keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Marimekon Kotilo-takki ja crazy cool fashion pants

Rakkaat lukijat,
 
syksyn uudistuksen tuulet puhaltavat kevyesti myös täällä ex-Pumpulipupussa.
 
Olen lyhentänyt blogin nimen pelkkään Pumpuliin ja freesannut vähän ulkoasua. Ainoa sisällöllinen muutos tulee olemaan se, että jatkossa en merkitse enää muotijuttuja erikseen Muotiperjantai-tunnuksella, vaan niitä ilmestyy tänne muulloinkin kuin vain perjantaisin. Pyrin kuitenkin otsikoimaan niin, että tiedätte heti koskeeko juttu muotia vai kosmetiiikkaa, ja voitte halutessanne jättää toisen välistä.   
 



Marimekon syksyn näyteikkunassa oli graafista musta-valkoista.

Sitä vasten kaikki värit näyttävät hyvältä, kuten mainoskuvassa oleva petrooli/teal. 




Marimekon kanta-asiakasillassa esiteltiin myös syksyn uutuuksia.
 
Kotilo-takki (399 euroa) on palannut Marimekon mallistoon. Edellisellä kerralla 2 vuotta sitten se myytiin loppuun, kun THE fashion icon Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw) käytti sitä New Yorkissa vapaapäivänään, ja paparazzi-kuvat levisivät ympäri maailmaa.
 
Kotilo-takki on edelleen muodikas, miestentakki-tyylinen ylisuuri peitto. Ei yhtään minun juttuni, mutta näyttää hyvältä pienikokoisten ja sirojen naisten kuten SJP:n päällä.
 



Äidilläni on usein hyvä tyylisilmä, ja hän taas oli bongannut Marimekon valikoimasta minulle nämä Musta tamma -housut.
 
Aluksi olin ihan että ei, EI, mutta sitten tajusin, että ovathan nämä nyt ihan crazy cool fashion statement pantsit yhdistettynä mustiin korkokenkiin ja punaiseen tukkaani.
 
Vielä en ole kuitenkaan sortunut ostamaan niitä. Odottelen, jos tulisi vaikka joku hyvä alennuskampanja ja hinta vähän alas 129 eurosta, sillä housut eivät vaikuta kauhean monikäyttöisiltä. 




Mutta what do you know, Marimekko oli esimerkkinä yhdistänyt myymälässä nimenomaan nämä kaksi hienoa tuotetta syysmallistosta: Kotilo-takin ja Musta tamma -housut.

18 kommenttia:

  1. Uu, tuo Kotilo näyttää kyllä aivan mahtavalta! Haluaisin juuri tuollaisen turvatakin itselleni, niihin päiviin kun en vaan jaksa tehdä muuta kuin kietoutua siihen ja lähteä kaupungille.

    Tykkään hirveästi tuontyylisistä printtipöksyistä, mutta pelkään sinun laillasi että ne eivät sitten olisikaan päällä kuin pari kertaa. Toki ne ovat cool ja upeat, mutta olen aika varma että muutaman käytön jälkeen kyllästyisin niihin... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PS. Pakko vielä kehua tätä uutta ulkoasua! Aivan ihanan selkeä ja raikas :)

      Poista
    2. Tuo Kotilo-takki sopisi kyllä sulle erinomaisesti Elisa, ihan yhtä hyvin kuin Sarah-Jessica Parkerillekin! Ja juuri tuossa käytössä SJP:kin takkia käytti: collegen, lenkkareiden ja farkkujen kanssa kaupungilla. :)

      Minä en ole koskaan aiemmin ajatellut, että printtihousut voisivat olla mitään muuta kuin vähän hölmöt, mutta nyt yhtäkkiä tajusin niiden idean. Ne ovat niin crazyt, että ovat jo cool, ja siksi niin muodikkaatkin. Mutta samaa pelkään kuin sinä, ekat 1-2 kertaa idea on hauska ja jaksaa innostua, mutta nykyään yritän etsiä vaatekaappiini monikäyttöisempiä vaatteita. Sain stylistiltä ohjeen, että jokaisen uuden vaatteen pitäisi sopia 3 vanhan kanssa, ja Musta Tamma -housuille olen keksinyt vasta kaksi yläosavaihtoehtoa: valkoinen kauluspaita ja musta poolopaita. :)

      Ja kiitos paljon! Olosuhteiden pakosta tein ihan itse uuden ulkoasun, enkä osaa juuri mitään, joten sikäli olen kyllä tyytyväinen että tuli kelvollinen. Muutos piristää aina! :)

      Poista
    3. Tuo on kyllä ihan mahtava sääntö, ihanaa kun jaoit tuon pukeutumisneuvojakokemuksesi myös täällä blogissa :) Itsekin olen ottanut muutamia periaatteita käyttöön vaateostoksilla. En nimittäin osta enää vaatteita juurikaan uutena, vaan suuntaan useammin kirppareille. Kirppareiltakaan en kuitenkaan osta tekokuituja, vaan pyrin tästä eteenpäin suosimaan luonnonkuituisia vaatteita. Pysyvät varmasti paljon pidempään hyvänä kuin tekokuituiset siskonsa! :)

      Poista
    4. Niin, ja tietenkin tuollaiset oikeasti laadukkaat design-vaatteet ovat eri juttu: esimerkiksi Lumin laukkuihin olen panostanut, samoin nahkakenkiin ja ne on ostettu ihan uutena. Jos Kotilonkin joskus näkisi alessa, niin varmasti lähtisi mukaani :)

      Poista
    5. Minulla on tarkoitus kirjoittaa pukeutumisneuvojan käynnistä kotonani vielä tarkempikin juttu (tai juttusarja, kerrottavaa on niin paljon!) tänne blogiinkin, mutta kokemus oli jotenkin jännällä tavalla niin henkilökohtainen, että en ole vielä saanut aikaiseksi. Mutta aion kyllä ehdottomasti, sillä sain niin paljon hyviä neuvoja. Kivaa jos niistä on iloa muillekin! :)

      Aivan mahtavaa että olet löytänyt kirpparit. Kaikki tyylineuvojat sanovatkin, että hyvin pukeutuminen ei ole todellakaan rahasta kiinni, sillä kirppareilta voi löytää käytettynä vaikka miten hienoja vaatteita kun vain osaa etsiä.

      Itselläni on kyllä ihan tyhmä asenneongelma käytettyjen vaatteiden kanssa: en vain pysty pitämään niitä. Ehkä jonkun ystävän joo, mutta en tuntemattoman ihmisen vaikka ne olisi kuinka hyvin pesty jne.

      Sen sijaan merkkilaukun tai korujen ostamista käytettynä olen nyt alkanut harkita, sillä se olisi niin paljon järkevämpää kuin uusiin sijoittaminen. Olen menossa Nizzaan lokakuussa, ja siellä on ihan mahtavat käytettyjen merkkivaatteiden valikoimat, kun Rivieran jet set tyhjentää ajoittain vaatekaappejaan. Eli siellä aion nyt ehkä kurkkia varovasti myös vintage-kauppojen tarjontaa.

      Kenkiähän ei yleensä edes neuvota ostamaan käytettynä, sillä olisi parempi että ne mukautuisivat omaan jalkaan. Poikkeuksena kyllä ehkä jotkut juhlakorkkarit ym, joita ei pidä kovin usein, mutta ei arkikenkiä. Ja aito nahkahan on kestävää kuin mikä ja paranee vain vanhetessaan, joten siksi varmaan uusi nahkalaukkukin on järkevä sijoitus.

      Toivotaan Marimekolle hyviä aleita syksyn päätteeksi, ehkä minäkin ostan nuo Musta Tamma -housut vasta silloin. :)

      Poista
  2. No mä ihmettelinkin jo (eilen?) että mikä Pumpuli mun listallani pyörii :) Kiva ulkoasu, raikas on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, luulin että kaikki ymmärtävät heti, kun Pumpuli-nimi on kuitenkin aika lähellä vanhaa Pumpulipupua. Mutta täytyy myöntää, että itsellänikin on nyt vaikeuksia tottua vaikka luulin että muutos ei olisi iso. Mielikuva on näköjään kuitenkin ihan eri!

      Kiitos kovasti! Olen todella, todella huono suunnittelemaan yhtään mitään nettisivuja, joten olen tosi tyytyväinen että sain aikaan edes jotakin! :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. No voi kiitos paljon! Todella kiva kuulla että näyttää myös teidän vakkarilukijoiden silmään hyvältä, kun en ole todellakaan mikään ammattilainen suunnittelemaan näitä. Mutta silloin kannattaa näköjään pitää yksinkertaisena, eikä lähteä edes yrittämään mitään kovin monimutkaista. :)

      Poista
  4. Hyvältä näyttää! Minäkin jo ehdin Pumpulia ihmetellä.. Terkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ihanaa saada palautetta, kun itse on kuitenkin vaikea tietää mikä toimii ja mikä ei. Nyt kuitenkin tuntui, että on muutoksen aika, olenkin sitä jo pitkään miettinyt.

      Silti minulla on jo nyt vähän ikävä vanhaa Pumpulipupua, vaikka nimi naiivi olikin. Mutta täytyy katsoa mihin tämä uusi Pumpuli nyt lähtee kehittymään.

      Terkkuja paljon takaisin, ilahduin taas niin paljon kommentistasi! <3

      Poista
  5. Aivan ihana tuo Marimekon heppa-kuosi!

    En tiedä seuraatko Rakkautta & Anarkiaa -festarin tarjontaa, mutta tulit mieleeni, kun siellä on muutamia muotidokumentteja: http://hiff.fi/teemat/luomistekoja/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äitinikin oli ihastunut siihen, ja minäkin olen sen verran vanha heppatyttö, että se viehätti minuakin. Ehkä näihin Musta Tamma -housuihin pitää siis investoida... :)

      Tosi ihanaa että tulit ajatelleeksi minua, kiitos paljon! En ole aiemmin koskaan käynyt Rakkautta & Anarkiaa -festareilla, mutta nyt muoti-teema kiinnostaisi kovasti. Ajattelin mennä katsomaan Advanced Style -dokumentin (upea nimi!) ja jos jaksan, niin ensi viikolla myös Dior & I -elokuvan (koska hei Dior!). Ihan mahtavaa, että tällaisia muotielokuvia esitetään, superkivaa! :)

      Poista
  6. Hih, ollaan molemmat vähän lyhennetty nimiä! :)

    Ja voi vitsi, toi Kotilo-takki voisi olla niin mua! Paitsi hinta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, ja sullakin taisi samalla uudistua blogin ulkoasukin mitä hienoimmalla tavalla. Tämä oli vain tällainen omatekoinen uudistus. Mutta lyhyempi nimi on parempi eikös niin, the simpler the better. Vaikka itse kyllä muistan varmaan vielä ikuisuuden, että sun blogi olisi muka vielä Pieni Nutturapää. Niin ne originaalit nimet tarttuvat. :)

      Kotilo-takki sopisi sulle kyllä aivan erinomaisesti, olisi tosi hyvännäköinen! Hinta on design-merkin hinta, mutta laatukin toivottavasti sen mukainen, ja takki menisi vuosia! :)

      Mun mielestä säkin voisit välillä laajentaa muoti-aiheisiin, kun sulla olisi niistä varmasti paljon sanottavaa. Mua ainakin kiinnostaisi! :)

      Poista
  7. Hih, nyt on meidän kissa saanut siis kaiman. ;)

    Nyt nämä kaupoissa näkyvät, rennon malliset printtipöksyt ovat olleet ihanan näköisiä ja kehtaisin kyllä käyttää niitä, jos ne vain näyttäisivät hyvältä ylläni. Mutta jotenkin ne vain pussittavat päällä (tai enemänkin takapuolesta). Toinen ongelma on, etten meinaa keksiä sopivaa yläosaa niiden kanssa, joten olen katsonut parhaaksi jättää ne kauppaan. Ainakin toistaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, en muistanutkaan että teidän kissakin on nimeltään Pumpuli. Mitä erinomaisin nimi kissalle, niin söpö! :)

      Tuollaisten porkkananmallisten housujen malli on varmaan haastava tehdä niin että se sopisi mahdollisimman monelle, sillä itsellänikin oli kieltämättä vähän samaa ongelmaa noiden Marimekon housujen kanssa. Ne olivat takapuolesta vähän väljät ja lahkeista tiukat. Ei pahasti, mutta sen verran, etteivät istuneet täydellisesti. Kiinnostavaa, että olet huomannut että samoja haasteita voi olla muissakin printtihousuissa!

      Itse ajattelin yhdistää Musta Tamma -housut ihan klassisesti vain valkoiseen kauluspaitaan, joka nyt sopii kaiken kanssa tai sitten mustaan poolopaitaan. Vaaleanpunaista t-paitaakin vähän mietin, sopisiko se. Muita yhdistelmiä en ole vielä keksinyt, ja ennen kuin keksin, en saa omien sääntöjeni mukaan edes ostaa niitä. Minulle nimittäin pukeutumisneuvoja sanoi, että kaikkien uusien vaatekappaleiden pitää sopia vähintään kolmen vaatekaapissa ennestään olevan vanhan vaatteen kanssa, muuten uusi vaate ei ole tarpeeksi monikäyttöinen. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)