keskiviikko 28. elokuuta 2013

Kevyet itseruskettajat vertailussa

Näin loppukesästä moni haluaa varmaan pidentää tämän ihanan aurinkoisen kesän aikana hankitun rusketuksen kestoa.

Oiva keino siihen ovat kevyesti itseruskettavat voiteet, joiden toinen sesonki on varmaan keväällä. Itse olen kyllä asteittaisten itseruskettajien viikoittainen vakiokäyttäjä all year around, sen verran ne tuovat tervettä hehkua muuten hyvin vaalealle iholleni. Tavalliset itseruskettajat näyttävät vaalealla ihollani helposti liian tummilta. Sen vuoksi pidän näistä asteittaisista, joilla saa luonnollisen päivetyksen turvallisesti ilman rajoja. 

Tähän vertailuun sattui pelkkiä hyviä tuotteita, eli ostamalla minkä tahansa näistä en usko että petyt. Erot ovat sävyssä, tuoksussa, levittyvyydessä ja hinnassa.






Hawaiian Tropic Gradual Bronze Moisturizer

Lupaa: Natural looking tan. 12 hour moisturisation.

INCI: aqua, petrolatum, paraffinum liquidum, cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, cetearyl alcohol, ceteth-10 phosphate, dicetyl phosphate...
Tuoksu: Hawaiian Tropicin mukaan "Light tropical". Makean maitomainen, ei tuoksu juurikaan DHA:lle eli tyypillisille itseruskettajalle vaikka sisältääkin sitä.
Rusketus: Luonnollinen, kaunissävyinen, lämmin mutta ei oranssi. Kosteuttaa samalla kun ruskettaa. Light.
Hinta: N. 8 euroa, 200 ml. Maahantuonti kuitenkin ilmeisesti loppunut.
Muuta: Suosikkini. Valitettavasti ei kuitenkaan saa Suomesta enää mistään, lähin ostopaikka on varmaan Tallinnan Kaubamaja. 



Garnier Summer Body Moisturising Lotion Sun-kissed Look

Lupaa: Light sun-kissed look. 12 hour moisturisation. Kuulostaako tutulta?
INCI: aqua, cyclopentasiloxane, c12-15 alkyl benzoate, glycerin, stearyl alcohol, alcohol denat., sorbitol, glyceryl stearate...
Tuoksu: Garnierin mukaan "Summer fresh fragrance". Minusta aivan ihana, trooppinen ja hedelmäinen. 
Rusketus: Keltaisempi kuin Hawaiian Tropic. Ei jätä rajoja. Light-Medium.
Hinta: N. 7 euroa, 250 ml.
Muuta: Tätä Stockan myyjä suositteli minulle Hawaiian Tropicin korvaajaksi. Lähes hämmästyttävän samankaltainen tuote, mutta parempi tuoksu ja keltaisempi rusketus kuin Hawaiian Tropicissa.  






Lavera Self-Tanning Lotion* 

Lupaa: Natural and even tan. For face and body.
INCI: aqua, glycine soja oil, DHA, alcohol, glycerin, glyceryl stearate citrate, erythrulose, myristyl alcohol...
Tuoksu: Jännittävän mantelimainen. 
Rusketus: Lämmin kullankeltainen. Medium.
Hinta: Virallisesti 21 euroa, 150 ml. Esim. Hyvinvoinnin tavaratalosta saa parhaillaan alennuksesta 12,95 eurolla. Itse olen saanut tämän testiin blogia varten.
Muuta: Luonnonkosmetiikkaa. Siis kyllä, luonnonkosmetiikkaa. How is that even possible? Imeytyy hitaanlaisesti, mutta sen jälkeen lopputulos on yhtä hyvä kuin tavallisillakin itseruskettajilla.  






ACO Sun Kissed Face Cream

Lupaa: Moisturising with soft tanning effect.
INCI: aqua, glycerin, myristyl myristate, polyglyceryl-3 methylglucose distreate, isopropyl myristate, canola oil, DHA, cyclopentasiloxane...
Tuoksu: ACO:n mukaan "with perfume". Minusta herkullisen voimainen. 
Rusketus: Melko vaalea ja huomaamaton. Luonnollinen. Light.
Hinta: N. 10 euroa, 60 ml. Apteekista.
Muuta: Ihastuttavan täyteläinen voide kasvoille. Käyttö on pelkkää iloa, vaikka rusketus ei hirveästi näykään.


ACO Cliniderm Self-tan Colour Dial*

Lupaa: Adjustable self-tanning lotion for face and body with active antioxidants defending against signs of ageing.
INCI: aqua, glycerin, myristyl myristate, DHAisopropyl myristate, canola oil, cetearyl alcohol, dimethicone...
Tuoksu: Ei lupauksia. Hyvin neutraali, ehkä vähän DHA tuoksuu. 
Rusketus: Voimakkuus säädettävissä. Itse olen käyttänyt hyvin vaalealla teholla, jolloin rusketus on hyvin luonnollinen. Lightista mediumiin.
Hinta: N. 19 euroa, 200 ml. Apteekista. 
Itse olen saanut tämän testiin blogia varten.
Muuta: Pitäisi sopia periaatteessa kaikensävyisille ihoille ja mahdollistaa rusketuksen tummentaminen asteittain. Ohutta, levittyy hyvin. Vähän mietityttää kuinka paljon voidetta jää käyttämättä kun vaalein osuus voiteesta loppuu.


Eiköhän me tämän huikean kesän jälkeen ja näiden tuotteiden avulla päästä kaikki aika lähelle Cameron Diazin ihanaa California beach babe -rusketusta?


* Tuote saatu testattavaksi blogia varten.

6 kommenttia:

  1. Mä tykkäilen tuosta Laveran itseruskettavasta, se tosin tuo parina päivänä putkeen käytettynä aika tumman lopputuloksen (eli raitojen ja rajojen ilmestyminen samalla kasvaa). Näin ollen sekoitan sitä tavalliseen vartalovoiteeseen ja saan vähän iisimmin päivettävän tuotteen :) Noin muuten rusketustulos on tosi hyvä ja luonnollinen. Hajua inhoan, en käsitä miten tuoksusta on tehty niin vahva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole käyttänyt Laveraa kuin esim. yhtenä päivänä joka toinen viikko tms., ja niin sen kanssa selviää juuri ja juuri ilman rusketusrajoja. Se on tosiaan paljon voimakkaampi kuin nämä muut kevyesti itseruskettavat voiteet, enemmän perinteinen itseruskettaja. Halusin sen kuitenkin tähän vertailuun mukaan, koska se on luonnonkosmetiikkaa, ja lopputulos on kuitenkin vaaleahko kullankeltainen, ei mikään papu. :)

      Tosi hyvä idea tuo, että myös Laveraa voi sekoittaa vartalovoiteeseen ja tehdä siitä asteittaisen itseruskettajan. Täytyy heti ensi kerralla kokeilla, kiitos! :)

      Minusta Laverassa tuoksuvat makademiapähkinä ja jojobaöljy tms, joita tuote sisältää, eli en usko että siihen on varsinaisesti lisätty mitään tuoksuaineita. Haju on minusta erikoinen, mutta ei onneksi sentään epämiellyttävä. :)

      Poista
  2. Ihana ja tosi ajankohtainen postaus! Itsekin olen jo vaalentunut tummimmasta rusketuksestani, mutta kalkkilaivan kapteeniksi en silti vielä ole valmis :) Laveran tuote jäi kiinnostamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että kiinnosti! :)

      Jopa minun vaalea ihoni on ruskettunut tänä upeana kesänä, joten siksi olisi ihanaa että päivetys pysyisi mahdollisimman pitkälle syksyyn. Käytän näitä kevyesti itseruskettavia voiteita yleensä 1-2 krt viikossa ylläpitämään rusketusta, ja hyvin on toiminut. Vaikutukset aion kyllä viimeistellä vielä aurinkolomalla Nizzassa muutaman viikon kuluttua, ihanaa! :)

      Laveran itseruskettaja on siitä kiva, että se on luonnonkosmetiikkaa. Tuntuu jotenkin paremmmalta käyttää luonnollista itseruskettajaa. :) Lopputulos on kyllä tosi kellertävän kullankeltainen, eli sopii mielestäni vain lämminsävyiselle iholle. Mutta kannattaa koittaa myös Elisan vinkkiä tuossa yllä ja sekoittaa sitä vartalovoiteeseen kevyemmän lopputuloksen aikaansaamiseksi jos tuntuu liian voimakkaalta. :)

      Poista
  3. Lavera on kyllä parasta ikinä. En pärjää paria päivää kauempaa ilman! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sähän oletkin Laveran itseruskettajan tyytyväinen vakiokäyttäjä! :)

      On tosi mukavaa että on olemassa myös tällainen luonnonkosmetiikan itseruskettaja, joka on oikeasti myös hyvä, koska vähän minua mietityttää joskus, että onko itseruskettajan käyttäminen oikeasti ihan turvallista. Tulee vähän parempi olo, kun se on sentään luonnonkosmetiikkaa. :)

      Omalle lämpimänsävyiselle iholleni Laveran kaunis kullankeltainen sävy on juuri hyvä, sillä saa ihanan kultaisen rusketuksen! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)