sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Suomen Kosmetologikoululla jalkahoidossa

Kävisin mielelläni jalkahoidossa useammankin kerran vuodessa, sillä urheilen aika paljon, ja se näkyy valitettavasti jaloissani.

Normaalisti olen käynyt jalkahoidossa n. kerran vuodessa Tallinnassa ylellisessä Babor Spa -kauneushoitolassa. Aina ei kuitenkaan ole Tallinnaan asiaa, joten olen etsinyt hyvää paikkaa Helsingistä.

Kävin kerran testaamassa erästä nimenomaan terveydellisiin jalkahoitoihin erikoistunutta jalkahoitolaa, mutta hinta oli tosi kallis (lähes 100 euroa), paikka nuhjuinen, palvelu ei kovin ihmeellistä ja hemmottelu oli hoidosta kaukana kun jalkahoitaja luennoi minulle koko ajan kuinka juoksuharrastukseni ja korkokenkien käyttö ovat huonoksi jaloilleni ja ne pitäisi lopettaa. Varmaan näin, mutta molemmat ovat elämäni suuria iloja enkä aio jalkojen vuoksi luopua kummastakaan.

Tallinnan Babor Span pedikyyri taas on puhdasta hemmottelua, vaikka jalat raspataankin tosi tarkkaan ja kaikki kovettumat poistetaan huolellisesti.

Olinkin tosi iloinen, kun tuttavani suositteli minulle Suomen Kosmetologikoulun oppilashoitolaa Kampissa. En ollut tiennytkään, että Helsingissäkin on kosmetologikoulu, johon voi päästä hoitoihin! Olen vain ollut kateellinen muille paikkakunnille, kun siellä voi käydä edullisesti kauneudenhoitoalan oppilaitosten hoitoloissa. 

Jalkahoidossa minulle on tärkeintä, että jalat tulevat kuntoon, eli kokemuksen ei tarvitse välttämättä olla niin ylellinen ja hemmotteleva kuin kauneushoitoloissa yleensä. Kasvohoitoon tai vastaavaan menisin lähtökohtaisesti mielummin johonkin luksus-kauneushoitolaan, mutta jalkahoitoon sopii mielestäni erinomaisesti myös opetushoitola.   







Ajanvaraus Suomen Kosmetologikouluun oli tehty erittäin helpoksi, sillä se oli myös netissä. Aikoja on arkisin kahden tunnin välein klo 9-20 ja lauantaisin 9-15. Tekijöitäkin on ilmeisesti aika paljon, sillä aika oli helppo saada juuri silloin kuin halusin. 

Jalkahoidoista voi valita tavallisen tai hemmottelevan jalkahoidon. Erona oli, että hemmotteluhoidossa tulee perusjalkahoidon lisäksi kuorinta ja naamio jaloille. Hintaero ei ollut suuri, sillä tavallinen jalkahoito maksoi 41,50 euroa ja hemmotteluhoito 47 euroa. Molempiin sisältyi kynsien lakkaus ja hieronta. 

Palveluvalikoima Suomen Kosmetologikoululla on muutenkin suuri, sillä siihen sisältyy kaikkea meikkauksesta ripsienpidennyksiin ja kasvohoidoista hierontoihin. 

Valitsin hemmottelevan jalkahoidon. Mennessäni Suomen Kosmetologikoululle Hietaniemenkadulle en oikein tiennyt mitä odottaa. Koulu on ihan tavallisen kerrostalon 4. kerroksessa. Tullessani vastaanottotiloihin olin hämmästynyt, sillä ne muistuttivat aika paljon tavallisen ison kauneushoitolan vastaanottotiloja. Oli sohvia, peilejä, myytäviä tuotteita ja manikyyripöytä nurkassa. Koulu ei siis ollutkaan kovin oppilaitosmainen.

Minut otti vastaan aulassa asiakaspalvelija, ja sitten sain mennä sohville odottamaan varsinaista hoitajaani. Ainoa yllättävä seikka oli se, että jalkahoitoa ei tehtykään missään yksityishuonessa niin kuin kauneushoitoloissa yleensä, vaan isossa jalkahoitoluokassa, jossa oli kymmenkunta hoitotuolia vierekkäin. Samassa luokassa oli myös toinen asiakas poikkeuksellisesti manikyyrissa, koska osa koulun tiloista oli varattu kosmetologiopiskelijoiden näyttökokeita varten.

Tässä oli mielestäni ainoa hoidon kiusallinen kohta, eli erityisiä pukeutumistiloja ei ainakaan jalkahoitoa varten ollut, vaan sukkahousut piti riisua ja pukea siinä muiden edessä luokassa. Kauneushoitoloissa olen tottunut, että on aina oma pukeutumishuone ennen hoitoja. 

Nopeasti kuitenkin muiden asiakkaiden läsnäolon unohti, sillä hoitajani oli niin mukava. 

Kosmetologin koulutus kestää n. 1 1/2 vuotta, ja siitä ajasta vajaa puolet opiskelijat työskentelevät oppilashoitolassa. Työtä tehdään kahdessa vuorossa, joko 8.30-15 tai 13.30-20. Harjoittelua tulee niin paljon, että oppilaat tekevät koulutuksensa aikana yhteensä varmaan kymmeniä ja kymmeniä jalkahoitojakin.

Sen mielestäni huomasi minua hoitaneen opiskelijankin otteissa. Mielestäni ammattitaito ja otteet vastasivat ihan valmistuneen kosmetologin tasoa. Mistään muusta ei olisi varmaan edes huomannut että kyseessä oli opiskelija, ellei hän olisi kerran käynyt kysymässä huoneen ulkopuolella opettajalta neuvoa. En toki tiedä ovatko tämän kurssin oppilaat jo aivan harjoittelunsa loppuvaiheessa, eli johtuiko varmuus sitten siitäkin. Joka tapauksessa olin hyvin tyytyväinen!

Jalkahoito meni aivan samalla kaavalla kuin luksus-spassa Tallinnassakin. Ensi jalkoja pidettin lämpimässä vedessä kylvyssä jonkin aikaa. Sen jälkeen hoitaja tutki ne hyvin tarkkaan. Suomen Kosmetologikoululla oli käytössä kaavake, jonka hoitaja täytti, kun normaalisti kosmetologi varmasti tekee jalkojen tarkastuksen automaattisesti hoidon sivussa. Samalla minulta kyseltiin allergiat ym, joten minulle jäi hoidosta hyvin turvallinen olo. 

---

Varoitus, kahden kappaleen päästä jalan kuva, which ain't pretty...

--

Kovettumat jaloista poistettiin poralla ja samoin myös kynnet hiottiin lyhyiksi sillä, kun Tallinnassa tehdään enemmän käsityötä viilan kanssa. Hemmottelevaan jalkahoitoon kuului myös ihana säärien kuorinta ja naamio, jonka vaikuttaessa jalat hierottiin. 

Suomen Kosmetologikoululla oli käytössä ranskalaisen salonkimerkin Orlyn suloisen mandariinintuoksuinen käsille ja jaloille sopiva kuorinta ja naamio. Vaikka oltiin oppilashoitolassa, tuotteet olivat siis ihan yhtä hemmottelevia ja laadukkaita kuin tavallisessakin kauneushoitolassa.







Kynsilakat olivat China Glazen ja valikoimaa oli runsaasti. Minä valitsin pinkin helmiäislakan, jonka nimi oli sattumalta Monte Carlo. Tulin siitä heti hyvälle tuulelle, sillä Monaco on yksi lempipaikkojani maailmassa!

Hoidon jälkeen jalat olivat ihanan kevyen tuntuiset, siistit ja kosteutetut. Aikaa meni n. puolitoista tuntia. 

Hoitaja neuvoi minulle, että jos haluaisin käydä säännöllisesti jalkahoidossa, sopiva väli voisi olla neljä kertaa vuodessa eli talvella, keväällä, kesällä ja syksyllä. Seuraavan kerran aion siis mennä jalkahoitoon Suomen Kosmetologikoululle toukokuussa. 

Samalla aion ottaa hoitajan suosituksesta myös vartalohoidon, sillä hinnat ovat niin edulliset. Jalkahoitoni maksoi 47 euroa, mikä on puolet vähemmän kuin Helsingissä yleensä. Kuorinnan ja naamion kanssa vartalohoito maksaa 49,50 euroa ja kestää puolitoista tuntia. Hinnat ovat samaa luokkaa kuin Tallinnan luksus-spassa, mutta Helsingistä näin hyvää palvelua ja laadukasta hoitoa ei saa tällä hinnalla varmaan mistään!       

24 kommenttia:

  1. Kiva kuulla vinkkiä ja kokemusta näistä edullisimmista paikoistakin! Tosi mukava, että pidit hoidosta ja että edullisestikin voi saada hyvän hoidon.

    Tiedätkö muuten, miten nämä vartalohoidot sitten toteutetaan? Onko vartalohoidoille tässä paikassa erillisiä huoneita vai esimerkiksi verhoilla eristettyjä alueita isommassa huoneessa? Nimittäin ajatus vartalohoidosta ei tunnu kovin mukavalta, jos muita asiakkaita on näköetäisyydellä - kuten sukkahousujen riisuminen ja pukeminen samassa tilassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että tykkäsit jutusta! :) Olin itse tosi iloinen, että löysin tämän Suomen Kosmetologikoulun, sillä vaikka tykkäänkin kovasti ihanista hemmotteluhoidoista kauneushoitoloissa, on melkein 100 euroa jalkahoidosta minusta vain aivan liikaa, varsinkin jos haluaa käydä useammin. Siihen hintaan ei myöskään huvittaisi turhaan testailla erilaisia paikkoja, jotka sitten osoittautuvatkin pettymykseksi.

      Tuolla Suomen Kosmetologikoululla oli muuten näyttötutkintojen aikaan viime viikolla tosi hyviä tarjouksia kauneushoidosta päiväsaikaan. Sopivat varmaan esim. opiskelijoille, eläkeläisille ja vapaapäivää viettäville. Jalkahoitokin oli silloin vain 25 euroa ja vartalohoito 20 euroa. Itsekin ajattelin että voisin joskus mennä asiakkaaksi näyttötutkintoon, minusta se olisi tosi hauskaa! :)

      Vartalohoitojen osalta mietin samaa pukeutumisasiaa itsekin. Olettaisin, että siellä on pakko olla joku pukuhuone tai verhot tai sermit jos vartalohoidotkin tehdään isommassa luokassa. Ujoimmille tuollainen systeemi ei varmaan joka tapauksessa sovi missä voidaan olla useamman asiakkaan kanssa samassa tilassa. Itse olen urheilun puolesta tottunut vaihtamaan vaatteita vähän missä sattuu, mutta saa nähdä miltä se sitten tuollaisessa kauneushoidossa tuntuu. Ajattelin kuitenkin uteliaana kokeilla. :)

      Poista
  2. Kiva kuulla että sait noin hyvän kokemuksen oppilashoitolasta! :) Jalkahoitoja tulee nimenomaan treenattua paljon, sillä ne taitaa melkein olla kosmetologien eniten tekemiä hoitoja... Osa ehkä hieman karsastaa oppilaspaikkoja, tai sitten näistä oppilaitoksista ei vaan yksinkertaisesti tiedetä, sillä niitä ei saa mainostaa missään.

    Tuo yksityisyyden puute onkin sitten se huono puoli. Meidänkin isoimmassa luokassa on parisenkymmentä penkkiä. :/ Jalkahoidossa vielä ihan ok, mutta kasvo- ja vartalohoidoissa tosiaan hieman vaivaannuttavaa. Meillä on toki erikseen pukuhuone, mutta sieltä pitää hiippailla kylpytakki päällä luokkaan, jossa on muitakin. Yhdessä luokassa on verhoilla eristetyt pedit, kahdessa ei. Toki me oppilaat suojataan asiakkaita pyyhkeillä yms. ja kaikki tehdään hienovaraisesti, mutta en silti esim. itse menisi vartalohierontaan tällaiseen paikkaan. Kokeissa ja näytöissä luokat on vieläpä aikalailla täysiä, ja asiakkaiksi otetaan ihan sekä naisia, että miehiä...

    PS. Meidän koululla Espoossa perusjalkahoidot lakkauksella 28 e.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, onpas kiinnostavaa saada teidän kosmetologiopiskelijoidenkin näkökulmaa asiaan!

      Pienemmällä paikkakunnalla oppilaitosten kauneushoitolat ovat varmaan paremmin tiedettyjä, mutta mieleeni ei ollut edes tullut, että Helsingissäkin voisi olla sellainen. Ja vielä tosi kilpailukykyinen, sillä mielestäni hoitolan sijainnissa ja hoidon tasossa ei ollut juuri mitään eroa tavalliseen kauneushoitolaan. Ainoa ero oli oikeastaan varsinaisissa hoitotiloissa, kun vastaanottotilakin oli minusta hyvin kauneushoitolamainen ja viihtyisä. Siisteystaso oli Suomen Kosmetologikoulussa myös erinomainen, kalliissakaan kauneushoitoloissa Helsingissä se ei ole valitettavasti itsestäänselvyys. :(

      Yksityisyyden puute oli itsellenikin yllätys, vaikka olinkin varautunut oppilaitosmaisiin tiloihin. Olisin silti luullut, että hoitotilat olisi edes erotettu verhoilla tai jollain. Mutta itseasiassa maailmallakin on usein sellaisia kauneushoitoloita, joissa manikyyrit ja pedikyyrit tehdään yleisissä tiloissa/aulassa. Olemmekohan siis vain Suomessa tottuneet erillisiin hoitohuoneisiin...

      Vartalohoidossa voi kyllä tuntua oudolta jos siinä pötköttelee monta asiakasta vierekkäin. Ihanaa että yritätte huolehtia asiakkaiden yksityisyydestä niin paljon kun pystytte, erityisesti jos paikalla voi olla miehiä ja naisia samaan aikaan. Mahtavaa että teillä on myös erillinen pukuhuone jossa vaatteet voi vaihtaa. Ehkä tuolla Suomen Kosmetologikoulullakin on, mutta sitä ei vain käytetä jalkahoidoissa, kun niissä nyt periaatteessa housut tai sukahousut voi riisua hoitotilassakin. Kesällä on varmaan muutenkin tämän asian kanssa helpompaa, nyt talvella on vain monella enemmän päällä.

      Voi että miten edullista teillä on! Mun pitääkin varmaan selvittää myös Espoon kouluja, kun periaatteessa ainakin kesällä voisin hyvin käydä pyörällä myös Espoon puolella. Näistä on tosiaan aika heikosti tietoja tarjolla. Omnian Aurinkokivessä kävinkin kerran eräässä tapahtumaillassa, mutta se on valitettavasti itselleni liian kaukana. Olisi vain hauska testata muitakin oppilaitoshoitoloita, kun tuo Suomen Kosmetologikoulu oli niin positiivinen kokemus! :)

      Poista
  3. Kiitos vinkistä, jalkahoitoon voisin minäkin mennä oppilashoitolaan! Samoin kuin sinä, kasvohoitoon haluan sitten vähän enemmän luksusta ja mm. valaistus, musiikki ja tuoksut ovat tärkeitä. Mistä tulikin mieleen, että pitäisi nyt vihdoin varata se kasvohoitoaika...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta ehdottomasti kannattaa kokeilla! Jalkahoidossa se rentoutuminen ja yleinen ambiance ei ole minulle niin tärkeää, parempi vain jos hinta ei ole niin korkea että voisi käydä useamminkin. :)

      Olin tosi iloisesti yllättynyt Suomen Kosmetologikoulun korkeasta tasosta. Olin toki varautunut siihen, että opiskelijoilla voisi olla epävarmemmat otteet, kestää kauemmin ja vastaavaa, mutta mitään tällaista ei ollut tosiaan havaittavissa. Erinomainen hinta-laatusuhde!

      Sen sijaan kasvohoito on minulle ehdottomasti sitä hemmottelua ja rentoutumista, joten siihen en halua mennä mihinkään rauhattomaan paikkaan. Lisäksi siinä arvostan kokemusta ja ammattitaitoa, joten en ehkä haluaisi mennä kosmetologikouluun sitäkään varten. Olen kyllä ihan pulassa sen kasvohoitopaikan suhteen nyt kun Cindy lopetti. Olen ajatellut myös mennä sinne Jolie Spahan tai Miira C:hen, jollei tule Tallinnan reissua Babor Spahan piakkoin. Lahdessa on myös Babor Spa, joten olen harkinnut päivämatkaa sinnekin. :)

      Poista
  4. Suosittelen itse ainakin kokeilemaan näitä opiskelupaikkoja. Monet pelkäävät turhaan. Opiskelijoiden työn jälki saattaa usein olla tarkempaa kuin monen ammattilaisen, jotka saattavat tehdä hommaansa jo liian rutiinilla. Kun taas opiskelija varmasti yrittää parhaansa ja joutuuhan hän vastaamaan sitten tekosistaan opettajalle. Ilman rohkeita asiakkaita, en olisi itse ikinä päässyt parturi-kampaajaksi. Opiskellessani juuri asiakkaiden hiusten leikkaamaan ja värjäämään oli mukavinta, hieman erilaista kuin kampauspään käsittely. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut edes ajatellut, että joku voisi tarkoituksella vältellä menemästä oppilashoitolaan, mutta varmasti ihan totta! Oma ennakko-odotukseni oli, että opiskelijat tosiaan tekevät varmaan hoidot jopa huolellisemmin ja tarkemmin kuin joku leipiintynyt ammattilainen, joka odottaa vain pääsevänsä kotiin. Lisäksi minulle tuli ainakin tuolla Suomen Kosmetologikoululla tunne, että oppilaat oli tosi hyvin koulutettu ja valvonta oli tarkkaa. Luulen, että paikalla oli jossakin koko ajan opettaja, vaikka sitä ei erikseen sanottukaan. Neuvoakin opiskelija kävi kysymässä ulkopuolelta hyvin diskreetisti ja varovaisesti, ennen kuin alkoi hiomaan kovettumaa pois. Tosi turvallinen olo oli siis koko hoidon ajan, kun otteet kynsiporankin kanssa olivat tosi varmoja! :)

      Ihana näkökulma, että asiakkaat ovat tosiaan opiskelijoille tarpeellisiakin ja opettavaisia. Minunkin hoitajani kertoi, että he pitävät kovasti haasteellisemmistakin asiakkaista, koska niistä oppii. Asiakasvolyymi ainakin tuolla Suomen Kosmetologikoululla vaikutti olevan aika suuri, joten kokemus karttuu opiskelijoilla varmasti hyvin ja nopeasti. Kiva kokemus oli ja menen toisenkin kerran! :)

      Poista
  5. Onpa kiva kuulla, että joku muukin käy oppilashoidoissa! :) Itse kävin jalkahoidossa täällä Tampereella Hämeen kosmetologikoulussa ja olin tosi tyytyväinen. En tiedä minkä vuoden opiskelija jalkani hoiti, mutta hän teki _todella_ huolellista työtä..! Silloin jalkahoito (90min) oli joulutarjouksessa 29e. Nyt olen ensi perjantaina menossa taas jalkahoitoon, kun lähettivät sähköpostitarjouksen 25e :) Ei todellakaan pahan hintaista, puoli-ilmaista suorastaan! Norm. hinta taisi olla 36e.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin tähän asti aina ollut kateellinen kaikille muille, kun kuulin että varsinkin pienemmillä paikkakunnilla oli kosmetiikkaoppilaitoksia, jonne pääsi edullisesti hoitoihin. Mieleeni ei ollut edes tullut, että totta kai sellaisia on täällä pääkaupunkiseudullakin.

      Jatkossa aion ehdottomasti käydä jalkahoidossa oppilaitoksissa, koska ainakin tämä Suomen Kosmetologikoulu Helsingissä oli tosi hyvä. Toki välillä sitä saattaa kaivata sellaista vielä hemmottelevampaakin ja yksityisempää hoitoa, mutta nyt tämä edullisempi hinta ainakin mahdollistaa minulle sen, että voin käydä jalkahoidossa useamminkin kuin vain kerran vuodessa. :)

      Itseasiassa tuolla Suomen Kosmetologikoulussa oli myös kuukauden tarjoushoidot, joten niitä kannattaisi varmaan seurata. Tuo Tampereen jalkahoidon hinta on kyllä tosi edullinen, tuolla hinnalla voi hyvin käydä useamminkin. Jalkahoito tuntuu vielä niin kivalta ja rentouttavalta. Ja ihana että opiskelija teki sinulle hoidon tosi huolellisesti! Sama oli omakin kokemukseni täällä. Opiskelijat ovat varmasti usein niin innostuneita alastaan ja yrittävät kaikkensa, että se on itsellekin asiakkaana kivaa. Ei puhettakaan mistään välinpitämättömyydestä tai huolimattomuudesta! :)

      Poista
  6. Pasilasta löytyy Helsingin kaupungin ammattioppilaitoksen kosmetologilinja, jossa tehdään myös asiakashoitoja (http://www.hel.fi/hki/ammatillinen/fi/Asiakasty_t/Parturi_muut_palvelut). Itse olen tuolla opiskellut 10 vuotta sitten, ja vaikka luokat olikin isot niin joka ikisellä hoitopaikalla oli verhot jotka sai vedettyä ympärille. Lisäksi asiakkaille oli erikseen pukuhuone jossa lukolliset kaapit mihin jättää kamat. Jalkahoidot, käsihoidot sekä ripsien ja kulmien kestovärjäykset oli ne hoidot mitä me opiskeluaikana enempi tehtiin ja niihin oli kyllä tosi hyvä kokemus jo ihan opiskelun alkuaikoina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, kiitos paljon vinkistä! Tämä näyttää olevan nyt jo toinen paikka Helsingissä Suomen Kosmetologikoulun lisäksi. Hinnatkin saattavat ehkä olla Helsingin kaupungin ammattioppilaitoksen asiakashoitolassa vähän alemmat kuin Suomen Kosmetologikoululla, joka on yksityinen koulu.

      Tosi kivaa kuulla, että sinulla on omakohtaista kokemusta opiskelusta tuolla. Tuskin taso on ainakaan 10 vuodessa huonontunut, eli varmaan siellä on edelleen ne verhot ja pukukopit. En ollut koskaan ennen tätä ajatellut asiaa, koska olin aina käynyt tavallisissa kauneushoitoloissa, mutta yksityisyys on hoitolassa yllättävän tärkeä juttu! :)

      Mielenkiintoista, että jalkahoidot, manikyyrit ja ripsien ja kulmien kestovärjäykset ovat ne suosituimmat hoidot. Niissä varmaan myös kynnys mennä opiskelijoille on alempi, kun taas kasvohoitoon moni voi haluta kokeneemmankin kosmetologin, varsinkin jos kärsii jonkinlaisesta ongelmaihosta. Vaikka ei minusta asiakkaana jalkahoito ole ainakaan helpompi tehdä kuin kasvohoito, siksi en haluakaan sitä itse tehdä! :)

      Kosmetologiksi opiskeleva Marisa tuolla yläpuolella kommenteissa jo mainitsikin, että useinkaan näitä oppilaitosten palveluja ei tiedetä, koska ne eivät mainosta. Itsellänikään ei ole kukaan tuttu esim. opiskellut tuolla Pasilassa, niin en ole aiemmin kuullut sitä.

      Itseasiassa googlettamalla löysin vielä kolmannenkin paikan Helsingistä, Suomen Kosmetologien Yhdistyksen (SKY) Opiston Verso-hoitolan Haagasta. Olisipa hauska testata nämä kaikki kolme paikkaa, ja tehdä sitten vaikka vertailujuttu tänne blogiin. Nythän minulla olisi hyvä vertailukohdekin, jos aion kerran käydä jalkahoidossa 4 kertaa vuodessa. Hauskaa olisi kokeilla erilaisia paikkoja, eli taidan toteuttaa sen! :)

      Poista
  7. Olipa kiva että kirjoitit tästä! Itse en ole koskaan käynyt opiskelijahoidoissa, mutta olen monesti kyllä katsellut hinnastoja niistä. Haluaisin ripsipermanentin, mutta yllätyksekseni se oli kaupunkimme kouluhoitolassa ihan samaa hintaluokkaa kuin "oikeissa" hoitoloissa. Useimmiten nuo hoidot kuitenkin ovat tosi edullisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkaisen kyllä ehdottomasti menemään oppilashoitolaan jos sinulla on mahdollisuus. Juuri vaikka joku jalkahoito tai manikyyri on varmaan mukava matalan kynnyksen aloitushoito, ja jos siitä tykkää voi ottaa muitakin hoitoja tai käydä useammin.

      Itse en ole kyllä varma uskaltaisinko mennä ripsipermanenttiin opiskelijalle. Toisaalta kyllä ainakin tuolla Suomen Kosmetologikoululla opiskelijat oli selvästi koulutettu tosi hyvin ja valvonta oli varmasti tarkkaa. Ripsipermanentissa voi kyllä olla että ne aineetkin ovat niin kalliita, että se maksaa, vaikka itse työn tekisi opiskelijakin. Ainakin kulmakarvojen kestopigmentointi (ei varmaan kyllä voi verrata?) on kuulemma sen takia niin kallista, että väriaineet maksavat tosi paljon. :)

      Poista
  8. Tuonne täytyy ehdottomasti mennä. Olen työni puolesta jalkojeni päällä paljon, joten niitä on hoidettava hyvin. Töissä ja kotonakin käytän usein erilaisia funktionaalisia jalkineita (keinukenkiä on monet erilaiset ja paljasjalkakävelyä simuloivia). Mutta jalkahoidoissa käyminen on kyllä jäänyt viime vuosina vähemmälle. Vuosi sitten taisin viimeksi käydä.

    Hyvä vinkki, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin kiva, että nyt on löytynyt paikka, jossa hyvän jalkahoidon voi saada edullisesti! Olisin varmaan jo aiemminkin käynyt jalkahoidossa useammin, jos se olisi edullisempaa, eikä aina tarvitsisi matkustaa Tallinnaan asti sellaisen hyvän saadakseen. Ihanaa, nyt voin alkaa käydä suosituksen mukaan 4 kertaa vuodessa, eikä siinä välissä tarvitse varmaan itse tehdä jaloille muuta kuin rasvata ja leikata vähän kynsiä.

      Itseasiassa tuossa edellä tuli kommenteissa vinkkejä muistakin oppilaitosten kauneushoitoloista, joten niistä voi varmaan valita sijainniltaan itselleen sopivimman. Niitä on ainakin tämän Kampissa sijaistevan Suomen Kosmetologikoulun lisäksi myös Itä-Pasilassa Helsingin kaupungin Stadin ammattioppilaitos), Haagassa (SKY-kosmetologien opiston Verso-hoitola) ja Espoossa.

      Itse huomaan jalkahoidon terveydellisetkin vaikutukset heti. Olo on paljon kevyempi, ja iho ja kynnet pysyvät paljon paremmassa kunnossa, kun jalat joutuvat muutoin niin kovalle rasitukselle. Ihan terveydellinenkin juttu selvästi, johon kannattaa panostaa! :)

      Poista
  9. Ihanaa että kirjoitit tästä, innostuin heti! olen ollut kampaajalla oppilastyönä, mutten muualla-tämä alkoi heti houkutella suuresti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kivaa jos innostuit tästä! Hieno juttu, että myös kauneushoitoja on Helsingissä saatavissa näin edullisesti. Oppilaat ovat varmasti itsekin tosi innostuneita niiden tekemisestä, joten asiakkaanakin oli kiva olla. Harkitsen itse, että menisin joku kerta tuollaiseen näyttötutkintoonkin asiakkaaksi, niin näkisin millaista se on. Hinnat niihin ovat vielä edullisemmat, ja luulisi että siinä saa samalla tosi huolellisen ja hyvän hoidon, jos kosmetologiopiskelijoiden tarkoituksena on tosiaan siinä näyttää mitä kaikkea osaavat. Ja lisäksi olisi hurjan mielenkiintoista nähdä millainen näyttötutkinto on! :)

      Olin itsekin iloinen että kirjoitin tästä, sillä tämän jutun kommenteissa tuli vielä monta hyvää vinkkiä lisää. Näitä kosmetologioppilaitosten asiakashoitoloita on näköjään Helsingissä monia muitakin: Stadin ammattiopiston asiakashoitola Pasilassa, SKY-kosmetologien Verso-hoitola Haagassa ja Espoossakin ilmeisesti useampia. Aion siis kokeilla näitä muitakin, kun nythän mulla on niihin jalkahoidon takia asiaa 4 kertaa vuodessa! :)

      Poista
  10. Mä käyn opiskelijalla leikkauttamassa hiukseni (ja viimeksi myös värjäämässä). Mun jalat on kyllä niin huonossa kunnossa, että pitäisi itse tehdä niille jotain ennen kuin kehtaisin mennä :P Mutta voisin hyvin mennä opiskelijalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle taas hukset on jotenkin niin tärkeät, etten uskaltaisi opiskelijalle mennä. Mikä on oikeastaan ihan hölmöä, koska jos tässä jalkahoidon tasossakaan ei ollut juuri mitään eroa opiskelijan ja valmistuneen kosmetologin välillä, niin miksi sitten kampaajien osalta olisi. :)

      Minullakin oli kauhea kynnys mennä vuosia sitten ensimmäistä kertaa jalkahoitoon, koska jalat olivat juoksuharrastuksen takia niin kauheat. Eivät ne ole kyllä mikään kaunistus vieläkään, mutta olen ainakin päässyt yli siitä kynnyksestä. Siksihän sinne ammattilaiselle mennään, että hän hoitaa ne kuntoon, ei niille itse tarvitse etukäteen mitään tehdä. Lisäksi jalkahoito on aivan ihanaa hemmottelua, ja mm. jalkojen hieronta tuntuu tosi ihanalta ja rentouttavalta. Tuolla Suomen Kosmetologikoulullakin mainitsivat nimenomaan pitävänsä haasteellisista tapauksista, koska niistä oppii. :)

      Pakko kyllä sanoa, että sen jälkeen kun olen itse alkanut käydä jalkahoidossa, olen alkanut kiinnittää huomiota kaikkien läheisten ihmisten jalkoihin. Joskus tekisi joogassakin, jossa ollaan paljain jaloin, vaan mieli vinkata jollekin, että rakas, mene jalkahoitoon, voisit niin paljon paremmin. :)

      Poista
  11. Tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus! Itse kävin I Love Me -messuilla juuri viimeksi opiskelijoiden tekemässä jalkahoidossa, kun siellä oli (Tampereen?) kosmetologikoulun piste. Olin itse tosi tyytyväinen ja hinta oli tosiaan ihanan huokea. Samalla värjäytin silloin kulmanikin kun ne sai ihan puoli-ilmaiseksi. Jos Helsingissä olisin, niin varmasti minäkin tuota paikkaa hyödyntäisin, varsinkin kun sai lukea sun hyvästä kokemuksesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, mukavaa että tykkäsit! :)

      Itse en ole koskaan käynyt Kauneusmessuilla niissä hoidoissa, mutta mielessä on kyllä monta kertaa ollut. En kyllä itseasiassa tiennytkään, että niitäkin tekevät opiskelijat. Tosi kivaa kuulla, että sinulla oli onnistunut kokemus! Tanssijallehan jalkahoito on mitä ihaninta hemmottelua! :)

      Varmasti monella paikkakunnilla on näitä oppilaitosten opetushoitoloita, jos on vain kosmetologiopetustakin. Itselleni ei ollut kyllä tullut silti mieleenkään että Helsingissäkin olisi, joten oli kyllä onnekas sattuma että osuin tuonne Suomen Kosmetologikoululle. Tulevaisuus näyttää valoisalta, kun tulen jatkossa saamaan aina laadukkaita jalkahoitoja edullisesti! :)

      Poista
  12. OOn ymmärtänyt, että tuolla jalkahoitoja tekevät opiskelijat valmistuvat nimenomaan jalkahoitajiksi http://www.suomenkosmetologikoulu.fi/fi/Koulutus/Alkavat%20kurssit/
    Kosmetologien tekemät jalkahoidot ovat mun kokemuksen mukaan huomattavasti kevyempiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas kiinnostavaa! Olisikohan siellä sitten vielä erikseen jalkahoitajien linja, kun ainakin tuo minun jalkahoitoni tehnyt opiskelija kyllä kertoi opiskelevansa nimenomaan kosmetologiksi. Varmaan osaavat ko. koulussa sitten ainakin opettaa jalkahoitojen tekemistä kunnolla kosmetologiopiskelijoillekin, jos heillä on kerran erikseen jalkahoitoihinkin erikoistuva linja. Olisipa mahtavaa päästä senkin oppilaan tekemään jalkahoitoon. Täytyy seuraavan kerran kysyä asiasta, kiitos tiedosta! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)