maanantai 23. syyskuuta 2013

Ostoksia lentokentältä ja ostosmahdollisuuksia lentokoneessa

Tällä viikolla täällä Pumpulipupussa matkaillaan, sillä olen lennähtänyt lomalle Ranskan Rivieralle.

Mennessä tarkistin tietysti Helsinki-Vantaan lentokentän Finnair Shopin kosmetiikkatarjonnan, ja tein tax free ostokseni. Olen nimittäin todennut, että Helsinki-Vantaalla on yleensä parempi tarjonta ja yllättävää kyllä myös edullisemmat hinnat kuin muilla Euroopan lentokentillä.

Kausikokoelmista Finnair Shopiin oli saapunut Diorin suosittu Mystic Metallics. Estee Lauderin syksyn Metallics-kokoelmaakin mainostettiin, ja ehkä näinkin siihen kuuluvat kynsilakat, jotka ainakin näyttivät upeilta. Sen sijaan YSL:n tai Lancomen syksyä ei Helsinki-Vantaalla vielä näkynyt. 

Tarvitsin kipeästi lisää ainakin vakkariani, Lancomen tehokasta Bi-Facil silmämeikinpoistoainetta, joten sitä siis ostin yhden pullon hintaan 27,30 euroa. Edullisia kahden paketteja ei valitettavasti ollut. Jälkeenpäin kyllä osoittautui, että Bi-Facilin hinta olisi ollut Nizzan lentokentällä vielä aavistuksen edullisempi, 26,50 euroa.

Lisäksi olin etukäteen päättänyt, että ostan talveksi jo kauan himoitsemani Dieselin Loverdose -parfyymin. Rakastan sen aniksen ja lakrsitsin tuoksun yhdistelmää. 

Finnair Shopin asettelu tai hinnoittelu oli ilmeisesti uudistunut, sillä osassa hyllyjä ei näkynyt hintoja ollenkaan. Jälkeenpäin ajatellen olisin ehkä voinut etsiä Loverdosesta pienemmän pullon tai ostaa sen tarjouksesta Helsingistäkin, sillä 50 ml oli aika kallis, 55,90 euroa.  

Tuoksutin myös Loverdosen uuden version Loverdose Tattoon, mutta alkuperäinen oli minusta paljon parempi. Loverdose Tattoo oli kukkaisempi ja kirpeämpi, ja alkuperäistä herkullista lakritsisuutta en siinä haistanut.







Ennen vanhaan tax free -ostokset tehtiin yleensä kuulemma lentokoneessa, sillä se oli paljon halvempaa niin. Nyt vain selailin mielenkiinnosta koneessa Finnairin Onboard shopping -katalogia, joka oli kieltämättä tosi kiinnostava. 

Kannessa mainostettiin Bvalgarin Omnia-tuoksukokoelmaa. Siihen kuului 4 erilaista Omnia-minituoksua, jotka ainakin pullojen puolesta näyttivät aivan ihanilta: Amethyste, Coral, Crystalline ja Green Jade. Tuoksutin myöhemmin Nizzan lentokentällä Omnia Coralin ja Omnia Crystallinen, ja ne olivat kevyitä kivoja vesituoksuja, Coral hedelmäisempi ja Crystalline kukkaisempi.

Muutenkin pidin kovasti Onboard shopping -lehden tavasta merkitä symboleilla tuoksujen kategoriat. Esimerkiksi Escadan kesätuoksu Cherry in the Air oli merkitty "sweet & tasty",  Calvin Kleinin kesätuoksu One Summer "woody citrus", Boss Nuit Pour Femme "classic floral" ja Guerlain La Petite Robe Noire "contemporary floral". Näistä voi jo vähän päätellä tuoksun sisältöä. 

Kiinnostavia tuotteita ostoskatalogissa oli mm. Diorin Addict Lip Experts Duo huulia pullistava kahden huulikiillon setti (49 euroa), jonka tyytyväinen käyttäjä mm. yksi ystäväni on.

Myynnissä oli myös L'Occitanen matkakokoisia käsivoiteita 6 kpl:n pakkaus hintaan 36,50 euroa, Travalo-matkahajuvesipullo hintaan 15 euroa ja mm. Ultrasun -aurinkovoidepakkaus 30 euroa. Kaikkea pientä ja hyödyllistä, jota matkalla voi tarvita.

Hauskaa oli myös havaita, että kynsikoristelu alkaa selvästi olla jo aivan mainstreamia, sillä lentokoneesta voi myös ostaa Nails Supreme Nail Art Design kuuden kappaleen kynsimaalisetin hintaan 19 euroa, jos haluaa matkalla vaikka vähän tehdä kynsitaidetta! 

14 kommenttia:

  1. Voi ihanaa ihanaa matkaa! Juuri eilen katselin lentoja ja hotelleja Nizzaan, kyllä sinne vaan täytyy taas päästä. :-) Odotan innolla tulevia postauksiasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Sara! Oli kyllä kiva taas päästä lämpimälle Rivieralle palmujen alle ja lempipaikkaani Cannesin rannalle. :)

      Ennen matkaa luinkin sun blogista taas kaikki Nizza-jutut uudelleen, että varmasti muistaisin käydä kaikissa sun suosittelemissa paikoissa. Comptoir de Cotonniersin jo tarkastin, mutta syksyn kokoelma ei ollut kyllä valitettavasti yhtä hyvä kuin aiemmat. Ja Bioderman kasvovesikin on jo ostettu. Nizzan ostosjuttu on tulossa varmaan seuraavaksi, kiva kun kiinnostaa. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Voi kiitos muru, oikein liikutuin kaikista toivotuksista. Ihanaa täällä onkin! :)

      Poista
  3. Minäkin tuoksuttelin Loverdose Tatoota tässä joku päivä. Tykkäsin kyllä siitä, mutta kyllä se alkuperäinen on parempi. Jäi sellainen mielikuva, että se Tattoo on pohjatuoksultaan samantyyppinen kuin alkuperäinen, mutta siitä tosiaan puuttuu se lakritsän tuoksu ja itse haiston siitä Tattoosta vaniljaa, sellaista vaniljajäätelön vaniljaa.
    Hyvää reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin ensin aivan ihmeissäni, että mikä ihmeen Loverdose Tattoo, en ymmärtänyt oliko se joku erikoispakkaus, EdT vai mikä. Mutta tuoksuteltuani huomasin kyllä, että se oli melkein täysin eri tuoksu. Ehkä siinä on kuitenkin käytetty osin samaa pohjaa kuin alkuperäisessä Loverdosessa, mutta alkuperäinen on kyllä minusta silti aika kaukana.

      Jännittävää, koska minäkin haistoin sen vaniljan iholtani, testeriliuskassa se ei minusta tuoksunut. Minulle tuli tuoksusta mieleen vaniljakeksit, eli tuoksu oli parempi iholla kuin paperilla. Mutta lakritsi tosiaan puuttui, vaikka nimenomaan se minut alkuperäisessä Loverdosessa hurmasi. Eli ei puhettakaan että olisin valinnut Tattoon, original oli parempi. :)

      Voi kiitos, kiitos! :)

      Poista
  4. Hyvää matkaa Rivieralle! Kannattaa käydä piipahtamassa Grassessa, mikäli ehdit. Hajuvesikaupungilla on varmasti paljon tarjottavaa. Lähdemme oman tuoksutiimimme kanssa Grasseen käymään taas kahden viikon päästä.
    Tule ehtiessäsi tutustumaan myös meidän uuteen tuoksuilta-konseptiimme. Tuoksuillassa jaamme eteenpäin Grassessa opittuja parfyymisalaisuuksia. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)

      Kävin Grassessa viime syksynä, osin loistavien blogivinkkiesi ansiosta, ja oli kyllä elämys! Pidin sekä parfyymimuseosta että Molinardin parfyymiworkshopista kovasti, ja ostosmahdollisuudet parfyymitaloissakin olivat erinomaiset. Mahtava paikka! Menemme ehkä Nizzaan ensi syksynäkin, joten ajattelin että jos menisin silloin ainakin parfyymimuseoon uudestaan, niin kiinnostava se oli. Tuntui, että jäi vielä paljon asioista, jotka näkisin mielelläni vielä uudelleen. Ja tosi mukavaa, että te pääsette taas Grasseen, on kyllä varmasti hyödyllistä ja mielenkiintoista.

      Kiitos, tulen tosi mielelläni, kuulostaa todella hyvältä. Luinkin siitä blogistasi, kyllä tuoksujen maailma on vain kiehtova! :)

      Poista
  5. Mulla on Loverdose aktiivikäytössä, ja se on niiiin ihana! Olen saanut monelta kehuja tuosta nimenomaisesta tuoksusta, varsinkin miehiltä. Seuraava täysikokoinen hajuvesiostokseni on luultavasti Thierry Muglerin Angel; huomaan viehättyväni gourmand- tai gourmand-floral-tuoksuista eniten.

    Mulla saattaa olla tiedossa Lontoon matka myöhemmin tänä vuonna... Jännää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin annoin viimein periksi mielihalulleni ja ostin Loverdosen. Ajattelin, että se sopisi hyvin nyt syksyyn ja talveen. Se on kyllä aivan ainutlaatuinen lakritsituoksu, tosi kiva kuulla, että olet tykännyt siitä pidemmässäkin käytössä. Ja vielä miesten mieleen, hih. :)

      Angel on myös tosi suosittu, ja olen sitä muutaman kerran nuuskinutkin, mutta se ei vain ole minun juttuni. Mutta muuten pidän kyllä juurikin samoista gourmandeista ja floraleista eniten, eli hyvin sama maku meillä on. :)

      Ostin muuten nyt Cannesista Jo Malonen Rosewater & Vanilla -tuoksun, joka on myös ihana yhdistelmä goumandia ja floralia. Teen siitä vielä tarkemman jutunkin, mutta on se vaan ihana. :)

      Jee, Lontoo! Ulkomaan matkoilta on kyllä hyvä ostella parfyymeja, kun ovat muuten niin kalliita Suomessa. En ole varmaan koskaan ostanut hajuvettä tavallisesta kaupasta Suomesta, vaan aina matkoilta. Samalla niihin liittyy kivoja muistoja myös matkasta jolta ne ostettu, kivaa! :)

      Poista
  6. Multa onkin mennyt nämä viime postaukset vähän ohi... En tiedä oletko vielä reissussa, mutta toivotan ihanaa loppulomaa tai sitten totean, että toivottavasti oli ihana reissu! :D

    Diesel Loverdose EdP oli minunkin viime talven THE tuoksu, ja odotan, että pääsen taas käyttämään sitä tulevana talvena. :) On kyllä ehdottomasti syys-/talvituoksu. Tattoota en olekaan vielä tuoksutellut. Mun mielestä jo EdP ja EdT on keskenään todella erilaiset, ihan kuin olisi erilaiset versiot tuoksusta kyseessä... Siis enemmänkin erilaiset kuin vain vahvuudeltaan. ;)

    Bi-Facil näyttäisi olevan ensi viikolla Sokoksen 3+1 -päivillä 36,90 e / 200ml, juuri luin nettikuvastoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiitos paljon! Olen nyt palannut tänne melko viileään Suomeen, mutta ihanaa oli kyllä Rivieran lämmössä. Muutama matkajuttu tulee kuitenkin vielä, Cannes ja Monaco ainakin. :)

      Minustakin Loverdose sopii parhaiten nimenomaan syksyyn ja talveen lämpimän mausteisuutensa vuoksi. En voinut kuvitellakaan käyttäväni sitä Rivieralla, jossa oli aivan trooppiset kelit. Mutta nyt syksyn alettua Suomessa saan sen varmasti nopeasti käyttöön. :)

      Tosi kiinnostava havainto, sillä omastakin mielestäni Loverdosen EdP ja EdT -versiossa oli muutakin eroa kuin vain voimakkuus. En vain uskaltanut kirjoittaa huomiotani tänne, koska ajattelin että olen vain erehtynyt. Mutta sinä siis haistat saman! Eli oikeastaan Loverdosesta on siis tavallaan 3 eri versiota: Tattoo, EdP ja EdT. Itse valitsin kyllä ehdottomasti sen Loverdose EdP:n, sillä mielestäni se oli vain paras. Tattoo on taas ihan eri tuoksu. :)

      Hei, kiitos paljon Bi-Facil -vinkistä! Mun täytyy varmaan ostaa Bi-Facilia vielä lisää varastoon, kun tuo 125 ml pullo ei loppujenlopuksi niin kauan kestä, enkä ole varma koska on seuraava ulkomaanmatka. Siitä 200 ml:n pullosta en vain tykkää niin paljon kuin tuosta pienemmästä kun siinä on isompi suuaukko ja nestettä hulahtaa helposti hukkaan liikaa. Mutta hinta on kyllä hyvä, joten taidan silti käydä ostamassa. Kivaa kun 3 + 1 -päivät taas alkavat! :)

      Poista
    2. Hei Pumpulipupu,
      kiva, mielenkiintoinen blogi sinulla! Vinkkinä jos joskus haluat kokeilla jotain uutta, hellävaraista ja tehokasta silmämeikinpoistoainetta, suosittelen lämpimästi Talikan Oil-Free Lash Conditioning Cleanseria (120ml pullo) - ihan loistava tuote, poistaa meikin hyvin, on hoitava ja jättää miellyttävän tunteen. Erittäin herkkäsilmäisenä jäin heti koukkuun tähän tuotteeseen. Hintakaan ei ole paha: kotimaassa n.20€, Finnairin shopissa lentokentällä n.15€.

      Poista
    3. Kiitos paljon kivasta kommentistasi, mukavaa kun tykkäsit blogistani! Kehut lämmittävät niin paljon mieltä! :)

      Kiitos todella paljon suosituksesta! Olen käyttänyt monta vuotta Lancomen Bi-Facilia, ja vaikka se on superhyvä, niin aina sen huikea hinta vähän kirpaisee. Varsinkin kun meikkaan yleensä joka päivä, niin silmämeikinpoistoainettakin kuluu.

      Helena Rubinsteinin All Mascaras -silmämeikinpoistoaineesta olen kuullut myös kehuja, mutta se on samaa hintaluokkaa kun Lancomen Bi-Facil. Kokeilen siis mielelläni tuota Talikaa, koska se ainakin lentokentältä ostettuna on noin edullinen. Kiitos paljon suosituksesta, kivasti ajateltu, kiitos! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)