lauantai 3. elokuuta 2013

Lauren Conrad Beauty -kirja

Olen tykännyt ihanasta, ihanasta tosi tv -tähti Lauren Conradista jo silloin kun hän esiintyi LA:n Orange Countyssa asuvista high school -teineistä kertovassa Laguna Beach -sarjassa Music TV:llä. Sittemmin Lauren jatkoi MTV:llä myös omassa sarjassaan The Hills, jossa seurattiin hänen harjoitteluaan Teen Vogue -lehdessä. 

Lauren on sievä ja mukava all american girl next door, jolla on silmää myös muodille. 

Viime keväänä Hulluilla Päivillä oli alennuksessa Lauren Conradin kauneuskirja Beauty hintaan 9,90 euroa. Aiemmin Laurenilta on ilmestynyt tyyliopas Style sekä Los Angelesin julkkismaailmasta kertovia romaneja kuten L.A. Candy, joista olen myös tykännyt kovasti. Lauren osaa siis ainakin kirjoittaa. 


Beauty-kirjassa minua kiinnosti eniten antaako Lauren vinkkejä siitä miten hänen oman tyylinsä voi toteuttaa. LC:n tavaramerkkejä ovat pitkät, keskiruskeat aaltoilevasti kiharretut hiukset, mustat silmänrajaukset ja juhlissa tumma huulipuna. 

Näihin kaikkiin neuvot kirjasta löytyivätkin, joten olen tyytyväinen. Suurimmassa osassa kirjan kuvista on Lauren itse, mutta osassa on käytetty myös ammattimalleja.

Lauren kertoo kirjassa kiinnostavasti siitä, millaista on kasvaa aikuiseksi OC:ssä ja tv-kameroiden valoissa.

Sunny Californian varjopuolia on se, että ensimmäinen ihosyöpäepäily Laurenilla oli jo 14-vuotiaana. Sen vuoksi hänet nähtiin The Hillsissäkin uima-altaalla ja beachilla usein pitkähihaisissa ja hellehatuissa. Hyvä esimerkki auringolta suojautumisesta meille muillekin!

Laurenilla on ollut myös nuoresta asti ongelmia ihonsa kanssa, joten hän antaa neuvoja akneihon kanssa selviämiseen. 

Laurenin tapa kirjoittaa asioista omakohtaisen kokemuksen kautta on minusta muutenkin kiehtova. Itseäni kiinnostivat mm. Laurenin kokemukset stressin vaikutuksista hyvinvoinnille. Mielenkiintoista oli mm. että stressi ja liian vähäinen uni oli ilmeisesti syynä Laurenin muutamille lisäkiloille The Hillsin puolivälissä.    

Beauty-kirja jakautuu kahteen osaan. Ensimmäisessä Prep-osiossa käsitellään yleisiä kauneuden ja hyvinvoinnin aiheita ja toisessa Play-osiossa annetaan meikkaus- ja kampausvinkkejä (kiharoita ja lettejä Laurenin tyyliin!). Myös manikyyreista on oma lukunsa, sillä Lauren kertoo rakastavansa kynsilakkoja ja lakkaavansa kyntensä noin joka toinen päivä. 

Meikki- ja kampausvinkkeihin Lauren on hyödyntänyt myös oman meikkaajansa ja kampaajansa ammattitaitoa. 

Aivan kirjan lopussa on myös leikittelevä vintage-osuus, jossa näemme Laurenin eri vuosikymmenten meikeissä.

Mitään suoranaisesti uutta en kirjasta oppinut (paitsi ehkä että silmänalusille käytettävä peitevoide saa olla vaaleampaa ja nestemäisempää kuin muu peitevoide). Parasta antia olikin saada selitykset sille miten Lauren itse tekee meikkinsä ja laittaa hiuksensa taikka miten hän treenaa tai syö ollessaan matkoilla. 

Laurenin elämä on varmaan aika hektistä, joten hän ymmärtää hyvin myös meitä muita kiireisiä nuoria naisia ja antaa neuvoja mm. siihen miten meikin saa freesattua päivästä iltaan, toimistosta dinnerille tai partyihin.


Kirjan meikit ovat aika luonnollisia. Mitään väri-iloitteluja tai fantasiameikkejä ei nähdä, sillä Lauren itse käyttää mieluiten ihonväristä luomiväriä ja mustaa eyeliner-rajausta. 

Meikkiä luonnonkaunis Lauren ei niin paljon tarvitsekaan. Sen sijaan hän paljastaa, että omissa kasvoissaan häntä häiritsee epäsymmetrisyys, joka näkyy kuulemma ainakin tämän Style -kirjan kansikuvassa.

Stylen, jossa Lauren on varmaan vahvimmillaan, aion lukea seuraavaksi, mutta Beautykin oli ihan kiva opus ainakin LC-faneille kuten minä!  

7 kommenttia:

 1. Olenkohan ainoa, jolle Lauren Conrad ei ollut tuttu kasvo ennen tätä kirjaa? :D Kirjan tykkäisin kyllä lukea, vaikka en häntä fanitakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole varmaan vain sattunut katsomaan Music TV:tä aikoinaan kun Laurenin sarjat tulivat sieltä. Minäkin löysin Laguna Beachin ihan sattumalta, kun olimme juuri muuttaneet taloon jossa oli kaapelitv ja MTV näkyi kun se alkoi joskus 2004-2005. Sitten oli ihanaa kun Laguna Beach jatkui muotimaailmasta kertovalla The Hillsillä, jossa Lauren myös oli.

   Kiva kuulla, että tykkäsit kirjasta vaikka Lauren ei ollutkaan ennestään tuttu. Hyvä että siitä oli hyötyä muutenkin, kun itse luin sen pitkälti vain Laurenin fanitusnäkökulmasta. :)

   Poista
 2. Luin tämän myös hiljattain. Piti tehdä blogipostaus, mutta kirjan eräpäivä tuli vastaan, enkä ehtinyt ottaa kuvia.

  Meikkivinkeissä ei ollut tosiaan mitään uutta, mutta hiusjutut oli minusta ihan mielenkiintoisia, ja tykkäsin myös hieman poikkeuksellisesti alun liikunta, ruoka- ja stressi-osioista (yleensä mua ei mitkään hyvinvointijutut paljon kiinnosta, ne kun on usein ympäripyöreää liirumlaarumia). Ne oli mukavan omakohtaisesti ja lempeästi kirjoitettuja.

  Kynsitutot ei oikein vakuuttaneet, tietty kun on tottunut kynsiblogien huikeisiin kuviin.

  Kaunis kirja kyllä, suosittelisin kuitenkin mieluiten nuorille tai sellaisille naisille, jotka ovat vasta kiinnostuneet ulkonäköön panostamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä muuten myös suomennettu, itse nimittäin luin suomennoksen.

   Poista
  2. Kiva että sinä olet myös lukenut Beautyn. En tiennytkään että se on käännetty myös suomeksi, itse luin siis alkuperäisen englanninkielisen.

   Harmi ettet ehtinyt kirjoittaa kirjasta blogijuttua. Olen saanut blogistasi jo aiemminkin hyviä kirjasuosituksia, sulla on aina niin hyvät kirja-arvostelut!

   Meikkivinkit olivat kirjassa tosi luonnollisia ja perusohjeita, mutta saatiin kuitenkin tietää miten Lauren tekee peruspäivämeikkinsä ja miten muuntaa sen juhlaan. Lauren itsekin meikkaa niin luonnollisesti, että sen takia varmaan kirjan meikitkin olivat sellaisia.

   Omastakin mielestäni hiusjutut olivat kirjan parasta antia, varsinkin hyvin tarkat kiharrus- ja lettiohjeet. Nyt tiedetään jopa että millaisella kihartimella Laurenin kuuluisat laineet syntyvät. :)

   Itsekin pidin vähän yllättäen kovasti kirjan hyvinvointiosuudesta, vaikka yleensä koen ne turhiksi kauneusoppaissa. Lauren osaa kuitenkin kirjoittaa hyvin omakohtaisesta kokemuksestaan, mikä tekee myös ohjeista ja hänen havainnoistaan mielenkiintoisia. Lauren on minusta tosi järkevä ja korostaa kaikessa kohtuutta, se näkyi tässäkin kirjassa.

   Minusta oli kuitenkin kivaa että kirjassa oli myös manikyyriohjeita, vaikka niissä ei mitään hirveästi uutta ollutkaan. Olen nimittäin jo tv:n perusteella huomannut Laurenin kiinnostuksen kynsilakkoihin, joten oli mukavaa lukea myös niistä.

   Seuraavaksi minun pitäisi varmaan lukea joku enemmän meikkauksen oppikirja tai ammattilaisille suunnattu teos, sillä olen nyt lukenut näitä perusoppaita niin monta peräkkäin, että kaipaisin vähän jo uuttakin näkökulmaa. Samoin kuin sinä suosittelisin tätä Lauren Conradin Beautya siis kauneuden perusteoksena nuorille naisille tai sitten nimenomaan LC-faneille! :)

   Poista
 3. Jos et ole jo saanut tätä haastetta, niin haastan sinut sivullani! :) http://millanmeikkipaletti.blogspot.fi/2013/08/sateenkaari-haasterainbow-tag.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitos paljon! Käyn heti kurkkaamassa, jännittävää! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)