tiistai 16. huhtikuuta 2013

Make Up For Ever kevät 2013 sekä ratkaisuja ripsiväri- ja kulmakarvaongelmiini

Ammattilaismerkki Make Up For Everin myymälässä Helsingin Kalliossa on aina kivaa tällaisen amatöörinkin käydä, sillä siellä on joka kerta jotakin kiinnostavaa uutta nähtävää.

Make Up For Everilla on kyllä parhaillaan käynnissä putkiremontti, joten aukioloajat ovat poikkeuksellisesti ma-pe klo 15-19 ja la klo 10-14. Käydessäni MUFE:lla muutama viikko sitten, kevään meikkikokoelma Technicolor oli juuri saapunut.

Technicolor-luomiväripaletissa on voimakkaita perusvärejä ja kontrasteja: keltaista, vihreää, sinistä ja liilaa. Vastapainona on neutraaleja mustaa, valkoista, ruskeaa ja beigeä.

Technicolor ei ole välttämättä hirveän kaupallinen, mutta rohkea se on. Ammattilaismerkin onkin toimittava välillä suunnannäyttäjänä ja trendien luojana, aina ei voi pelata varman päälle. 

Kaikkia luomiväripaletin värejä keltaista lukuunottamatta on kyllä saatavissa myös Make Up For Everin normaalikokoelmassa yksittäin, jos ihastuu johonkin tiettyyn sävyyn. Lisäksi paletti on käyttökelpoinen arjessakin, jos neutraaleihin sävyihin yhdistää aina kerrallaan vain yhtä kirkasta väriä esim. alarajauksena tai väripilkkuna sisänurkassa. 

Sen sijaan varsinaisen Technicolor-kevätlookin Make Up For Ever neuvoo tekemään luomiväripaletilla niin, että kirkas keltainen levitetään koko silmäluomelle. Sitä varjostetaan ja rajaukset tehdään sinisellä. Rajoja keltaisen ja sinisen välillä häivytetään vihreällä (makes sense!). Ylhäälle sisäkulmaan lisätään vielä liilaa. Tarkemmat ohjeet Make Up For Everin nettisivuilla täällä kohdassa Step by step.      

Onko muuten jonkun muunkin mielestä tuo Make Up For Everin meikkimalli vähän kirjailija Sofi Oksasen näköinen?


Make Up For Ever on kevätlookinsa kanssa hyvin ajankohtainen, sillä katsokaapas tätä. Tässä on kevätkukkia Talvipuutarhasta Töölönlahdelta.

Technicolor-paletin keltaisen limited edition -luomivärin inspiraatio ovatkin olleet leinikit (Buttercups, Bouton d'Or), jotka kukkivat Keski-Euroopassa keväisin. 

Minä menin Make Up For Everille kuitenkin oikeastaan etsimään ratkaisua kahteen meikkiongelmaani. 


Problem 1: tuhriva ripsiväri. 

Tässä on IsaDoran Big Bold Mascara, joka Juille's-blogissa nimettiin hauskasti Big Bold Katastrofiksi. Minä sanoisin vastaavasti, että kyseessä on One Big Bold Problem. 

Mascara on super volumizing, ja varmasti ihan hyvin tuuheuttava. Se on myös monen suosikki.

Ripsivärin harja on kuitenkin hämmentävän iso, suorastaan pölyhuiska. Minä en vain saa sillä siististi levitettyä ripsiväriä ripsiin, vaikka minulla ei ole edes pienimmät mahdolliset silmät. Alaripsiä en uskalla edes yrittää. Silti sitkeästi testailen ripsaria, sillä olen kuullut siitä niin paljon kehuja.

En ole kyllä varma onko tuo jättikokoinen harjakaan mikään oikotie onneen ja tuuheisiin ripsiin, sillä suosikkiripsivärissäni Lancomen Hypnosessa on ihan normaali harja, ja silti se tuuheuttaa oikein hyvin. 


No yhden kosmetiikkatuotteen ongelmahan ratkaistaan tietysti toisella kosmetiikkatuotteeella.

Ihastuin Make Up For Everin Sens'Eyes -silmämeikinpoistoaineeseen kun olin MUFE:lla ennen joulua meikattavana. 

Pumpulipuikkoon dipattuna Sens'Eyesia voi käyttää silmämeikkisotkujen puhdistamiseen. Kätevää siinä on se, että sitä ei ymmärtääkseni välttämättä tarvitse huuhdella pois vedellä. Se ei sisällä myöskään öljyä, joten sen päälle voi meikata suoraan lisää. Lisäksi se on tosi tehokas. Se sopii siis erinomaisesti ripsiväritahrojen ja pilalle menneiden luomivärihäivytysten puhdistamiseen. 

Jos käyttäisin Sens'Eyesia koko silmämeikin poistamiseen, huuhtelisin totta kai lopuksi myös vedellä. Pienillä alueilla ei kuitenkaan varmaan haittaa, vaikka silmämeikinpoistoainetta jäisi vähän iholle, niin hellävarainen se on.    


Problem 2: ei kulmakarvoja.

Elän jatkuvassa kulmakarvakriisissä, sillä minulla ei oikeastaan ole niitä. 

Yritän epätoivoissani värjätä kulmakarvojani, mutta sekään ei oikein auta, sillä niitä on niin vähän. Kokeilin jopa Saimi Nousiais -henkistä kulmakarvatonta lookia vähän aikaa, mutta muutama ammattimeikkaaja sanoi suoraan minulle, että se ei imartele minua.

Niinpä ei ole paljon vaihtoehtoja, vaan kulmakarvat olisi aamuisin meikattava. 

Normaalisti käytän puuterimaista kulmaväriä ja sivellintä. Niilläkin minun on vaikeaa saada kulmista symmetriset ja luonnollisen näköiset. Voisin kirjoittaa kulmakarvaongelmistani vaikka kuinka pitkään, mutta teen niistä vaikka vielä erikseen oman jutun. 

Aloitin viime viikolla pyöräilykauden, ja ainakin täällä Helsingissä tulee nyt vettä aamuin illoin suoraan kasvoihin. Siihen kun lisää vielä aktiivisen aerobic- ja joogaharrastukseni ja toivottavasti pian saapuvan hellekesän, niin piirretyt kulmakarvani eivät valitettavasti tahdo aina pysyä kovimmassa menossa mukana.

Ammattilaismerkki Make Up For Everilla on tähänkin ratkaisu: vedenkestävä Aqua Brow -kulmaväri.   Aqua Brow tulee tällaisessa Eyebrow Kitissä, jossa on varsinaisen värin lisäksi mukana myös kaksi pientä sivellintä. 

Minulla oli tuuria, sillä minulle sopiva punertava Aqua Brow -kulmaväri sävyssä numero 2 oli tarjouksessa puoleen hintaan. MUFE:n liikkeessä on säännöllisesti tuollaisia puoleen hintaan tarjouksia eri tuotteista.  


Kysyin Make Up For Everin meikkaajalta Julius Sepposelta ollessani hänen meikattavanaan olisiko Aqua Browta helppo käyttää. 

Julius sanoi rehellisesti, että se vaatii kyllä varmaan vähän harjoittelua. Niinpä epäröin Aqua Brown ostamista, sillä olen muutenkin niin epävarma meikatessani kulmakarvojani.

Aqua Brown mukana tulleet siveltimet olivat kuitenkin erinomaiset. Olen tehnyt niin, että täytän koko kulmakarvan ensin tavallisella puuterisella kulmavärillä. Sitten piirrän tuolla söpöllä, ohuenohuella Aqua Brow pikkusiveltimellä ja Aqua Brow -värillä varovasti ohuita viivoja värin joukkoon. Ne näyttävät aika luonnollisilta karvoilta, koska sivellin on niin kapea.

En siis onneksi ole kohdannut vaikeuksia Aqua Brown käytössä.

Aqua Brown mukana tuli lisäksi tuollainen ohjekortti. Siinä oli vain hyvin yleisluontoisia ohjeita siitä, miten erilaisia kulmakarvoja meikataan. Liian ohuita kulmia neuvotaan paksuntamaan isommalla siveltimellä ja liian lyhyitä taas jatkamaan kapealla siveltimellä. Olen kuitenkin toistaiseksi noudattanut tuota omaa tekniikkaani uskaltamatta vielä tarttua isompaan siveltimeen. Kesän tullen on ehkä pakko harjoitella senkin käyttö, jos tuntuu että kulmat eivät pysy paikoillaan enää pelkkien noiden ohuiden viivojen avulla.  

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi hyvältä toi sun tapa tehdä kulmakarvat ensin puuterimaisella tuotteella ja sitten Aqua Browlla ikäänkuin lisätä karvoja kulmakarvojen tuuhennukseksi. Oon kuullut pelkkää hyvää tosta tuotteesta, mutten ole toistaiseksi itse malttanut itselleni ostaa. Onnekas sinä, kun sait juuri oikean sävyn puoleen hintaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun rohkaiset minua, kun olen oikeasti tosi pulassa kulmakarvojeni kanssa, sinullekin sitä silloin valittelin. Hienoa, että sinäkin olet kuullut Aqua Browsta hyvää, on kyllä varmaan ainoita vedenkestäviä kulmavärejä markkinoilla. Tuo pieni tuubi kestää varmaan ikuisuuden, sillä niin vähän sitä menee kerralla.

   Olen myös miettinyt sitä kulmaseerumin käyttöä, jota minulle ehdotit. Sekin voisi auttaa jotakin. Muuten on enää kokeilematta kestopigmentointi, sitä varmaan harkitsen sitten seuraavaksi. :)

   Kerrankin on hyvä olla punapää, sillä harvalle kelpaavat punertavat kulmavärit. Yleensä kaikki etsivät aina sitä harmaanruskeaa. Siksi se varmaan oli Make Up For Everilla alennuksessa, kävi kyllä hyvä tuuri. :)

   Poista
 2. Mä olen myös punapää ja tykkään että kulmat saa olla selkeän punaiset. Vain NYXiltä olen löytänyt hyviä punasävyisiä kulmatuotteita. Taannoinen aurinkopuuteria kulmiin-vinkkisi täytyy kyllä myös testata. Se aurinkopuuteri saakin sitten olla luvan kanssa oranssi ;)

  VastaaPoista
 3. Meillä punatukkaisilla on kyllä hyvä, kun punertava väri kulmissa ei haittaa, vaan on pikemminkin eduksi. :) Yleensä kaikki välttelevät sitä punertavaa sävyä ja etsivät vain kylmiä, tuhkanvärisiä tai beigejä kulmasävyjä. :)

  En ole itse tutustunutkaan NYX:in kulmatuotteisiin, kiitos vinkistä! Tarvitsisinkin jossakin vaiheessa uutta puuterista kulmaväriä, joten täytyy katsoa sieltä. :)

  Se oli Estee Lauderin meikkaaja Blair Patterson, joka laittoi sitä aurinkopuuteria kulmiini, kun ei löytänyt kulmakynää. Toimi kyllä ihan käsittämättömän hyvin, tosi pehmeä ja luonnollinen look tuli. Aurinkopuuterit onneksi ovatkin usein vähän punertavia, joten varmasti löytyy sopiva sävy. Kätsää, kun yksi tuote käy moneen tarkoitukseen. :)

  VastaaPoista
 4. Mua on tuo Aqua Brow kiinnostanut myös jo pidemmän aikaa, mutta en ole saanut aikaiseksi ostaa. En ole muuten koskaan käynyt tuolla MUFEn myymälässä, pitäisi kyll tehdä ekskursio joskus!

  Mun mielestä sulla on aina ollut tosi kauniit kulmakarvat :) En olisi kyllä millään arvannut, että ne on noin hentoiset luonnostaan!

  VastaaPoista
 5. Aqua Brow on kyllä aika hieno tuote, en ole vastaaviin törmännyt muilla merkeillä. Ehkä joillakin muillakin ammattilaismerkeillä voi olla, mutta ihan tavallisesta tavaratalon kosmetiikkaosastolta tms. ei varmaan löydy. Hienoa, että tällainenkin on keksitty! :)

  Sun pitää todellakin käydä MUFE:lla joskus, sieltä löytyisi varmasti vaikka mitä kiinnostavaa ja hyödyllistä sun kaltaiselle meikkitaiteilijalle! Mennään vaikka yhdessä joskus, kun siellä on kanta-asiakaspäivät (usein koko valikoimasta esim. 15 % alennusta) tai muu tapahtuma. Viime vuonna siellä oli esim. vappuna kiva meikkaustapahtuma, mutta tänä vuonna tapahtuu ilmeisesti vasta viikon-parin päästä. :)

  Kiitos kommentistasi, et voi tietää miten paljon se minulle merkitsi! Koska nykyään päivittäin tuskailen kulmakarvojeni kanssa ja olen ihan epätoivoinen. Harkitsen seuraavaksi sitä kestopigmentointia, sillä minusta tuntuu etten vaan osaa meikata niitä. Tuntuu, että kaikki tuijottavat vain kulmakarvojani, kun ne ovat niin keinotekoisen näköiset, huonosti meikatut ja epäsymmetriset. Lohdullista kuulla, että sitä ei ehkä muut niin huomaakaan, vaan ongelma voikin ehkä olla enemmän vain omassa mielessäni (niin kuin yleensäkin kaikki muutkin asiat!). :)

  VastaaPoista
 6. Täällä toinen ikuinen kulmakarvaongelmainen :( Nyökyttelin täällä myötätuntoisena, niin tutulta kuulosti.

  Mutta kun mainitsit kestopigmentoinnin, niin katsopa blogistani mitä Cindy taikoi minulle pari viikkoa sitten!! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sympatiasta, kulmakarvojen meikkaaminen on ihan kamalaa! Päivä päivältä taivun enemmän kestopigmentoinnin puolelle, kun en vain jaksa murehtia niitä joka päivä. Meinaan aamuisin myöhästyä töistäkin, jos kulmakarvat eivät vain käyttäydy. Hyvä kulmakarvapäivä on aina helpotus, mutta valitettavasti niitä sattuu harvoin. Kukaan muu ei voi ymmärtää kuin joku joka kärsii samasta ongelmasta.

   Oi, arvaankin, kun Cindy Rieralla on palveluvalikoimassaan myös kestopigmentointi. Olen saanut suosituksen kahdesta muustakin paikasta, joten täytyy harkita minkä valitsen. Lopputulos kun on pysyvä, niin haluan olla tarkkana.

   Minulla on sun blogin lukeminen vielä pahasti kesken, kun olen ollut viime päivinä niin kiireinen. Säästän sitä helatorstain vapaapäiville, niin on sitten tiedossa jotakin varmasti kivaa lukemista ja ehdin oikein perhetyä ja nauttia! Jännityksellä kyllä odotan jo kulmakarvajuttua, mutta yritän olla kurkkimatta ja lukea järjestyksessä. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)