candy Apple pääsisi näkymään riittävästi sieltä alta.






Todella kauniit kynnet tuli! Ehkä hienoimmat, mitä olen ikinä tehnyt.

Kynnet näyttävät haalean, kimaltavan vaaleanvihreiltä, unenomaisilta ja patinoituneilta.

Kylmä minttu ja lämmin kulta sopivat ihanasti yhteen.






Ne sopivat nätisti myös tähän Zaran kukkapaitaan, jossa on samoja, haaleita vedenvärejä.

Aion kokeilla näitä metallisia glittercrackleja jatkossa muidenkin pastellisten kynsilakkojen päälle!