tiistai 20. elokuuta 2013

Helsinkiläisessä trendikampaamossa

Olen ollut vähän kyllästynyt vakiokampaajaani. Ihan viihtyisä ja kotoisa tavallinen kampaamo Helsingin keskustassa, mutta ei mitään erityistä luksusta. 

Suurin syy on ollut se, että hinta on noussut joka kerta n. 5 eurolla. Viimeksi se oli puolipitkien hiusteni värjäyksestä ja leikkauksesta jo 165 euroa. Ihan liikaa minusta. Maksan laskun aina kiltisti ja valittamatta, mutta se ei tarkoita etteikö asia häiritsisi minua.

Tosin aika on aina järjestynyt nopeasti, ja kampaajalla on usein kivoja ideoita punaisten hiusteni varalle. Pidän vaihtelusta, joten joka kerta hän ehdottaa vähän eri punaisen sävyä.

Ajattelin kuitenkin, että suurinpiirtein samaan hintaan voisin ehkä kokeilla jotakin oikein trendikästäkin kampaamoa Helsingissä. Joskus haluaisin mennä myös huippukampaamoon jossakin ulkomaisessa suurkapungissa (Lontoo, Pariisi, New York...), jotta näkisin millaista se on. 

Kyselin vähän ympäriinsä ja päädyin helsinkiläiseen kampaamoon, jonka ainakin uskoisin olevan trendien aallonharjalla. 






Trendikampaamoon aikaa oli ensinnäkin vaikea saada. Suosituimmille ja kokeneimmille kampaajille (tai stylisteille, kuten heitä kansainvälisesti kutsutaan) oli monen kuukauden jonot. Ajanvaraus oli kuitenkin tehty helpoksi, sillä se oli netissä.

Kampaamo oli sisustettu vähän samaan tyyliin kuin designhotelli, jossa yövyimme muutama vuosi sitten Firenzessä. Yksinkertaisia linjoja ja oivaltavia ratkaisuja.

Lukemisena oli ulkomaisia ja suomalaisia naistenlehtiä ja miehille mm. GQ Magazine. Olin tyytyväinen kun sain lukea englanninkielistä Voguen erikoisnumeroa Vogue Collections, vaikka se olikin vielä kesän numero.

Ulkomaalaistaustainen kampaaja puhutteli minua koko ajan amerikkalaiseen tyyliin etunimeltä, mikä tuntui minusta kivalta. Hän myös kertoi aina mihin meni jos lähti luotani jonnekin, mikä oli minusta very professional.   







Tässä on taidekuva hiuksistani ennen kampaajan käsittelyä. 

Auringon vaalentamaa ja kuivattamaa ylikasvanutta hamppupunaista. Käsittely on viimeistelty saunomalla ja uimalla ahkerasti ilman uimalakkia.

Kampaaja aloitti suojaamalla ihoni hiusrajasta voiteella, jotta hiusväri ei tarttuisi siihen.

Erityinen ongelma minulle oli juurikasvu, joka on alkanut häiritä minua nyt kun hiukseni ovat olleet tummemmat kuin mitä ne ovat luonnostaan. Joskus olen jopa ajatellut, että vakiokampaajaani ei väriä valitessaan ainakaan haittaa, jos joudun tyvikasvun vuoksi käymään kampaajalla useamminkin. Nykyisen kampaajavälini olen yrittänyt pitää n. 7-8 viikossa, mutta pahimmillaan pitäisi käydä jopa 5 viikon välein, koska juurikasvu näyttää harmahtavalta lämpimämpää hiusväriä vasten. Muita toiveita minulla ei oikein ollut uudelle kampaajalle kuin löytää ratkaisu tähän ongelmaan.

Kampaaja pohti hetken ja päätti sitten tehdä liukuvärjäyksen, jossa tyvi värjättiin tummanruskeaksi ja liutettiin latvojen punaiseen, jolloin juurikasvun ei pitäisi niin näkyä.

Liukuvärjäystekniikka oli minulle aivan uusi. Loungemusiikin soidessa tyveen levitettiin ensin ruskeaa ja sitten latvoihin punaista väriä vapaalla kädellä. Rajaa kammattiin niin että värit sekoittuivat pehmeästi toisiinsa.  








Näin kiiltävät ja kauniin syvän punaiset hiuksistani tuli. Kuin taikatemppu!








Tässä kuvassa näkyy vielä tuota liukuvärjäysefektiä, vaikka se olikin aika hienovarainen ja luonnollinen.

Leikkaus oli minusta kivan kevyt, kissamainen ja vähän sexykin. Takaa aavistuksen lyhyempi ja edestä vähän rikottu moderni profiili. 

Kampaaja teki tosi huolellista työtä. Aikaa meni n. 2 ja 1/2 tuntia, kun vanhalla kampaajallani meni alle puolitoista.

Ja hinta? 155 euroa.

Parasta oli se, että olin ehtinyt kävellä kampaamosta pois muutaman askeleen kadulla kun amerikkalainen turisti jo pysäytti minut ja kehui hiuksiani. Just got it done? Joo, just. Tällaista ei ole kyllä koskaan ennen tapahtunut!


(Tästä teksistä puuttuvat kampaamoiden nimet, sillä kampaamobusiness on Helsingissäkin mielestäni niin pientä, etten halua vaikuttaa kenenkään elinkeinoon nimiä mainitsemalla. Halusin vain kertoa teille kokemuksistani.) 

12 kommenttia:

  1. Minulla saattaa olla oma lehmä ojassa, mutta suosittelen Unikaa ja sieltä Tiina H:tä ammattilaispuolelta, saat koko lystin n. satasella puolipitkiin hiuksiin ja varmasti tulee hyvää jälkeä. :) Olen onnellisessa asemassa, että ei ole tarvinnut metsästää kampaajaa, kun hyvä löytyy suvusta. Itsellä on parturi-kampaajan koulutus, niin olen erittäin nirso lopputuloksen suhteen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kivaa saada hyvä kampaajasuositus, kiitos paljon! Olisin niitä kysellytkin jos olisin tajunnut.

      Sata euroahan on tosi hyvä hinta Helsingin keskustassa, ei kyllä monesta paikasta saa varmasti siihen hintaan. Erinomainen vinkki, kiitos paljon! Luulenpa että käyn joskus kokeilemassa. :)

      Kampaajan vaihtaminen on kyllä äärimmäisen riskaabelia hommaa. Jos ei synkkaa, huonon lopputuloksen kanssa joutuu elämään joka päivä monta kuukautta. Siksi juuri hyvät suosittelut ovat niin kullanarvoisia. Erityisesti kun ne tulevat saman ammattitaustan omaavalta, kiitos! :)

      Poista
  2. Mulla on kans uusi kampaaja hakusessa. Ja nimenomaan, hinnat hirvittävät. Hinnastoja netistä vilkuillessani olen oikeasti järkyttynyt, että väri + leikkaus maksaa jopa 160 euroa mun pitkillä hiuksilla. SATAKUUSKYMPPIÄ. Musta se on ihan hirveä määrä rahaa. Toisaalta, laitanhan ripsiinkin 60 euroa kolmen viikon välein, mutta jotenkin kerrallaan laitettavaksi tuo järkyttää mua...etenkin kun lopputulos ei yleensä ole mitenkään VAU ja kestääkin vaan hetken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin 150-200 euroa kampaajasta per kerta on ihan järkyttävä summa. Totta kai keskustan vuokrat ym. kulut ovat varmaan kovat, mutta silti! Joku raja pitäisi olla! Sitäpaitsi kun kävin aiemmin keskustan ulkopuolella meidän lähi-kampaamossa hintataso oli ihan sama.

      Olenkin miettinyt, että pitäisi mennä vaikka kesäpaikassamme pikkukaupungissa kampaamoon jos vain tietäisi siellä jonkun hyvän. Äidilläni maksaa Helsingissä normaalisti suurinpirtein saman kuin minulla, mutta siellä hinta oli 60 euroa. Vähänkö kannattaisi käydä siellä!

      Totta että ripsien laitostakin voi tulla yhteensä samankaltaisia summia, mutta sitä ei tosiaan ole pakko maksaa kerralla eikä siellä myöskään tarvitse käydä jatkuvasti jos ei halua, välillä voi vaikka pitää taukoa. Kampaajasta tulee helposti kierre ja sen yli 150 euroa joutuu maksamaan joka toinen kuukausi!

      Poista
  3. Olipa mielenkiintoinen teksti kampaamokäynnistä. :) Ei halpaa lystiä, mutta upea lopputulos ja elämyksenäkin varmasti mukava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit, kiitos! Mietin vähän, että mitähän tästä saa irti kun en kertonut tarkasti kampaamoiden nimiä, laittanut kuvia niistä ym. Mutta halusin kuitenkin kertoa kokemuksistani, sillä itsekin lukisin mielelläni myös muiden erilaisista kampaamokäynneistä. :)

      Kampaajalla käynti piristää kyllä aina, ihanaa saada uudet, muodikkaat hiukset. Tykkäsin itsekin lopputuloksesta kovasti, ja lisäksi oli kivaa istuskella siellä ja katsella trendikampaamon hyörinää. :)

      Poista
  4. Ihana kiilto uusissa hiuksissasi! Tykkään kyllä tuosta taidekuvalookistakin, siinä on ihanat surffitukkavibat. Keksin sen keinon kampaajan valinnassa, että pitää etsiä sellainen tyyppi, jolla on samankaltainen tyyli kuin itsellä. Silloin löytyy aika helposti yhteinen näkemys tulevista hiuksista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näin hyvin hiukseni kiiltävät yleensä aina heti värin laiton jälkeen. Siitä sitten matkataan taas asteittain kohti hampputukkaa, jos en riittävän ahkerasti niitä hoida erilaisilla hoitoaineilla. Mutta tästä punaisesta kiillosta tykkäsin kyllä kovasti itsekin, ihan kuin kissan turkki! :)

      Ja voi, olet kyllä niin kiltti! Oli kyllä todellinen surffitukka, joka oli hankittu ihan aidosti auringon ja veden välissä. :)

      Ihana vinkki kampaajan valintaan, kiitos! En ollut tuota koskaan ennen tullut ajatelleeksikaan, että noinhan voisi tosiaan tehdä. Tällä kertaa mulla oli mieskampaaja, mutta seuraavalle kerralle pidän kyllä silmät auki että jos näen kivan tyylisen kampaajan menenkin hänelle. Tosi hyvä neuvo, kiitos! :)

      Poista
  5. Kiitos kivasta postauksesta, sinulla aina niin mukava ja persoonallinen ote. Olen pitkäaikainen lukijasi, mutta vasta nyt ensimmäistä kertaa kommentoimassa :-).

    Terkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä, kiva kuulla että pidit siitä! Olen itse miettinyt näitä kampaamoasioita viime aikoina niin paljon, että tästä oli mukava kirjoittaa. Juttuja tulee varmaan lisääkin, sillä luulen että menen seuraavalla kerrallakin eri kampaajalle, jotta näen vähän laajemmin Helsingin tarjontaa.

      Olen itse löytänyt tosi kivan blogisi vasta hiljattain, ja laitoinkin siitä linkin tuonne oman blogini sivupalkkiin. Hienoja kynsiä ja kivaa vähän aikuisempaa otetta, tykkään kovasti! Kiva kuulla että olet myös Pumpulipupun lukija ja olet pitänyt, kiitos paljon! :)

      Poista
  6. Aivan ihana lopputulos, vaikka kyllä alkuperäinen surffitukkakin on upea kuten Jenni tuossa jo kommentoi :)

    Mä olen vaihtanut keskustan kampaamoista täysin meidän kotikadun 'lähiökampaamoon'. Enkä ole katunut hetkeäkään! Sisustus ei ole yhtä trendikäs, viereisessä tuolissa saattaa istua naapurin mummo ja kampaajan koira on mukana menossa, mutta oikeasti; hän on aivan helmi! :) Todella taitava värjääjä, todella kuuntelee mitä haluan ja kertoo sitten oman rehellisen mielipiteensä, jonka perusteella päätän sitten mitä todella haluan. Ja todella mukava ihminen, kaiken lisäksi. Plus että maksan nykyään 70€ vähemmän samasta käsittelystä kuin aikaisemmilla kampaajillani, varmasti kauempana keskustasta on sen verran edullisemmat vuokrat että se on mahdollista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos tytöt, te olette niin mukavia! :)

      Ihanaa kuulla myös muiden kampaamokokemuksista! Olet tehnyt kyllä todellisen löydön, sillä kampaamon tarjontaa ja tasoa ei voi välttämättä ollenkaan arvioida sijainnin ja ulkonäön perusteella. Vanhemmilla kampaajarouvilla voi usein olla aivan rautainen ammattitaito ja tekevät varmasti tosi hyvää jälkeä. Ja saattavat seurata aikaansa ja trendejä hyvinkin tarkasti.

      Minulle on melkein helpointa käydä kampaajalla suoraan töistä Helsingin keskustassa. Siksi ärsytti, että maksoin saman ja enemmänkin siellä ihan tavallisessa kampaamossa kuin mitä huippupaikoissa. Ihan kivat hiukset on vakiokampaajallani aina tehty, mutta samalla rahalla haluaisin myös vähän elämyksiä. Ajattelinkin, että kokeilisin seuraavilla kerroilla vähän eri kampaamoita keskustassa. Jospa löytäisin jonkun ihan mahtavan. Jos se ei auta, niin siirryn minäkin taas keskustan ulkopuolelle. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)