sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Rachel Zoen otsatukka ja tumma silmämeikki

Ihana amerikkalainen stylisti Rachel Zoe is back The Rachel Zoe Project -ohjelmassa Avalla keskiviikkoisin klo 19-20 (uusinnat to ja la). 






Heti 5. tuotantokauden (kuvattu syksyllä 2012) aluksi nähtiin kuinka kuuluisa ranskalainen kampaaja Odile Gilbert leikkasi Rachel Zoelle ennen hänen kevään 2013 muotinäytöstään otsatukan, eli "bangs" amerikaksi. Samalla paljastui, että yksi Rachelin tyyli-idoleita oli yllättäen Brigitte Bardot, joka on omakin suosikkini.

Odile Gilbert oli muuten Sofia Coppolan Marie Antoinette -elokuvassa (2006) myös Kirsten Dunstin upeiden kampausten takana.

Otsatukan myötä muuttui myös Rachel Zoen meikkityyli, ja Rachel alkoi käyttää huomattavasti vahvempaa silmämeikkiä. 






Tykkään Rachel Zoen tyylistä kovasti. Herran jestas, ihme olisikin jos en, sillä se on hänen työnsä.

Rachel ihailee 1960-luvun ja 1970-luvun Halston-tyyliä (kaftaaneja, maksimekkoja, jumpsuitteja, paljetteja...) sekä ranskalaista chiciä. Hänen oma vintage California -tyylinsä on näissä 5. tuotantokauden jaksoissa menossa mielestäni koko ajan enemmän siihen hienostuneen ranskalaiseen suuntaan. 

Rachel Zoe on julkaissut myös tyylioppaan vuonna 2007, Style A to Zoe. Siinä on minusta ihan kivoja ja käyttökelpoisia neuvoja, vaikka se edustaakin vielä ehkä enemmän Rachelin glamouria 1970-luvun vintage-tyyliä. 

Esimerkiksi Rachelin kirjassa antamat 5 vinkkiä edulliseen glamouriin pätevät yhä: 1. punainen huulipuna, 2. musta eyliner, 3. korkeat korot, 4. tekoturkis, 5. metallinen clutch.






Rachelin lempimerkki on Chanel, ja jossakin lehtijutussa hän paljasti myös kaksi suosikkikynsilakkaansa Chanelilta. Sattumalta minulla on molemmat.

Tummanpunaista, antiikkisen ruskean häivähdyksen sisältävää 18 Rouge Noiria myydään Yhdysvalloissa nimellä Vamp. Uma Thurmanin esittämä Mia Wallace käytti sitä myös Pulp Fiction -elokuvassa (1994).

Valkoisen, valossa vaaleanpunaista shiftaavan 501 Intermezzon olen saanut herra Pumpulipupulta tuliaisena joltain ulkomaanmatkalta. 

Rachel pitää kyntensä aika lyhyinä. Ylipäänsä pitkiä rakennekynsiä ei nähdä amerikkalaisilla muotimaailmassa liikkuvilla ihmisillä juuri koskaan, saati sitten Ranskassa.






Mutta sitten siihen Rachelin uuteen meikkilookiin. 

Valitettavasti minulla ei ole kuvia, sillä en halua käyttää muiden kuvia täällä blogissani ilman lupaa, mutta esim. tästä linkistä In Style -lehden sivuilla näkyy Rachelin uusi look.

Rachelillahan on oma meikkaaja-kampaajansa, Joey Maalouf joka esiintyy myös monissa The Rachel Zoe Projectin jaksoissa. Rachel ei siis tee varmaan läheskään aina meikkiään itse, vaan se on varmaan ainakin osittain Joeyn luomus. 

Lookiin kuuluu tummansininen tai tummanvihreä hyvin paksu silmänrajaus. Se on tehty joko eyelinerilla, tai sitten siihen voi käyttää voidemaista luomiväriä. Aivan erinomainen meikin tekemiseen on Make Up For Everin syksyn 2012 Black Tango -kokoelman tummia, voidemaisia Aqua Cream -luomivärejä sisältävä paletti (saatu aikoinaan blogin kautta). Siinä on nimenomaan tummanvihreä ja sininen voidemainen luomiväri.






Make Up For Everin myös yksittäismyynnissä olevat vedenkestävät Aqua Cream -luomivärit kuivuvat kestäviksi ja mattaisiksi, joten niitä voi käyttää ilmankin, että päälle laittaa kiinnittämään puuterista luomiväriä. Mielestäni Rachel Zoen rajaukset on tehty juuri niin, jyrkästi ja terävästi. Minä pidän kuitenkin enemmän pehmeämmästä ja häivytetymmästä jäljestä, joten käytin MUFE:n tummansinisen Aqua Creamin päälle Lancomen tummansinistä, vähän kimaltavaa Night Strass -luomiväriä.


Normaalisti yhdistäisin tummansinisen johonkin vähän lähempänä olevaan sävyyn kuten vaaleansiniseen tai liilaan. Rachel Zoen meikissä kuitenkin tummansininen rajaus oli liitetty aika neutraaliin, vähän lämpimään ja hohtavaan sävyyn, joten valitsin poikkeuksellisesti yhdistettäväksi siihen vaaleanpunaista. Vähän hirvitti miten se onnistuu, joten käytin varmuuden vuoksi kylmempää vaaleanpunaista, jossa olisi yhteistä tummansinisen kanssa edes aavistus sinistä tai hopeaa. Tähän meikkiin valitsin puolalaisen edullisen merkin Pierre Renen kimaltavan Stars 83 -sävyn (saatu blogin kautta). 






Yllättävän nätisti vaaleanpunainen ja tummansininen yhdistyivät silmämeikissä. Pelkäsin, että kontrasti olisi liian raju, mutta vaaleanpunainen tasapainottikin paksua tummansinistä rajausta juuri sen verran, että meikki oli sopivan pehmeä myös päivämeikiksi töihin.

Rachel Zoe yhdistää tummiin paksuihin rajauksiin tarkasti rajatut huulet ja mehevän marjaisen huulipunan. Kun tarkastelin Rachelin kahta rajauslookkia: tummansinistä ja tummanvihreää, huomasin että tummansinisen rajauksen kanssa huulipuna oli punaisempi, ja vihreän vähän aniliinimpi ja viileämpi sävy.

Tässä huulimeikissä on yksi kaikkien aikojen suosikeistani, MAC:in Syrup. Se oli kyllä vähän varmanpäälle valinta yhdistettäväksi tummansiniseen luomiväriin, sillä siinä on selvä sininen undertone, ja se on muutenkin vähän vaaleampi kuin Rachelin käyttämä huulipuna.

Rachel Zoe on jo 42-vuotias, mutta ihana esimerkki minusta siitä, miten nainen voi vain parantua vanhetessaan, muuttua tyylillisesti kypsemmäksi ja vielä inspiroida tällaisiin meikkilookeihin. Erityisesti pidän Rachelin tavasta rajata suu ruususuuksi ja käyttää herkullisia, marjaisen punaisia huulipunia. Yllättävän hyvin ne näköjään yhdistyvät myös tähän uuteen tummaan silmämeikkiin!  

8 kommenttia:

  1. Onpa ihana meikki! Tuo rajaus on jotenkin todella vänkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana kun te mestari-meikkailijat kehutte näitä mun tuherruksia!

      Mutta nyt on kyllä sanottava, että meikki oli vielä paljon kivempi luonnossa. Eli selvästi Rachelilla tai hänen meikkaajallaan Joeylla oli tässä ideaa. Tummansininen paksu rajaus näytti yllättäen tosi hyvältä vaaleanpunaisen luomivärin kanssa. Olen iloinen, että kokeilin! :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kivaa jos se näyttää teidän "hieman" taitavampienkin silmään hyvältä. Oli kyllä mukavaa kokeilla jotakin vähän erilaistakin tyyliä välillä, etten tekisi aina vain tummansinisiä smoky eyeita, joita olen harrastanut koko syksyn. Kivasti tuo vaaleanpunainen luomiväri yhdessä tummansinisen kanssa kevensi meikkiä. :)

      Poista
  3. Todella ihana! Inspiroiduin tästä, ja aion tehdä itselleni lähestulkoon samanlaisen: tummansinisen pohjan päälle ajattelin tosin lisätä turkoosia... Saa nähdä mitä tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kivaa kuulla, kiitos paljon! :)

      Jos ehdit, kannattaa vilkaista myös Rachel Zoen meikkiä Avalla ke, to tai la. Saattaa olla että poimit siitä eri juttuja kuin minä tai huomaat tekniikasta jotakin uutta. Tai oikeastaanhan sulla on kyllä jo valmis visio: turkoosi luomiväri tummansinisen pohjan päällä kuulostaa ihanalta! Jään mielenkiinnolla odottamaan tuloksia! :)

      Poista
  4. Mun taytyy kylla sanoa, etta tykkaan enemman tasta sun versiosta kuin Rachelin meikista, ainakin tuossa linkkaamassasi kuvassa rajaukset nayttaa tosi tummille ja koville omaan makuuni. Mutta siis tama sun toteutus on kylla kiva, vahan samantyylista olen itsekin koittanut muutaman kerran. Sopii jotenkin niihin paiviin kun ei jaksa haivytella 5 savya keskenaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, mutta on kyllä sanottava, että In Stylen kuva Rachelistakin on kyllä aika huono, en vain valitettavasti löytänyt mistään parempaa. Valo on tosi kirkas ja kova, ja Rachel näyttää aika valkoiselta ja rajaukset jyrkiltä. Liikkuvassa tv-kuvassa meikki näyttää Rachelilla paljon paremmalta, mutta siltikin itseäni häiritsi vähän rajausten kovuus. Minulle sopii muutenkin paremmin pehmeämpi jälki kuin graafiset suorat linjat, joten siksi häivyttelin vähän rajauksia puuterisella luomivärillä tähänkin meikkiin.

      Meikki on kyllä aika nopea, mutta silti näyttävä, joten suosittelen kyllä kokeilemaan. Luonnossa oli mielestäni vielä kivempi kuin kuvassa, ja itse tykästyin tähän tyyliin kovasti. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)