keskiviikko 14. elokuuta 2013

YSL Saharienne Heat -inspiroitunut meikki

Kirjoitin aiemmin Yves Saint Laurentin lumoavasta Saharienne Heat -kesäkokoelmasta 2013. 

Minua innosti Marokko-vaikutteisessa kokoelmassa erityisesti vähän itämainenkin väriyhdistelmä vihreä, violetti ja kulta. 


Tämän mamman matkassa -blogin herttainen Vauhtimamma ehdotti blogiyhteistyötä, jossa minä tekisin silmämeikin kokoelman väriyhdistelmällä ja hän kynnet. Vauhtimamman YSL-kynsiä pääset katsomaan tähän lisäämästäni linkistä heti kun ne ovat valmiit. 


Kerrankin tytöt, kerrankin, on hyötyä siitä että omistaa melko laajat meikkivarastot.

Oli tosi hauskaa yrittää etsiä meikkikokoelmistani juuri oikeansävyistä kultaa, violettia ja vihreää.

Vauhtimamma ohjeisti minua aivan oikein, että violetin olisi syytä olla lämmin. Vihreästä yritin etsiä mahdollisimman kylmää ja tummaa jadenvihreää.

Violetin osalta päädyin yhteen ensimmäisistä koskaan ostamistani laadukkaista luomiväreistä, Make Up Storen Flamenco -sävyyn. Vihreäksi valitsin saman putiikin A Girls Best Friend. Well, make up on, eikös niin?

Yllättäen kullan kanssa minulla oli eniten vaikeuksia. Vaikka pidänkin kovasti kullasta, minulla oli hankaluuksia löytää kokoelmistani tarpeeksi lämmintä kultaa. Päädyin yhdistämään kullansävyt kahdesta Clarinsin paletista: Enchanted ja Odyssey. Molemmat ovat kausilookeja, Enchanted kesältä 2012 ja Odyssey joululta 2012.

Tuo Odysseyn lehtikulta on muuten aivan upea, uniikki luomiväri. Sensaistin Marikin on tehnyt sillä tosi hienoja meikkejä täällä.  


Ja tässä sitten tekemäni meikki. 

Pidin selvänä, että kulta on laitettava sisänurkkaan, liutettava se vihreään ja violetti varjostamaan. 

Valmis meikki ei ollut minusta kyllä kovin itämainen sävyiltään. Väriyhdistelmä oli aika vaativa saada samaan meikkiin. Ilmankos Saharienne Heatin mainoskuvissa meikki oli tehty vain kullalla ja violetilla, ja kynnet olivat vihreät.

Thank god olen kuitenkin oppinut jotakin tämän meikkiblogistiurani aikana. Ripsarit poskilla -blogin meikkaajaksi juuri valmistunut Satu mm. opetti minulle, että tällaista disharmonista silmämeikkiä ei kunnolla häivytetä. Jos värejä häivyttää liiaksi toisiinsa ne muuttuvat vain ruskeaksi epämääräiseksi mössöksi.

Make Up For Everin Suomen johtavalta meikkitaiteilijalta Julius Sepposelta olen puolestani oppinut, että tällaisen vahvan silmämeikin kanssa myös silmänaluset on syytä meikata huolellisesti. Kamera syö värejä, sillä tämä meikki oli oikeasti aika tumma ja borderline voiko sillä mennä töihin.

Itse yhdistin meikin klassisesti valkoiseen kauluspaitaan ja mustaan kynähameeseen ja olin good to go. Ja so Yves Saint Laurent! 


Lisäys 17.8.2013: Maitokahvi sokerilla -blogin Eikokin innostui tekemään YSL Saharienne Heat -meikkejä, hänen tulkintaansa Saharienne Heatista pääset tästä. 

10 kommenttia:

 1. Varsin onnistunut Saharienne Heat-yhdistelmä. Itse vilkuilin kokoelman silmämeikkipalettia alennusmyynnissä, mutta sen glitteriset ja heikot pigmentit eivät juurikaan houkutelleet.

  Sen sijaan omistajan jo MUS:in Flamencon ja Clarinsin Enchanted-paletin (alelöytö -50 %). Ja uskoisin, että kylmäksi vihreäksi käy myös Clarinsin Jungle Green. Tässähän kokkaantuu kopioi-tyyli hyvinkin näppärästi :). Vielä huomenna olen kuitenkin Grasshopper-fiiliksissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :)

   Ihastuin itse Saharienne Heat -kokoelman väreihin. Luomiväripaletti oli YSL:n tyyliin taas hyvin kaunis ja houkutteleva väriyhdistelmältään, mutta valitettavasti pigmentti ja koostumus eivät vakuuttaneet myöskään täällä. Ne kun vielä saisi kuntoon, niin YSL:n kausikokoelmat alkaisivat olla aika tosi kiinnostavia.

   Hei, kivaa kun sinulta löytyy samoja luomivärejä! MUS:n Flamenco on yksi kaikkien aikojen suosikkiviolettejani, tosi hieno lämmin sävy ja hyvä koostumus. Clarinsin Jungle Green voisi olla myös tosi hyvä valinta meikkiin, sitä en muistanutkaan. Tuo tummanvihreä MUS:n A Girls Best Friend oli tähän tarkoitukseen vähän liikaa metsänvihreä, mutta en löytänyt tähän hätään kylmempää ja kovempaa sinivihreää. Ehkä pitää kokeilla vielä uudelleen Clarins Jungle Greenilla.

   Ihan mahtavaa jos sinä toteuttaisit myös tämän meikin, innolla odotan! :)

   Poista
 2. Aivan ihana meikki-ja väriyhdistelmä on todella inspiroiva! Pitääpä kokeilla joskus.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos paljon, kiva kuulla että meikki oli sinusta onnistunut! Kokeile ihmeessä joskus, sinä saisit tämän taidoillasi varmaan vielä aivan uudelle tasolle. :)

   Itse käytän väriyhdistelmää varmaan jatkossa ennemminkin kahdessa sävyssä: kulta-vihreä tai kulta-violetti. Ja jos olen oikein rohkea, niin vihreä-violetti! :)

   Poista
 3. Tosi jännä väriyhdistelmä, kaunis meikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! :)

   Vihreä olisi saanut olla kyllä näin jälkeenpäin ajatellen vielä kylmempi, ehkä tuo Make Up Storen tummanvihreä ei nyt ollut aivan paras valinta tähän jos olisi halunnut olla alkuperäiselle idealle uskollinen. Mutta joskus helpottaa jos meikissä on käytössä saman merkin tuotteita, sulautuvat toisiinsa paremmin. Siksi en halunnut laittaa kaikkia värejä ihan eri merkeiltä. :)

   Poista
 4. Mä tykkään kanssa! Tietysti, violettia ja vihreää, ei voi mennä pieleen! Paitsi jos häivytykset suttaa, kuten mainitsitkin. Nuo taas ovat nätisti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! :)

   Violetti ja teal sulla onkin hallussa, ja sopivat sulle erinomaisesti. Kullasta et varmaan tykkää, mutta voisihan tähän yhdistää hopeaakin. Eli ehkä kokeilet niin. :)

   Sain oikein valaistuksen kun luin Sadun blogijutun siitä harmonian ja disharmonian häivyttämisestä. Aina aikaisemmin mun vastavärimeikit menivät sellaiseksi ruskeaksi mössöksi ja ihmettelin missä vika. Nyt olen tajunnut alkaa pyyhkimään häivytyssiveltimellä vain kevyesti päältä, eli en häivytä niitä tunkkaisiksi ja sotkuisiksi. Erinomainen neuvo! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)

   Minusta tämä oli hyvä esimerkki myös siitä, ettei tarvitse välttämättä aina ostaa kaikkia uutuuskokoelmien tuotteita, vaan niistä voi inspiroitua muutenkin ja napata niistä parhaat ideat käyttöön. Minusta YSL:n kausikokoelmat ovat kyllä melkein aina niin loistavia, että saan niistä tosi paljon ideoita ja trendejä meikkiin. Oikein jännittää, että mitähän on tulossa syksyksi! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)