perjantai 14. syyskuuta 2012

Marimekon muotinäytös New Yorkissa Helsingissä

Muistakaa honeyt IsaDoran Paradox-syyskokoelmaan liittyvä kilpailu täällä. Osallistumisaikaa 18.9.2012 klo 22 asti. Marimekko esiintyi tämän viikon maanantaina 10.9.2012 ensimmäistä kertaa New York Fashion Weekeilla.

Muotinäytös pidettiin muodikkaalla Meatpacking Districtilla, ja Tunnetila-blogin ihana Nina oli jopa there!

Esittelyssä oli Marimekon kevät/kesä 2013 -vaatemallisto. Teema oli Art of Print Making – Color for a Reason. 


Marimekko kutsui lehdistöä ja kanta-asiakkaitaan katsomaan muotinäytöksestä tehtyä elokuvaa Helsingin Bio Rexiin keskiviikkona 12.9.2012.

Pääsimme siis sateisesta Helsingistä hetkeksi New Yorkiin Marimekon mukana. 

Kivasti piristivät sateisella Mannerheimintiellä nämä ulkona olleet valtavat Marimekko-tyynyt.


Sisällä Bio Rexissa väriä oli lisää.

Elokuvateatterin tuoleille oli jokaiselle jaettu tuollainen Marimekko-kassi, joka toimi goodie bagina.

Tosi hauskan näköistä oli kun elokuvateatteri oli täynnä värikkäitä kasseja!

Nuo kassit välähtivät minusta myös muotinäytöksen videossa, joten ehkä ne olivat goodie bageina New Yorkissakin.


Itse muotinäytös kesti vain 10 minuuttia, mutta elokuvasta oli saatu pidempi Marimekon Head of Fashion Design Noora Niinikosken ja omistaja Mika Ihamuotilan haastatteluilla.

Juuri New Yorkista palannut Noora Niinikoski toivotti myös meidät tervetulleiksi Bio Rexiin. Paikalla oli jonkin verran myös muita Marimekon suunnittelijoita.

En itse voinut laittaa Marimekon näytökseen suuren maailman tapaan edes mitään Marimekkoa, sillä omistan vain yhden varmaan 15 vuotta vanhan trikoopaidan. Pidänkin Marimekossa lähinnä ideasta, historiasta, suomalaisuudesta ja väreistä.

Äitini on sen sijaan suuri Marimekko-fani. Niinpä äiti olikin - kuulemma sattumalta - pukeutunut näytökseen asianmukaisesti Marimekkoon.

Itse näytöksessä nähtiin perinteisiä printtejä, kirkkaita värejä ja muutamia uusiakin luomuksia. Erityisen paljon pidin pitkistä iltapuvuista vesivärimäisillä printeillä. Ei siis aina sitä tarkkarajaista ja geometrista kuviota mitä Marimekolta on totuttu näkemään.

Teitä kiinnostaa kuitenkin meikit. Ne olivat voimakkaita, yhdellä kirkkaalla luomivärillä tehtyjä silmämeikkejä. Pinkkiä, keltaista ja vihreää. Ehkä vähän jo nähty viime syksyn ja tämän kevään näytöksissä. Ei ehkä ihan katu- tai työtyyliä.  

Muotinäytöksen mallit olivat kaikenikäisiä ja -rotuisia naisia. Kuuluisimmat olivat 60-80 -vuotiaat Carmen Dell' OrificeCarol Alt ja Pat Cleveland. Mukana oli myös kaksi vaaleaa suomalaismallia.

Samalla tavalla yleisössä oli kaikenikäisiä naisia. Marimekkoa näkyi myös ilahduttavan paljon yleisön joukossa, jopa eri vuosikymmeniltä. Oli hauskaa vain istua ja katsella erilaisia Marimekkoja.


Ihastuttavasti värit jatkuivat näytöksen jälkeenkin. 

Servietit olivat musta-valkoisia, mutta kuohuviini mansikoilla nautittiin Marimekon värikkäistä laseista ja naposteltavaksi tarjolla oli värikkäitä macaronseja. Ei ehkä kovin suomalaista tai newyorkilaista, mutta herkullista!


Minä arvasinkin, että Bio Rexiin olisi varmaan tuotu koristeeksi Marimekon tekstiilejä.

Pöydillä oli Marimekon pöytäliinat, ja yksi pöytä oli kasattu täyteen näitä värikkäitä laseja ja juomakannuja. 


Myös sohvilla oli Marimekon kankaasta olevia värikkäitä tyynyjä.

Kaikkiaan tämä epämuodollinen, vähän sekava ja tilkkutäkkimäinen Marimekko-kimara sopi nostalgiseen Bio Rexiin hyvin.

Ihanan värikäs tunnin piristys keskellä syksyistä sadepäivää!


Mitäs sieltä goodie bagista sitten löytyi? 

Ei muuta kuin Marimekon esitteet ja kevään malliston lookbookit, joita oli tietysti kiva selailla ja muistella nopeasti ohi vilahtanutta näytöstä. 

Tällä kertaa kuitenkin itse bagi oli yhtä mukava kuin sen sisältö eli goodies inside!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! :)