perjantai 7. syyskuuta 2012

Essie To Buy Or Not To Buy -kynsilakka ja IsaDora Lilac Daydream -luomiväri

Viime kevään 2012 kausikokoelmissa oli paljon liiloja kynsilakkoja.

Diorin Garden Party -kokoelmassa oli vähän tummempi liila Forget Me Not. IsaDoran Pearls of Passion -kokoelmassa ilmestyi Icy Lilacs, joka on hyvin samansävyinen Essien Navigate Her -kevätkokoelman kynsilakan To Buy Or Not To Buy kanssa.  


Vaikka olenkin suuri IsaDora-fani, ei minulla ole Icy Lilacsia, mutta sen sijaan kyllä tämä Essien To Buy Or Not To Buy.

Ymmärtääkseni ne ovat hyvin samanlaisia vaaleanliiloja kynsilakkoja vaaleansinisellä shimmerillä. 

Olen saanut Essie To Buy Or Not To Buyn L'Orealilta blogiini liittyen. Normaalisti Essien kynsilakkojen hinta on noin 15 euroa. IsaDoran kynsilakat maksavat noin 8 euroa.


En vielä keväällä innostunut liiloista kynsilakoista, mutta nyt tämän syksyn violetti-innostukseni myötä olen löytänyt ne. 

Liila kynsilakka on yhtä nätti kuin vaaleanpunainen, mutta mielenkiintoisempi.

Tosi hempeä ja suloinen!


Olen yleensä yksinkertaisen tyylin ystävä, enkä kovinkaan paljon koristele kynsiäni.

Tähän Essien To Buy Or Not Buyihin tuntui kuitenkin sopivan jotkut ihanat strassit tai timantit.

Olen ostanut tämän Dependin Decoration Kitin kovalla rahalla joskus Kicksistä. Silloin en vielä tiennyt, että näitä strasseja ja muita hörhellyksiä saa ebaysta varmaan 1000 kappaletta eurolla. 

Onneksi en siis käytä näitä kovin usein, niin ovat riittäneet hyvin!


Laitoin vain nimettömiin muutaman tuollaisen koristekiven. Sopivat kyllä kauniisti yhteen liilan kynsilakan kanssa!Meikinkin tein sävy sävyyn IsaDoran toissa vuoden 2011 Fanciful-kevätkokoelman Lilac Daydream -luomivärillä. Se sopii ihanasti yhteen myös tuon saman kokoelman vaaleanvihreän Bon Bon Mint -luomivärin kanssa, mutta tällä kerralla käytin meikissä pelkkää liilaa.Lilac Daydream -luomivärin lisäksi tässä meikissä ei ole mitään muuta kuin Diorin mustaa rajauskynää ja ripsiväriä.

IsaDora osaa nämä helmiäiset. Kauniita, kuulaita sävyjä!

Tässä lookissa yhdistyivätkin kaksi lemppariani, eli Essie ja IsaDora.

Eilen 6.9.2012 vietettiin kansainvälistä meikitöntä päivää, mutta sitä ei siis todellakaan vietetty täällä Pumpulipupussa! 

15 kommenttia:

 1. Pastelliset kynsilakat ei edelleenkään ole minun juttu. En omista Essien lakkoja, mutta joku söpö korallinpunainen olisi kyllä ihan tervetullut mullekin.

  Mitä mieltä olet Essien kestävyydestä?

  IsaDoran lakoista on taas kokemusta (omistan n. 6-10 merkin kynsilakkaa) ja tykkään kyllä koostumuksesta yleisestä "kestosta". Ainoa minttulakkani on IsaDoran Bon bon Mint ja se kattaa kaikki pastelliunelma tarpeeni :)

  VastaaPoista
 2. Tykkään kovasti tuosta lookista :) Mulla ei oo yhtään Essien lakkaa, mutta tuo on kyllä kaunis..

  VastaaPoista
 3. Eiko: Essiellä on kyllä enimmäkseen ollut aiemmin melkein pelkkiä pastellisävyjä, mutta viime vuosina valikoima on laajentunut kirkkaampiinkin väreihin ja myös tumman syksyisiin ja talvisiin. Minulla on mm. Essie Flirt, joka on aika korallinpunainen ja ihan söpö. :)

  Essiellä mielestäni kestävyys vaihtelee värikohtaisesti jonkin verran, mutta on yleisesti ottaen oikein hyvä. Varmaan kyllä parhaimmasta päästä kynsilakoissani. Tuo To Buy Or Not To Buy mm. kesti hyvänä ainakin sen 4 päivää ennen kuin poistin sen. Huonoimmat kynsilakat kestävät kynsissäni siistinä vain 1-2 päivää.

  Minäkin tykkään kovasti IsaDoran kynsilakoista. Niissä on mielestäni oikein hyvä hinta-laatusuhde ja kivoja, kirkkaita värejä. Kestävyys on myös aika hyvä, mielestäni melkein Essieihin verrattava.

  Minulla on sekä Essien että IsaDoran kynsilakkoja varmaan noin 20 kumpiakin, ja molemmat merkit ovat lemppareitani OPIn lisäksi. :)

  Jos haluaa tällaisen liilan kynsilakan, kannattaakin ehkä ostaa IsaDoran Icy Lilacs, joka on puolet halvempi kuin Essien To Buy Or Not To Buy, kun sävykin on mielestäni melkein sama.

  Nyt muuten ainakin Ruotsiin on jo tullut myyntiin IsaDoralle aika upea syksyn Trend Nails -kokoelma, toivotaan että tulee Suomeenkin. Aiheena on Jewels of the Orient, ja minusta siinä oli tosi hienoja sävyjä. :)


  Kätsy Kissa: Voi miten kivaa, kiitos!

  Aika keväisiä sävyjä näin syksyyn, sillä kaikki tuotteet olivat kevätkokoelmista. Mutta olen myös värianalyysissa kevät, joten nämä heleät ja kuulaat sävyt sopivat itselleni ehdottomasti parhaiten. :)

  Essien kynsilakat ovat varsinkin Suomessa tosi kalliita. Suomessa myytävissä Essieissa on tosin etuna paksumpi sivellin, jolla on huomattavasti helpompi ja miellyttävämpi lakata kuin amerikkalaisilla Essieilla.

  Minäkin tykkäsin To Buy Or Not To Buysta kovasti, se oli ihanan tyttömäinen ja suloinen sävy! :)

  VastaaPoista
 4. Tekispä joku mullekin värianalyysin, sillä olisi mielenkiintoista tietää, mikä vuodenaika olen :) Itse olen joskus koittanut, mutta jotenkin omaan piirteitä sieltä sun täältä, niin en osaa varmaksi sanoa mikä olisi lähimpänä minua..

  Essiet kyllä ovat täällä tosi arvokkaita, mutta saatan ehkä käyttää Kutsu Kauneuteen etusetelini yhteen, kun tapahtuma on täällä meillä ensiviikolla ;) Mielestäni uudessa muotilehdessä, Costumessa, oli todella hyödyllinen Essie mainos keskiaukeamalla! Siinä oli liuskoitettuna kaikki Essien Suomessa myytävät kynsilakkasävyt, ja olen niitä vähän tutkaillut ja kokeillut, mikä sopisi mihinkin vaatteeseen erityisen hyvin. Kerrankin mainoksista on jotain kunnollista hyötyä :D

  VastaaPoista
 5. Jopas on kaunis sävy.
  Essietä ei lakkahyllystä löydy,hinta vähän kirpaisee koska lakkailen verraten vähän.
  Toisaalta kaunista väriähän tulisi suditeltua ehkä enemmänkin.

  ja mulla onneksi teinimussukka joka vallan villiintynyt lakkailutouhuilhin,joten mamman jämät löytävät kyllä aina ottajan =)

  VastaaPoista
 6. Kätsy Kissa: Värianalyysit olivat ainakin aikoinaan aika kalliita. Minä sain omani kummitädiltäni ylioppilaslahjaksi. Siinä sai mukana sellaisen värikartan, jossa oli kangasnäytteitä sopivimmista väreistä. Minulla on se vieläkin, ja kaivan sen edelleen usein esiin vaatteita ostaessani. Sävymuisti voi nimittäin pettää, joten on hyvä olla tarkat värisävyt mukana. Kyllä niitä värianalyyseja varmaan vieläkin tehdään, vaikka varsinaisesti ne olivat muotia silloin 1990-luvun lopulla. Toivottavasti tehdään, sillä minulla ainakin se on toiminut tosi hyvin kaikki nämä vuodet! :)

  Essien kynsilakka voisikin olla ihan hyvä alennussetelin käyttökohde, sillä hintaa jäisi enää noin 12 euroa. Mutta kuules, täällä Helsingissä oli ainakin Kutsu Kauneuteen -tapahtumassa tarjous, jossa kaksi Essien kynsilakkaa ostamalla sai kaupan päälle yhden kesäkokoelman sävyn. Melkein sorruin, joten tämä voi nousta sinullekin kiusaukseksi. Lisäksi Essien kynsilakan ostamalla sai Essie-kynsistudiossa kynsilakkauksen tiettyinä päivinä, joten sekin oli tosi kiva etu! :)

  Minäkin huomasin sen Costumen mainoksen, se oli aivan loistava idea. Tosi kiva! Täytyy muistaa ottaa se talteen, siitä on varmasti hyötyä myös myöhemmin. :)


  TylyMuija: Voi kiitos! Minustakin oli aika ihana. :)

  Pitkään olen vierastanut kaikkia siniseen meneviä kynsilakkasävyjä liian erikoisina, mutta tämä liila oli yllättävän suloinen. Aika paljon samantyyppinen kuin vaaleanpunainenkin kynsilakka on, eli sopivan hillitty mutta silti söpö. :)

  Essien hinta on mielestäni kyllä aika lailla kipurajalla, samoin kuin OPIn kynsilakkojen. Itse miettisin kyllä todella pitkään jos olisin ostamassa jotakin sävyä Suomesta. Onneksi yleensä netistä tilaamalla saa edes vähän halvemmalla. :)

  Kaunis kynsilakka kyllä innostaa lakkailuihin, ja piristää omaakin päivää, sillä kynsilakan näkee itsekin toisin kuin esim. luomivärit tai huulipunan. :)

  Oi, sun tytär olisi varmasti innoissaan kun pääsisi tutkimaan minun kynsilakkakokoelmiani. Yli 100 sävyä löytyy reilusti! Olenkin miettinyt, että pitäisi pitää ystäville sellaisia kynsienlakkausiltoja, tai mennä vaikka jonnekin vanhainkotiin lakkaamaan vanhempien rouvien kynsiä, jotta kaikki sävyt pääsisivät käyttöön. Voisivat ilahtua! :)

  VastaaPoista
 7. Terveydenhuoltoalan ammattilaisena annan raikuvat aplodit ajatukselle menosta vanhainkotiin/palvelukotiin kynsilakkaputelien kanssa <3

  VastaaPoista
 8. TylyMuija: Ihana, kiitos!

  Olen miettinyt jo pitkään asiaa, mutta en vain saa aikaiseksi. Arkailenkin vähän, kun en ole kuitenkaan mikään ammattilainen. Pitäisi kysyä lähivanhainkodista, että saisiko sinne mennä lakkailemaan. Kun itse ainakin ilahtuisin vanhana kovasti tällaisesta piristyksestä. :)

  VastaaPoista
 9. No olethan sä nyt ainakin semiammattilainen mitä kosmetiikkaan tulee..
  Rohkeasti kysymään vaan.Kaikenlainen kauneuteen liittyvä on useimpien ikädaamienkin mieleen.
  Valitettavan harvoin hlökunnalla on aikaa asiakkaiden/hoidettavien kauneudenhoitoon.
  Jo paplarien laitto pesupäivinä on suuri ilo ja tuo mukanaan monia hymyjä.

  VastaaPoista
 10. TylyMuija: Kiitos kovasti rohkaisusta!

  Ehkä mietin ihan liian monimutkaisesti, kaikkia vastuukysymyksiä ym. Pitäisi vain tarttua asiaan, ihan hyvin jonakin vapaapäivänä voisi mennä. :)

  Varmasti siellä on henkilökunnalla täysi työ, että saadaan tärkeimmät asiat hoidettua ja kaikille perushoito. Kaikenlainen kauneudenhoito ja tupsutus on tietenkin ylimääräistä, mutta niin ihanaa ja yksi elämän suuria iloja. Siksi sitä olisi niin kiva jakaakin! :)

  VastaaPoista
 11. Hei!
  Huomasin tänään Sokoksella Isadoran uudet Holiday 2012-luomiväripaletit. Toinen oli nimeltään Northern Lights ja toinen Lynx. Ihania neljän värin paletteja molemmat!
  Meinasin ostaa ensin molemmat, mutta sitten jäin miettimään, kumpi lienee minulle sopivampi väri. Joskus aiemmin kommentoinkin sivuillasi, miten kolmen värin setti "Cool Browns" muuttuu vihreissä silmissäni violetin sävyisiksi! No, nyt jo harmittelen, etten ostanut noita, mutta ehkäpä juoksen jo huomenna ostamaan molemmat. Isadorafani minäkin. :)
  Onko sinulla kokemusta kummastakaan noista?

  VastaaPoista
 12. Anonyymi: IsaDoran Holiday-kokoelma Northern Lights on tosiaankin tullut nyt kauppoihin, miten kivaa!

  Minustakin Northern Lights -kokoelman luomiväripaletit näyttivät tosi kivoilta. Mielenkiintoista vain tietää millaisia ovat käytössä, sillä vaikuttivat myös aika glitterisiltä. Glitterkoostumus ei ole ihan IsaDoran vahvuuksia (onkohan oikeastaan minkään merkin?), joten saa nähdä millaisia nämä uutuudet ovat.

  Molemmat luomiväripaletit näyttivät minustakin tosi ihanilta, ja itselläni olisi myös ollut vaikeuksia valita. Liila Northern Lights on kylmä, joten se sopii kylmäsävyiselle ja myös iltakäyttöön varmaan paremmin. Ruskea Lynx taas on lämpimämpi. Minua kiehtoi se Lynx jotenkin enemmän, vaikka luulen että liila Northern Lights sopisi vihreille silmilleni ehkä paremmin. Vaikka ihoni on pohjasävyltään lämmin, pystyn käyttämään myös kylmiä sävyjä.

  En ole valitettavasti mikään asiantuntija, mutta ihan perusjärjellä voisin ajatella että ihosi olisi lämminsävyinen, kun vaaleanharmaa kerran veti sinulla violetiksi.

  Mutta kuules, minulla on hyviä uutisia! Olen saanut testiin IsaDoralta tuon lämpimämmän Lynxin. Samalla sain siihen liittyen meikkiohjeita. Joten jos maltat odottaa viikon-kaksi, niin se ja koko Northern Lights -kokoelma on tulossa esittelyyn täällä Pumpulipupussa. Aloitan tänään nimittäin Isadoran uutuudet -sarjan, jossa esittelen ensin IsaDoran voidemaiset Cream Mousse -luomivärit, sitten IsaDoran BB-voiteen ja tämän syksyn Tred Nails -kynsilakkakokoelman Jewels of the Orient. Ajattelin huipentaa sarjan Northern Lights -joulukokoelman esittelyyn, varmaankin sopivasti joulukuun alussa. :)

  Ihanaa että tänne on löytänyt tiensä toinenkin IsaDora-fani, olen iloinen että olet täällä! :)

  VastaaPoista
 13. Hei!

  Ja KIITOS jälleen kommentistasi. Ihoni tosiaan on lämminsävyinen, silmät vaalean vihreät (toinen oliiviin vivahtava, toinen siniseen vivahtava). Hiuksetkin ovat jotain väliltä kullan/oljenvaalea ja kesäisin lähes "vetyperoksidiblondi" auringon vaikutuksesta. Omia värejäni siis kaikki.

  Nuorena käytin enemmän juurikin kylmiä sävyjä ja kauhulla katselen sen ajan valokuvia! :) Siinä mielessä itsekin mietin tuota Lynxia, sen toisen paletin sävyt olivat todella kylmiä, ihania tosin nekin.

  Minullakin on muuten sama juttu kuin ilmeisesti sinullakin, että luomivärit eivät saa olla liian tummia. Vaaleammat värit saavat silmäni jotenkin loistamaan paremmin. Niin ja iän myötä minulle on tullut myös muutama pisama.

  Käyn varmaan jo tänään ostamassa itselleni sen Lynxin, etten vain jää ilman. Harkitsen vielä tuota toista settiä. Jään innolla odottamaan tuotetestailujasi ko. luomivärin osalta. :)

  VastaaPoista
 14. No niin, Lynx ostettu. Aika kimalteinen, täytyy myöntää. Ensikokeilulta sanoisin, että sopii paremmin iltameikkiin kuin arkeen. Kivat värit kuitenkin. Jälleen sama juttu: värit meinaavat muuntua omilla luomillani kylmemmiksi / violetinsävyisiksi. Omituista!

  Kokeilin kaupassa myös tuota sinun suosikkiasi, Khaki Bronzea. Laitoin niitä kevyesti luomilleni sormilla ja kas, vihreät silmäni alkoivat oikein loistaa! Tuo täytyy kyllä ehdottomasti hankkia seuraavaksi. :)

  VastaaPoista
 15. Anonyymi: Hei miten kivaa että sait nyt Lynxin!

  En ole itse vielä kokeillut sitä, mutta ensivaikutelma oli minullakin se, että se oli kovin glitterinen. Siihenhän auttaa toki tahmainen luomivärinpohjustus. Itse ostin juuri Make Up Storen kehutun High Tech Lighterin, jonka pitäisi auttaa. Lisäksi minulla on Goshin värillisiä luomiväripuikkoja ja jo legendaarinen Urban Deacy Eyeshadow Primer Potion, joten eiköhän niistä ole apua.

  Yritän tehdä Northern Lights -kokoelman esittelyn yhteyteen sekä lämpimän meikin Lynxilla että viileämmän meikin muilla IsaDoran luomiväreillä. Sillä luulen että minulta löytyy vanhemmista paleteista myös noita Northern Lights -luomiväripaletin sävyjä. Näet sitten. :)

  Oi, Khaki Bronze on kyllä ihana! Rakastan siinä erityisesti sitä persikkaista sävyä, suklaanruskeaa ja vihreää. Tosi kauniit yhdessä ja sopivat kyllä erinomaisesti vihreisiin silmiin. :)

  Sokoksen 3 + 1 päivillä viimeksi syksyllä ainakin täällä Helsingissä Khaki Bronzet olivat jstakin syystä alennuksessa. Melkein ostin itselleni varakappaleen paletista, sillä rakastan sitä niin paljon, mutta maltoin mieleni. Erinoaminen hankinta siis varmasti! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)