torstai 11. syyskuuta 2014

Tyvikasvun peittäminen ja helppo ponnarikampaus

Värjäytän hiuksiani punaisemmaksi kuin ne oikeasti olisivat. Yritän pitää kampaajalla käymisessä vähintään kahden kuukauden väliä taloudellisistakin syistä (hei, 155 euroa kerta), mutta en yleensä pääse siihen asti ennen kuin tyvikasvu alkaa häiritä minua.  


Tällä kertaa en päässyt lähellekään kahta kuukautta, kun tanssisalin kirkkaat valot osuivat suoraan yläpuolelta hiuksiini. OMG, tyvikasvu näytti aivan harmaalta tummempaa tukkaa vasten.

Äkkiä siis kampaajalle.


Kampaaja värjäsi hiukseni kauttaaltaan vaaleammaksi, jotta uusi tyvikasvu ei erottuisi niin selvästi. 

Valmiiksi vaaleampi tukka kestää myös varmaan paremmin nyt syksyllä vielä edessä olevan Nizzan matkan armottoman auringon (en kyllä silti valita!).

Uusi tukka on aika lähelle persikan värinen!


Kampaaja teki minulle vielä viimeistelyksi hiuksiin helpon ponnarikampauksen.

Siinä puhtaat ja föönatut hiukset tupeerattiin vielä kevyesti kauttaaltaan. 

Niskaan tehtiin löysä ponihäntä, joka kiinnitettiin kumilenkillä. Sen jälkeen latva kiepsautettiin yläpuolella olevasta kolosta läpi itsensä ympäri niin että kumilenksu jäi peittoon.

Tosi yksinkertainen tekniikka, mutta näyttävä, nutturamainen ponihäntäkampaus!

10 kommenttia:

 1. Mä oon alkanu käymään Kampin Unikassa oppilastöissä, sain viimeksi värin ja leikkauksen 60€! Opettajat käyvät hommaa aina tsekkaamassa niin ei pitäisi olla hätää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me punatukkaiset ollaan selvästi huolissamme kampaajakustannuksistamme, sillä vihollisemme tyvikasvu puskee nopeasti esiin ja punainen haalistuu. :) Kiitos siis vinkistä!

   Itse olen tosi tyytyväinen kampaajani, mutta välillä tuo 155 euroa alle 2 kuukauden välein hirvittää, joten joskus voisin kokeilla muutakin. Tuo Unika kuulostaa oikein lupaavalta, ja sulla on aina niin hyvät hiukset! :)

   Poista
 2. Todella kaunis punaisen sävy! Itse haaveilen taas punaisesta tukasta mutta kun muistan ne tyvikasvuongelmat niin hinku värjätä kummasti laantuu vähäksi aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minusta tämä vaalea persikka oli näin alkusyksyksi aika ihana. Kohta alkaa varmaan taas tehdä mieli syvempääkin punaista kun syksy tästä edistyy ja pimeys lisääntyy. Sitten joutuu kyllä taas taistelemaan juurikasvun kanssa. :(

   Kivaa silti kun punaisessakin on niin monia vaihtoehtoja, joiden välillä voi vaihdella. Nyt on taas hetkeksi helpottavaa, ettei tarvitse murehtia niin paljon harmaalta näyttävää tyvikasvua kun tukka on hetken ajan vaaleamman punainen! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Kampaajani on tosi hyvä, ja saa hiuksista aina tosi elävän ja kauniin väriset, vaikka punaisen sävyt ja syvyysaste välillä vaihtelevat.

   Itse ihastuin kovasti myös tuohon helppoon ponihäntäkampaukseen, pitää kokeilla sitä itsekin! :)

   Poista
 4. Olipas kiva ja helppo kampaus pitkille hiuksille, kiitos hyvästä ideasta!

  Inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että tästä oli iloa! :)

   Minustakin tämä ponihäntäkampaus oli aika ihana, ja ennenkaikkea helppotekoinen with a little twist. :)

   Poista
 5. Itse luovuin aikoinaan punaisesta tukasta juurikin harmaan tyvikasvun ja sen lopulta hermoja raastavan värjäysrumpan vuoksi. Punainen on kaunis, mutta niin pirun työläs pitää yllä :(

  Tuo silmukkaponnarikampaus oli muuten kuuminta hottian kun itse olin ala-asteella 90-luvun puolivälissä. Samoin kuin Fjällrävenin Kånken reput. Silmukkaponnaria en vielä ole kokeillut, mutta eilen kävin ostamassa Kånkenin. Jälleennäkeminen oli varsin miellyttävä melkein 20 vuoden jälkeen. Niin ne vanhat trendit vaan tulee takaisin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut ennen tätä punaista väriä tajunnutkaan, että tyvikasvu voi näyttää harmaalta, kun aiemmin minulla oli aina vaaleaksi värjätyt hiukset, ja sen kanssahan tyvikasvu taas näytti tummalta. Tämä on kyllä ainoa asia mikä minua punaisessa tukassa häiritsee, sillä muuten väri kestää hiuksissani hyvin, varmaan koska minulla on omaakin punaista sävyä hiuksissa aika paljon. Vaan eipä vaan sekään auta tuohon inhottavaan tyvikasvuun. :(

   Hassua kuvitella sinua punatukkaisena, kun vaalea sopii sinulle niin superhyvin. Ehdottomasti värisi tai sitten joku dramaattinen musta. :)

   Hauskaa, en ollut tiennytkään että tämä silmukkakampaus on ollut muodissa joskus, siis ilmeisesti viimeksi 1990-luvulla. Tosi kiinnostavaa! Voi harmi kun on mennyt minulta silloin täysin ohi, mutta onneksi tutustuin tähän nyt kun kampaaja teki sen minulle. Tällä kampauksella saa kyllä tosi helposti vähän jotain extraa hiuksiin!

   Kånken-reput muistan kyllä sen sijaan hyvin, minullakin oli sellainen ala-asteella. :) Ihana että ostit taas sellaisen. Se onkin erittäin kestävä ja hyvä selälle. Kaikki muoti-ilmiöt eivät ole välttämättä yhtä käytännöllisiä kuin Kånken! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)