perjantai 12. huhtikuuta 2013

Muotiperjantai; Marimekko

Oletteko huomanneet, että Marimekossa puhaltavat nykyään vähän uudet tuulet?

Ne alkoivat mielestäni näkyä viime syksynä, kun Marimekko piti ensimmäistä kertaa muotinäytöksen New York Fashion Weekeilla.

Olin itsekin katsomassa näytöstä jälkeenpäin täällä Helsingissä Bio Rex -elokuvateatterissa, jossa se esitettiin. Juttuuni siitä on täällä, jos haluat kurkistaa tarkemmin. 

Muotinäytöksessä Marimekko esitti ihania kirkkaita ja heleitä värejä sekä vahvoja kuvioita Marimekolle tyypilliseen tyyliin kevät/kesä 2013 -mallistostaan "Art of Print Making - Color for a Reason". 






Marimekko on avannut viimeisen parin vuoden aikana myymälät maailmalle mm. New Yorkiin, Beverly Hillsiin ja Tokioon. Helsingissä on myös uudet myymälät Aleksanterinkadulla ja Etelä-Esplanadilla.

Aleksanterinkadun ja Keskuskadun kulmassa, Stockmannia vastapäätä sijaitsevan, viime syksynä avatun Marimekon myymälän nimi on Aleksinkulma. Myymälä on avara ja moderni, korkea lasikuutio. Valikoima on nuorekkaampi ja trendikkäämpi kuin varsinaisessa lippulaivamyymälässä Marikulmassa Etelä-Esplanadilla, Kämpin vieressä.  






Aleksinkulmassa on pidetty viime aikoina myös paljon kivoja tapahtumia. 

Muutama viikko sitten vietettiin Mekkoperjantaita, jolloin myytävänä oli mm. mekkojen mallikappaleita. Eilen Aleksinkulmassa puolestaan esiteltiin Marimekon New Yorkin näytöksen uniikki-iltapukuja.

Aleksinkulman tapahtumissa on ollut dj soittamassa hauskaa, kuplivaa musiikkia ja tarjoiluna retro-henkeen limonadia ja suklaata.






New Yorkin näytöksen iltapuvut olivat nähtävänä myös Marikulman ikkunassa. Eilen Aleksinkulmassa ne olivat myös ikkunassa elävien mallien päällä, mutta siitä en valitettavasti ehtinyt saada kuvaa. Malleista osa oli samoja kuin New Yorkin näytöksessä. 

Iltapuvut ovat ymmärtääkseni myynnissä vain Marikulmassa ja Aleksinkulmassa. Jokaista iltapukua on tehty vain yksi per koko eli ne ovat hyvin limited edition. Iltapukujen materiaali on silkkiä ja ne on käsin painettu, joten jokainen on vähän erilainen. 

Liike-mallisto käsittelee värin liukumista kankaalla ja liikkeen kautta syntyviä vapaita kuvioita. Malliston suunnittelija on Satu Maaranen. Hinnat olivat 300-600 euroa, eli ei nyt mitenkään mahdotonta silkkisestä iltapuvusta. 






Minulla ei nyt valitettavasti ole tarvetta iltapuvulle, mutta ihastuin muuten näihin Marimekon keväisiin kuoseihin. Mietin kyllä, että olisiko pitänyt ostaa tuollainen iltapuku vaikka vain varastoon vielä kun niitä saa, mutta en osannut päättää mallia ja väriä. Kaikki olivat niin hienoja, että en tiedä mistä pidän eniten. 

Tässä on kevätmallistosta paita nimeltä Pirskeet. Siinä on vähän samoja sävyjä kuin noissa iltapuvuissakin, mm. liilaa, oranssia ja vaaleanvihreää. Päädyin kuitenkin lopulta ostamaan mekon samalla herkullisella kuosilla.



'


Mekon nimi on Nyyttärit. Se on trikoota, mutta laadun ja designin huomaa siinä, että se istuu päällä ihan toisella tavalla kuin trikoovaatteet yleensä.

Mekon oikea hinta oli muistaakseni yli 100 euroa, mutta minä sain sen reilulla 80 eurolla koska se oli mallikappale.

Mekko on ollut päälläni muutaman kerran, ja joka kerta se herättää ylitsevuotavaa ihastusta kaikissa vastaantulijoissa.






Marimekko tekee nykyään myös koruja.

Korumalliston nimi on Saanko luvan, ja sen on suunnitellut Mia Maljojoki. Tykkäsin siinä erityisesti isoista, pyöreistä 1960-luvun tyyliä olevista Tango-kaulakoruista. Niitä oli sekä turkoosina että keltaisena, hinta 79 euroa. Myös nuo käsikorut (29,50 euroa) olivat aika kivoja.  






Koska halusin kuitenkin jotakin New Yorkin näytöksestä, ostin tämän Gulassi-mekon ystäväni häihin. 

Kuosin on suunnitellut sama Satu Maaranen kuin nuo iltapuvutkin. Mekon inspiraationa ovat olleet venäläissyntyisen amerikkalaistaiteilijan Mark Rothkon värikenttämaalaukset. Niissä on itseasiassa yhdistelty ihan samoja värejä: pinkkiä ja oranssia sekä liilaa ja kuparia. 

Mekko istuu vielä kauniimmin päällä kuin hengarissa, siinäkin sen laadukkaan suunnittelun taas näkee.  

Mekon hinta oli 229 euroa.

Nyt on vain vaativa tehtävä miettiä, minkälaisen meikin tähän mekkoon voi yhdistää. Ajattelin ehkä turvautua ammattilaisen apuun. 






Jos teillä on vain mahdollisuus, menkää ihmeessä tutustumaan uudistuneeseen Marimekkoon. Suomalaista ainutlaatuista, värikästä ja laadukasta suunnittelua. Color for a reason!

7 kommenttia:

  1. Ihana tuo Gulassi! Minä yhdistäisin noin vahvaan vaatteeseen ehkä jotain aika vähäeleistä mutta voimakasta, ehkä hivenen aasialaishenkistä. Tiukan nutturan päälaelle, täydelliseksi puleeratun, hehkuvan ihon, vahvat mustat silmärajaukset ja skarpit, huolelliset ja korostetut kulmakarvat. Sekä huulikiiltoa joko tuon mekon oranssin tai pinkin vivahteella.

    Marimekko on kyllä jo jonkin aikaa uudistunut edukseen tosi paljon, myös muilla alueilla, kuin vaatteissa. Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Minäkin ihastuin Gulassi-mekkoon ja kaikkiin noihin kirkkaisiin oranssin sävyihin heti kun näin ne New Yorkin näytöksen catwalkilla. :)

      Ihana kun ideoit jo meikkiä, kiitos paljon! Kuulostaa aivan mahtavalta, juuri tuollainen japanilaisvaikutteinen yksinkertainen ja selkeä look varmaan sopisi mekkoon parhaiten, jotta sen värit ja leikkaus oikein pääsisivät oikeuksiinsa. Vahvaa huulipunaa, joko oranssia tai pinkkiä sekä täydellistä, virheetöntä ja hehkuvaa ruskettunutta ihoa mietin itsekin. :)

      Varasin nyt ajan Stockmannille meikkiin juhlapäivänä. Aion ottaa mukaan kuvan mekosta ja katson sitten, että millaisen meikin meikkaaja minulle tekee. Jännittää itseänkin, ja teen totta kai sitten jutun myös tänne. :)

      En olekaan itse viime aikoina seurannut Marimekkoa esim. sisustustekstiileissä, kun kaiken huomioni ovat vieneet nämä upeat mekot. Kivaa kuulla että sielläkin on uusia, innostavia tuulia. Hienoa, että meillä on tällainen inspiroiva, värikäs ja laadukas suomalainen designmerkki! :)

      Poista
  2. Näin eräällä asiakkaalla Marimekon kauniin nahkalompakon ja ihastelin sitä. Se oli niin kaunis, että piti käydä metsästämässä viimeinen kappale itsellekin. Viime syksyn mallistoa mitä ilmeisemmin. Googlaamalla selvisi, että olivat käyttäneet samaa suunnittelijaa kuin mitä Lumi on käyttänyt. Nyt tietysti pitäisi saada nahkalaukkukin samasta mallistosta. Laukkuja sentään on paremmin jäljellä vielä kaupoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän oli kiinnostava tieto, kiitos! Ihailin nimittäin itsekin niitä ruskeita nahkalaukkuja Marimekolla, vaikuttivat erittäin laadukkailta ja myös muotoilu miellytti silmääni. Sehän selittää sitten paljon, jos ovat samalta suunnittelijalta kuin Lumin laukut, joista pidän myös kovasti. :)

      En tiennytkään, että Marimekolla on ollut myös nahkalompakoita. Sain kyllä Lumin konjakinruskean lompakon viime syksynä syntymäpäivälahjaksi vanhemmiltani, joten lompakolle ei ole juuri nyt tarvetta. Mutta ne nahkalaukut olivat oikeasti tosi kivoja, joten ehkä minunkin on käytävä vilkaisemassa niitä vielä vakavammin. Helsingissä niitä oli ainakin Aleksinkulmassa, tosi hyvännäköisiä! :)

      Poista
  3. Heippa! Tämä ei kyllä kuulu yhtän tähän postaukseen, mutta kysympä nyt silti! Olen etsinyt tässä nyt jonkun aikaa _oikeasti_ mattaista huulipunaa, ja parhaat löytyneet tällä hetkellä macilta! Mutta kun ne värit :( kaipaisin jotakin kirkasta, eikä niinkään ns. sameaa ja "tunkkaista" sävyä :D osaisitko antaa mitään vinkkiä, mistä löytäisin kirkkaan (vadelmaisen/pinkin) mattahuulipunan ? :)

    Kiitos jo etukäteen :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissuli, totta kai saa kysyä täälläkin. :)

      Minulla onkin sinulle ihan täydellinen suositus, eli L'oreal Color Riche -huulipuna sävyssä 370 Crazy Fuchsia. Se on iloinen hot pink/fuksia, eli ei mikään tumma aniliini. Se on myös L'Orealin meikkitaiteilijan Suvi Tiilikaisen suosikki. :)

      L'Oreal Color Riche 370 on periaatteessa mattahuulipuna, mutta ihan mikään kauhean himmeä matta se ei ole. Jos siihen haluaa mattaisuutta vielä lisää, voi päälle sipaista vähän irtopuuteria. Toisaalta se ei sitten kuivatakaan niin paljon. :)

      Jos Crazy Fuchsiaa ei löydy tai tuntuu että väri ei sovi, myös Estee Lauderin Pretty Naughty -kevätkokoelmassa oli ainakin kaksi kirkasta Sheer Matte Lipstick -mattahuulipunaa. Ne saattavat tosin olla makuusi liian pinkkejä, mutta kannattaa kuitenkin tsekata ainakin tummempi sävy. :)

      Diorilla oli myös kevätkokoelmassa muutamia kirkkaita sävyjä, mutta mielestäni ne eivät olleet mattaa.

      Good luck etsintöihin! :)

      Poista
    2. Hei vielä, kuulin juuri että Maybellinellakin olisi Color Sensational -huulipunissaan kirkkaita mattasävyjä, mm. aniliininpinkki Fuchsia Flash. Check them out too! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)