tiistai 23. syyskuuta 2014

Guerlainin Pucci-kokoelma Terra Azzurra

Oikeastaan tämä ranskalaisen perinteikkään parfyymitalo Guerlainin kesän 2012 kollaboraatio italialaisen muotitalo Puccin kanssa on Guerlainin toinen Pucci-kokoelma. Ensimmäinen ilmestyi jo keväällä 2007, mutta siitä minulla ei ole itselläni omakohtaista muistikuvaa. 

Ehkä siksi, että vielä 2007 en ollut käynyt Firenzessä, joka oli Emilio Puccin kotikaupunki. Pucci on kuuluisa värikkäistä printtikankaistaan, jotka olivat erityisesti jet setin suosiossa 1960- ja 1970-luvulla.






En itse omista yhtään Puccia (vielä, sanon toiveikkaasti!), joten tämä Guerlainin Pucci-kokoelma saattaa olla toistaiseksi lähimmäs mitä pääsen sitä. Firenzestä tehtaanmyymälästä en raaskinut ostaa Puccia vaikka mieli teki. Myös helsinkiläisen Hoochie Mama Jane -vintagekaupan ikkunassa näin kerran Pucci-tyylisen mekon. Hoochie Maman omistaja sanoi jälkeenpäin, että toivottavasti se ei ollut aito Pucci, sillä sen verran halvalla se oli mennyt. 

Guerlainin Terra Azzurra Pucci-kokoelma on koristeltu Puccin Winter Capri -kankaalla. Caprille Emilio Pucci perusti aikoinaan fashion housensa. Pucci oli olympialaistason hiihtäjä, ja hänet löydettiin muotisuunnittelijana vuonna 1947 kun hän teki ystävättärelleen hiihtoasun, jonka Harper's Bazaarin valokuvaaja sattui kuvaamaan Sveitsissä.  

Guerlainin kokoelman inspiraationa on kuitenkin Italian Riviera ja kesä. Sininen ja vihreä väri kuvaavat ilmeisesti azurinsinistä Välimerta.   

Minulle tämä kokoelma on siksikin tärkeä, että se tuo mieleeni myös Ranskan Rivieran, jonne suuntaamme taas lokakuussa lomalle. Olen haaveillut, että jos tänä vuonna jaksaisin retkeillä sieltä myös Italian puolelle, esimerkiksi Portofinoon, jonka mukaan yksi tämän kokoelman huulikiilloista oli nimetty. 






Minulla oli alunperin vain Terra Azzurra -kokoelman Meteorites Perles d'Azur, jotka löysin jouluna 2012 Sokoksen alesta.

Tänä keväänä sain ihanalta lukijalta vinkin, että Sokos myi edelleen alessa Pucci-kokoelman Pinceau-sivellintä. Sen pitäisi olla suunniteltu toimimaan juuri täydellisesti Meteorites-puuterihelmien kanssa, joten totta kai halusin myös sen. Hinta oli 35 euroa alessa. 






Pucci-kokoelman Meteoritesit ovat viileäsävyisiä pastelleja.

Meteoritesien ideanahan on olla eräänlainen viimeistelypuuteri, lisätä hohtoa ja blurrata ihoa. Ehkä ne sellaisena toimivatkin. Kyseessä on enemmän uskon asia, ero ei niin näy esim. valokuvissa. Ihana niitä on kuitenkin käyttää! 

13 kommenttia:

  1. Minulla on kunnia olla tuo "ihana lukija" :) Harmittaa vieläkin, etten kesällä 2012 itse tajunnut ostaa kyseisiä meteoritesejä. Vierastin turkoosia puuterissa, vaikka se muuten onkin ehdottomasti yksi lempiväreistäni. Onneksi minulla sentään on edes tuo Pucci-kokoelman sivellin ja 4 purkkia muita meteoriteseja. Käytin kesällä sellaista tummempaa, jossa oli ruskeitakin kuulia, irtopuuterin tavoin suoraan meikkivoiteen päälle heleyttämään lopputulosta.

    Joko olet kokeillut uusia Diorin viisikoita? Itse olen aivan hullaantunut Versailles-´viisikkoon.
    Bar oli alunperin suuri innostukseni kohde, mutta se on minusta jotenkin vähän laimea käytössä. Lisäksi hankin kesäinnostuksissani sen pastellisen, jossa oli turkoosia, keltaista, persikkaa ja valkoista, mutta se saa nyt suosiolla jäädä ensi kesään korkkaamista odottelemaan.
    Katsku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin olikin, kiitos vielä loistovinkistä! Ihan uskomatonta että muistit silloin että minulla on nuo Perles d'Azur -meteoriitit, ja nyt sain niihin vielä täydellisesti sopivan siveltimen. :)

      Olettaisin, että turkoosi itseasiassa toimii puuterissa samalla tavalla kuin vihreä, eli neutralisoi punaisuutta, which suits me fine. Visuaalisesti minusta kyllä ne lämminsävyiset kultaiset ja vaaleanpunaiset meteoriitit ovat kauniimpia, mutta luulen että nämä viileät Terra Azzurra -kokoelman meteoriitit tekevät puolestaan ihosta kuulaamman. Fiksuahan olisi nyt kokeilla, että miten viileät meteoriitit toimivat Välimeren valossa, sillä voisi olettaa että värit on valittu Ranskan ja Italian kesää silmälläpitäen. Sillä Rivieran valostahan sanotaan aina, että se on aivan ainutlaatuinen. :)

      Ihana, en ole vielä kokeillut Diorin viisikoita, vasta ihaillut kaupassa. Minua on kiinnostanut toistaiseksi eniten se punaisen tiilensävyn sisältävä Trafalgar, sillä se sopisi varmaan erinomaisesti vihreisiin silmiini. Mutta siellä on monta muutakin, jotka varmaan näyttäisivät hyviltä vihreiden silmien kanssa, joten en oikein osaa päättää. Uusia ihanuuksia on niin monta, että todellinen valinnanvaikeus, vai pitäisikö vain tyytyä vanhaan luottopalettiini Stylish Moveen.

      Todella kiinnostavaa siis kuulla mielipiteitäsi viisikoista! Se iloinen Candy Choc -palettikin erottui sieltä kivasti, sillä osa vaikuttaa nopealla silmäyksellä aika samankaltaisilta. Mutta niillä on monilla jo niin ihanat nimetkin, että pelkästään senkin takia tekisi mieli ostaa! :)

      Poista
    2. Minulta puuttuu tuo Diorin vanha viisikko Stylih Move, jota niin monet hypettävät vihreille silmille sopivaksi. Minulla siis myös vihreät silmät, joissa kellanruskea ympyrä keskellä. Katsoin silloin aikoinaan, kun se oli vielä myynnissä, että se oli hyvinkin punaiseen taittuva tumma violetti. Olisin varmaan ostanut sen, jos se olisi ollut kylmäsävyisempi, siis siniseen taittuva. Näköjään sitä olisi vielä nettikaupoissakin saatavana. Täytyy odottaa, että tulisi joku erikoisale%, niin sitten voisin harkita sen tilaavani. Nyt maksoi kuitenkin vielä 40£, joten ei mikään ihan halpa.
      Minulla on joka syksy aina lilakausi, joten kohta voin varmaan kaivaa esiin violetit luomivärit. Nyt olen hullaantunut army vihreään. Onneksi tulin hankkineeksi Diorin Royal Khakin Stockan kesäalesta.
      Joissakin blogeissa on ollut meikkejä tehtynä Trafalgarilla ja omaan makuuni ne ovat olleet aika rajuja. Saara Sarvas tosin oli mielestäni onnistunut hyvin omassaan :)
      Katsku

      Poista
    3. Dior Stylish Move on kyllä kaikkien aikojen lempparipalettini Diorilta ja kaikilta muiltakin merkeiltä vihreille silmille. Se ei ole kuitenkaan tippaakaan sinivioletti tai muutenkaan kylmäsävyinen, vaan kuvailisin sitä enemmänkin viininpunaiseksi tai kanervanväriseksi. Sen samantyyppiset sävyt häivyttyvät toisiinsa kuin unelma, joten meikki sillä onnistuu aina.

      Trafalgaria nyt kaupassa oikein perusteellisesti swatchailtuani tulinkin siihen tulokseen, että en tarvitse sitä. Sen yksi tiilenpunainen sävy on paljon vaativampi kuin Stylish Moven viininpunaiset. Yhden punaisen kanssa on paljon vaikeampi meikata kuin monen samansävisen harmonian kanssa, joten Trafalgar vaikuttaa aika vaativalta paletilta käytössä, vaikka hieno onkin ideana ja näin vain katseltuna. :)

      Minua kiehtovat myös pitkästä aikaa violetit luomivärit. Niillä saa ihanaa jujua asuun, joka voi muuten olla yksinkertaisempi väreiltään, ihan vaikka musta-valkoinen. Mutta siihen violetti silmämeikki, et voila! :)

      Lämpimistä violeteista toinen lempparini on Stylish Moven ohella Make Up Storen Flamenco Microshadow -luomiväri. Kylmiä kauniita violetteja olen sen sijaan löytänyt mm. Clarinsilta ja joskus IsaDoraltakin. Myös Make Up For Everilla pitäisi olla yksi kaunis violetti. Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonia, joka myös rakastaa violettia on suositellut. :)

      Poista
    4. Olen samaa mieltä, että Trafalgaria ei kannata ostaa, ellei nyt joskus satu löytymään jostain alelaarista hillittömään alehintaan. Toisaalta eihän ne muut värit siinä olleet niin yliampuvia. Ehkä se tiilenpunainen on enemmän edukseen tummemmilla naisilla, ei skandinaavityypeillä.
      Sain juuri puhelinsoiton, että Sokoksen 3+1 päivien yhteydessä oli kesäkokoelma Dioria myynnissä -30%, ja pyysin tuomaan minulle samalla sen lilan rajausvärin.
      Eikö sinullakin ole se Estee Lauderin Undergronud tai joku sellainen luomiväripaletti? Siinähän on myös jotain räväköitä punaisia värejä. Ajattelin korkata sen nyt tänä syksynä. Löysin sen nimittäin alesta muistaakseni viime talvena. Siitä voisi kokeilla sekoitella myös violettiä, koska siinä oli tumman sininenkin.
      Hyvä kun muistutit; minulla on yksi lilasävyinen vanha avaamaton IsaDoran paletti, joka kannattaakin nyt syksyllä kokeilla. Niissä on yleensä ollut hyvä koostumus.
      Täytyykin käydä kurkistamassa tuo tyttö ilman helmikorvakorua blogi.
      Katsku

      Poista
  2. Onko taustalla siveltimen kotelo? Olisi nätti pussukka huulipunia varten käsveskaan.

    Meteoritesit ovat ehkä kaunein meikkituote minkä tiedän. Itse rönkin Medium-palleroista vaaleanpunaiset erikseen ja käytän niitä poskilla. Harmittavan vähän tulee muuten käytettyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on, unohdinkin mainita kotelon. Ja itse mietin ihan samaa, sillä minulla ei ole oikein tarvetta säilyttää tai kuljettaa sivellintä tuossa pussukassa, joten se toimisi hyvin vaikka huulipunien säilytyskotelona. Itseasiassa silloin aikoinaan Firenzessä Puccin tehtaanmyymälässä harkitsin, että olisin nimenomaan ostanut Puccilta meikkipussin. Ne olivat niin upeita iloisenvärisissä printeissään. En kuitenkaan silloin raaskinut, kun ajattelin että se menee niin nopeasti huonoksi käytössä. Mutta nythän saisin sellaisen tästä sivellinpussista!

      Meteoritesit ovat minullakin ainoat meikit jotka ovat kampauspöydälläni esillä ihan vain ulkonäkönsä takia. Silloin niitä muistaa myös paremmin käyttää. Harvan meikkituotteen pakkaukseen nykyään näin paljon panostetaan ehkä hajuvesipulloja lukuunottamatta. Parfyymitalo Guerlainilla tämä ulkonäkö-asia selvästi osataan myös meikkipuolella! :)

      Poista
  3. Aivan ihana, multa on jotenkin mennyt ihan ohi tällainen ihanuus! Ihan täydellisen merellinen tuo Puccin kuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minultakin olisi kyllä mennyt ohi, jos en olisi nähnyt niitä Sokoksen alessa silloin myöhemmin. Kesäkokoelmille ehkä helpommin käy niin, sillä kesällä ei tule välttämättä niin paljon kierreltyä kaupoissa meikkejä ihailemassa.

      Inspiraationa Winter Capri -kuosiin on varmaan ollut se ihan sama Välimeri, joka oli tämän kokoelman teemana, vain Napolin ulkopuolella missä Capri on. Mielestäni siihen aiempaan Guerlainin Pucci-kokoelmaan suunniteltiin ihan oma pinkkisävyinen kankaansa, mutta tavallaan minusta tämä Terra Azzurra oli nyt hienompi, kun kangas haettiin Puccin arkistoista. Pitää verrata tuota sinistä ja vihreää nyt sitten lomalla Nizzassa, että ovatko samat sävyt kuin meressä Cote d'Azurilla. :)

      Poista
    2. Kankaista tuli mieleeni, että olen perinyt yhdeltä sukulaistädiltä 60-luvun "aamutakin", jossa on Pucci tyylinen sini-lila-turkoosi kuosi. Se ei siis missään tapauksessa ole Pucci, mutta tyyliltään hyvinkin samantapainen. Takki on kevyesti topattu, nilkkapituinen ja tyköistuva ja kutsun sitä haahuilutakiksi, koska juon aina mökillä olllessani aamuteen laiturilla istuskellen ja tuohon kyseiseen aamurotsiin pukeutuneena. Takki on herättänyt suurta ihastusta :)
      Katsku

      Poista
    3. Vau, kuulostaa ihanalta! Luulen, että Helsingissä Hoochie Mama Jane -liikkeen ikkunassa näkemäni "Pucci-mekko" oli myös 1960-luvulta ja vain inspiroitunut Puccin kuoseista, eli ei varmaan kuitenkaan aito Pucci. Mikä ei tietenkään haittaa yhtään mitään, jos kuosi on kaunis ja siitä tykkää, sehän se pääasia on. :)

      Ensivaikutelmani itseasiassa kun näin Puccit ensimmäistä kertaa Firenzessä oli se että niissä on jotakin hyvin samaa kuin Marimekossa, joka oli myös 1960-luvulla muodissa. Jopa Jackie Kennedy käytti Marimekon vaatteita. Eli varmaan on paljon sen ajan merkkejä, joilla on näitä iloisia, värikkäitä ja jopa vähän psykedeelisiäkin kankaita. Ne näyttävät kyllä hauskoilta myös tänä päivänä, jolloin olemme enemmän tottuneet minimalistisempaan tyyliin. Ja juuri siksi ne ovat mielestäni nyt niin huikea fashion statement, kuten sinun aamutakkisikin. :)

      Poista
  4. Firenze on niin kaunis ja viehättävä paikka.Olen käynyt vasta kahdesti, mutta se tuntuu jo hyvin kotoisalta. Minäkin ostin tuon siveltimen Sokoksen alesta. Tykkään paljon, vaikka harjaksen päät eivät ole niin ihanan pehmoisia, kuin odotin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! Minä olen käynyt vain kerran, mutta silti se on suosikkini Italian kaupungeista. Viehättävä, tarpeeksi pieni mutta täynnä historiaa ja kauneutta.

      Puccin tehtaanmyymälähän oli siis vähän Firenzen ulkopuolella The Mallilla. Mieheni osti The Mallilta Pradan solmion ja Guccin paidan. Minä olin niin lamaantunut kaikesta ihanuudesta, että en osannut valita mitään, vaikka oli syntymäpäiväni ja mieheni olisi ostanut minulle jonkun yhden jutun minkä haluan lahjaksi. Jälkeenpäin harmittelin, että tällainen harvinainen tarjous: olisi nyt pitänyt valita edes vaikka Puccin huivi!

      Guccin erilliseen tehtaanmyymälään emme silloin Firenzessä ehtineet, mutta siellä niiden kaikkien Italian suurten ihanien muotimerkkien tehtaat ovat, mielestäni myös Pradan. Puhumattakaan siitä kaikesta taiteesta mitä Firenzessä on, mistä historiasta kaikki tämä varmaan ammentaa.

      Minäkään en osaa sanoa onko tuo sivellin nyt niin ihmeellinen tai erilainen kuin muut, mutta jollakinhan Meteoriteseja on joka tapauksessa käytettävä, ja tässä on hienot tummansiniset sävyt ja Guerlainin Emilio Pucci -signeeraus, niin onhan sen käyttö nyt toki vain pelkkää iloa joka tapauksessa! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)