sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Cacharel Amor Amor In a Flash -parfyymi

Hello kevät! 

Kiva että päätit kuitenkin asiaa aika kauan mietittyäsi tulla kaupunkiin. Tervetuloa, on sinua jo odotettukin!

Tämä ensimmäisen kunnon kevätpäivän ilta onkin hyvä aika perehtyä kesän parfyymiuutuuteen, Cacharelin Amor Amor in a Flash -hajuveteen.


Cacharel on vuonna 1962 perustettu ranskalainen muotitalo. Se on kuuluisa nuorekkaasta tyylistään, naisellisuudesta, keveydestä ja romantiikasta. Samoja elementtejä näkyi myös Cacharelin tämän kevään ja kesän 2013 muotinäytöksessä.  

Cacharelin ensimmäinen parfyymi on Anais Anais vuodelta 1978, joka on vieläkin myynnissä. Minä olen aina ajatellut, että Anais Anaisin nimi viittaa rohkeaan feministikirjailijaan Anais Niniin, mutta ainakin virallinen selitys on, että se on saanut nimensä persialaiselta rakkauden jumalattarelta Anaitikselta.

Nuoremmille naisille suunnattu Amor Amor -hajuvesi on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2003. Sen jälkeen siitä on tehty varmaan viitisentoista erilaista limited edition -versiota, joista tämän kesän 2013 on nimeltään Amor Amor In a Flash.  

Sain tuoksun maahantuojalta testattavakseni. Sen mukana tuli ikään kuin rakkauskirje, sidottuna Cacharelin punaisella silkkinauhalla.

Amor Amor In a Flashin pakkaus on ihana sähäkkä pinkki, ja siinä on sama ruusun kuva kuin alkuperäisessäkin Amor Amorissa, joka on valkoisessa pakkauksessa.


Pinkin pakkauksen sisältä löytyy alkuperäistä Amor Amoria muistuttava pullo. 

Alkuperäisessä Amor Amorissa pullo on punainen, kun In a Flashissa se on pinkimpi. 

En tiedä onko pullon tarkoitus muistuttaa esimerkiksi lemmenjuomaa, mutta minusta se ei ole parfyymipulloksi mikään poikkeuksellisen nätti. Ihan söpö kuitenkin. 

Amor Amor In a Flashin on tarkoitus kuvata rakkautta ensisilmäyksellä. Sen mainosvideossa vähän hipahtava tyttönen bilettää ja suutelee rannalla. Tuoksussa on punaista omenaa, jasmiinia ja vaaleaa karamellia.

Ensimmäisellä nuuhkaisulla tunnen kirsikkaa, makeutta ja aavistuksen ranskalaisuutta. Alkutuoksun pitäisikin olla hedelmäinen, punaista omenaa ja aprikoosia. Ranskalainen vivahde on varmaan jasmiini, vaikka se usein yhdistetään myös itämaisuuteen. Mitään kovin orientaalia en tuoksussa onneksi erota, sillä en yleensä pidä niistä.

Onhan tuoksun rakenne teille tuttu? Ensituoksu kestää enintään puoli tuntia. Sydäntuoksu, joka muodostaa tuoksun teeman, kestää noin 2 tuntia. Se myös määrää mihin tuoksuperheeseen tuoksu kuuluu. Amor Amor In a Flashista ilmoitetaan, että se on hedelmäisen itämainen. Pohjatuoksu on se tuoksu, joka lopulta jää iholle, parhaimmillaan koko päiväksi. 

Sydäntuoksussa haistan Amor Amor In A Flashissa hurmaavaa karamellia. Kuin kermakeksi, tosi ihana. Jasmiiini on pääosin häipynyt, ja tuoksu on makea ja herkullinen. Pohjatuoksu on aika mieto, eli tämä parfyymi on parhaimmillaan enintään 2 tuntia suihkuttelusta, kuten kesätuoksun varmaan kuuluukin.    


Pidin Amor Amor In a Flashista paljon enemmän kuin syksyllä testiin saamastani Cacharelin Catch Me:sta. Se tapa, jolla Catch Me taloon Taiteiden yönä saapui, oli kyllä ikimuistoinen. Amor Amor In a Flashiin verrattuna Catch Me on selkeästi raskaampi ja itämaisempi, le parfum de la nuit.   

Sen sijaan tuo Catch Me:n pullon design on minusta aivan fantastinen. Juuri tältä pitäisi parfyymipullojen aina näyttää, kiehtoa mielikuvitusta. Siihen verrattuna Amor Amor In a Flashin pullo on kovin arkinen ja tavallinen. 

Kaikenkaikkiaan minusta Amor Amor In a Flash on aika herkku kesäksi.  

Hinta on EdT 30 ml 39,90 euroa ja 50 ml 59,90 euroa. 


Tässä vielä kevätkynnet yhdessä Amor Amor In a Flashin kanssa. 

Essie Tour de Finance on ihana sähäkkä pinkki aavistuksella violettia flashia viime kevään 2012 kokoelmasta Navigate Her. Vähän kuin Amor Amor In a Flash kynsilakkana!

8 kommenttia:

 1. Oi miten nätti kynsilakka :) Tervetuloa vaan munkin puolesta kevät ja kirkkaat kynsilakat!

  Mun ensimmäinen tuoksu oli Cacharelilta ja tykkäsin siitä tosi paljon aikoinaan. Pullo tyhjeni melko sutjakkaan, vaikka en ole koskaan suihkinut hajuvesiä paljoa. Kävin aikamoisen Googlailun muutama kuukausi takaperin, kun halusin tietää tuoksun nimen, eikä minulla ollut hajua merkistä tai mistään. Muistin vain, että pullo oli vaaleanpunainen ja sen korkissa oli rinkula. Jollain ihmeen kaupalla sen sitten selvitin ja Promesse-niminen tuoksu oli kyseessä :) Voi kumpa pääsisin näin vuosien jälkeen nuuhkaisemaan, millainen ihana nuoruustuoksuni taas olikaan, mutta se on tietysti lopetettu jo aikapäiviä sitten. Mahtaakohan näissä uusissa olla mitään samaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essien Tour de Finance on kyllä aika ihana. Alunperin ajattelin, että se olisi liian voimakas väri minulle, mutta nykyään olen oikein ihastunut siihen. Ihanaa on myös laatu, se levittyy tosi hyvin. :)

   Siis todella, todella kivaa että kevät on vihdoinkin alkanut. Kylläpä sitä sai odottaakin tänä vuonna. Ihan uudella innolla olen nyt käyttänyt kevätkynsilakkoja ja luomivärejäkin. Sopivat auringon kanssa yhteen. :)

   Cacharelin Promesse ei olekaan itselleni tuttu. Google tiesi kertoa että se olisi vuodelta 2005, eli melkein 8 vuotta vanha siis. :) Minäkin koin kyllä nostalgisia hetkiä Cacharelin parfyymien kanssa, kun Googlesta huomasin, että minulla on ollutkin setti Cacharelin minituoksuja jo 1990-luvulla. Erityisesti niistä on mieleeni jäänyt Lou Lou, joka oli sinisessä muovipullossa, jossa oli terävä punainen korkki. Eikö ole jännittävää, että pullon voi muistaa hyvinkin tarkkaan vaikka itse tuoksu olisi jo aikalailla unohtunut. Sen vuoksikin hajuvesipullojen designiin kannattaisi panostaa!

   Katsoin tuota Cacharelin Promessen tuoksukuvausta, ja ainakaan tämän kesätuoksun Amor Amor In A Flashin kanssa sillä ei vaikuttaisi olevan paljon muuta yhteistä kuin jasmiini. Sen sijaan Cacharelin Catch Me:n kanssa siinä voi olla vähän enemmän samaa, sillä molemmissa on italialaista mandariinia, sitä jasmiinia sekä ambraa ja puuta. Promesse on kyllä varmaan makeampi ja hedelmäisempi kuin Catch Me. Alkuperäisessä Amor Amorissa ja Promessessa pitäisi olla sama dominoiva mustaherukka, joten sieltäkin sielunsisarusta voi yrittää metsästää. Ihan oikein varmaan yrittää etsiä saman merkin sisältä samantyyppistä tuoksua kuin jo lakkautettu tuoksu, voi hyvin olla että samanlaisia vivahteita löytyy! :)

   Poista
 2. Olen aina pyöritellyt noita Amor Amorin tuoksuja kaupassa kädessäni, mutta vaikka olen hajuvesifriikki niin jostain syystä ne eivät ole kassalle asti vielä päässeet. En tiedä miksi, koska kuitenkin pidän niistä hirveästi. :)

  Tuo Essien väri on söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole ennen huomannut näitä Amor Amorin erilaisia versioita, kun jumitan vain vuodesta toiseen samassa ihanassa suosikissani Lanvin Eclat d'Arpegessa. Samaa siinä on näiden Cacharelien kanssa varmaan kukkaisuus - ja ranskalaisuus! :)

   Ehkä nämä Cacharelit eivät sitten vain ole tarpeeksi ainutlaatuisia makuusi. Mutta ehkä kannattaa taas tuoksuttaa uutuudet, kun ainakin näitä Amor Amoreja tuntuu puskevan markkinoille tasaiseen tahtiin.

   Parfyymi on niin hirveän henkilökohtainen juttu, tosi vaikea tietää etukäteen mihin ihastuu - ja mihin sitten rakastuu palavasti.

   Hauska, kun huomasin yhtäkkiä että kynsissäni oleva Essien ihana Tour de Finance oli aivan samansävyinen kuin Amor Amor In a Flashin pakkaus. Pakko oli napata kuva myös siitä! :)

   Poista
 3. Mulla ei oo koskaan ollut Cacharelin tuoksuja ja muutenkin ne ovat jääneet jotenkin etäisiksi. Ihan vasta taisin tuoksutella jotain ja mietin olisko se ollut ihan vaan Amor Amor-ellei sitten ollut juurikin tuo kesätuoksu. Tosin siitä on jo jonkin aikaa kun sitä nuuskuttelin eli liekö ollut vielä edes myynnissä kaupoissa. Tuota kesätuoksua pitää kyllä nuuhkaista jahka käyn taas putiikissa jossa sitä myydään. Toivottavasti en ihastu siihen, mä ku en tarvitse yhtäkään tuoksua lisää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakaan ei ole ollut aiemmin oikein selvää kuvaa Cacharelista, ennen kuin muistin Googlesta tietoja tätä juttua varten selaillessani, että minulla on kyllä ollut 1990-luvulla Cacharelin minihajuvesien pakkaus. Muistan sen erityisesti siitä, että pullot olivat niin erikoisia ja kauniita. Siinä oli myös tuo Cacharelin ensimmäinen parfyymi Anais Anais. Pitää taas nuuhkia kaikki Cacharelit läpi kun pääsen kunnon hajuvesivalikoimien ääreen, sillä ainakin Cacharelin vaatteista ja imagosta muutenkin pidän kovasti. Se ei ole mikään Dior tai Chanel, jonka kaikki tietävät, mutta uudempaa ja kiinnostavaa ranskalaista suunnittelua. En voi sille mitään että rakastan melkein kaikkea ranskalaista. :)

   Tämän Amor Amor In a Flashin on ollut tarkoitus tulla kauppoihin vasta muutama viikko sitten viikolla 15, joten voi hyvin olla että olet nuuhkinut alkuperäistä Amor Amoria. Tietääkseni sekin kuuluu edelleen valikoimaan, samoin kuin mustassa pullossa oleva Amor Amor Forbidden Kiss.

   Alkuperäisestä Amor Amorista sanotaan, että se olisi kukkais-itämainen, joten voi hyvin olla että en itse pidä siitä, sillä en yleensä tykkää itämaisista tuoksuista. Alkuperäisessä Amor Amorissa pitäisi olla mm. mustaherukkaa, jasmiinia ja vaniljaa, joista kyllä mustaherukka ja vanilja kuulostavat aika ihanilta. Musta Amor Amor Forbidden Kiss on myös kukkais-itämainen, mutta se sisältää mm. sitruksia, kahvia ja vaniljaa, joten se on ehkä enemmän gourmand-tuoksu. Tämä kesätuoksu Amor Amor In a Flash on luokiteltu hedelmäisen itämaiseksi, joten minuun siinä vetoaa selvästi se hedelmä. Itämaisuudesta kuten jasmiinista en niin välitä. :)

   Minusta Suomeenkin voisi tulla käytäntö, jossa parfyymeja myytäisiin esim. 5 ml:n tai 10 ml:n testipakkauksissa. Tilasin sellaisia juuri yhdestä nettikaupasta, ja se on uskomattoman kiva tapa tutustua tuoksuun. Kun aina välttämättä sitä ei halua isoa 30 ml:n tai 50 ml:n pakkausta, vaan vähempikin riittäisi (ja tulisi edullisemmaksi!) ja silti saisi vaihtelua. Jos sitten haluaisi ja tuoksuun ihastuisi, voisi ostaa myös täysikokoisen pakkauksen. :)

   Poista
  2. Tuollaiset testipakkaukset olisivat totisesti hyviä tai sitten vaihtoehtoisesti kaikilla hajuvesillä saisi olla myynnissä myös max. 15 ml:n pulloja. Mullakin on vähän ongelmana se, että hajuvesiä on paljon ja tuntuu etteivät ne ikinä lopukaan kun pullot ovat niin isoja! =)

   Poista
  3. Hajuvedethän eivät onneksi kovin nopeasti vanhene jos niitä säilyttää lämmöltä ja valolta suojattuna, mutta silti kannattaisin lämpimästi myös testikokojen tai pienempien pullojen myyntiä. Nettikaupoista niitä voi saada, mutta usein hinta on postikulujen kanssa aika korkea, ja kaikista maista ei edes voi lähettää hajuvesiä postin mukana ulkomaille.

   Itsellenkin voisi usein riittää vain testikoko hajuvedestä. Siitä pääsisi sitä tuoksuttelemaan myös iholla, ja voisi rauhassa miettiä tykkääkö siitä niin paljon, että haluaa ostaa täysikokoisen pullon. Voi kun merkit tarttuisivat tähän, voisi jopa lisätä hajuvesien myyntiä in total. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)