tiistai 18. helmikuuta 2014

Travel with me; lyhyelle lentomatkalle mukaan

Mademoiselles,

tällä viikolla Pumpulipupussa matkustetaan lyhyelle matkalle Eurooppaan. 
 
Jos matka on lyhyt (1-2 yötä), kannattaa siitä yrittää selviytyä käsimatkatavaroilla, niin ei mene turhaan aikaa lentokentillä matkalaukkuja odottaessa, eikä kannettavaakaan ole niin paljon.

Kosmetiikan osalta tämä asettaa toki vähän haasteita. 

Nesteet kannattaa pakata valmiiksi läpinäkyvään muovipussiin, jotta turvatarkastuksesta selviää nopeasti läpi. Tax-freessahan on paljon hauskempaa viettää aikaa! Mukaan otettavat nesteet saavat olla enintään desilitran kokoisia ja niiden pitäisi mahtua litran pussiin.

Minulla on nyt uutuutena tällainen "hieno" ilmaislahjapussukka, joka on ilmeisesti ihan suunniteltu lentokonetta varten. Ainakin läpinäkyvässä pussissa on lentokoneen kuva. Mutta tavallinen litran pakastepussi käy ihan yhtä hyvin. Niitä saa myös Helsinki-Vantaan lentokentältä turvatarkastusten edestä ilmaiseksi, ja säästäväinen (tai luonnonystävä) käyttää samaa pussia useampaan kertaan.

Lyhyellä matkalla kannattaa tietenkin suosia kosmetiikasta matkakokoja.

Itselläni ihan kaupasta ostettuja matkakokoja ovat olleet nuo Lumenen minikokoiset puhdistustuotteet, muuten suosin näytteitä. Yhdellä kasvovoidenäytteellä pärjää lyhyen matkan, varsinkin jos se on sekä päivä- että yökäyttöön sopiva. Esim. luonnonkosmetiikan voiteet usein ovat. Nyt minulla on mukana juuri sellainen, suloinen Sophie la Girafe, josta tulee tarkempi juttu myöhemmin. Jos näytettä jää matkan jälkeen yli (kuten minulla todennäköisesti jää nyt tuota Sophieta ja MUFE:n HD Primeria), sen voi käyttää matkan jälkeen kotona loppuun jos sitä ei raaski heittää pois.

Toinen hyvä vinkkini on, että hajuvesistä kannattaa myös ottaa matkaan mukaan näytekokoja. Mennessä ja tullessahan voi käydä tax freessa suihkuttamassa hajuvettä, mutta muuten matka on erinomainen mahdollisuus testata minikokoja. Jos tuoksu ei niin miellytäkään, sekään ei haittaa jos matka on lyhyt. Sitäpaitsi uskon, että ihmisellä on jonkinlainen hajumuisti, eli matkalla käyttämäsi parfyymi voi jatkossakin viedä sinut mielikuvamatkalle siihen paikkaan. Siksi voi olla kiva, että eri matkoilla on mukana eri hajuvesiä. Näin Amsterdam tuoksuu YSL:n Manifestolta ja Munchen DKNY:n Deliciousilta.


Nämä kaksi kaveria eivät ole millään tavalla välttämättömät, mutta lisäävät matkustusmukavuutta aika paljon.

Lentokoneen ilma on tosi kuivaa, joten siellä on ihana suihkuttaa kasvoille tällaista virkistävää lähdevettä pullosta. Lisäksi mukana kannattaa olla myös käsivoidetuubi, sillä ainakin minulla erityisesti kädet kuivuvat lentokoneessa.

Lentokentillä taas liikkuvat kaikenlaiset pöpöt ympäri maailmaa, joten käsidesi on hyvä olla. Sille on käyttöä myös kohteessa, jossa ei ole välttämättä mahdollisuutta pestä käsiä yhtä usein kuin kotona. Näin et ehkä myöskään tule kipeäksi heti matkan jälkeen.

Body Shopista saa hyväntuoksuisia käsidesejä muutamalla eurolla. Oma suosikkini on tämä makean hedelmäinen mango. Käsidesin laittaminenkin voi olla kivaa! 


Meikeissä otan yleensä tavalliset siveltimeni mukaan. Meikeissä matkakokoja ei muutenkaan ole niin paljon.

Paras matkatuotteeni on kuitenkin tässä. Estee Lauderilla on mielestäni parhaat kaupanpäälliset, ja tämänkin putkilon olen saanut joskus sellaisena.

Tämä on varsinainen multi-tasker, sillä toisessa päässä on ripsiväri ja toisessa peiteaine, jota käytän silmänalusille.

Sumptuous -ripsivärissä on täysikokoinen harja, ja se on muutenkin tosi hyvä. Pidentää ripsiä ja erottelee tarkasti, jotenkin hienostunut vaikutelma. Olen itseasiassa ihastunut siihen niin paljon, että haluan ostaa sellaisen myös normaalikokoisena.
 
 
 Kynsilakan suhteen vinkkini on, että niihin kannattaa levittää päälle geelimäinen päällyslakka.

Sain Diorilta blogia varten testiin tämän Gel Coat -päällyslakan, ja se on osoittautunut varsin erinomaiseksi. Kynnet on lakattu lauantaina, nyt on maanantai-ilta, eikä niissä ole vielä naarmuakaan, vaikka matkustettukin on tässä välissä. Voi olla, että joudun ostamaan toisen tällaisen paluumatkalla lentokentältä varastoon, jos tämä on näin hyvää.

En tosin tiedä, onko kestävyys myös yhteisvaikutusta alla olevan Diorin Bloom-lakan kanssa, sillä en ole testannut Gel Coatia vielä minkään toisen kynsilakan päällä.

Pidemmälle matkalle kannattaa muuten harkita kynsitarroja (esim. Sally Hansenilla on erinomaiset), joille luvataan yli viikon kestoa. 

Muita vinkkejä:

- Eväänä erinomaisia ovat proteiini- ja myslipatukat.
- Tyhjä vesipullo kannattaa ottaa käsimatkatavaroihin. Jos on tarkan markan tyttö, sen voi täyttää turvatarkastuksen jälkeen lentokentän vessassa. 
- Lukemiseksi voi ottaa naistenlehden. Sen voi jättää lukemisen jälkeen kohteeseen, jolloin sitä ei tarvitse raahata takaisin kuten kirjaa.
- Yleensä yritän lyhyillä matkoilla vältellä hiustenpesua hotellissa. Minulla ei ole minikokoista kuivashampootakaan, ja minihiuslakkani vuosi viime kerralla ihanasti, vaikka matkusti matkustamossa, joten tapanani on suihkia hiuksiin reilusti kuivashampoota jo lähtiessä. Usein look pysyy päivän pari kuosissa. Kampauksestaan tarkoille vinkki ei valitettavasti sovi, sillä hiukset eivät tällä tavalla ole mitenkään perfect, mutta itse en ole turhantarkka.
-Meikeissä yritän valita yhden sävymaailman ja pysyä siinä. Näin riittää yksi rajauskynä, poskipuna ja huulipuna, eikä tarvita useita eri sävyjä.
- Myös asun yritän valita niin, että sama alaosa ja kengät sopivat kaiken kanssa, ja riittää että vaihtaa vain yläosaa. Menomatkan asun toppia voit käyttää yöpaitana. Itseasiassa tällä kertaa sain tavarani supistettua niin vähiin, että ne olisivat mahtuneet pelkkään käsilaukkuun, ja taksikuskikin luuli että olen pelkällä päivämatkalla.
- Kosmetiikkaostokset lentokentältä kannattaa miettiä niin, että voit tarvittaessa hyödyntää niitä kohteessa etkä tuo mukanasi turhaan tuplia. Helsinki-Vantaa on vielä usein vähän edullisempi kuin kohdemaan lentokenttä. Esim. minä ostin nyt jo mennessä Lancomen silmämeikinpoistoaineen ja Sensain puhdistusvoiteen.
- Matkaopas kannattaa lainata kirjastosta jos on ajoissa liikkeellä. Ainakin Helsingin seudun kirjastoissa on hyvä valikoima, myös lemppareitani Helena Petäistöjä, joita ei enää kaupasta saa.

Bon voyage!

10 kommenttia:

 1. Pääsen matkustamaan verrattaen harvakseen, mutta olen varsinainen matkakokohamsteri. Haalin kaikista mahdollisista tuotteista miniversioita, ja kyllähän niitä tuppaa kertymäänkin esim. Livboxista. En malta käyttää kotona juuri mitään matkakokoista, jotta ei vain kävisi niin, että joutuisi kuskaamaan maailmalle mitään täysikokoista - vaikka olisikin se paino-optio 20kg matkatavaralle, mielummin matkustan tuntuvasti alipainoisena ja kannan sitten uusia kosmetiikkalöytöjä kohdemaasta! Hiusten muotoilutuotteista on ollut haastavinta löytää toimivia minikokoja, mutta tällä hetkellä kokoelmani on aikalailla kunnossa.

  Kiitos erityisesti käsidesivinkistä, käynkin hakemassa tuollaisen herkkutuoksuisen Body Shopista jemmasta löytyvän sairaalahajustetun tilalle pian koittavaa kevätlomareissua varten. Sally Hansenin kynsitarroja mietin myös, niiden pysyvyys on kyllä mahtava. Toisena vaihtoehtona harkitsen jo valmiiksi kotoa löytyvää Lumenen Hiekkaa purossa -lakkaa, hiekkalakkaa kun voi korjailla tarvittaessa aika huomaamattomasti ja pikkupullo ei paljoa matkassa paina. Neutraali kultabeige sopii aikalailla asuun kuin asuun.

  Matkaoppaista vielä, olen itse varsin mieltynyt Mondon matkaoppaisiin, ja ostankin sellaisen mielelläni omaksi, jos luvassa vähänkään pidempi reissu. Toki niissä on paljon sisältövaihtelua kirjoittajakohtaisesti, mutta usein ne sisältävät aika hyvän määrän kevyttä, tarinallista puolta, ei pelkkää informaatiotykitystä, joten ne toimivat hyvin iltalukemisina hotellilla pitkin reissua. Kirjan on oltava oma, jotta siihen saa rustailla omia muistiinpanoja ja kommentteja mahdollisia tulevia reissuja varten, ja itse tuunattu matkaopaskirja on myös kiva lainata kavereille heidän matkoilleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Livbox on kyllä aivan oivallinen matkakokojen lähde! Itseasiassa vakiomatkakumppaneistani mm. tuo Avenen lähdevesi on peräisin Livboxista. :)

   Minullakin on ihan valtavasti näytekokoisia tuotteita, joita en raaski käyttää kotona, vaan säästelen matkoja varten. Matkoille on kyllä kiva lähteä kun on mistä ottaa ja pakaasit pysyvät ilahduttavan kevyinä. :)

   Hiusten muotoilutuotteet minäkin koen hankalimmaksi matkakokojen osalta. Esim. lempparikuivashampootani Batisten XXL:ää ei varmaan tehdä matkakoossa, eikä myöskään Klippoteketiä. On tosi hankalaa jos pitää lentää pelkillä käsimatkatavaroilla. Joskus olen epätoivoissani ostanut kuiviksen matkakohteesta muutamaksi päiväksi, mutta on tosi tylsää kun sitä ei voi viedä enää takaisinpäin. :(

   Mahtavaa jos käsidesi-jutusta oli apua. Nuo Body Shopin käsidesit ovat kyllä hyviä, sillä tuoksuvat tosi miellyttäville, eivätkä mielestäni kuivatakaan yhtä paljon käsiä kuin jotkut toiset merkit.

   Itse olen ollut tosi tyytyväinen Sally Hansenin kynsitarroihin pidemmillä matkoilla. Mutta hiekkalakkakin on tosi hyvä idea, kun niillehän luvataan pidempää kestoa jo muutenkin, eivätkä korjailut tosiaan siinä niin näy. Vaaleasävyinen lakka on muutenkin hyvä valinta jos haluaa pelata varmanpäälle, sillä siinä ei lohkeamiset näy ja sopii tosiaan moneen asuun. :)

   Kiitos vinkistä, Mondon matkaoppaita on moni muukin suositellut! Itse ihastuin noihin Helena Petäistön oppaisiin ostettuani kesällä hänen tuoreimman matkaoppaansa Nizza, Cannes ja Biarritz. Vanhempia ei vain tosiaan saa muualta kuin kirjastosta.

   Ymmärrän kyllä hyvin jos matkaoppaan haluaa myös omistaa itse, ja sitähän voi tosiaan lainalla myöhemmin samaan kohteeseen matkustavalle lähipiirille. Joskus samassa kohteessa tulee myös käytyä useampaan kertaan, joten silloinkin on kivaa jos matkaopas on omana. :)

   Poista
  2. Oletko kokoillut Four Reasonsin suihkemuotoista hiuspuuteria? Se on mielestäni todella samantuntuista tavaraa kuin Klippoteketin kuivashampoo, nimestään huolimatta, ja sitä saa 100ml pulloissa. Kuivashampoo on kyllä vähän sellainen juttu, että siihen kun koukuttuu, vaikea on enää ymmärtää, miten ikinä on voinut pärjätä ilman! Lushin jauhemuotoinen kuivashampoo johonkin pienempään purkkiin annosteltuna olisi ehkä kelpoa käsimatkakamaa myös.

   Poista
  3. Kiitos mahtavista vinkeistä kuivashampoon suhteen! En ole itseasiassa kokeillut Four Reasonsia, vaikka nyt muistankin, että olen kuullut siitä kehuja myös muualta. Hienoa jos sitä saa myös 100 ml:n koossa, kerrankin on ajateltu meitä lentokoneessa pelkin käsimatkatavaroin matkustavia! Loistava vinkki myös tuo Lushin kuivashampoo, en muistanutkaan että minullahan on sitäkin jopa purkillinen varastossa. Sitä voisi ainakin ottaa ensiapuna mukaan lyhyelle lentomatkalle pienemmässä purkissa, olisi ainakin parempi kuin ei mitään. Sillä vaikka nytkin suihkin hiuksiini runsaasti kuivashampoota jo lähtiessä valmiiksi, eivät hiukset kyllä tottapuhuen olleet kovin hyvät enää seuraavana päivänä matkakohteessa. Eli olisi tosi iso helpotus, jos tuosta Four Reasonsista ja Lushista löytyisi nyt ratkaisut tähän ongelmaan. Kiitos paljon avustasi, jee! :)

   Poista
 2. Tosi hyviä vinkkejä, kiitos Pupu! :) Täällä on hirveän kova matkakuume meneillään, toivon tosi kovasti että pääsisin tänä keväänä johonkin reissuun. Saa nähdä miten käy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos näistä oli apua! Olen pikkuhiljaa vuosien aikana hionut pakkaamista kohti täydellisyyttä, ja huomannut vain ihan käytännössä matkoilla että aika vähällä pärjää. Se on ihanan vapauttavaa, kun ei ole ison matkalaukun vankina vaan voi liikkua vapaammin. Nykyään hämmästytän aina kanssamatkustajiani miten vähillä tavaroilla pärjään. :)

   Oi ihanaa, eiköhän joku kevätmatka toteudu! Itse haaveilen nyt Pariisista ja Versaillesista. Ekana iltana tosin tälläkin matkalla tuntui taas, että kotonakin olisi ihan kiva olla, mutta näin jälkeenpäin oli tosi virkistävää vähän matkailla ja nähdä Eurooppaa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ai, kivaa että tykkäsit! Mietin kyllä, että olenko kirjoittanut vastaavan jutun jo aiemminkin, mutta se olikin vähän pidemmän matkan vinkkejä muutama vuosi sitten, ja siinä jutussa itseasiassa lupasin tehdä joskus myöhemmin tällaisen lyhyemmän matkan vinkkipostauksen, joten se tuli siis näköjään nyt. :)

   Poista
 4. Mulla käy matkustaessa *aina* niin, että alunperin pakkaan aikuisten oikeasti vain muutaman välttämättömimmän tuotteen, mutta sitten matkakohteessa sorrun shoppailemaan kosmetiikkaa ja tuon sitä mukanani takaisin enemmän kuin alunperin otin mukaan. En voi olla ainoa?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sehän ei haittaa mitään, kun takasinpäinhän ne tuotteet on paljon kevyempää kantaa, ja silloin on matkalaukussakin tilaa vähän extraostoksille. Minäkin tuplasin varmaan kosmetiikan määrän tällä matkalla, mutta ostin pääasiassa vasta paluumatkalta lentokentältä, joten niitä ei tarvinnut kanniskella kauankaan. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)