sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Pin-Up Garage; Style Me Vintage 1950's DeLux -kurssi

Innostuin keväällä valtavasti vintage-tyylistä käytyäni Pinkki Paplari -kampaamon vintage-kampauskurssin (juttuni täällä).

Helsingissä myös Pin-Up Garage -kauppa (Fabianinkatu 13) järjestää vintage-tyylikursseja, joten niinpä ilmoittauduin innoissani myös sinne. 


Style Me Vintage 1950's DeLux -kurssi järjestettiin yhtenä sunnuntaina nyt keväällä, ja siihen kuului katsaus pin-up tyylin historiaan, lyhyt pukeutumisneuvonta, opetus kampauksen ja meikin tekoon itselle, stailaus ja valokuvaus (125 euroa). 

Kurssin kesto oli n. 6 tuntia, ja kurssi pidettiin Pin-Up Garage -kaupan takahuoneessa. Meillä oli oikein 1950's beauty parlor, kun valloitimme neljän muun oppilaan kanssa takahuoneen ison pöydän kihartimiemme ja meikkiemme kanssa. Kurssille sai ottaa mukaan oman kihartimen ja meikit, jotta oppisi käyttämään nimenomaan niitä.

Opettajina kurssilla toimivat Pin-Up Garagen omistajatar Miss Coco de Noir ja meikkaaja-kampaaja Joy Licous. Ihanaa, kun noilla pin-up tytöillä on kaikilla tällaiset hienot taiteilijanimet! Terveisin: "Miss Cotton Bunny".  
Oijoi, vaikka kuinka tarkkaan yritin tehdä, niin rajaus vähän kiemurtelee.
Se näkyy onneksi kuitenkin vain tässä lähikuvassa.


Minua kiinnostivat kurssilla eniten kampauksen ja meikin tekeminen. Valokuvissa olemisesta en oikein tykkää, ja varsinkin pin-up tyyliin olen ihan liian ujo. Ihanalta se näyttää kyllä muilla! 


1950-luvun meikkiin kuuluvat lämminsävyinen mattainen iho, joka muutenkin näyttää kuulemma kuvissa paremmalta, luonnolliset ruskeat luomivärit mustilla kissarajauksilla, raikas poskipuna ja näyttävä punainen huulipuna. 

Opin, että 1950-luvun silmämeikissä käytettiin perinteistä banaanivarjostusta, jota ei kuitenkaan tuotu ripsirajaan asti, kun taas 1960-luvun meikissä bansku yhdistettiin ripsirajaan. Kuvassa minulla ei ole kyllä aivan oikeaoppinen varjostus. Tuhersin sitä kauan ja varovaisesti, mutta liian pienen peilin ääressä vähän huonossa valossa. Onneksi pin-upissa otetaan kokovartalokuvia, joten meikin yksityiskohdilla ei ollut niin väliä. 

Nestemäisissä silmänrajauksissa kannattaa tehdä molempiin silmiin ensin alkua, ja piirtää ulkonurkkien siivet vasta lopuksi. Suoraan peiliin katsominen auttaa saamaan rajauksista symmetriset. Silmänrajausten suhteen saimme hyvän vinkin, että niitä voi tarvittaessa korjata kostean vauvapyyhkeen ja kynnen avulla. 

Kasvojen varjostusten ja korostusten suhteen oli hauska trio-jäätelö muistisääntö: ensin poskille alhaalta ylöspäin varjostus ruskealla, sitten roosa poskipuna ja lopuksi korostus "vaniljajäätelöllä".
Hiuksissa aloitimme tekemällä kiharapohjan, josta pystyi sitten tupeeraamalla ja harjan avulla muotoilemaan 1950-luvun tyyliset Victory Rollsit, eli ylöskohotetut rullat molemmille ohimoille. 

Minä tein kyllä huijausrullat, joissa ohimoilta hiussuikaleet kyllä tupeerataan ja siloitellaan päältä hiusharjalla, mutta rulla tehdään vain kieputtamalla latvaa muutaman kerran ympäri ja kiinnittämällä sitten pinneillä osion keskeltä ylös. Loppuosa latvasta jää auki. Huijatut Victory Rollsit kuulemma sopivatkin minulle paremmin. Oikeat Victory Rollsit tehdään pyörittämällä koko tupeerattu hiussuikale sormia apuna käyttäen rullaksi, niin että latvakin piilotetaan rullan sisään. Niistä voi olla vähän vaikea saada tasaiset ja symmetriset.


Meikin teimme omilla tuotteillamme, mutta saimme tarvittaessa lainata siihen myös Pin-Up Garagessa myytäviä Besamen tuotteita.

Besame Cosmetics on amerikkalainen, vintage-tyylisiä meikkejä alkuperäisen värisinä valmistava yritys. "Punatukkaisille sopii Besamen huulipuna sävyssä Merlot" sanoivat Miss Coco de Noir ja Joy Licious melkein yhdestä suusta, kun pohdin minulle sopivinta huulipunan sävyä. Ostinkin tumman viininpunaisen Merlotin sitten itsellenikin hintaan 32,90 euroa.  


En nyt valitettavasti laita tähän lopullista pin-up kuvaani, vaikka ymmärränkin että tämä juttu on vähän tyhmä ilman sitä. Se ei vain tunnu niin hyvältä idealta täällä julkisessa internetissä.

Valokuvaaja Ani Koivisto oli kuitenkin ihan mahtava, ja Miss Coco de Noir stailasi minut huolellisesti kuvaan Pin-Up Garagesta lainaksi saamallani tummansinisellä mekolla (Mekko Pin-Up Garagen sivuilla täällä. Sama mekko oli muuten näyttelijä Niina Lahtisella Emma-gaalassa.). 

Kuvausrekvisiitaksi sai valita esimerkiksi kukan, päivävarjon, pelastusrenkaan tai matkalaukun, joka minulla oli. Pin-up kuvissa oli myös tietyt trickit, missä asennossa suhteessa kameraan piti seistä, jotta vyötärö näytti huikean kapealta, lantio leveältä ja jalat pitkiltä, eli kurvit olivat kohdallaan. 


Pin-Up Garagessa myydään upeita pin-up vaatteita, asusteita ja kenkiä, joten siellä on hauska käydä, vaikka ei olisi kiinnostunutkaan tällaisesta kurssista tai kuvauksista.

Minä ostin myös pehmeät Rockin' Rollers -rullat (34,90 euroa), joilla kiharat saa tehtyä yön aikana. En ole löytänyt vastaavia kunnollisia rullia muualta. Rullat säästävät vähän hiuksia, kun lämpöä ei tarvita. Ne voi vain kiertää vähän kosteaan tukkaan pesun jälkeen ja antaa kuivua yön yli. Kosteaan tukkaan tehtyjen kiharoiden pitäisi myös kestää paremmin harjausta ym. käsittelyä kuin lämmöllä tehtyjen.

Olen jo kokeillut noita rullia, ja ne ovat superkätevät. Nopeat laittaa, eivätkä tunnu yhtään nukkuessa. Kampauksen voi sitten muotoilla valmiiseen kiharapohjaan aamulla. 


Vintage-kampauksia varten suosittelisin Pinkki Paplari -kampaamon kursseja, koska niissä ehditään perehtyä erilaisiin vintage-kampauksiin ja tekniikoihin kampaajan opastuksella enemmän. Jos taas olette kiinnostuneita myös noista stailauksista pin up -kuvia varten, on Pin-Up Garage hyvä paikka, sillä siellä tulee kampaus ja meikki, vaatteet ja kuvaukset yhdessä paketissa. Pin-Up Garagessa on myös Style Me Vintage -stailauspalvelu, jossa tehdään vintage-tyylinen meikki ja kampaus valmiiksi juhlia kuten vaikka häitä tai syntymäpäiviä varten. Aika ihanaa sekin!

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta! Huokaus! Aion pitää vielä kesän hiukset lyhyinä, mutta sitten kyllä alkaa kasvatus, ikävä jo hiusten kanssa näpräilyä (vaikka sitä luultavasti sitten taas kiroankin kun ja jos saan hiukset kasvatettua takaisin pidemmiksi). Rakastan 40- ja 50-lukuja! Näitä postauksia on kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssilla oli kyllä superkivaa! En tiedä mikä tuossa vintage-tyylissä minua niin viehättää, mutta jotenkin se on minusta aivan ihanaa. Luksusta on myös tällaisen ei-kauneudenhoitoalan ammattilaisen saada opetusta siitä miten meikin tai kampauksen voi tehdä itselleeen. Minusta tällaisia kursseja voitaisiin järjestää ihan nykypäivän tyylistäkin, varmasti menisin! :)

   Tuolla Pinkki Paplarin kampauskurssilla muuten huomasin, että lyhyisiin hiuksiinkin saa vaikka mitä kivoja vintage-kampauksia. Esim. Marilyn Monroe -kiharat ovat ihan parhaat n. polkkapituisessa tukassa, ja sitäkin lyhyempiin saa tehtyä 1920-luvun ja 1930-luvun lainekampauksia, jotka eivät pidempiin hiuksiin oikein onnistukaan. Eli vaihtoehtoja löytyy myös lyhyemmille hiuksille! 1940-luvun ja 1950-luvun kampauksissa oli toki paljon myös pidempää tukkaa, ja esim. nuo Victory Rollsit vaativat kyllä vähän pituutta hiuksiin että näyttävät joltakin! :)

   Poista
 2. Voi, tuollainen kurssi olisi aivan ihana! Mahtavaa hemmottelua vaikka polttareissa morsiamelle :) Tykkään vintage-estetiikasta ihan hulluna, vaikka mun kroppa ei olekaan tarpeeksi "kurvikas" ihan oikeanlaiseen stailiin. En sano tätä nyt itseäni vähätellen, mulla ei vaan ole sellaista tarvittavaa muodokkuutta joka olennaisesti pin-upiin kuuluu :)

  Victory rollseja pitäisi kyllä harjoitella kotona, ne olisivat aivan ihana lisä kampaukseen vaikka juuri tuollaisina puoliksi aukinaisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi iloinen, että löysin Helsingistä nämä Pinkki Paplarin ja Pin-Up Garagen vintage-tyylin kurssit, ihan mielettömiä. Niin kivat päivät oli molemmissa. Ihan mahtavaa, kun ammattilaiset opettavat tällaista harrastelijaakin laittamaan tukkaansa ja meikkaamaan. Olen saanut näistä ihan valtavasti neuvoja ja apua. :)

   Pin-Up Garage onkin varmasti suosittu paikka mm. polttarien viettäjille päästä perehtymään vintage-tyyliin ja kuvauttaa morsian pin-up kuvissa. Mielestäni heillä on ihan sellainen palvelukin. Tosi kiva idea tyttöjen päivälle!

   Kuules, noilla pin-up tytöillä on kyllä keinonsa, miten kaikki naiset saadaan näyttämään kuvissa vanhanajan kurvikkailta. Sitä nimenomaan tuolla kurssilla opetettiinkin, että miten kannattaa pukeutua ja kuvassa olla, jotta vartalo näyttää hyvältä. Olinkin aivan yllättynyt, miten minunkin urheilullinen vartaloni näytti kuvassa aivan tiimalasilta, tietävät kyllä mitä tekevät. Susta saisi aivan varmasti upeita pin-up kuvia! :)

   Oikeaoppiset Victory Rollsit olivatkin sitten yllättävän vaikeat käytännössä tehdä, vaikka teoriassa ohjeet kuulostivat helpoilta, sen kuin vain rullaillaan. Toinen puoli onnistui minulta hyvin, mutta toisen puolen kanssa oli isoja vaikeuksia. Sen sijaan nuo puoliksi aukinaiset "huijausrullat" oli tosi helppo tehdä, ja soveltuvat ihan arkikampaukseksikin. Eli niitä suosittelen ainakin kokeilemaan. Olivat minusta aivan ihanat! :)

   Poista
 3. Ooo, oikein vinagen innoittamia! Katselinkin netistä tuota Red Hot Rediä, jota kuvaillaan Marilyn Monroe punaksi. ;)
  Varmasti myös Merlot saa kääntämään päät samanlailla. :)

  Ihanan kuuloinen kurssi kuitenkin, johon voisin itsekin lähteä yhtä hyvin joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että Besame Cosmetics tekee erityisesti noita huulipunia vanhanajan vintage-väreillä, kun niitä voi olla muuten vaikea löytää. Erityisesti mattakoostumus on nykyajan huulipunissa suhteellisen harvinainen, ja vielä 1940-luvulla huulipunat olivat ymmärtääkseni lähes aina mattaisia. Ostin tuon viininpunaisen Merlotinkin nimenomaan siksi, että en ole muualla nähnyt samansävyistä tummaa viininpunaista. Myös muut sävyt näyttivät oikein kivoilta! :)

   Oli kyllä mahtavan kivaa tuolla kurssilla, ja opin aivan valtavasti. Ei ole varmaan parempaa tapaa viettää sunnuntaipäivää kuin laittamalla hiuksia ja meikkailemalla kaikkien ihanien vaatteiden keskellä. Tosi kivaa oli! :)

   Poista
 4. Ihana postaus! Varmasti kiva kurssi ja voin kuvitella miten hehkeältä näytit Pin Up -mekossa & stailauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Arvasinkin että tykkäät, kun sinäkin olet kiinnostunut vintage-tyylistä! En osaa edes itse oikein valita suosikkiaikakauttani, kun kaikki nämä tyylit ovat minusta kivoja. Ihana oli myös tämä 1950-luvun muoti Victory Rollseineen ja kellohelmoineen, vaikka 1940-luvun glamourkin on upeaa! :)

   Olin itse tosi yllättynyt kun näin lopullisen pin-up kuvani. Näytin ihan epätodellisen hoikalta ja kurvikkaalta, ihan kuin joltain mallinukelta. En olisi ikinä uskonut että minusta saa sen näköistä, todellisia ammattilaisia ovat tuolla Pin-Up Garagessa! :)

   Nythän muuten Pin-Up Garage uutisoi, että tulevat olemaan kesän ajan mukana Helsingin Cruising Nightissa joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina. Pitävät liikettä auki myöhään ja tekevät pikakampauksia- ja meikkejä. Eli sinne vaan, itsekin yritän ehtiä osallistua! :)

   Poista
 5. Kuulostipa hauskalle kurssille, oli varmaa tosi kivaa saada "oikea" pin-up kuva muistoksi :-)

  En tieda tykkaatko katsoa Youtube-tutoriaaleja, mutta jos ei ole tuttu ennestaan, niin tassa on yksi mun suosikkikanava jossa on paljon hyvia ja perusteellisia ohjeita vintage-kampauksiin ja paljon muutakin :)
  http://www.youtube.com/user/Thecherrydollface

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssi oli kyllä aivan mahtava, oli tosi kivaa! :)

   Ja vaikka inhoankin olla valokuvattavana, Pin-Up Garagen valokuvaaja Ani Koivisto oli niin hauska ja välitön ja stailaaja Miss Coco de Noir niin huolehtivainen ja mukava, että kuvaustilanteesta tuli ihan helppo ja luonteva. Kuvassa oli yllätys miten huikean hyvältä he saivat noilla pin-up kikoilla vartaloni näyttämään. Näytin ihan langanlaihalta ja silti kurvikkaalta, ihan uskomatonta! :)

   Voi, kiitos sinulle paljon vinkistä! Katsoin heti noita vintage-kampaustutoriaaleja ison liudan, tosi hienoja! Ihanaa että näitä on youtubessakin, tosi hauskaa! :)

   Poista
 6. Olisi huippua käydä tuollainen kurssi itsekin :) Hienosti olet onnistunut tekemään itselleni pin-up tyylin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssista voi hyvin olla iloa myös ammattilaisillekin, sillä pin-up tyyli on niin oma erikoisjuttunsa, eikä sen kaikkia hienouksia varmaan opeteta kauneudenhoitoalan kouluissa. Ainakin Pinkki Paplarin vintage-kampausten kurssilla on kuulemma ollut kampaajiakin, ja siellä myös opettajana on vintage-hiustyyleihin erikoistunut kampaaja. :)

   Sinä tosin varmaan osaisit ottaa ohjeita ihan youtube-videoistakin tai matkia pelkistä kuvista kun tekniikat ovat sinulle tuttuja, mutta tällaiselle harrastelijalle joka ei tiedä niin paljon eri meikkityyleistä ja kampaustekniikoista kurssi oli aivan välttämätön!

   Kiitos, ammattilaisten opastuksella onnistuu! Vaikea oli silti uskoa, että tosiaan ihan itse itselleni tyylin väkersin. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)